Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cola napisał(a):
no to dopadła mnie dolegliwość :mdleje: suche śluzówki :flaming: nos suchy i spuchnięty :angryy: oczy też suche :angryy: ... mało co pomaga, a jak pomaga to na krótko :wallbash: shit shit shit!!!

a to ciązowe dolegliwości :hmmmm:

Posted

Olcia napisał(a):
woda morska w sprayu

nawet ona pomaga na krótko :placz:

malawaszka napisał(a):
a to ciązowe dolegliwości :hmmmm:

w moim przypadku nie...to jest moja przypadłość w ogrzewanych pomieszczeniach zimą albo klimatyzowanych :roll: :wallbash:

Posted

[quote name='Cola']w moim przypadku nie...to jest moja przypadłość w ogrzewanych pomieszczeniach zimą albo klimatyzowanych :roll: :wallbash:

nie masz wyboru, musisz zamieszkać na balkonie :evil_lol:

Posted

balkon albo igloo :splat: że też ja wcześniej o tym nie pomyślałam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
ostatnio się dowiedziałam, że przez pierwsze 3 dni w domu byłam strasznie upierdliwym niemowlakiem :roll: a to za sprawą ogrzewania :evil_lol: ciągle ryczałam i ryczałam...i całkiem przypadkiem babcia bujając mnie na rączkach wyszła do nieogrzewanego i pomieszczenia i ..... tadam CISZA :evil_lol: i SEN :loveu: i stałam się kochanym dzieckiem...a po 6 tygodniach podobno przeszłam na 9 godzin snu w nocy :roll:
oby mój szkrab wdał się we mnie ... plisssssss

Posted

[quote name='Cola']balkon albo igloo :splat: że też ja wcześniej o tym nie pomyślałam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
ostatnio się dowiedziałam, że przez pierwsze 3 dni w domu byłam strasznie upierdliwym niemowlakiem :roll: a to za sprawą ogrzewania :evil_lol: ciągle ryczałam i ryczałam...i całkiem przypadkiem babcia bujając mnie na rączkach wyszła do nieogrzewanego i pomieszczenia i ..... tadam CISZA :evil_lol: i SEN :loveu: i stałam się kochanym dzieckiem...a po 6 tygodniach podobno przeszłam na 9 godzin snu w nocy :roll:
oby mój szkrab wdał się we mnie ... plisssssss

[FONT=Arial]Cola , ja od niemowlęcia spałam w pokoju ogrzewanym tylko 1 raz w tygodniu .... teraz przy kaloryferach ...w dzień odkrecamy w nocy zakręcone muszą być , bo nie da sie inaczej [/FONT]

Posted

haha....ja na noc przykręcam i otwieram okno (ale kładę się dopiero jak się mocno przewietrzy) :diabloti: i TZ jest baaaaardzo szczęśliwy z tego powodu :grab: ale czego nie robi się dla kobiety w ciąży i syna :evil_lol:

Posted

Vectra napisał(a):
wywaliła bym Cię z domu gdybyś mi wyłączyła ogrzewanie i otworzyła okno :cooldevi:

ech to razem byśmy też długo nie pomieszkały:), bo w ogóle nie używam ogrzewania, a okno jest rozszczelnione, inaczej by mi psy się zadusiły :) a Alan się przyzwyczaił do zimna

Posted

[quote name='Vectra']wywaliła bym Cię z domu gdybyś mi wyłączyła ogrzewanie i otworzyła okno :cooldevi:

:knuje: ok....ale ja trzymam kasę :cooldevi:

[quote name='Olcia']ech to razem byśmy też długo nie pomieszkały:), bo w ogóle nie używam ogrzewania, a okno jest rozszczelnione, inaczej by mi psy się zadusiły :) a Alan się przyzwyczaił do zimna

ja też będę wyrodna :evil_lol: i moje dziecko będzie musiało się przyzwyczaić do zimnego chowu :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

DZISIAJ ZACZYNAMY [SIZE=7]37 TC :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

już bliżej niż dalej :roll: Kto spakuje mnie do szpitala?? :siara:

Posted

[quote name='Olcia']ech to razem byśmy też długo nie pomieszkały:), bo w ogóle nie używam ogrzewania, a okno jest rozszczelnione, inaczej by mi psy się zadusiły :) a Alan się przyzwyczaił do zimna

biedne wyziębione dziecko, całe sine i pobladłe :shake: Zawiadomię MOPS, nie mam wyboru :shake:

[quote name='Cola']

ja też sugeruję Debe :evil_lol: - jak spakować do szpitala rzeczy dla siebie i dziecka w przypadku, gdyby wybuchła wojna i musielibyśmy tam pozostać przez 5 lat :diabloti:

Jeszcze dwa tygodnie i możesz rodzić :p

Posted

[quote name='Maga100']
ja też sugeruję Debe :evil_lol: - jak spakować do szpitala rzeczy dla siebie i dziecka w przypadku, gdyby wybuchła wojna i musielibyśmy tam pozostać przez 5 lat :diabloti:

:roflt: hahahahaha

Posted

[quote name='Alicja']szkoda ze nie pogadałas wcześniej z debe ...ona ma wprawe ..... w pakowaniu mieszkania na pobyt w szpitalu ;)

próbowałam, ale.... :scared: jak usłyszałam co, ile, jak.... :mdleje:

[quote name='Maga100']ja też sugeruję Debe :evil_lol: - jak spakować do szpitala rzeczy dla siebie i dziecka w przypadku, gdyby wybuchła wojna i musielibyśmy tam pozostać przez 5 lat :diabloti:

Jeszcze dwa tygodnie i możesz rodzić :p

wojna i te sprawy, czyli mróz i wielka śnieżyca co paraliżuje cały świat :roflt:

:placz: ale ja nie chcę rodzić...mam dzisiaj taki humor, że nie chcę go oddawać na ten świat :placz: ja chcę być w ciąży cały czas :roll: pogło mnie czy co? :stupid:

[quote name='malawaszka']:roflt: hahahahaha

teraz się śmiej :diabloti: potem sama zobaczysz jak to jest :megagrin:

Posted

[quote name='Cola']

:placz: ale ja nie chcę rodzić...mam dzisiaj taki humor, że nie chcę go oddawać na ten świat :placz: ja chcę być w ciąży cały czas :roll: pogło mnie czy co? :stupid:

musi ze pogło ....ja na koniec ciąży ...tzn gdzieś miesiąc przed rozwiązaniem już liczyłam dni ...zeby być po ...stanowczo dla mnie za dlugo ten dwupak

Posted

[quote name='Alicja']
musi ze pogło ....ja na koniec ciąży ...tzn gdzieś miesiąc przed rozwiązaniem już liczyłam dni ...zeby być po ...stanowczo dla mnie za dlugo ten dwupak

:roll: ja tak siakoś się już przyzwyczaiłam, że nie wyobrażam sobie innego stanu :stupid:
A. stwierdził, że jestem trochę egoistyczna :evil_lol: bo on też chce mieć swoje "5 minut" z synem bez uszu mamusi :evil_lol:

wiem, wiem :evil_lol: poniosło mnie

Posted

[quote name='Alicja']

dla mnie całe 9 miesięcy było okropne i never again :diabloti:

Posted

Cola skoro jeszcze nie dość Ci ciąży to poczekaj chwile :) pod sam koniec będziesz się modliła żeby już robiła wszystko , a nie daj boże jak będziesz po terminie jak ja byłam to już robiłam wszystko łącznie z kąpaniem i strzyżeniem psów i targaniem nadira do wanny bo sam nie wejdzie, przekręcenie się z boku na bok to była jakaś tragedia bolało mnie dosłownie wszystko:) więc jak się zaczeło to odetchnęłam z wielką ulgą na chwile oczywiście:):)

Posted

[quote name='Maga100']dla mnie całe 9 miesięcy było okropne i never again :diabloti:

dla mnie wręcz odwrotnie :p i tak naprawdę moja ciąża zaczęła się na przełomie 5-6 miesiąca...gdy maluch regularnie dawał znać że jest :loveu: a w połowie 6 miesiąca brzuszek w końcu zaczął się pojawiać :multi: ...do listopada to mogłam ukrywać ciążę jak tylko chciałam :evil_lol:
mam siakoś takoś bezobjawową ciążę :evil_lol:

:evil_lol: jeszcze zmienisz kiedyś zdanie :cool3:

[quote name='Olcia']Cola skoro jeszcze nie dość Ci ciąży to poczekaj chwile :) pod sam koniec będziesz się modliła żeby już robiła wszystko , a nie daj boże jak będziesz po terminie jak ja byłam to już robiłam wszystko łącznie z kąpaniem i strzyżeniem psów i targaniem nadira do wanny bo sam nie wejdzie, przekręcenie się z boku na bok to była jakaś tragedia bolało mnie dosłownie wszystko:) więc jak się zaczeło to odetchnęłam z wielką ulgą na chwile oczywiście:):)

pożyjemy zobaczymy :p jak na razie mogę robić wszystko...nie wyglądam jak słoniohipopotam i nie chodzę jak pingwin :evil_lol: bez problemu się obracam z boku na bok, wstaję bez pomocy drugiej osoby...śmigam jak mała torpeda :evil_lol:
wszyscy dookoła mi przepowiadają przenoszenie (włącznie z dr :roll:) ale sama już nie wiem, bo:
- brzuch mi opadł :p przez co znowu mogę nażreć się jak świnia :sabber:
- Skurcze Braxtona Hicksa są częstsze i dłuższe :roll:
...zobaczę co w piątek powie dr :evil_lol:

[quote name='Alicja']nie no spoko ....niech tam jest fota Jokera , w oczekiwaniu na foty syncia ;)

ok :p to może coś jeszcze wyszperam z dysku :cool3:

Posted

[quote name='Cola']- brzuch mi opadł :p przez co znowu mogę nażreć się jak świnia :sabber:

Brzuch mi opadl juz miesiac temu....
- Skurcze Braxtona Hicksa są częstsze i dłuższe :roll:

skurcze mialam od 23 tc....
...zobaczę co w piątek powie dr :evil_lol:

Moja pani doktor prawie wczoraj zemdlala jak mnie zobaczyla :evil_lol: jej mina: bezcenna

Ale ogolnie w ciazy jest fajnie,choc ruszam sie jak skrzyzowanie kaczki z pingwinem (szczegolnie cos dzis),obracam sie na boki jakas godzine albo dwie,puchna mi nogi i rece i przypominam momentami hipcia gotowego do ataku...

A jakbys nie zauwazyla to ja ciagle w dwupaku....przeterminowana jestem :diabloti:

Posted

agbar napisał(a):
Ale ogolnie w ciazy jest fajnie,choc ruszam sie jak skrzyzowanie kaczki z pingwinem (szczegolnie cos dzis),obracam sie na boki jakas godzine albo dwie,puchna mi nogi i rece i przypominam momentami hipcia gotowego do ataku...

A jakbys nie zauwazyla to ja ciagle w dwupaku....przeterminowana jestem :diabloti:

na szczęście mnie puchnięcie omija szerokim łukiem i skurcze łydek tyż :grins: a to za sprawą TZ - codziennie masażyk stópek i kręgosłupa w odcinku piersiowym :p

hipcio w ataku ... :roflt::roflt::roflt: to musi bowsko wyglądać

zauważyłam, żeś przeterminowana od wczoraj :diabloti: ale nie czekaj do sierpnia :evil_lol::evil_lol:

Posted

Cola napisał(a):
na szczęście mnie puchnięcie omija szerokim łukiem i skurcze łydek tyż :grins: a to za sprawą TZ - codziennie masażyk stópek i kręgosłupa w odcinku piersiowym :p

hipcio w ataku ... :roflt::roflt::roflt: to musi bowsko wyglądać

zauważyłam, żeś przeterminowana od wczoraj :diabloti: ale nie czekaj do sierpnia :evil_lol::evil_lol:

Hipcio nie jest boski:shake: Hipcio zaprawde powiadam Ci,ma wysoki poziom agresji i jak jeszcze raz uslyszy : Kiedy rodzisz???To hipcia szlag trafi.....:diabloti:

Jestem przeterminowana...jak pasztet....niedlugo zaczne smierdziec:roll:

Posted

Cola napisał(a):
:knuje: ok....ale ja trzymam kasę :cooldevi:

ja też będę wyrodna :evil_lol: i moje dziecko będzie musiało się przyzwyczaić do zimnego chowu :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

gratulujemy :multi::multi::multi::multi:

a całej reszty nie będe komentować - ja w przeciwieństwie do innych pań na sali miałam WSZYSTKO nawet spadochron i sanki - przydały się :diabloti: