Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

mariolka napisał(a):

Niestety dzisiaj zauważono znowu krew w kupie...

A jaka jest diagnoza lekarska?
Ponieważ jest to już kolejny raz, to bardzo proszę o jakieś wyniki badań i diagnozę.
Może to nie jedzenie powodowało to krwawienie?

Posted

irenaka napisał(a):
A jaka jest diagnoza lekarska?
Ponieważ jest to już kolejny raz, to bardzo proszę o jakieś wyniki badań i diagnozę.
Może to nie jedzenie powodowało to krwawienie?

nikt obecności krwi w koczu nie kwestionuje, ale właśnie, mnie też ciekawi zdanie weta na ten temat i wyniki badań.

Posted

No proszę ile ciotek i wujków ;) odwiedza Rudzika.
Martwi mnie ta krew :( Ale tak jak dziewczyny pisały - Rudzik powinien mieć dietę. Negri - może następnym razem podawaj mu tylko jego jedzonko (chociaż to już nie będzie to samo :( ).
Co jest powodem tego krwawienia? Czy Rudzik może dostawać też coś innego do jedzenia oprócz swojej karmy? Może twarożek?Jedno jest pewne - Rudzik ma mieć dietę i wszyscy odwiedzający powinni się do tego dostosować. Jego zdrowie najważniejsze.

Rudzik w kolejce dla staruszków jest 3.

Posted

Na początek parę słów wyjaśnienia na temat mięska, diety i krwi w kale...

Zapewniam wszystkich, że podawanie Rudzikowi gotowanego kurczaka uzgodniłam z Panią Agnieszką. Pytałam o jego dietę i dowiedziałam się od P. Agnieszki, że Rudzik może jeść gotowanego kurczaka.

Wczoraj P. Agnieszka przyniosła mi miskę tego jedzenia, które Rudzik jada na codzień. Jedynym przeciwskazaniem do podawania kurczaka było to, żeby się Rudzik nie "rozbestwił" żywieniowo :evil_lol:
Krew pojawiła się jak piszecie w piątek a wczoraj (tzn w niedzielę) Pani Agnieszka nie powiedziała o tym ani słowa.

Ale bądźcie wszyscy pewni, że do czasu wyjaśnienia sprawy ja już nie podam Rudzikowi nic ponad to, co zwykle jada :p

A teraz relacja ;)
Rudzik przywitał mnie machaniem ogona i oblizywaniem pyska. A potem było jak zwyke: ja do boksu a on do budy :evil_lol:

Rudzik jadł swoją "regulaminową" michę.Jadł bardzo chętnie, bo to podobno łakomczuch. Brał jedzenie z ręki zdecydowanie mniej nerwowo i niepewnie i od czasu do czasu oblizywał moje palce.

Gdy się najadł rozłożył się wygodnie w budzie. To też postęp bo zwykle siedział przytulony do ściany.
Usiadłam przy nim i gadałam, zachęcałam. Trwało to dosyć długo i nic nie zapowiadało tego, co się stało po chwili:
Rudzik WYSZEDŁ Z BUDY :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Nerwowo przeszedł się po boksie. Byłam tak zaskoczona, że nie wiedziałam co zrobić. Bałam się poruszyć i oddychać :evil_lol::crazyeye:
Rudzik wszedł do budy, położył się i....zasnął :razz: Na początku byłam zła bo to oznaczało koniec współpracy. Ale teraz myślę, że moja obecność w kojcu już go nie stersuje, skoro przy mnie zasnął :multi:

Zapowiedziałam się na wtorek ;)

Posted

Negri_2008 napisał(a):
Na początek parę słów wyjaśnienia na temat mięska, diety i krwi w kale...

Zapewniam wszystkich, że podawanie Rudzikowi gotowanego kurczaka uzgodniłam z Panią Agnieszką. Pytałam o jego dietę i dowiedziałam się od P. Agnieszki, że Rudzik może jeść gotowanego kurczaka.

i sprawa jakie jedzenie było podawane się wyjaśniła:cool3:

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Jeśli dane z pierwszego postu są aktualne - potrzebujemy nadal 90 PLN...

No to ja pierwsza wpłate dam 50zl a nastepne wplaty po 30zł ok?
Przybliży to Rudzika do Hoteliku?

Posted

Smutna była wczorajsza wizyta u Rudzika.
Siedział w budzie oblizywał się i mlaskał a ja nie miałam dla niego nic dobrego :shake:
Biedak, czekał cały czas i nawet jak się z nim już żegnałam wyciągał do mnie łebek i czegoś szukał.
Plan jest taki, że Rudzik będzie dostawał pokarm z puszek, dostępnych w azylu.

Przynajmniej nasza znajomość została wczoraj ugruntowana, to też plus. ;)

Posted

[quote name='ihabe']No to ja pierwsza wpłate dam 50zl a nastepne wplaty po 30zł ok?
Przybliży to Rudzika do Hoteliku?

:multi: :multi: :multi: Zdecydowanie przybliży !!! :loveu: Dziękujemy ihabe :Rose::Rose: :Rose: