Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Juz tak na ostatek zeby wszystko byla clear.
co to tego Maszarabelo, ze sie zagotowals na moj post.
Generalnie mialam wrazenie i nie tylko ja, ze wszytsko co pisaly osoby z azylu bylo negatywnie odbierane i wogole "stalysmy sie prowodyrami" do klotni tylko dlatego ze mialysmy nieco odmienne czy tez bardziej realne patrzenie na sprawe Rudzika.

juz nie bede sie w to zaglebiala ale mam nadzieje ze jakos sie dogadamy i bedzie git;)

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Maszaberla napisał(a):

Tam gdzie Ty tam ja i na odwrot - czekam :mad:;)

Maszaberla, bardzo się cieszę, że Ciebie poznałam oraz inne wspaniałe osoby na dogo:loveu::multi::loveu: Wiesz przecież, że Ciebie ani Rudzika nie porzucę, choć moje wsparcie i tak jest niewielkie:oops:

Posted

__Lara napisał(a):
Widzę, że była pierwsza wizyta u Rudzika i dobrze wypadła :lol: oby tak dalej :loveu: Rudziku, będzie dobrze!

no właśnie Rudziku, oby tak dalej:multi:

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Z tego co zrozumiałam, jeśli Rudzik ma iść do hoteliku, to ma być to hotelik u Murki. Czy ktoś go już wpisał w kolejkę? Jeśli nie - to mogę to zrobić.

Irenko ... :siara:
Wracaj na watek :mad:

Raduniu wpisz, mysle ze to nie zaszkodzi a bedziemy miec juz zaklepane miejsce
Jesli uda sie jednak poslac go do Wiosny - to najwyzej wypiszemy w kolejki;)

Posted

Oj, gdybym wiedziała, że na mnie czeka tu taka maczuga, to bym nie wchodziła na wątek:evil_lol:
Co do hoteliku, to Pani Prezes jasno przedstawiła swoje stanowisko.
Nie zna hoteliku u Wiosny a zna hotelik u Murki.
Dlatego sama Fundacja chce rezerwować miejsce u Murki.
Myślę, że nie zaszkodzi jak Ra_dunia:loveu: to zrobi ( może ma jakieś specjalne względy);).
Mam też nadzieję, że jest jakaś szansa na potwierdzenie przez Fundację, że decyzja o wyborze tego hotelu jest ostateczna i Rudzik może jechać.
Bico:loveu:
Przepraszam, nie jestem w stanie wejść na kolejny wątek.
Po prostu fizycznie nie wyrabiam:shake:.

Posted

irenaka napisał(a):

Bico:loveu:
Przepraszam, nie jestem w stanie wejść na kolejny wątek.
Po prostu fizycznie nie wyrabiam:shake:.

Ja też już fizycznie nie wyrabiam :shake:

Posted

Wizyta II

Jestem zaskoczona :crazyeye:;)

Gdy Rudzik mnie zobaczył zaczął zamaszyście machać ogonem i oblizywać się :evil_lol:
Zgodnie z założeniemi, że tym razem nic do żarcia przez siatkę - wszystko w boksie, weszłam do wewnątrz a Rudzik oczywiście natychmiast schował się w budzie.

Ale już było inaczej. Nie kulił się, nie drżał. Kombinował jak tu wziąć kąsek z reki jednocześnie go nie biorąć :evil_lol:. Jadł nieporadnie, ale jadł ;)
Robiłam krótkie przerwy, żeby jedzenia wystarczyło mi na dłuższy pobyt w boksie.
Spacerowałam po boksie, gadałam z nim :cool3:. Próbowałam jedzeniem zachęcić Rudzika do wyjścia z budy. Wychylał łeb ale na więcej jest jeszcze za wcześnie.

Co prawda dwa razy wyszedł ale ja traktuję to w ten sposób, że Rudzik się zapomniał a nie, że poczuł się swobodnie :shake:.
On poprostu wyskoczył z budy, żeby odgonić "od nas" vide od jedzenia inne psiaki które krążyły wokół boksu.:mad:

W tym czasie, gdy Rudzik był poza budą udało mi się gestem ręki zatrzymać go i......zjadł kąsek nie będąc w budzie. Uważam, że to ważny sygnał, że wszystko jest na dobrej drodze :lol:

Posted

Negri:loveu:
Czy ja mogę Ci pomnik postawić?:evil_lol:
Ewentualnie goferki bitą śmietaną lub lody?;)
Co chcesz Kochana, w dowód wdzięczności za pomoc dla Rudzika:loveu:.

Posted

Mówiłam, że jak się Negri uweźmie to będzie dobrze :evil_lol:
A Rudzika w międzyczasie wpisałam w kolejkę do Murki (względy jak względy, ale corgomaniacy mają tam stałe miejsce - szkoda, że Rudzik pod corgi nie da się podciągnąć :roll:).

Posted

Praca nad Rudzikiem trwa :loveu: ciotka Negri wzięła się ostro do roboty :loveu: za niedługo na widok cioteczki to już mu ślina będzie kapać, wytworzy się zachowanie warunkowe :lol:

Posted

irenaka napisał(a):
A dlaczego nie?
Ja mogę przymknąć oko;)

Jakby to ode mnie zależało to bym na to poszła ;) Ale miejsce sponsorują ludzie z forum corgi i ich to już byłby ciężko przekonać, że Rudzik to corgas :evil_lol: Zresztą i tak miejsce od paru miesięcy blokuje Monka :mad:, więc możliwe, że Rudzik z kolejki "staruszków" się szybciej dostanie...

Posted

Negri_2008 napisał(a):

Gdy Rudzik mnie zobaczył zaczął zamaszyście machać ogonem i oblizywać się :evil_lol:

Wyglada na to ze Rudzik nie lubi (boi sie?) mezczyzn
Kris byl u niego tyle razy, caly czas wisiala na nim Ava, podawala lape, podbijala glowka, ogon szalal jak zblizal sie do boksu
Natomiast Rudzik - nigdy

Znasz Krisa osobiscie wiec wiesz jaki ma cieply stosunek do psow, nagadal sie za wszystkie czasy ale Rudzik nie reagowal tak na jego widok, raczej obojetnie...

Posted

Ra_dunia napisał(a):

A Rudzika w międzyczasie wpisałam w kolejkę do Murki (względy jak względy, ale corgomaniacy mają tam stałe miejsce - szkoda, że Rudzik pod corgi nie da się podciągnąć :roll:).

A ktore ma miejsce? :cool3:

Posted

Maszaberla napisał(a):
Wyglada na to ze Rudzik nie lubi (boi sie?) mezczyzn
Kris byl u niego tyle razy, caly czas wisiala na nim Ava, podawala lape, podbijala glowka, ogon szalal jak zblizal sie do boksu
Natomiast Rudzik - nigdy

Znasz Krisa osobiscie wiec wiesz jaki ma cieply stosunek do psow, nagadal sie za wszystkie czasy ale Rudzik nie reagowal tak na jego widok, raczej obojetnie...

Znam Krisa i wiem jaki jest serdeczny dla psów :lol:
Dobrze byłoby gdyby mógł razem ze mną ale na przemian doglądać Rudzika. Miałby wtedy przedstawicieli obydwu płci i przekonywałby sie do obu i czestotliwosc wizyt byłaby większa ;)

Na pytanie Irenki :loveu: co chce w zamian odpowiem, tak:
zawsze wydawało mi sie ze machnięcie psim ogonem jest dla mnie nagrodą. Jednak w przypadku Rudzika chyba chce więcej: niech wyjdzie z budy, żeby mnie przywitać :multi:

Posted

mariolka napisał(a):
Agnieszka B. ceni sobie wizyty Negri :lol: super, że zajęłaś się Rudzikiem.

Niestety dzisiaj zauważono znowu krew w kupie...

:-( niedobrze...