Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
DZIĘKUJĘ CI KOCHANA MADZIUNIU!!!!!!! :Rose: jutro skoczę do sklepu po składniki - chyba zrobię na sylwestra więcej :lol:

na wszelki wypadek zaznaczę, bo nigdy nic nie wiadomo..... mleko gotujemy w puszce. Zamknietej :diabloti:

• Replies 4.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maga100 napisał(a):
Waszeniu, specjalnie dla ciebie (pozostali zamknąć powieki) :loveu:
mleko skondensowane słodzone gotujemy 3h
potem czekamy aż ostygnie
gotujemy niecałe 0,5l mleka 3,2%
dwie czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej (można więcej, ale nie polecam więcej niż trzy) rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku
0,25 l wódki (najtańszej :diabloti:)
wszystko razem miksujemy i do lodówki. Dobre jest po min. 3 godzinach.

Można zrobić na spirytusie albo dodać więcej wódki. Ja lubię taki lekki, bo można wiecej wypić :drinking:

też se weznłam :grins:

Posted

dbsst napisał(a):
i jak zakupy :cool1:

:roll: eeee...nooo...torba potrzebnych i mniej potrzebnych rzeczy :evil_lol:
wózki jako tako OK .....ale foteliki samochodowe :mdleje: jak A. zaczął oglądać to wolałam zniknąć między półkami ze śpioszkami....w końcu jakiś jeden mu podpasował (w którymś tam z kolei sklepie) i kosztował niecałe 700zł :mdleje: - odpowiednia wkładka, pasy 5-punktowe, ochraniacze itd. itd. itd.....reszta fotelików niespełnia jego oczekiwań (zboczenie zawodowe :evil_lol:)

Posted

Cola, ale ja ci dobrze radzę (Wujek Dobra Rada) kupcie taki zestaw, żeby móc montować fotelik na stelażu wózkowym... Dla mnie to rewelacja i już z przerażeniem myślę, jak to będzie, gdy Tadzio wyrośnie z tego fotelika i będę musiała tachac cały wózek do sklepów i innych wyjść......:mdleje:

Posted

Maga100 napisał(a):
Cola, ale ja ci dobrze radzę (Wujek Dobra Rada) kupcie taki zestaw, żeby móc montować fotelik na stelażu wózkowym... Dla mnie to rewelacja i już z przerażeniem myślę, jak to będzie, gdy Tadzio wyrośnie z tego fotelika i będę musiała tachac cały wózek do sklepów i innych wyjść......:mdleje:

Maga dobrze gada ja już niestety takiego konfortu nie mam a przerabiałam 3 foteliki wszystkie w kategorii 0-13kg :( ale Alan już w żaden nie wchodzi.

a swoją drogą co to za fotelik za 700zł???

Posted

Maga100 napisał(a):

Maga dobrze gada ja już niestety takiego konfortu nie mam a przerabiałam 3 foteliki wszystkie w kategorii 0-13kg :( ale Alan już w żaden nie wchodzi.

a swoją drogą co to za fotelik za 700zł???

Posted

[quote name='Maga100'][B]Cola, ale ja ci dobrze radzę (Wujek Dobra Rada) kupcie taki zestaw, żeby móc montować fotelik na stelażu wózkowym... Dla mnie to rewelacja i już z przerażeniem myślę, jak to będzie, gdy Tadzio wyrośnie z tego fotelika i będę musiała tachac cały wózek do sklepów i innych wyjść......:mdleje: [/B][/QUOTE]

tak tak wiem...fotelik musi mieć swój stelaż :p

[quote name='Olcia']Maga dobrze gada ja już niestety takiego konfortu nie mam a przerabiałam 3 foteliki wszystkie w kategorii 0-13kg :( ale Alan już w żaden nie wchodzi.

a swoją drogą co to za fotelik za 700zł???[/QUOTE]

bo za dobrze go karmisz ;) :eviltong:

fotelik za 700zł:
- ładnie wygląda kolorystycznie :eviltong:
- 5-punktowy pas z ochroną miedniczą (pasy nie poranią bioderek, a pasek między nóżkami nie porani krocza) i maleństwo nie wyślizgnie się z pasów
- osłona przed zderzeniem bocznym (osobne wkładki "korytko" na ramionka i główkę)
- odpowiednio wyprofilowane siedzisko
- foteliki tego typu sztywno trzymają się pasów do których są przypięte
- sztywne i szerokie pasy z ochraniaczami na ramionka
- i jest milusi :p i ma atesty itd.

Posted

[quote name='malawaszka']Cola to jakim cudem On - Tzój TZ pozwala Ci jeździć Twoim samochodem? chyba, że wspawał Ci tam ramę stalową???? :lol:[/QUOTE]

normalnie :evil_lol: wychodziłam bez żadnych siniaków z różnych wypadków z różnych pojazdów, którymi się poruszałam....i to autko chyba jest bezpieczniejsze od poprzednich pojazdów :roll: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: (dodam, że nawet raz mnie ludzie pochowali w plotkach jak zobaczyli szczątki mego pojazdu:evil_lol:)

Posted

powiem Ci z mojego doświadczenia choć u Ciebie na dwoje babka wróżyła bo nie wiadomo w jakimtempie będzie rósł G.:) i jak duży się urodzi.

ja już bym nie inwestowała tyle pieniędzy w fotelik 0-13 bo on krótko służy pomino że niby do 13 kg, ale....

jak dziecko będzie ważyło np. 10 kg a będzie długie to już go tyłem do kierunku jazdy nie posadzisz bo nogi się nie zmieszczą miedzy siedzenie a fotelik:)

jak Alan ważył 8 kg już w kurtce grubszej nie upchnełam bo nie mógł się ryszyć:)

, tylko bym zainwestowała w fotelik 9-18 bo on na dłużej posłuży, ja niestety zrobiłam błąd i wpakowałam się w kupno 3 fotelików 0-13 bo co chwila musiałam szukać większego bo jeszcze Alan nie siedział i nie chciałam go zadzać w większy.
i na okres 4 miesięcy foteliki wyszły mi prawie 2 tysiące szlak.....
a teraz już od 2 miesięcy mam 9-18 i mam nadzieję że posłuży długo przynajmniej jakieś 2 lata.

Posted

[quote name='Cola']normalnie :evil_lol: wychodziłam bez żadnych siniaków z różnych wypadków z różnych pojazdów, którymi się poruszałam....i to autko chyba jest bezpieczniejsze od poprzednich pojazdów :roll: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: (dodam, że nawet raz mnie ludzie pochowali w plotkach jak zobaczyli szczątki mego pojazdu:evil_lol:)[/QUOTE]

kamikadze :mdleje:

Posted

no właśnie jeszcze nie wiadomo jak szybko maluch będzie rósł i jaki duży się urodzi :roll:
to samo powiedziałam TZ...o kosztach itd. że po co wydawać nie wiadomo ile na fotelik, który posłuży przez krótki czas (kilka m-cy)...skoro można kupić "tradycyjny" i dokupić do niego "korytko" i ochraniacz na brzuszek i krocze :p

z tych wypasionych w necie znalazłam tylko taki fotelik 0-18kg jedynie za 563 zł :roll:

[IMG]http://e-zygzak.pl/sklep/images/akvatoris/360Robin.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='malawaszka']kamikadze :mdleje:[/QUOTE]

:evil_lol: z niczego się mój przydomek nie wziął :evil_lol: kruszynka z żelbetonu :roll:

Posted

Cola ten fotelik jest już "dorosły" i cięzko będzie Ci się z nim jeździło bo:
jest wysoki i jak bo ma podstawkę i nie będziesz widziała prawego lusterka i będziesz się wściekać.
nie rosłożysz go do typowej pozycji leżącej jak mają 0-13 bo nie zmieści Ci się miedzy fotelikiem a oparciem(przetestowane obojętnie jaki samochód)
nie wepniesz go do stelarza wózka

Przede wszystkim musicie się na konkretny wózek zdecydować co ma możliwośc wpięcia fotelika a później kombinować czy się da akurat taki fotelik wpiąć jaki będziecie chcieli.
i MOja rada nie słuchać sprzedawców:), bo mi też mówili że się nie da:)
na stelarzu x-landera dało się zamontować gondolę od quinnego, fotelik od mutsy:)

ja mam x-landera a foteliki miałam maxi cosi i mutsiego play, wystarczy kupić tylko odpowiednie adaptery

Posted

wiem, że fotelik jest dla większego malucha...wstawiłam przykładową fotkę :p aby pokazać o co chodzi mniej więcej TZtowi, czyli pasy i korytko
ja jestem zdecydowana na wózek 3w1 :p i TZ jest tego świadomy :diabloti: jedynie pomoże mi wybrać kolorystykę :evil_lol: a fotelik-nosidełko dostosuje do swoich "zboczeń zawodowych" i już :evil_lol:
sprzedawcy nigdy nic nie wiedzą i mówią, że to niemożliwe :evil_lol: niezależnie od sklepu....pewnie gdyby TZ poszedł ze mną do sklepu po jakieś artykuły końskie to by padł tak jak ja padam jeśli chodzi o testy zderzeniowe :roll:

Posted

Olcia nic w przyrodzie nie ginie :p mój TZ chce z Gerarda zrobić hokeistę ala Czerkawski...więc Alan może zostać ala Oliwa i będzie taranował i rozmazywał przeciwników :evil_lol:

Posted

nie no już takie rozmowy wychodzą poza ramy moich kategorii myślowych:evil_lol::shake:
kiedyś to na dogo sie o nowych szelkach dla psa gadało, Rogz zrobił furorę, a teraz? <łapie się za glowe>:crazyeye::evil_lol:

wychadzam:p:eviltong::diabloti:

Posted

bigos napisał(a):
nie no już takie rozmowy wychodzą poza ramy moich kategorii myślowych:evil_lol::shake:
kiedyś to na dogo sie o nowych szelkach dla psa gadało, Rogz zrobił furorę, a teraz? <łapie się za glowe>:crazyeye::evil_lol:

bo zmieniając image dogo zapomnieli zmienić nazwy:):)

Posted

bigos napisał(a):

kilka tygodni i będziesz śmigać jak Waszka ona wie już wsio :cool3:
fiu fiu i taki tron będzie mieć Walenty :eviltong: