Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alu dziękuję :oops: ...a Nandu to pierwszy człon nazwy gatunkowej tego pajączka i tak zostało :evil_lol:

Cimi jak bym miała kase luźną to też bym je zapisała na agility, frisbee itp. :razz: a najchętniej to bym kupiła sobie jakieś fajne szkiełka do Bobo :p
..haha fajnie by wyglądał mój czołgista lekko skaczący na frisbee :evil_lol: :evil_lol:

• Replies 4.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cola']Wstawiam kilka fotek i uciekam na jakiś czas...trochę wiosny wpuścimy :)

Wspaniałe!!!!
Wiosna zawsze mile widziana. Szczególnie w takie dni jak ten:roll:

Posted

Cola,
no ja i madzik bedziemy razem w wawie, bo wlasnie planujemy jakis wypadzik yhyhyh. no i jeszcze tz od madzi ;)

zdjecia cudowne jak zawsze, te zywe kolory no pozazdroscic, po prostu, stosujesz jakies filtry, czy to tak normalnie? ;)

ja nadal czekam na moj aparat :mad: w kulki lecą sobie chopcy z kuriera :mad:

i co to jeszcze chciałam .. aha .. no u mnie też deszczowo dzisiaj, a za 2 dni wystawa w okolicy i nie wiem jak to zniose ;( oby nie padalo mooocno!!
teraz na chwilke slonko wyszlo, moze skorzystam i wybiegne do sklepu po szampon dla psa :) hyhy

a kto mnie zabierze do tego botanika, zeby wyprobowac moj sprzet? :razz:

Posted

an3czka, Gosiek, bubu, luthien dziękuję :oops:

Gosiek to się spiesz, bo niedługo przekwitną....ale pewnie w szklarni będą cały czas :p

bubu to tak normalnie :cool3: tylko sobie w brodę plułam, że zapomniałam o filtrze polaryzacyjnym :angryy: a mogło być tak fajnie :diabloti:
Najpierw niech aparacik dojdzie, a potem będziesz szukać botanika w wawie (bliżej centrum albo w powsinie) :p

..i zaczynamy roślinki szklarniowe :p

Posted

[quote name='Cola']an3czka, Gosiek, bubu, luthien dziękuję :oops:
5 zł się należy :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

[quote name='Cola']bubu to tak normalnie :cool3: tylko sobie w brodę plułam, że zapomniałam o filtrze polaryzacyjnym :angryy: a mogło być tak fajnie :diabloti:
Najpierw niech aparacik dojdzie, a potem będziesz szukać botanika w wawie (bliżej centrum albo w powsinie) :p
thihihihi, do czasu aż będę w wawie to na pewno dojdzie, więc spoko luz :p
[quote name='Cola']

kiedys chcialam mieszkac w takiej chatce, z dala od wszystkiego i wszystkich ochhhh :loveu: :loveu:

[quote name='Cola']

niesamowite makro, slyyyyycny kadr :) :loveu: :loveu: no jak zwykle Colus, jak zwykle;)

[quote name='Cola']

no ten mi sie podoba, takie ma fajne kolory ;-)

[quote name='Cola']

:crazyeye: a ten to jak sie nazywa? fajjjny, szczerze- pierwszy raz w zyciu widze takiego kwiatka ;-)

[quote name='Cola']

nie wiem co to ale smakowicie wyglada :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

:loveu::loveu::loveu::loveu:

Cola - wielki buziak za moją ukochaną BUGENWILLĘ :loveu:
a kwitną też inne kolorki czy tylko ta różowa?
powiedz.. w szklarni kwitną oleandry? czy jeszcze zimują? ale Cię zastrzeliłam pewnie pytaniami :oops:

Posted

an3czka, evaxon, Ala, bubu, anetta, Gosiek dziekuję dziewczyny :buzi:

olcha to zasuwaj do botanika...tam pełno takich...albo do sklepu :eviltong:

bubu ja nadal najchętniej bym sama w takiej chatce zamieszkała :p

Gosiu tylko tego jednego widziałam i ufociłam...a jak wygląda oleander? Wrzucę resztę fot i szukaj, może jest :p Ja to taki botanik jak.....już pisałam jak :evil_lol: focić ksiatki tak, ale znać nazwy to :shake:

chińska pomarańcza..to zapamiętałam, bo jest śmieszna :p

Posted

hortensje...chyba :p

były też kotki...wygrzewały się na słoneczku w szklarni :) ja nie wiem jak im nie było gorąco...ja to tam pływałam prawie :roll:

.....TZ wyrwał mi aparat i biegał po kamykach polując na zaskrońca :p

Posted

[quote name='Cola']
Gosiu tylko tego jednego widziałam i ufociłam...a jak wygląda oleander? Wrzucę resztę fot i szukaj, może jest :p Ja to taki botanik jak.....już pisałam jak :evil_lol: focić ksiatki tak, ale znać nazwy to :shake:

Juuupppppiiii kolejne ulubione przeze mnei kwiatki (mam ich troszkę;) )

te czerwone to hibiskusy (inaczej ketmia lub róża chińska) a to ostatnie to właśnie oleander :loveu:
mam w domku 3 oleandry - różowy dubeltowy (pachnie migdałami), biały i żółty (rzadkość).
Hibiskusiki mam w ogródku :razz:
oj mam fioła na punkcie śródziemnomorskich roślinek :oops: mam zdjecia z Chorwacji wśród oleandrowych krzewów :loveu:

Posted

...dzięki za krótką lekcję botaniki :) to zawsze było moją piętą :lol: mimo, iż lubię kwiatki i mam ich pełno w mieszkaniu...ale nazwy to dla mnie inna historia :oops:

...migdałkami powiadasz :loveu: :loveu:
pokaż, pokaż fotkę wśród oleandrów :multi:

Posted

Cola napisał(a):
...dzięki za krótką lekcję botaniki :) to zawsze było moją piętą :lol: mimo, iż lubię kwiatki i mam ich pełno w mieszkaniu...ale nazwy to dla mnie inna historia :oops:

...migdałkami powiadasz :loveu: :loveu:
pokaż, pokaż fotkę wśród oleandrów :multi:
ja też wielu nazw nie pamiętam....

zrobię w tym roku lepsze zdjecie w oleandrach i pokazę - te z zeszłego roku są hmmm brzydkie

Posted

A takie w moim ogródku w zeszłym roku sobie rosły. Zapomniałam jak się nazywają.

(od razu chciałam przeprosić, że psuję tą jakże zacną galerię moim zdjęciem :oops: :eviltong: )

Też kocham oleandry :loveu:
Polecam książkę i film "Biały oleander"

Posted

[quote name='olcha']

A takie w moim ogródku w zeszłym roku sobie rosły. Zapomniałam jak się nazywają.

(od razu chciałam przeprosić, że psuję tą jakże zacną galerię moim zdjęciem :oops: :eviltong: )

Też kocham oleandry :loveu:
Polecam książkę i film "Biały oleander" Ola - toż to poczciwa fuksja ;)

Oleandry mogę ufocić jutro - w ogrodzie mam 5 i 3 na balkonie :lol:
ale jeszcze nie kwitną :evil_lol:

Posted

[quote name='Gosiek']Ola - toż to poczciwa fuksja ;)

Oleandry mogę ufocić jutro - w ogrodzie mam 5 i 3 na balkonie :lol:
ale jeszcze nie kwitną :evil_lol:

no tak! Patrz no wywiało mi :shake:

To ja czekam na zdjęcia oleandru (a jaka jest inna nazwa?)

Posted

[quote name='olcha'] no tak! Patrz no wywiało mi :shake:

To ja czekam na zdjęcia oleandru (a jaka jest inna nazwa?)nie ma inej nazwy - oleander to oleander i juz :evil_lol:

Ola - jak chcesz to poszukam zeszłorocznych kwitnących oleandrów z mojego ogródka ;)