Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Gonia13 napisał(a):
A cioteczka Maszaberla nie wpisała że ja 10zł na Rudzika daję (bo Antoś już nie potrzebuje) a pisałam jej:mad:;):evil_lol:

:loveu::loveu::loveu: napewno zaraz zapisze :D dziękujemy i prosimy inne cioteczki...

Posted

Gonia13 napisał(a):
A cioteczka Maszaberla nie wpisała że ja 10zł na Rudzika daję (bo Antoś już nie potrzebuje) a pisałam jej:mad:;):evil_lol:

na pewno napisze i się ucieszy:multi: jak i my tu wszyscy zresztą:multi:

Posted

kluska z lublina napisał(a):
Na wspomożenie Rudzika chętnie i ja dam swoje 10 zł.
Ziarnko do ziarnka uzbiera się miarka :lol:
Jako nowa ciotunia na forum dopiero od piątku się rozgaszczam,
ale znajome nicki mnie tu do Rudzika przyciągnęły.

Dziękujemy z całego serca :Rose::Rose::Rose: nowej dogo cioteczce :loveu: i serdecznie witamy na Rudzikowym wątku :multi:

Posted

Gonia13 napisał(a):

Oj cioteczka Maszaberla faktycznie bardzo sie ucieszyla :multi:
Ja nie chcialam Cie Gosienko zmuszac bo wiem ze inne pieski tez wspomagasz:oops:
Lece zapisac, dziekuje:loveu:

Posted

kluska z lublina napisał(a):
Na wspomożenie Rudzika chętnie i ja dam swoje 10 zł.
Ziarnko do ziarnka uzbiera się miarka :lol:
Jako nowa ciotunia na forum dopiero od piątku się rozgaszczam,
ale znajome nicki mnie tu do Rudzika przyciągnęły.

Witamy serdecznie Kluseczko na Rudzikowym watku:loveu:
Bardzo dziekuje :multi:

Posted

Aktualne stale deklaracje:

MyrkurDagur - 20 PLN
Ra_dunia - 50 PLN
Kris79 - 20 PLN
Maszaberla - 25 PLN
Irenaka - 20 PLN
Agata51 - 50 PLN
Bjuta - 20 PLN
Majka50 - 30 PLN
Zachary - 30 PLN
Bico - 20 PLN
Anciaahk - 20 PLN
Gonia13 - 10 PLN
Kluska z lublina - 10 PLN
ania sami - 10 PLN
Gonia 66 - 5 PLN
Negri 2008 - 20 PLN
Razem: 360 PLN :multi:

Jednorazowo:
Reksio7 - 10 PLN

Pierwsza wplata:
Bico - 20 PLN

Jeszcze potrzebujemy 90 zl...

Posted

To ja biegnę na wątek Antosia zobaczyć co i jak... jakby na to nie patrzeć, mam na Antosia kochanego stałą deklarację ;) a troszkę mnie nie było...
I oczywiście czekam na informację od Irenaka czy negocjacje w sprawie Rudzika wypadły pomyślnie :razz:

Posted

Ra_dunia napisał(a):
To ja biegnę na wątek Antosia zobaczyć co i jak... jakby na to nie patrzeć, mam na Antosia kochanego stałą deklarację ;)

A no wlasnie i co bedzie? :cool3:;)

Ra_dunia napisał(a):
I oczywiście czekam na informację od Irenaka czy negocjacje w sprawie Rudzika wypadły pomyślnie :razz:

Ja tez czekam cierpliwie, mam nadzieje ze wszystko sie uda

Posted

Właściwie nie wiem, co napisać po rozmowie z Panią Prezes.
Konkretów nie mam żadnych.
Z całą pewnością Rudzik nie pojedzie do Wiosny.
Pani Prezes nie zna hotelu, chce mieć zaufanie do osoby która przejmie opiekę nad psem.
Wydaje mi się, że jest duże prawdopodobieństwo, że Rudzik pojedzie do Murki. Hotel u Murki cieszy się uznaniem fundacji.
Argumenty przeciw zabieraniu Rudzika ze schroniska już znacie z wypowiedzi wolontariuszy, więc nie będę ich powtarzać.
Jest również argument zdrowotny.
Nie ma tego na wątku, ale Rudzik miał krew w kale. Jeździ ( lub jeździł) do lecznicy w Warszawie na leczenie.
Bardzo istotne jest również to, aby w przyszłości nie brać pod uwagę wypowiedzi na wątku wolontariuszy tego schroniska.
Ja zrobiłam ten błąd i uważałam do pewnego momentu, że zgodnie z wypowiedziami na tym wątku, sprawa przeniesienia Rudzika jest to tylko sprawa braku finansów.
Tak nie jest.
Jestem umówiona z Panią Prezes, że jeżeli będą podjęte decyzje dotyczące przenosin Rudzika, to będę o tym poinformowana.

Posted

irenaka napisał(a):
Właściwie nie wiem, co napisać po rozmowie z Panią Prezes.
Konkretów nie mam żadnych.
Z całą pewnością Rudzik nie pojedzie do Wiosny.
Pani Prezes nie zna hotelu, chce mieć zaufanie do osoby która przejmie opiekę nad psem.
Wydaje mi się, że jest duże prawdopodobieństwo, że Rudzik pojedzie do Murki. Hotel u Murki cieszy się uznaniem fundacji.
Argumenty przeciw zabieraniu Rudzika ze schroniska już znacie z wypowiedzi wolontariuszy, więc nie będę ich powtarzać.
Jest również argument zdrowotny.
Nie ma tego na wątku, ale Rudzik miał krew w kale. Jeździ ( lub jeździł) do lecznicy w Warszawie na leczenie.
Bardzo istotne jest również to, aby w przyszłości nie brać pod uwagę wypowiedzi na wątku wolontariuszy tego schroniska.
Ja zrobiłam ten błąd i uważałam do pewnego momentu, że zgodnie z wypowiedziami na tym wątku, sprawa przeniesienia Rudzika jest to tylko sprawa braku finansów.
Tak nie jest.
Jestem umówiona z Panią Prezes, że jeżeli będą podjęte decyzje dotyczące przenosin Rudzika, to będę o tym poinformowana.

Na co w tej chwili wiec czekamy - na ostateczna decyzje Fundacji (czy moze sie zmienic zdecydowanie na "nie"?) czy wolne miejsce w hoteliku?
Czy tez moze wybor samego miejsca (hotelik)?
Czy mamy nadal zbierac deklaracje, czy ktos z Fundacji negowal ten pomysl?

Dziekuje Irenko, za wszystko :loveu:

Posted

o Rudziku wielokrotnie było pisane na tym watku że jest na diecie i były prosby Zeby nie dawac mu przysmaków. Sam kris jeszcze się dopytywał czy coś wiadomo o badaniach bo jak mu sprzatal widział krew w kale.
PRZY KAZDYM STARSZYM PSIE trzeba liczyc się z tym ze musi byc pod kontrolą wet.
i sprostowanie, Rudzik jeszcze nie jest wykastrowany.

Rudzik owszem jest nieufny i nie chce miec nic doczynienia z ludzmi, ale nie jest tak jak irenako piszesz (nie wiem skad masz takie info), że jest z nim coraz gorzej i pies z budy nie wychodzi.
Tu prosze bardzo zdjęcia z weekendu.

Bardzo bym chciała, żeby Rudzik pojechał do hotelu i był socjalizowany. Musi to być decyzja wielokrotnie przemyślana pod każdym względem. I prawdopodobnie na wiele miesięcy

Jak wszystko będzie dopięte na ostatni guzik to nie widzę przeciwskazań, żeby Rudzik dostał swoją szansę.

Ale nie mam pewności do tego, ze wszystko się uda. I ja nie czułabym się na siłach, żeby wszystko organizować. Nie mam pewności głównie co do pieniędzy - stałych deklaracji.

Irenako uważasz, że nie mozna brac pod uwagę wypowiedzi ludzi, którzy mają na codzień doczynienia z Rudzikiem, to od kogo chcesz miec jakiekolwiek informacje? Od ludzi, którzy go na oczy nie widzieli?
Hmm jakby np kris nie brał pod uwagę wypowiedzi kostek co do nie karmienia Rudzika przysmakami. Czy pies na diecie miałby wtedy szanse nie miec powiklan zdrowotnych?
Jeśli nie bierze się pod uwagę, wypowiedzi na temat zachowania Rudzika, czy byłoby możliwe np bezpieczne przewiezienie go do hoteliku?
Nie wezmiesz tego psa na smycz i nie pojdziesz z nim do samochodu!

Tyle ode mnie.

Posted

[quote name='mariolka']
PRZY KAZDYM STARSZYM PSIE trzeba liczyc się z tym ze musi byc pod kontrolą wet.

KAŻDY pies, staruszek czy szczeniak powinien być pod stałą kontrolą weta, to chyba logiczne:razz:

[quote name='mariolka']
Rudzik owszem jest nieufny i nie chce miec nic doczynienia z ludzmi
...a może to ludzie nie chcą mieć do czynienia z nim?:razz:

[quote name='mariolka']
Bardzo bym chciała, żeby Rudzik pojechał do hotelu i był socjalizowany. Musi to być decyzja wielokrotnie przemyślana pod każdym względem. I prawdopodobnie na wiele miesięcy

temat jest "przemyśliwany" na wątku przez kilkadziesiąt stron:roll: KAŻDA decyzja dotycząca umieszczenia JAKIEGOKOLWIEK PSA w hotelu musi być przemyślana

[quote name='mariolka']
Jak wszystko będzie dopięte na ostatni guzik to nie widzę przeciwskazań, żeby Rudzik dostał swoją szansę.
tu piszesz tak, a poniżej...:razz:

[quote name='mariolka']

Ale nie mam pewności do tego, ze wszystko się uda. I ja nie czułabym się na siłach, żeby wszystko organizować. Nie mam pewności głównie co do pieniędzy - stałych deklaracji.
obrażasz ludzi tu swoje wpłaty deklarujących, uważasz ich za niepoważnych????
jeśli nie pomożesz w organizacji tej "Rudzikowej akcji", to pomoże ktoś inny, dobrze, że teraz już o tym mówisz, przynajmniej punkty za odwagę cywilną:roll:

[quote name='mariolka']
Irenako uważasz, że nie mozna brac pod uwagę wypowiedzi ludzi, którzy mają na codzień doczynienia z Rudzikiem, to od kogo chcesz miec jakiekolwiek informacje? Od ludzi, którzy go na oczy nie widzieli?

a może to nie Irenka tak uważa, w końcu ona tylko gdzieś telefonowała:razz:

[quote name='mariolka']
Nie wezmiesz tego psa na smycz i nie pojdziesz z nim do samochodu!

Kuba-Amik gnił w schroniskowej budzie, nie wychodził na świat, do hoteliku u Czarodziejki wynoszono go z boksu...w budzie:roll: teraz jest przytulaśnym Miśkiem i hasa po łące, podaję link, lepiej czytać od końca, bo tam się teraz więcej dzieje niż na poczatku;)
http://www.dogomania.pl/forum/f28/umieral-w-schroniskowej-budzie-teraz-w-dt-szukamy-ds-81926/index102.html#post12165697

Posted

Boze Bico chyba ci sie nudzi

"a może to nie Irenka tak uważa, w końcu ona tylko gdzieś telefonowała:razz:"

Wiesz co... wszyscy ktorzy wypowiadali sie w temacie Rudzika (chodzi mi ofc. o wolonatriuszy i pracownikow) znajaja sie z Agnieszka od lat. i szczerze watpie by Agnieszka w jakikolwiek sposob kwestionowala nasze decyzje jakie tu zapadly;)

A twoje stwierdzenie ze "moze ludzie nie chca pomoc mu" narazie pozostawie bez komentarza bo to forum publiczne.

dorzuce 10 zl na hotelik zeby Rudzik pojechal i zeby skonczylo sie te beznadziejne gadanie was wszystkich

Posted

[quote name='bico']KAŻDY pies, staruszek czy szczeniak powinien być pod stałą kontrolą weta, to chyba logiczne:razz:

To skąd zdziwienie irenaki, że "jest również aspekt zdrowotny"?

[quote name='bico']...a może to ludzie nie chcą mieć do czynienia z nim?:razz:

Widać nie chcą, bo tylko kris się pofatygował do Rudzika kilka razy.

[quote name='bico']temat jest "przemyśliwany" na wątku przez kilkadziesiąt stron:roll: KAŻDA decyzja dotycząca umieszczenia JAKIEGOKOLWIEK PSA w hotelu musi być przemyślana

Jest tak "przemyśliwany", że dopiero jak napisalam, że trzeba się skontaktować z Fundacją to zaistniała rozkminka na ten temat. i niepotrzebny jakiś spór. widać nikt wcześniej na to nie wpadł, że trzeba się porozumieć z osobami odpowiedzialnymi za psa, zamiast klepać na forum.

[quote name='bico']tu piszesz tak, a poniżej...:razz:

Trzymam kciuki za Rudzika jednocześnie obawiam się, że może wszystko nie wypalić. Dziwne to ? Patrze na świat realistycznie.

[quote name='bico']obrażasz ludzi tu swoje wpłaty deklarujących, uważasz ich za niepoważnych????
jeśli nie pomożesz w organizacji tej "Rudzikowej akcji", to pomoże ktoś inny, dobrze, że teraz już o tym mówisz, przynajmniej punkty za odwagę cywilną:roll:

patrz wyżej.

[quote name='bico']a może to nie Irenka tak uważa, w końcu ona tylko gdzieś telefonowała:razz:

Ona telefonuje, a ja rozmawiam na żywo.

[quote name='bico']Kuba-Amik gnił w schroniskowej budzie, nie wychodził na świat, do hoteliku u Czarodziejki wynoszono go z boksu...w budzie:roll: teraz jest przytulaśnym Miśkiem i hasa po łące, podaję link, lepiej czytać od końca, bo tam się teraz więcej dzieje niż na poczatku;)
http://www.dogomania.pl/forum/f28/umieral-w-schroniskowej-budzie-teraz-w-dt-szukamy-ds-81926/index102.html#post12165697

Rudzik wychodzi, nie gnije w budzie. I pewne jest to , że trudno byłoby go socjalizować w schronisku. Po to właśnie ten wątek, żeby mu pomóc. I co?

Piszcie dalej co chcecie. Najwazniejsze żeby Rudzikowi krzywda się nie stała przez głupie klepanie ludzi. i żeby miał swoją szansę na lepsze życie.
Zamiast wchodzić w takie dyskusje, które są zupełnie bezsensowne, byście kilka ogłoszeń o psiakach do adopcji wrzucili. Klepiąc głupoty nikt domu nie znalazł.

Posted

[quote name='bico']KAŻDY pies, staruszek czy szczeniak powinien być pod stałą kontrolą weta, to chyba logiczne:razz:

...a może to ludzie nie chcą mieć do czynienia z nim?:razz:

temat jest "przemyśliwany" na wątku przez kilkadziesiąt stron:roll: KAŻDA decyzja dotycząca umieszczenia JAKIEGOKOLWIEK PSA w hotelu musi być przemyślana

tu piszesz tak, a poniżej...:razz:

obrażasz ludzi tu swoje wpłaty deklarujących, uważasz ich za niepoważnych????

a może to nie Irenka tak uważa, w końcu ona tylko gdzieś telefonowała:razz:

Kuba-Amik gnił w schroniskowej budzie, nie wychodził na świat, do hoteliku u Czarodziejki wynoszono go z boksu...w budzie:roll: teraz jest przytulaśnym Miśkiem i hasa po łące, podaję link, lepiej czytać od końca, bo tam się teraz więcej dzieje niż na poczatku;)

Bico, wiesz ze Cie uwielbiam :loveu:

Czarodziejka jak czarodziejka i Kubus - faktycznie magia ;)
Ladnie i rzetelnie prowadzone rozliczenie finansowe

Posted

[quote name='ania_sami']
dorzuce 10 zl na hotelik zeby Rudzik pojechal i zeby skonczylo sie te beznadziejne gadanie was wszystkich

Ania dziekuje, zaraz dopisze

Moze w koncu zbierzemy cala kwote i skonczy sie ta dyskusja, nie widzialam czegos podobnego na zadnym z watkow
Zenada
Mysle ze skupiajac sie na zbiorce pieniedzy nikomu nie wyrzadzamy krzywdy - zawsze deklaracje pojda w razie czego (odpukac) na inne psy
Atak w formie pozostajacej wiele do zyczenia a wspolna wymiana zdan to duza roznica
Mysle ze tak niegrzecznymi wypowiedziami mozna sprowokowac do rozdmuchania wielkiej pyskowki jedynie kogos kto nie mysli