Cola Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 Alu dziękuję :oops: ...a Nandu to pierwszy człon nazwy gatunkowej tego pajączka i tak zostało :evil_lol: Cimi jak bym miała kase luźną to też bym je zapisała na agility, frisbee itp. :razz: a najchętniej to bym kupiła sobie jakieś fajne szkiełka do Bobo :p ..haha fajnie by wyglądał mój czołgista lekko skaczący na frisbee :evil_lol: :evil_lol: Quote
an3czka Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Cola']Wstawiam kilka fotek i uciekam na jakiś czas...trochę wiosny wpuścimy :) Wspaniałe!!!! Wiosna zawsze mile widziana. Szczególnie w takie dni jak ten:roll: Quote
Gosiek Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 cudne tulipanki :loveu::loveu::loveu: pewnie jak ja pojadę to nie dość ze sie rozpada to i kwiatków akurat będzie mało kwitło :diabloti: Quote
panienkabubu Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Cola, no ja i madzik bedziemy razem w wawie, bo wlasnie planujemy jakis wypadzik yhyhyh. no i jeszcze tz od madzi ;) zdjecia cudowne jak zawsze, te zywe kolory no pozazdroscic, po prostu, stosujesz jakies filtry, czy to tak normalnie? ;) ja nadal czekam na moj aparat :mad: w kulki lecą sobie chopcy z kuriera :mad: i co to jeszcze chciałam .. aha .. no u mnie też deszczowo dzisiaj, a za 2 dni wystawa w okolicy i nie wiem jak to zniose ;( oby nie padalo mooocno!! teraz na chwilke slonko wyszlo, moze skorzystam i wybiegne do sklepu po szampon dla psa :) hyhy a kto mnie zabierze do tego botanika, zeby wyprobowac moj sprzet? :razz: Quote
Mi. Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 ale śliczne:multi: :multi: :multi:jak tu kwieciście:loveu: :multi: Quote
Cola Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 an3czka, Gosiek, bubu, luthien dziękuję :oops: Gosiek to się spiesz, bo niedługo przekwitną....ale pewnie w szklarni będą cały czas :p bubu to tak normalnie :cool3: tylko sobie w brodę plułam, że zapomniałam o filtrze polaryzacyjnym :angryy: a mogło być tak fajnie :diabloti: Najpierw niech aparacik dojdzie, a potem będziesz szukać botanika w wawie (bliżej centrum albo w powsinie) :p ..i zaczynamy roślinki szklarniowe :p Quote
an3czka Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Cola'] ..i zaczynamy roślinki szklarniowe :p Bosko, bosko!!:multi: :multi: :multi: Quote
e.v.a Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Cola'] super kadr :D extra fotki :) u nas od rana slicznie cieplutko :loveu: niestety teraz ciemno i leje deszcz:shake: Quote
panienkabubu Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Cola']an3czka, Gosiek, bubu, luthien dziękuję :oops: 5 zł się należy :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: [quote name='Cola']bubu to tak normalnie :cool3: tylko sobie w brodę plułam, że zapomniałam o filtrze polaryzacyjnym :angryy: a mogło być tak fajnie :diabloti: Najpierw niech aparacik dojdzie, a potem będziesz szukać botanika w wawie (bliżej centrum albo w powsinie) :p thihihihi, do czasu aż będę w wawie to na pewno dojdzie, więc spoko luz :p [quote name='Cola'] kiedys chcialam mieszkac w takiej chatce, z dala od wszystkiego i wszystkich ochhhh :loveu: :loveu: [quote name='Cola'] niesamowite makro, slyyyyycny kadr :) :loveu: :loveu: no jak zwykle Colus, jak zwykle;) [quote name='Cola'] no ten mi sie podoba, takie ma fajne kolory ;-) [quote name='Cola'] :crazyeye: a ten to jak sie nazywa? fajjjny, szczerze- pierwszy raz w zyciu widze takiego kwiatka ;-) [quote name='Cola'] nie wiem co to ale smakowicie wyglada :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
anetta Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Boskie!!!! te kwiatki wygladaja jak zywe i az chcialoby sie je dotknac http://img240.imageshack.us/img240/1690/20060513img99992469bz.jpg :loveu::loveu::loveu::loveu: NIESAMOWITE KOLORY :loveu: Quote
Gosiek Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 :loveu::loveu::loveu::loveu: Cola - wielki buziak za moją ukochaną BUGENWILLĘ :loveu: a kwitną też inne kolorki czy tylko ta różowa? powiedz.. w szklarni kwitną oleandry? czy jeszcze zimują? ale Cię zastrzeliłam pewnie pytaniami :oops: Quote
Cola Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 an3czka, evaxon, Ala, bubu, anetta, Gosiek dziekuję dziewczyny :buzi: olcha to zasuwaj do botanika...tam pełno takich...albo do sklepu :eviltong: bubu ja nadal najchętniej bym sama w takiej chatce zamieszkała :p Gosiu tylko tego jednego widziałam i ufociłam...a jak wygląda oleander? Wrzucę resztę fot i szukaj, może jest :p Ja to taki botanik jak.....już pisałam jak :evil_lol: focić ksiatki tak, ale znać nazwy to :shake: chińska pomarańcza..to zapamiętałam, bo jest śmieszna :p Quote
Cola Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 hortensje...chyba :p były też kotki...wygrzewały się na słoneczku w szklarni :) ja nie wiem jak im nie było gorąco...ja to tam pływałam prawie :roll: .....TZ wyrwał mi aparat i biegał po kamykach polując na zaskrońca :p Quote
Gosiek Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Cola'] Gosiu tylko tego jednego widziałam i ufociłam...a jak wygląda oleander? Wrzucę resztę fot i szukaj, może jest :p Ja to taki botanik jak.....już pisałam jak :evil_lol: focić ksiatki tak, ale znać nazwy to :shake: Juuupppppiiii kolejne ulubione przeze mnei kwiatki (mam ich troszkę;) ) te czerwone to hibiskusy (inaczej ketmia lub róża chińska) a to ostatnie to właśnie oleander :loveu: mam w domku 3 oleandry - różowy dubeltowy (pachnie migdałami), biały i żółty (rzadkość). Hibiskusiki mam w ogródku :razz: oj mam fioła na punkcie śródziemnomorskich roślinek :oops: mam zdjecia z Chorwacji wśród oleandrowych krzewów :loveu: Quote
Cola Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 ...dzięki za krótką lekcję botaniki :) to zawsze było moją piętą :lol: mimo, iż lubię kwiatki i mam ich pełno w mieszkaniu...ale nazwy to dla mnie inna historia :oops: ...migdałkami powiadasz :loveu: :loveu: pokaż, pokaż fotkę wśród oleandrów :multi: Quote
Gosiek Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Cola napisał(a):...dzięki za krótką lekcję botaniki :) to zawsze było moją piętą :lol: mimo, iż lubię kwiatki i mam ich pełno w mieszkaniu...ale nazwy to dla mnie inna historia :oops: ...migdałkami powiadasz :loveu: :loveu: pokaż, pokaż fotkę wśród oleandrów :multi: ja też wielu nazw nie pamiętam.... zrobię w tym roku lepsze zdjecie w oleandrach i pokazę - te z zeszłego roku są hmmm brzydkie Quote
PIKA Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 To juz wiem, czemu tam z psami nie mozna :evil_lol: [quote name='Gosiek'] te z zeszłego roku są hmmm brzydkie nie mozliwe :shake: Quote
olcha Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 A takie w moim ogródku w zeszłym roku sobie rosły. Zapomniałam jak się nazywają. (od razu chciałam przeprosić, że psuję tą jakże zacną galerię moim zdjęciem :oops: :eviltong: ) Też kocham oleandry :loveu: Polecam książkę i film "Biały oleander" Quote
olcha Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Ale fajny! Pewnie nie jadalny? :shake: Łał ale fajny :multi: Quote
Gosiek Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='olcha'] A takie w moim ogródku w zeszłym roku sobie rosły. Zapomniałam jak się nazywają. (od razu chciałam przeprosić, że psuję tą jakże zacną galerię moim zdjęciem :oops: :eviltong: ) Też kocham oleandry :loveu: Polecam książkę i film "Biały oleander" Ola - toż to poczciwa fuksja ;) Oleandry mogę ufocić jutro - w ogrodzie mam 5 i 3 na balkonie :lol: ale jeszcze nie kwitną :evil_lol: Quote
olcha Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Gosiek']Ola - toż to poczciwa fuksja ;) Oleandry mogę ufocić jutro - w ogrodzie mam 5 i 3 na balkonie :lol: ale jeszcze nie kwitną :evil_lol: no tak! Patrz no wywiało mi :shake: To ja czekam na zdjęcia oleandru (a jaka jest inna nazwa?) Quote
Gosiek Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='olcha'] no tak! Patrz no wywiało mi :shake: To ja czekam na zdjęcia oleandru (a jaka jest inna nazwa?)nie ma inej nazwy - oleander to oleander i juz :evil_lol: Ola - jak chcesz to poszukam zeszłorocznych kwitnących oleandrów z mojego ogródka ;) Quote
Recommended Posts