Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maszaberla napisał(a):
Monday, nawiazala ze mna kontakt jakas pani przez profil NK - moze za jakis czas (niezbyt szybko) znajdzie mu dom w budce w ogrodzie u swojej rodziny...

świetnie by było;)

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Monday napisał(a):

A tak swoją drogą, to skoro Rudzik był stróżem, to przecież przebywał z ludźmi...tak? To co temu psiakowi się dzieje, że jest taki "dziki"? Jakąś fizyczną krzywdę ktoś mu zrobił? Bo przecież to że nie ufa ludziom nie może być tylko kwestią przeniesienia go do schroniska.

Jakie warunki maja zwierzeta w firmach? Pies ma szczekac i tylko do tego jest. Samo to, że jakos stracil oko... Poza tym przez 10 lat nikt go nie meczyl o "kontakt z człowiekiem" , ani wychodzenie poza ogrodzenie. Nagle znalazł się w hałasie, w boksie, sam, bez znanych mu ludzi... Nawet domowy pies by się załamał.

I tak dodam, że psiak zostal przywieziony w klatce pułapce , bo nie dalo się go wziąć na smycz

Posted

mariolka napisał(a):
Jakie warunki maja zwierzeta w firmach? Pies ma szczekac i tylko do tego jest. Samo to, że jakos stracil oko... Poza tym przez 10 lat nikt go nie meczyl o "kontakt z człowiekiem" , ani wychodzenie poza ogrodzenie. Nagle znalazł się w hałasie, w boksie, sam, bez znanych mu ludzi... Nawet domowy pies by się załamał.

I tak dodam, że psiak zostal przywieziony w klatce pułapce , bo nie dalo się go wziąć na smycz

Biedny zwierzak, przed nami dluga praca ale jak by sie udalo znalezc mu dom mimo wszystko to bylby ogromny sukces...

Posted

Maszaberla napisał(a):
Biedny zwierzak, przed nami dluga praca ale jak by sie udalo znalezc mu dom mimo wszystko to bylby ogromny sukces...

:mad: Co to za postawa "jak by"? - cioteczko- dostajesz ostrzeżenie:cool3:;)

Posted

Gonia - widzę że ostro pogrywasz :razz:

Jasne = jakie "jak by", musi znaleźć.
Jakby każdy dogomaniak miał swój dom z podwórkiem, to pewnie schronisko nie groziłoby żadnemu psiakowi :cool3:, za to dogomaniaki mieliby urwanie głowy:p

Posted

Maszaberla, oby tylko tą "akcję" z tym skatowanym psiakiem w Skierniewicach dobrze przeprowadzili. Najgorzej jak zaczną się kłócic na wątku, wtedy zrobi się zamieszanie i nikt już niczego nie będzie wiedział :(

Posted

mru napisał(a):

Brak mi slow po prostu jak to zobaczylem!!! Tego nie da sie wyobrazic!! Cos strasznego. Jestem zbulwersowany!!
Stosunek do zwierzat okresla poziom Naszego czlowieczenstwa!!
Musimy dorwac tego zwyrodnialca :mad::mad:!!!
Ja jeszcze dzisiaj sprobuje zawiadomic wszystkie znane mi zrodla medialne!!

Posted

Monday napisał(a):
Maszaberla, oby tylko tą "akcję" z tym skatowanym psiakiem w Skierniewicach dobrze przeprowadzili. Najgorzej jak zaczną się kłócic na wątku, wtedy zrobi się zamieszanie i nikt już niczego nie będzie wiedział :(

Najwazniejsze zeby zlapac tego sk...yna, zabic, wsadzic do wiezienia, zeby juz tam koledzy odwdzieczyli mu sie za to co zrobil :oops:

Posted

Rudziku przepraszam że u Ciebie piszemy o innym piesku ale mnie z nóg ścięło jak zobaczyłam tego psa:-(:-(:-(:-(
[*]. Trzeba tego kata dorwać:angryy:!!! ile ten pies wycierpiał - to nawet widać....:placz:

Posted

Ja do tej pory nie jestem w stanie odważyć się na wejście na wątek tego skatowanego psiaka... Potwornie boję się tego, co tam zobaczę i przeczytam... Przeraża mnie świadomość tego, jak bardzo cierpieć musiało to zwierzę i że nie żyje... że nie można już mu pomóc...

Ale choć tam nie wchodzę, odkąd spotkałam się z informacją o nim na różnych wątkach, prześladują mnie myśli o jego cierpieniu, a w głowie ciągle mam jego obraz - wystarczyło mi spojrzenie na banner...

Nie wiem kiedy się odważę...

Chciałabym jednak coś jeszcze napisać...

Za tak makabryczne okrucieństwo wobec zwierząt powinno się wymierzać równie makabryczne kary! Uważam, że dla takich zwyrodnialców nawet więzienie to za mało!

Im należałoby zgotować identyczne piekło, jakie oni zgotowali tym niewinnym istotom! Wydłubałeś psu oko - my wydłubiemy tobie! Podpaliłeś psa - my podpalimy ciebie. Przywiązałeś psa do drzewa w lesie - my przywiążemy cię łańcuchem do słupa w centrum miasta, bez jedzenia i picia.

Co więcej, myślę, że dla takich bestii odpowiednie byłyby średniowieczne tortury i śmierć w potwornych męczarniach - najlepiej w centrum miasta - niech inni widzą i mają świadomość tego, co spotka ich jeżeli spróbują skrzywdzić niewinne zwierzę. Wtedy nauczyliby się czegoś...

CIERPIENIE I UPOKORZENIE - to najlepsza kara dla takich potworów!

Niestety, żyjemy w nienormalnym świecie, w którym człowieka i jego godność chroni się ponad wszystko, nawet jeżeli jest potworem, czy to w stosunku do innych ludzi, czy zwierząt. I tak o to utrzymuje się przy życiu różnych zwyrodnialców, doprowadzając do tworzenia się chorego, ułomnego społeczeństwa. I taka oto jest Polska, taka oto jest Europa... tylko człowiek i jego godność, bez względu na to, czy jest mordercą, gwałcicielem, pedofilem, oprawcą zwierząt...

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Ja do tej pory nie jestem w stanie odważyć się na wejście na wątek tego skatowanego psiaka... Potwornie boję się tego, co tam zobaczę i przeczytam... Przeraża mnie świadomość tego, jak bardzo cierpieć musiało to zwierzę i że nie żyje... że nie można już mu pomóc...

Ale choć tam nie wchodzę, odkąd spotkałam się z informacją o nim na różnych wątkach, prześladują mnie myśli o jego cierpieniu, a w głowie ciągle mam jego obraz - wystarczyło mi spojrzenie na banner...

Nie wiem kiedy się odważę...

Chciałabym jednak coś jeszcze napisać...

Za tak makabryczne okrucieństwo wobec zwierząt powinno się wymierzać równie makabryczne kary! Uważam, że dla takich zwyrodnialców nawet więzienie to za mało!

Im należałoby zgotować identyczne piekło, jakie oni zgotowali tym niewinnym istotom! Wydłubałeś psu oko - my wydłubiemy tobie! Podpaliłeś psa - my podpalimy ciebie. Przywiązałeś psa do drzewa w lesie - my przywiążemy cię łańcuchem do słupa w centrum miasta, bez jedzenia i picia.

Co więcej, myślę, że dla takich bestii odpowiednie byłyby średniowieczne tortury i śmierć w potwornych męczarniach - najlepiej w centrum miasta - niech inni widzą i mają świadomość tego, co spotka ich jeżeli spróbują skrzywdzić niewinne zwierzę. Wtedy nauczyliby się czegoś...

CIERPIENIE I UPOKORZENIE - to najlepsza kara dla takich potworów!

Niestety, żyjemy w nienormalnym świecie, w którym człowieka i jego godność chroni się ponad wszystko, nawet jeżeli jest potworem, czy to w stosunku do innych ludzi, czy zwierząt. I tak o to utrzymuje się przy życiu różnych zwyrodnialców, doprowadzając do tworzenia się chorego, ułomnego społeczeństwa. I taka oto jest Polska, taka oto jest Europa... tylko człowiek i jego godność, bez względu na to, czy jest mordercą, gwałcicielem, pedofilem, oprawcą zwierząt...

Myrkur smutna prawda niestety, takie mamy spoleczenstwo:oops:

Gdybym wiedziala ze cos takiego zobacze - nie odwazylabym sie wejsc na ten watek, wiem ze jestes wrazliwa - nie wchodz jesli nie musisz

Ciesze sie ze jest juz zebrana ogromna suma (z tego co pamietam dzisiaj bylo juz 9 tys zl) dla osoby, ktora przyczyni sie do ujecia tego sk...yna

Posted

Nadal nie mamy nikogo kto by przyjeżdżał socjalizować Rudzika :(

Asiunia musisz sobie podpis uaktualnić bo z tych psów to już tylko Kora, Rudy, Zębatek i Boy nadal domów nie mają.

Posted

siekowa napisał(a):
Nadal nie mamy nikogo kto by przyjeżdżał socjalizować Rudzika :(

Asiunia musisz sobie podpis uaktualnić bo z tych psów to już tylko Kora, Rudy, Zębatek i Boy nadal domów nie mają.

Kris jezdzi do niego co tydzien, mysle ze to tez ma jakies znaczenie, szkoda ze nie ma kogos kto by go socjalizowal np. w dt - masz jakis pomysl co robic dalej?

Posted

[quote name='Asiunia:)']MyrkurDagur alez wejdz na ten watek i zobacz kto najglosniej tam krzyczy...czy to nie obludne?z jednej strony ukaranie jakiegos debila a z drugiej co?odwrocenie uwagi od siebie?poczytajcie sobie prosze i wyciagnijcie wnioski...nie pierwsza taka sytuacja

Złapali dwa psy, schronisko od razu je uśpiło

Weszlam na ten watek ale nie wiem o kogo chodzi bo nie widze zadnego znanego nicka - ?
Moze Myrkur bedzie wiedziec? - ale to watek Rudzika wiec skupmy sie tylko na nim

Posted

Maszaberla napisał(a):
Myrkur smutna prawda niestety, takie mamy spoleczenstwo:oops:

Gdybym wiedziala ze cos takiego zobacze - nie odwazylabym sie wejsc na ten watek, wiem ze jestes wrazliwa - nie wchodz jesli nie musisz

Ciesze sie ze jest juz zebrana ogromna suma (z tego co pamietam dzisiaj bylo juz 9 tys zl) dla osoby, ktora przyczyni sie do ujecia tego sk...yna

Zaglądnęłam tam... ale tylko na ostatnie strony... by dowiedzieć się czegoś... Nadal boję się tej pierwszej strony... :shake: :-(

Czytałam o tym, że pieniążki są zbierane... i marsz się odbędzie...

Jakieś sprzeczki również się pojawiały...

...

Rudziku, wybacz mi... już wracam do Ciebie :roll: Wielki buziak na dzień dobry piesku :kiss_2: