Maga100 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 malawaszka napisał(a): DZIĘKUJĘ CI KOCHANA MADZIUNIU!!!!!!! :Rose: jutro skoczę do sklepu po składniki - chyba zrobię na sylwestra więcej :lol: na wszelki wypadek zaznaczę, bo nigdy nic nie wiadomo..... mleko gotujemy w puszce. Zamknietej :diabloti: Quote
Alicja Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Maga100 napisał(a):Waszeniu, specjalnie dla ciebie (pozostali zamknąć powieki) :loveu: mleko skondensowane słodzone gotujemy 3h potem czekamy aż ostygnie gotujemy niecałe 0,5l mleka 3,2% dwie czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej (można więcej, ale nie polecam więcej niż trzy) rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku 0,25 l wódki (najtańszej :diabloti:) wszystko razem miksujemy i do lodówki. Dobre jest po min. 3 godzinach. Można zrobić na spirytusie albo dodać więcej wódki. Ja lubię taki lekki, bo można wiecej wypić :drinking: też se weznłam :grins: Quote
Cola Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 dbsst napisał(a):i jak zakupy :cool1: :roll: eeee...nooo...torba potrzebnych i mniej potrzebnych rzeczy :evil_lol: wózki jako tako OK .....ale foteliki samochodowe :mdleje: jak A. zaczął oglądać to wolałam zniknąć między półkami ze śpioszkami....w końcu jakiś jeden mu podpasował (w którymś tam z kolei sklepie) i kosztował niecałe 700zł :mdleje: - odpowiednia wkładka, pasy 5-punktowe, ochraniacze itd. itd. itd.....reszta fotelików niespełnia jego oczekiwań (zboczenie zawodowe :evil_lol:) Quote
Maga100 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Cola, ale ja ci dobrze radzę (Wujek Dobra Rada) kupcie taki zestaw, żeby móc montować fotelik na stelażu wózkowym... Dla mnie to rewelacja i już z przerażeniem myślę, jak to będzie, gdy Tadzio wyrośnie z tego fotelika i będę musiała tachac cały wózek do sklepów i innych wyjść......:mdleje: Quote
Olcia Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Maga100 napisał(a):Cola, ale ja ci dobrze radzę (Wujek Dobra Rada) kupcie taki zestaw, żeby móc montować fotelik na stelażu wózkowym... Dla mnie to rewelacja i już z przerażeniem myślę, jak to będzie, gdy Tadzio wyrośnie z tego fotelika i będę musiała tachac cały wózek do sklepów i innych wyjść......:mdleje: Maga dobrze gada ja już niestety takiego konfortu nie mam a przerabiałam 3 foteliki wszystkie w kategorii 0-13kg :( ale Alan już w żaden nie wchodzi. a swoją drogą co to za fotelik za 700zł??? Quote
Olcia Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Maga100 napisał(a):Cola, ale ja ci dobrze radzę (Wujek Dobra Rada) kupcie taki zestaw, żeby móc montować fotelik na stelażu wózkowym... Dla mnie to rewelacja i już z przerażeniem myślę, jak to będzie, gdy Tadzio wyrośnie z tego fotelika i będę musiała tachac cały wózek do sklepów i innych wyjść......:mdleje: Maga dobrze gada ja już niestety takiego konfortu nie mam a przerabiałam 3 foteliki wszystkie w kategorii 0-13kg :( ale Alan już w żaden nie wchodzi. a swoją drogą co to za fotelik za 700zł??? Quote
Cola Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 [quote name='Maga100'][B]Cola, ale ja ci dobrze radzę (Wujek Dobra Rada) kupcie taki zestaw, żeby móc montować fotelik na stelażu wózkowym... Dla mnie to rewelacja i już z przerażeniem myślę, jak to będzie, gdy Tadzio wyrośnie z tego fotelika i będę musiała tachac cały wózek do sklepów i innych wyjść......:mdleje: [/B][/QUOTE] tak tak wiem...fotelik musi mieć swój stelaż :p [quote name='Olcia']Maga dobrze gada ja już niestety takiego konfortu nie mam a przerabiałam 3 foteliki wszystkie w kategorii 0-13kg :( ale Alan już w żaden nie wchodzi. a swoją drogą co to za fotelik za 700zł???[/QUOTE] bo za dobrze go karmisz ;) :eviltong: fotelik za 700zł: - ładnie wygląda kolorystycznie :eviltong: - 5-punktowy pas z ochroną miedniczą (pasy nie poranią bioderek, a pasek między nóżkami nie porani krocza) i maleństwo nie wyślizgnie się z pasów - osłona przed zderzeniem bocznym (osobne wkładki "korytko" na ramionka i główkę) - odpowiednio wyprofilowane siedzisko - foteliki tego typu sztywno trzymają się pasów do których są przypięte - sztywne i szerokie pasy z ochraniaczami na ramionka - i jest milusi :p i ma atesty itd. Quote
malawaszka Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Cola to jakim cudem On - Tzój TZ pozwala Ci jeździć Twoim samochodem? chyba, że wspawał Ci tam ramę stalową???? :lol: Quote
Cola Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 [quote name='malawaszka']Cola to jakim cudem On - Tzój TZ pozwala Ci jeździć Twoim samochodem? chyba, że wspawał Ci tam ramę stalową???? :lol:[/QUOTE] normalnie :evil_lol: wychodziłam bez żadnych siniaków z różnych wypadków z różnych pojazdów, którymi się poruszałam....i to autko chyba jest bezpieczniejsze od poprzednich pojazdów :roll: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: (dodam, że nawet raz mnie ludzie pochowali w plotkach jak zobaczyli szczątki mego pojazdu:evil_lol:) Quote
Olcia Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 powiem Ci z mojego doświadczenia choć u Ciebie na dwoje babka wróżyła bo nie wiadomo w jakimtempie będzie rósł G.:) i jak duży się urodzi. ja już bym nie inwestowała tyle pieniędzy w fotelik 0-13 bo on krótko służy pomino że niby do 13 kg, ale.... jak dziecko będzie ważyło np. 10 kg a będzie długie to już go tyłem do kierunku jazdy nie posadzisz bo nogi się nie zmieszczą miedzy siedzenie a fotelik:) jak Alan ważył 8 kg już w kurtce grubszej nie upchnełam bo nie mógł się ryszyć:) , tylko bym zainwestowała w fotelik 9-18 bo on na dłużej posłuży, ja niestety zrobiłam błąd i wpakowałam się w kupno 3 fotelików 0-13 bo co chwila musiałam szukać większego bo jeszcze Alan nie siedział i nie chciałam go zadzać w większy. i na okres 4 miesięcy foteliki wyszły mi prawie 2 tysiące szlak..... a teraz już od 2 miesięcy mam 9-18 i mam nadzieję że posłuży długo przynajmniej jakieś 2 lata. Quote
malawaszka Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 [quote name='Cola']normalnie :evil_lol: wychodziłam bez żadnych siniaków z różnych wypadków z różnych pojazdów, którymi się poruszałam....i to autko chyba jest bezpieczniejsze od poprzednich pojazdów :roll: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: (dodam, że nawet raz mnie ludzie pochowali w plotkach jak zobaczyli szczątki mego pojazdu:evil_lol:)[/QUOTE] kamikadze :mdleje: Quote
Cola Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 no właśnie jeszcze nie wiadomo jak szybko maluch będzie rósł i jaki duży się urodzi :roll: to samo powiedziałam TZ...o kosztach itd. że po co wydawać nie wiadomo ile na fotelik, który posłuży przez krótki czas (kilka m-cy)...skoro można kupić "tradycyjny" i dokupić do niego "korytko" i ochraniacz na brzuszek i krocze :p z tych wypasionych w necie znalazłam tylko taki fotelik 0-18kg jedynie za 563 zł :roll: [IMG]http://e-zygzak.pl/sklep/images/akvatoris/360Robin.jpg[/IMG] Quote
Cola Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 [quote name='malawaszka']kamikadze :mdleje:[/QUOTE] :evil_lol: z niczego się mój przydomek nie wziął :evil_lol: kruszynka z żelbetonu :roll: Quote
malawaszka Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 [quote name='Cola']:evil_lol: z niczego się mój przydomek nie wziął :evil_lol: kruszynka z żelbetonu :roll:[/QUOTE] jak to? to nie od coca-coli? :evil_lol: Quote
Olcia Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Cola ten fotelik jest już "dorosły" i cięzko będzie Ci się z nim jeździło bo: jest wysoki i jak bo ma podstawkę i nie będziesz widziała prawego lusterka i będziesz się wściekać. nie rosłożysz go do typowej pozycji leżącej jak mają 0-13 bo nie zmieści Ci się miedzy fotelikiem a oparciem(przetestowane obojętnie jaki samochód) nie wepniesz go do stelarza wózka Przede wszystkim musicie się na konkretny wózek zdecydować co ma możliwośc wpięcia fotelika a później kombinować czy się da akurat taki fotelik wpiąć jaki będziecie chcieli. i MOja rada nie słuchać sprzedawców:), bo mi też mówili że się nie da:) na stelarzu x-landera dało się zamontować gondolę od quinnego, fotelik od mutsy:) ja mam x-landera a foteliki miałam maxi cosi i mutsiego play, wystarczy kupić tylko odpowiednie adaptery Quote
Cola Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 wiem, że fotelik jest dla większego malucha...wstawiłam przykładową fotkę :p aby pokazać o co chodzi mniej więcej TZtowi, czyli pasy i korytko ja jestem zdecydowana na wózek 3w1 :p i TZ jest tego świadomy :diabloti: jedynie pomoże mi wybrać kolorystykę :evil_lol: a fotelik-nosidełko dostosuje do swoich "zboczeń zawodowych" i już :evil_lol: sprzedawcy nigdy nic nie wiedzą i mówią, że to niemożliwe :evil_lol: niezależnie od sklepu....pewnie gdyby TZ poszedł ze mną do sklepu po jakieś artykuły końskie to by padł tak jak ja padam jeśli chodzi o testy zderzeniowe :roll: Quote
Olcia Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 wkładkę wyjełam po miesiącu bo zwyczajnie się nie mieścił, boszzzzzzz dlaczego ja mam tak wielkie dziecko Quote
Cola Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Olcia nic w przyrodzie nie ginie :p mój TZ chce z Gerarda zrobić hokeistę ala Czerkawski...więc Alan może zostać ala Oliwa i będzie taranował i rozmazywał przeciwników :evil_lol: Quote
bigos Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 nie no już takie rozmowy wychodzą poza ramy moich kategorii myślowych:evil_lol::shake: kiedyś to na dogo sie o nowych szelkach dla psa gadało, Rogz zrobił furorę, a teraz? <łapie się za glowe>:crazyeye::evil_lol: wychadzam:p:eviltong::diabloti: Quote
Olcia Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 bigos napisał(a):nie no już takie rozmowy wychodzą poza ramy moich kategorii myślowych:evil_lol::shake: kiedyś to na dogo sie o nowych szelkach dla psa gadało, Rogz zrobił furorę, a teraz? <łapie się za glowe>:crazyeye::evil_lol: wychadzam:p:eviltong::diabloti: bo zmieniając image dogo zapomnieli zmienić nazwy:):) Quote
dbsst Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 bigos napisał(a):nie no już takie rozmowy wychodzą poza ramy moich kategorii myślowych:evil_lol::shake: kiedyś to na dogo sie o nowych szelkach dla psa gadało, Rogz zrobił furorę, a teraz? <łapie się za glowe>:crazyeye::evil_lol: wychadzam:p:eviltong::diabloti: kilka tygodni i będziesz śmigać jak Waszka ona wie już wsio :cool3: fiu fiu i taki tron będzie mieć Walenty :eviltong: Quote
bigos Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Waszka! nie poddawaj się! musimy być silne. możemy stworzyć grupę antyfotelikową:diabloti::diabloti::diabloti::evil_lol: Quote
Recommended Posts