Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:lol:Witam!Ciekawi mnie sprawa Agility,mianowicie ,od kiedy szczenie mozna zaczac wdrazac do tego sportu?
Smiec mi sie chce bo jeszcze nie mam mojej pieknej pudliczki ,a juz planuje jej przyszlosc:):):):),ale co tam...Wole czynic to,niz pozwolic jej ,aby stala pod budka z piwem i mrugala do przypadkowych psich kolesi:):):):)
Wracajac do Agility-czy w sporcie tym jest jakis podzial ze wzg na wielkosc psa?
Czy owy tor przeszkod pokonuje sie na czas?
Jesli szczeniak sie nie nadaje ,aby go szkolic ,to jak ew.mozna w domu go delikatnie przystosowac do przyszlej dyscypliny?
Moze od tego winnam wyjsc ,czy pudel miniaturka moze w ogole w tym sporcie brac udzial?:p
Hmmm,wlasnie zobaczylam filmik z przykladowego toru Agility,coz wychodzi na to ,ze i ja bede musiala zadbac o kondycje:):):)

Posted

:lol:Bardzo dziekuje Lilyeth i Kasia&Nemo:):):)
Hmmm,wiem juz teraz znacznie wiecej:):):)]
Tak sobie teraz mysle o posluszenstwie ....wspomnialas o tym Lilyeht,czy wiesz moze czy sa dostepne na rynku plytki, ktore dosc lopatologicznie pokazuja jak nauczyc psiaka komend:)Wiem ,ze sa szkolki ,no i pewnie wlasnie one sa sensowniejsze dla psiakow, bo tez ucza sie przebywania z innymi.Jednak jesli ja na moja pudliczke:lol:wydam ostatni cent to skad brac na to szkolenie:):):):)Nie nawidze tych moich poznaniskich watkow o talarkach,no ale przecie Rocofelera nie bede zgrywac:):)
Zatem?:razz::roll::evil_lol::lol:

Posted

:lol:Lilyeth coz Ty ze mna wyprawiasz:razz:,jedna Twoja sugestia i ksiazka juz zamowiona:):):)Czynilas moze jakies kursy, jak pozytywnie manipupowac tlumem??:):):)
Zobaczymy o czem ciekawym ten filmij bedzie traktowac....,jestesmy przecie w kontakcie ,zatem na pewno pierwsza sie dowiesz coz to jest,zakladajac ,ze nie bedziesz miala tego filmiku szybciej ode mnie:):):)
Mam smutne wiesci z hodowlii,mianowicie jest odnotowywany duzy spadek psiego przyrostu strony zenskiej,rodza sie sami chlopacy:):):)
Nie chce samaca-ilu samcow tylu klamcow:):):):):evil_lol:
Normalnie nie mam pomyslu gdzie szukac,no zagranica to chyba nie bede:):):)
Choc jedna Pani z Hodowlii ,rzekla ,ze jedzie na randke ze swoja pudliczka do samej Moskwy:):):)Pewnie pokryje ja jakis dorodny "Borys":):)Niestety po takim zagranicznym kryciu ,cena idzie bardzo w gore.
Kurcze chcialabym miec juz swoja piekna w lecie ,wiesz chadzanie w te i w tamte ,bedzie sie mi wydawac przyjemniejsze:)
Coz ja mam wymyslec...?:placz::evil_lol: