Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Kostek napisał(a):
na stacji metra swietokrzyska od wczoraj wisi nasza fundacyjna wystawa znajduja sie tam psy m.in Rudzik

A do kiedy bedzie ta wystawa? Przez dluzszy czas czy na stale?

Posted

Maszaberla, żaden DT dla Rudzika się nie znalazł?
A jak z ogłoszeniami? Aktualne są nadal? Czy trzeba nowe porobić?
A może w SE jeszcze raz? Co Ty na to? dałoby radę?

A może Rudzik w TV by się zaprezentował? Czy on się nie nadaje, biedaczek?

Posted

Monday napisał(a):
Maszaberla, żaden DT dla Rudzika się nie znalazł?
A jak z ogłoszeniami? Aktualne są nadal? Czy trzeba nowe porobić?
A może w SE jeszcze raz? Co Ty na to? dałoby radę?

A może Rudzik w TV by się zaprezentował? Czy on się nie nadaje, biedaczek?

Ogloszenia trzeba przejrzec, jesli bedziesz miec czas to b.Cie prosze
W SE juz nie da rady, nie mozna oglaszac tego samego pieska ponownie
TV zdecydowanie chyba odpada - Rudzik nie wychodzi z budy wiec mysle ze przyjazd do TV (w ogole wyjazd ze schroniska) to bylby ogromny stres dla niego - zreszta potwierdza to na pewno dziewczyny, ktore sie nim opiekuja
On wymaga socjalizacji - ja nie mam pomyslu jak to zrobic wiec jedyne co w tej chwili moge robic to podnosic watek
Kris probowal dodzwonic sie do zalozycielki watku - sami jestesmy niestety laikami w kwestii opieki nad takim psem/przelamania jego obaw i strachu przed ludzmi

Posted

Hej Rudziku...
Dziewczyny - Rudzik dopiero od niedawna ma ogłoszenia. Tu na dogo psiaki są ogłaszane po kilkanaście miesięcy i nikt nie traci nadziei ani wiary.
Nie można się poddawać ;)
A w międzyczasie rzeczywiście przydałby się ktoś, kto socjalizowałby go codziennie, albo przynajmniej kilka razy w tygodniu...

Posted

mówiliśmy wcześniej, że Rudzik prawie nie wychodzi z budy, jest bardzo bojazliwy i nieufny dlatego wlasnie potrzebuje SOCJALIZACJI.
mysle ze w jego przypadku, w warunkach schroniskowych mozna jedynie zrobic tylko to, żeby siedziec z nim w boksie , mowic do niego, a on moze po wielu wielu godzinach zorientuje sie, ze nic mu się nie dzieje jak ktoś jest blisko i zacznie wychodzic... innej mozliwosci socjalizacji nie widzę.

Posted

:loveu:Witaj kochany piesku:loveu: Tak sobie własnie Ciebie "hopsamy" ale cóż robić... Na razie tyle mozemy. Wyjdź z budy! Zaufaj !- zobaczysz jak to fajnie być z człowiekiem;)
Ja mam 14 letnią suńkę z "firmy" - kochana jest tyle że ona mnie znała wczesniej - bo jej jedzonko często woziłam. Teraz zapakowałam w auto, przywiozłam i nawet nikt nie zapytał mojego taty gdzie się podziewa (on tam pracował i jej żarełko woził "na tygodniu"). Na poczatku sie bała-nie dała się wziąśc na kolana-na ręce a teraz bestyjka strasznie siępcha na kolana.

Posted

A w Radomiu atak zimy :(
Ciekawe czy Rudzik nie marznie w tej budzie. Nie ma możliwości pobiegać chłopak.
Co się dzieje z tymi ludźmi, dlaczego nie chą Rudzika. Może jakby się oswoił troszkę z ludźmi, to ten program w TV z nim w roli głównej byłby możliwy? Tylko z jego socjalizacją to chyba nie taka prosta sprawa - będzie to pewnie trwało.

A tak swoją drogą, to skoro Rudzik był stróżem, to przecież przebywał z ludźmi...tak? To co temu psiakowi się dzieje, że jest taki "dziki"? Jakąś fizyczną krzywdę ktoś mu zrobił? Bo przecież to że nie ufa ludziom nie może być tylko kwestią przeniesienia go do schroniska.

Posted

Monday napisał(a):
A w Radomiu atak zimy :(
Ciekawe czy Rudzik nie marznie w tej budzie. Nie ma możliwości pobiegać chłopak.
Co się dzieje z tymi ludźmi, dlaczego nie chą Rudzika. Może jakby się oswoił troszkę z ludźmi, to ten program w TV z nim w roli głównej byłby możliwy? Tylko z jego socjalizacją to chyba nie taka prosta sprawa - będzie to pewnie trwało.

A tak swoją drogą, to skoro Rudzik był stróżem, to przecież przebywał z ludźmi...tak? To co temu psiakowi się dzieje, że jest taki "dziki"? Jakąś fizyczną krzywdę ktoś mu zrobił? Bo przecież to że nie ufa ludziom nie może być tylko kwestią przeniesienia go do schroniska.

Monday, nawiazala ze mna kontakt jakas pani przez profil NK - moze za jakis czas (niezbyt szybko) znajdzie mu dom w budce w ogrodzie u swojej rodziny...