Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bolek całkiem całkiem, Gera bardzo zle- wychudła, zmizerniała- jest na izolatce teraz znowu- ona potrzebuje po prostu domu, czystego kocyka, pokoiku.. ją ten cały brud i syf męczy mam wrażenie. jest taka czyściutka. Arnold też raczej ok- tylko niszczy budę z nudów. dzialka czeka i czeka i czeka znudzona...

Posted

nie ja nie mam. nie mam aparatu w ogóle-tzn. taki marny- wolontariuszki robią zawsze. Pręguska całkiem ok.

Gera wychodzi tearz kilka razy dziennie na spacer i znów dochodzi do siebie. ale nie może siedziec bez końca w izolatce.

Posted

nie Kana nie ma. Gera jest młoda. juz wysterylizowana. biedna w schronisku na duszy i ciele- ma juz kilka blizn od ostatniego starcia z Bolkiem. Pisałam o tym- mieszkali razem, aż do ostatniego spaceru- Gera na spacerze zaatakowała Bolka no i on się jej odgryzł. Nic strasznego nie zrobil, ale jednak ma mała bliznę na głowie i nogach. Szkoda jej bardzo.

Posted

Co tam u Bolesława i reszty? Bolek ma bardzo dużą ilość kliknięć na alegratce, ponad tysiąc, żaden inny pies u mnie nie ma takiej...pomimo, że też mają wyróżnione, gdzie ten domek...:-(

Posted

nie obawiaj się- przy wydawaniu TTB trzymamy się okreslonych zasad- poza tym mama Patrycji razem z Patrycją przychodzą do schroniska i wyprowadzają Bolusia na spacery. w tym czasie suczka (tez z naszego schroniska wzięta 4 lata temu), ktora jest w domu, zostanie wysterylizowana, a potem bolus się wprowadzi. (bolus jest wykastrowany, a teraz jeszcze czas na suczkę)

Patrycja miała na Dt nasze sliczne "malenstwo" podrzucone w kartonie- pręgowana miks dogo canario- niestety mała nie przezyła. Ale mysle, że jesli komuś TTb to wlasnie Patrycji

Posted

wspaniale!! :loveu: tak bardzo mi się podoba... aż poczułam ukłucie w serce, że nie będzie mój, bo to dla mnie CUDEŃKO ale baaardzo się ciesze, że trafi do odpowiedzialnych osób :multi: i mam nadzieje że będą jego foteczki i losy opisywane... ale czy to już pewne na 100% :roll:

Posted

znaczy ostatnia runda jeszcze przed nami- tzn. przyjdzie jego przyszła psia współmieszkanka i pójda razem na spacer. jak dla mnie to tylko pro forma- bolek jest łagodnym psem- chyba, że inny go zaatakuje- ale i wtedy nie idzie na całość- broni się jak kazdy pies (patrycja była przy akcji Bolek- Gera: rodzielały ich, więc wie jak i co). Przyszły domek zamówił juz karmę light dla bolusia (spaślak się zrobił straszny z niego (brak ruchu plus kastracja)).

przyznam, że tez mnie kłuje- bolek jest cudowny- taki fajny gruby i ten jego ryjek;). no ale nie mam warunków, a i mój mały piesek nie byłby szczęśliwy.

Posted

znaczy ostatnia runda jeszcze przed nami- tzn. przyjdzie jego przyszła psia współmieszkanka i pójda razem na spacer. jak dla mnie to tylko pro forma- bolek jest łagodnym psem- chyba, że inny go zaatakuje- ale i wtedy nie idzie na całość- broni się jak kazdy pies (patrycja była przy akcji Bolek- Gera: rodzielały ich, więc wie jak i co). Przyszły domek zamówił juz karmę light dla bolusia (spaślak się zrobił straszny z niego (brak ruchu plus kastracja)).

przyznam, że tez mnie kłuje- bolek jest cudowny- taki fajny gruby i ten jego ryjek;). no ale nie mam warunków, a i mój mały piesek nie byłby szczęśliwy.

Posted

W tą sobotę mam przychodzi na kolejny spacer z Bolem :) W w przyszłym tygodniu, nasza sunia, powinna być już po cieczce, więc psiaki się poznają :) W przyszłym tygodniu też powinny przyjść obroża i smycz dla Bola. Jeszcze tylko naszą szczekaczę wysterylizujemy. I uf. Okres czekania będzie za nim. W auto i heja do domku :)
Nasza sunia szybko się aklimatyzuję więc wszystko powinno być okej. :) Dzięki za możliwość zwrócenia się z pytaniami, których na bank będzie mnóstwo :D Ale wiadomo wszystko wyjdzie z czasem. Już na forum TTB kilka najważniejszych zostało zadanych. Przygotowania w domu i pogłebianie wiedzy na temat rasy i życia z dwoma ftrami pod jednym dachem pogłebiany z dnia na dzień :D
Myślę, że dokładna data zostanie ustalona jutra, gdy mamy spędzi razem ze mną w schronisku kilka chwil więcej. Chcesz zobaczyć inne pieski, wyraziła też chęć spaceru ( może być nawet bez Boleczka, ale z nim jeden musi być koniecznie!! - słowa mamy :))

Posted

W tą sobotę mam przychodzi na kolejny spacer z Bolem :) W w przyszłym tygodniu, nasza sunia, powinna być już po cieczce, więc psiaki się poznają :) W przyszłym tygodniu też powinny przyjść obroża i smycz dla Bola. Jeszcze tylko naszą szczekaczę wysterylizujemy. I uf. Okres czekania będzie za nim. W auto i heja do domku :)
Nasza sunia szybko się aklimatyzuję więc wszystko powinno być okej. :) Dzięki za możliwość zwrócenia się z pytaniami, których na bank będzie mnóstwo :D Ale wiadomo wszystko wyjdzie z czasem. Już na forum TTB kilka najważniejszych zostało zadanych. Przygotowania w domu i pogłebianie wiedzy na temat rasy i życia z dwoma ftrami pod jednym dachem pogłebiany z dnia na dzień :D
Myślę, że dokładna data zostanie ustalona jutra, gdy mamy spędzi razem ze mną w schronisku kilka chwil więcej. Chcesz zobaczyć inne pieski, wyraziła też chęć spaceru ( może być nawet bez Boleczka, ale z nim jeden musi być koniecznie!! - słowa mamy :))