Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ihabe napisał(a):
Ależ oczywiście a i bazarki porobię:loveu:

Wspaniale, dziekujemy cioteczko :loveu:

Prosba do cioci Siekowej - o dopisanie ihabe do miesiecznych deklaracji - 30 zl

Brakuje tylko 60 zl wiec calkiem niezle

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Lara oczywiscie ale my juz mamy sporo doswiadczenia niestety nie za dobrego z oddawania tak psiakow...m.in dlatego tak oponujemy...wyobrazasz sobie co bedzie jak Rudzik ucieknie na 2 koncu Polski?

Posted

Kostek napisał(a):
Lara oczywiscie ale my juz mamy sporo doswiadczenia niestety nie za dobrego z oddawania tak psiakow...m.in dlatego tak oponujemy...wyobrazasz sobie co bedzie jak Rudzik ucieknie na 2 koncu Polski?

Rozumiem, chcecie dobrze dla psa, doceniam to :) nie chcecie go "upchnąć" gdziekolwiek...

Posted

Maszaberla napisał(a):
Wspaniale, dziekujemy cioteczko :loveu:

Powiedzcie tylko od kiedy zbieramy i na jaki nr konta:loveu:

Posted

[quote name='Kostek']
dlaczego nie potraficie zrozumiec ze dla nas nie liczy sie to aby wypchnac psa z azylu?postawcie sie w naszej sytuacji,to my odpowiadamy za tego psa a nie wy...to my od 1 dnia gdy do nas trafil opiekujemy sie nim i obserwujemy zmiany na lepsze,wasze dzwine upory aby za wszelka cene gdzies psa zabrac aby tylko nie byl u nas w azylu nie przyniosa Rudzikowi nic dobrego

myślałam, że psy się "adoptuje", "daje się im nowy dom", "szuka DT lub hotelu", a nie "wypycha":razz:

Słuchajcie, ale mnie sprawa jest prosta - ten pies nigdzie z azylu nie pojedzie!:p
Co nam po zebranych stałych deklaracjach, jak on jest wpisany w kolejkę, która się nie posuwa i posuwać się nie będzie!? Zastanówcie się wszyscy...Rudzik ma zostać w azylu, bo tylko tam jest mu dobrze i tylko tam są odpowiedni ludzi, którzy nie zrobią mu krzywdy. Po co te "nasze" "upory" i tzw. "wszelkie ceny"!?:p I tak na darmo.
Pytanie - czemu konkretnie miał służyć założony Rudzikowi wątek? Jaki jest cel tego wątku, skoro w azylu jest mu dobrze!?
To mnie w chwili obecnej interesuje najbardziej.

Posted

bico, myślę sobie to samo co ty. Nie wiem, w czym są gorsze hoteliki Ani z Brodnicy, Wiosny, Morii. Nie mam nic do Murki (Murka, przecież wiesz), ale ten pies nie może czekać. Im szybciej,tym lepiej dla psa. Murko, co ty na to?

Posted

[quote name='Maszaberla']Wspaniale, dziekujemy cioteczko :loveu:

Nie byłaby tego taka pewna...Rudzik potrzebuje specjalnego odżywiania,więc hotelik sobie doliczy koszty,pewnie ze 100zł:roll:

Posted

[quote name='bico']myślałam, że psy się "adoptuje", "daje się im nowy dom", "szuka DT lub hotelu", a nie "wypycha":razz:

Słuchajcie, ale mnie sprawa jest prosta - ten pies nigdzie z azylu nie pojedzie!:p
Co nam po zebranych stałych deklaracjach, jak on jest wpisany w kolejkę, która się nie posuwa i posuwać się nie będzie!? Zastanówcie się wszyscy...Rudzik ma zostać w azylu, bo tylko tam jest mu dobrze i tylko tam są odpowiedni ludzi, którzy nie zrobią mu krzywdy. Po co te "nasze" "upory" i tzw. "wszelkie ceny"!?:p I tak na darmo.
Pytanie - czemu konkretnie miał służyć założony Rudzikowi wątek? Jaki jest cel tego wątku, skoro w azylu jest mu dobrze!?

Dobre pytanie... jest obawa, że Rudzik będzie masę czasu czekał w kolejce, a mimo wszystko dobre hotele/ domy tymczasowe przejdą koło nosa...

Posted

agata51 napisał(a):
bico, myślę sobie to samo co ty. Nie wiem, w czym są gorsze hoteliki Ani z Brodnicy, Wiosny, Morii. Nie mam nic do Murki (Murka, przecież wiesz), ale ten pies nie może czekać. Im szybciej,tym lepiej dla psa. Murko, co ty na to?

Murka nie ma nic do tego... Ona po prostu na moją prośbę wpisała Rudzika.

Decyzje co do hoteliku są takie a nie inne i musimy je uszanować.

Pojawiło się pytanie - co jeśli Rudzik zachoruje i będzie potrzebne leczenie. Cóż - zbierze się pieniądze na leczenie. Ja wiem, że były wątki, gdzie nagle daklarujący "znikali" a psy zostawały z długami... ale... może trochę zaufania? Myślę, że dałoby się dla Rudzika zebrać dużo większą kwotę niż potrzeba, gdyby nie te wszystkie "przepychanki" na wątku. Gdyby nie to, że nawet osoby, które już zdeklarowały pomoc, zaczynają wątpić w jej sens bo trafiają na mur zwątpienia (i to tak na prawdę zwątpienia w ich uczciwość). Wiem, większość z nas jest nowych na dogo - ale czy to znaczy, że nie można nam zaufać?

Przepraszam, za długi elaborat, ale czasami nie da się wszystkiego wyrazić jednym zdaniem.

Bardzo jeszcze raz dziękuję Negri :loveu:, że Rudzik nie jest zostawiony sam sobie.

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Murka nie ma nic do tego... Ona po prostu na moją prośbę wpisała Rudzika.

Decyzje co do hoteliku są takie a nie inne i musimy je uszanować.

mogę szanować decyzję, jeśli znam jej uzasadnienie szersze niż "no bo tak!":roll:

Posted

Ra dunia moje obawy nt leczenia tyczyly sie innych hotelikow bo jesli chodzi o leczenie u Murki problemow nie widze...i tu takze nie chodzi o kase tylko o dobrych specjalistow

Posted

Kostek napisał(a):
Ra dunia moje obawy nt leczenia tyczyly sie innych hotelikow bo jesli chodzi o leczenie u Murki problemow nie widze...i tu takze nie chodzi o kase tylko o dobrych specjalistow

Ok - rozumiem.

Posted

Chciałabym jeszcze raz prosić o nazwę karmy, którą dostaje Rudzik :p Chodzi oczywiście o karmę w puszce.

To ważne, ponieważ czasami wieczorem w azylu może nie być już osoby, która będzie mogła wydać mi karmę z zapasów azylowych a wizyta z "pustą łapą" jest mało efektywna :shake:

Posted

Chcialem sie dowiedziec ostatecznie jaka zapadla decyzja odnosnie Rudzika:
- Azyl wyraza zgode na przekazanie Rudzika do hotelu?
Czy
- jezdzimy do schroniska i socjalizujemy psa?
Niejasna sytuacja trwa juz od miesiaca a deklarowane kwoty juz od dawna moglyby pojsc na inne psy, ktore natychmiast potrzebuja pomocy finansowej.
Czy Azyl wpisal w koncu Rudzika na liste oczekujacych w hoteliku u Murki?
Na co tak naprawde czekamy???

Posted

[quote name='bico']
Prosimy o udzielenie odpowiedzi dla Bico
Mnie rowniez to interesuje

Posted

Ja również nie mam do dziś odpowiedzi, na parę pytań.
Po pierwsze kolejny raz pytam o diagnozę weta w sprawie Rudzika.
Skoro dostaje Royal Canin intestinal veterinary diet, to znaczy, że są problemy żołądkowo- jelitowe.
Jakie są wyniki badań i jakie leczenie zastosowane w przypadku tego psa?

[quote name='Kostek']Ra dunia moje obawy nt leczenia tyczyly sie innych hotelikow bo jesli chodzi o leczenie u Murki problemow nie widze...i tu takze nie chodzi o kase tylko o dobrych specjalistow

Hotel u Murki - piękna rzecz. Proszę o informację, kiedy Fundacja zarezerowała miejsce u Murki dla Rudzika.
Skoro w rozmowie Pani Agnieszka sama zadeklarowała, że Fundacja się tym zajmie, to kiedy ten radosny moment nastąpił? Skoro tylko tam, to kiedy nastąpiła rezerwacja miejsca?
I jeszcze jedno. Dzisiaj zadzwoniła do mnie dziewczyna z Warszawy o pomoc dla psa, bo Psi Anioł odmówił.
Jaka jest tego przyczyna?
Ja wiem, ale może warto aby inni na wątku przeczytali jaka jest odpowiedź schroniska w tej sprawie.

Posted

Mam nadzieję, że fakt że przyjeżdżam do azylu i próbuje trochę oswoić Rudzika nie ma wpływu na decyzje w sprawie wysłania Rudzika do hotelu :razz:

Pamiętajcie, że moje wizyty i nazwijmy to "metody" nie mogą się równać z fachową pomocą, jakiej Rudzik potrzebuje :shake:

Dodajcie do tego fakt, że przyjeżdżam tylko dwa, trzy razy w tygodniu, na krótko i proszę, abyście moją pracę z Rudzikiem traktowały jako pomoc doraźną.

Ja myślę o tym w ten sposób, że nie marnujemy czasu oczekując w kolejce do hotelu ;)

Posted

Negri_2008 napisał(a):
Mam nadzieję, że fakt że przyjeżdżam do azylu i próbuje trochę oswoić Rudzika nie ma wpływu na decyzje w sprawie wysłania Rudzika do hotelu :razz:

Pamiętajcie, że moje wizyty i nazwijmy to "metody" nie mogą się równać z fachową pomocą, jakiej Rudzik potrzebuje :shake:

Dodajcie do tego fakt, że przyjeżdżam tylko dwa, trzy razy w tygodniu, na krótko i proszę, abyście moją pracę z Rudzikiem traktowały jako pomoc doraźną.

Ja myślę o tym w ten sposób, że nie marnujemy czasu oczekując w kolejce do hotelu ;)

Negri, napewno jesteśmy Ci wdzięczni za Twoją pomoc! Doraźna, ale zawsze "jakaś" w czasie stania w dłuuugaśnej kolejce... także Negri, szacun :thumbs:

Posted

Negri, dwa/trzy razy w tygodniu to jest więcej niż może oczekiwać jakikolwiek pies w schronisku. I jakoś tak czuję, że twoje wizyty więcej dobrego zdziałają niż "fachowa pomoc".

Posted

Negri_2008 napisał(a):

Negri, to co robisz, to jedyna pomoc dla Rudzika, która została wcielona w życie i za tą pomoc jesteśmy Ci bardzo wdzięczni:multi:

Posted

[quote name='irenaka']Ja również nie mam do dziś odpowiedzi, na parę pytań.
Po pierwsze kolejny raz pytam o diagnozę weta w sprawie Rudzika.
Skoro dostaje Royal Canin intestinal veterinary diet, to znaczy, że są problemy żołądkowo- jelitowe.
Jakie są wyniki badań i jakie leczenie zastosowane w przypadku tego psa?

Hotel u Murki - piękna rzecz. Proszę o informację, kiedy Fundacja zarezerowała miejsce u Murki dla Rudzika.
Skoro w rozmowie Pani Agnieszka sama zadeklarowała, że Fundacja się tym zajmie, to kiedy ten radosny moment nastąpił? Skoro tylko tam, to kiedy nastąpiła rezerwacja miejsca?
I jeszcze jedno. Dzisiaj zadzwoniła do mnie dziewczyna z Warszawy o pomoc dla psa, bo Psi Anioł odmówił.
Jaka jest tego przyczyna?
Ja wiem, ale może warto aby inni na wątku przeczytali jaka jest odpowiedź schroniska w tej sprawie.
Irenko - hotel zarezerwowałam ja... i teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiłam :shake:

Posted

Widzę, że na wątku znowu jest to samo dlatego to będzie moja ostatnia wypowiedź tutaj.

Irenako sama pisałaś:

Cokolwiek, ktokolwiek wypisuje na tym wątku nie jest opinią Fundacji. Tylko decyzja Pani Prezes będzie dla nas wiążąca.
Bardzo istotne jest również to, aby w przyszłości nie brać pod uwagę wypowiedzi na wątku wolontariuszy tego schroniska.
Masz pytania o Rudzika, więc czemu nie zadzwonisz do właścicielki schroniska? Nikt inny na te pytania nie odpowie. Na dogo są wolontariusze a nie fundacja, która decyduje o Rudziku!

Nikt na wątku nie pisał, że Rudzik do żadnego hoteliku nie pojedzie. Zawsze możecie spróbować przekonać osobę odpowiedzialną za Rudzika do innego hoteliku niż Murki.

Negri, ostatnio jak byłam w azylu Rudzik powąchał moją rękę i pomachał ogonkiem. :) Wielkie dzięki za to co robisz. :loveu: