Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
CZY TO ZNACZY ZE.....???????????? RUDZIK MOZE ISC DO INNEGO HOTELIKU???
U WIOSNY KOLEJKA NA 13 PSOW, ALE ZAWSZE TO WIEKSZA SZANSA:multi::multi:

JA WPISZE, ZARAZ DO NIEJ ZADZWONIE:multi::multi:

Nie Gosiaczku, Rudzik pojedzie tylko do hoteliku u Murki.

u Wiosny w kolejce Rudzik już stoi i trzeba go z niej wypisać, żeby choć troche kolejkę skrócić :cool1:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

To nasz Rudzik ;)

Mam prośbę do cioteczek, które są częściej w azylu :razz:
Chciałabym Was prosić, abyście przy najbliższej nadarzającej się okazji założyły Rudzikowi obrożę :cool3:

Wiem jak to brzmi, ale chodzi mi o to, abyśmy wykorzystały każdą nadarzającą się ku temu okazję np. wizyta w lecznicy, może podanie sadalinu z jakiś przyczyn...
Zdaję sobię sprawę, że to nie łatwe i może potrwać....ale może się uda.

Otrzymałam od doświadczonej osoby instrukcję, jak przypiąć do broży linkę przez siatkę kojca. Czy będę umiała to zrobić tu zupełnie inna bajka :evil_lol:
Ważne jest, aby obroża miała jak największe kółko.

Gdyby się udało może mogłabym jakoś Rudzika zatrzymać w kojcu aby nie schował się do budy.
Oczywiście delikatnie i z wyczuciem. On już wie, że ja mu nie zrobię krzywdy ale trzeba spróbować pójść krok dalej. Może się chłopak przełamie....

Posted

Witam po wywczasach bez internetu
i jestem pełna podziwu dla ogromu pracy wykonanej przez Negri
i inne cioteczki w kierunku socjalizowania Rudzika :crazyeye:
wielkie dzięki :Rose::Rose:
o swojej deklaracji pamiętam i czekam na rozwój wypadków:razz:

Posted

Powoli zaczynamy chyba wpadać w rutynę :roll:

Rudzik kładzie się wygodnie w budzie, ja go karmię a potem on sobie zasypia :mad:
Mogę włożyć łapę do budy, żeby go głaskać, drapać po głowie. Widać, że sprawia mu to przyjemność bo zamyka oczko i przechyla łebek :loveu:

Ostatnio Rudzik był jakiś nieswój. Może dlatego, że zmianił kojec a taka przeprowadzka była dla niego stresem. Zachowywał się, jakby chciał powiedzieć "dajcie mi dziś święty spokój" :shake:

Poprosiłam też pracowników o założenie Rudzikowi obroży ale wiem, że to trudna sprawa i trzeba poczekać na okazję.

Do tego czasu będę jeździć i wyczekiwać na moment, kiedy Rudzik nie wejdzie do budy, gdy ja wejde do boksu...:cool3:

Posted

Wczoraj Rudzik pozwolił mi otworzyć wejście do boksu i zanim wlazł do budy pierwsze kęsy zjadł "w drzwiach" ale w bezpośrednim kontakcie ze mną. :p
kolacje dokończył na z góry upatrzonej pozycji :evil_lol:

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Negri - może to dobry pomysł :evil_lol: takie bratanie się przy jednym talerzu :razz:

:evil_lol: Rudzik sobie zakoduje: Negri - ta Pani od miski :evil_lol:

Posted

Rudzik już w obroży :multi:
Jeżeli dobrze zrozumiałam dokonała tego Pani Agnieszka :lol:

Sprawdziłam - Rudzik pozwala dotykać obroży, przekręcić ją na swojej szyji więc nie będę musiała kombinować, żeby zapiąć smycz przez siatkę ;)

Smycz pozwoli mi lekko zatrzymać Rudzika, żeby nie schował się do budy po pierwszych kęsach.
Trzeba odejść od karmienia w budzie, żeby Rudzik za bardzo się do tego nie przyzwyczaił.:shake:

Teraz jedzonko tylko na zewnatrz :evil_lol:

Posted

Negri_2008 napisał(a):
Rudzik już w obroży :multi:
Jeżeli dobrze zrozumiałam dokonała tego Pani Agnieszka :lol:

Sprawdziłam - Rudzik pozwala dotykać obroży, przekręcić ją na swojej szyji więc nie będę musiała kombinować, żeby zapiąć smycz przez siatkę ;)

Smycz pozwoli mi lekko zatrzymać Rudzika, żeby nie schował się do budy po pierwszych kęsach.
Trzeba odejść od karmienia w budzie, żeby Rudzik za bardzo się do tego nie przyzwyczaił.:shake:

Teraz jedzonko tylko na zewnatrz :evil_lol:

To jest kolejny krok do przodu :loveu:

Posted

Poszło źle :shake:

Smycz to bardzo potężny wróg.....
Rudzik na widok smyczy wlazł głęboko do budy i tyle go widziałam :angryy:
Musiałam prawie cała wleźć tam za nim, żeby go udobruchać, nakarmić ....

Ale przynajmniej mieliśmy "czułe" powitanie: Rudzik aż popiskiwał z radości :crazyeye: a ja przez siatkę wydrapałam go po łebku. Bardzo to lubi :loveu:
Potem przeciągnął się zostawiając zad w górze i "powiedział: " gdzie byłaś, czekałem tak długo, dawaj co tam masz" :evil_lol:

A w ogóle to: :wallbash::-?

Posted

Negri jest dobrze. To wielki postęp. Powiem Ci że ja z jednym swoim walczę żeby mu zapiąc smycz - choć jest oswojony (podrzucono mi go) i strasznie miziasty tylko duży a co dopiero Rudzik taki nieufny psiak...