Charly Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 W sprawie Bolka zgłosił sie chlopak/mężczyzna z Zabrza. Na pierwszy rzut ucha tak sobie. raczej na nie niz na tak. Poprosiłam o sprawdzenie domu. Jakas koszmarna historia-rodzina znana dziewczynom z Zabrza. jak tylko dostanę ostateczne potwierdzenie zamieszczę dane na CK Quote
andzia69 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Charly...a to już wiesz, ze oni na CK powinni sie znaleźć? Quote
andzia69 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='Charly']już tam są.[/QUOTE] aaa - no to się idę poedukować;) Quote
Charly Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 W TYPIE AMSTAFFA- PIĘKNE PSY SZUKAJĄ DOMU (811108780) - Aukcje internetowe Allegro Dzięki za tekst:) Quote
Rybc!a Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 No to mamy kolejną, tym razem pręguskę. Na razie bardzo nieufna, jedynie Karolina ją obłaskawiła i to puszką z jedzeniem. Quote
Charly Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 pręguska bardzo wystraszona. Siedzi w izolatce w kąciku. Warczy, ale to ze strachu. Z pewnością wkrótce będzie fajną suczką. Quote
Kana Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Jaka ladna... proszę zdejmijcie jej tą kolczatkę. Skąd sie wziela? Quote
Charly Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 biegała w jakimś wieżowcu na korytarzu i podobno do nikogo nie należala. Pomalutku się oswaja, przychodzi do puszki, da się nawet pogłaskać, ale szybszy ruch powoduje ucieczkę, warczenie i grożenie. Jak na razie nie stresujemy jej- i kolczatka została. Była już na jednym mini spacerku- następnym razem pomyslimy o kolczatce. Quote
andzia69 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 to jaki stan bullowatych? 4 z pierwszej i pręguska? Quote
Charly Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Działka, Gera, Bolek, Arnold i Pręguska. pierwsza czworka ma allegro, pręguska jest dopiero kilka dni u nas- na dzien dzisiejszy za mało wiemy o niej, żeby zrobić ogloszenia. Quote
agaga21 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 ok. arnold wygląda jak brat bliźniak fazy-suni tengusi. Quote
Kana Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Dziewczyny jedna Pani interesuję się Gerą. Czy któraś z was moglaby zawitać na wątek na amstaffowym forum ? Quote
Kana Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=3301 Quote
andzia69 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Gera jest agresywna do innych psow, a ta dziewczyna ma na dodatek sukę - ja tego nie widzę... Quote
Kana Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Ale Gera bawilam się z Bolkiem... do suk może być inaczej ale do psów powinno byc ok. Andzia a skąd wiesz to ? Na wątku elbląskim są zdjecia Gery z innym psem na spacerze. Też astem ;) Quote
gops Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 bylo mowiione juz jakis czas temu ,ze i Gera i Dzialka bywaja agresywne, mysle ze do suk tymbardziej ;/ Quote
Kana Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 To prosilabym zeby ktoś kto spędza z Gerą dużo czasu naświetlil sprawę koleżance na tamtym forum. Quote
Vitka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Myślę, że to nie jest dobry pomysł. Gera jest w boksie z Bolkiem, ale go dominuje. Są razem tylko dlatego, że Bolek to taka ciapka i nie protestuje :) Ona jedne psy lubi innych nie, ale jest więcej tych, których nie lubi. Jak chodziłam z nią na spacery to nie zwracała uwagi na psy, które nie zwracały uwagi na nią, natomiast jak spotkałyśmy kiedyś amstaffkę i tamta zaczęła szczekać to Gera już nie była obojętna. Różnie to bywa. Uważam, że wydanie jej do domu z psem, a tym bardziej suką jest bardzo ryzykowne. Quote
andzia69 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Kana napisał(a): Andzia a skąd wiesz to ? a tak było napisane na 1 stronie tego wątku!:eviltong: "Gera, jak większość psów w typie tejże rasy nie toleruje innych zwierząt. Spacery z nią w mieście, gdzie są inne psy, koty, ptaki, wymagają trochę pracy i utemperowania suni" dlatego uważam, że o ile do psów to można ryzykowac - to do suk, osoba, która nie ma (może) pojęcia o pracy z psami nie powinna brać suki - i do tego bullowatej:) Quote
Charly Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Dziewczyny mają rację. poza tym poczytałam tam i nie podoba mi się to za bardzo. TZa trzeba namawiać/przekonywać- ok tak czasem bywa. ale w przypadku dwóch dorosłych suk ( amstaff do tego) wszyscy muszą bardzo tego chcieć...Poza tym dziewczyna nie chce zadzwonić, bo boi się, że wtedy od razu pojedzie i ją zabierze...Takie to trochę..no;) No a Gera jest czasem b. przyjazna i towarzyska w stosunku do innych suk, a czasem nie. Kiedyś na spacerku natknęła się na Gadułkę (starszą małą sunię) i byłam szczęśliwa, że trzymałam ją na b. krótkiej smyczy. To samo z Dianą kiedyś... . Dziś wprowadziłam ją do pokoju socjalnego, gdzie na fotelu spała Gaduła. Gaduła naszczekala na Gerę, a ona stała i merdała ogonem....Gaduła szczekała, szczekała, szczekała....Gera nie zareagowała. Z Bolkiem jest róznie. Wydaje się, ze raz domimuje Gera, a raz Bolek. Najpierw je ona, potem on i Bolek nie ma prawa zblizyc się do jej miski. Natomiast Bolek czasem nie dopuszcza Gery do kraty, jesli tamtędy przechodzę. Gera bardzo zle znosi pobyt w schronisku. To skóra i kości- gdyby nie jej pysk-nie powiedzialabym, że to amstaff. wychudzona, pomarszczona, wyschnięta. P. weterynarz zmierzyla jej temperaturę, osluchala ją, wszystko ok. Ale Gera jak już pisałysmy na początku jest bardzo czystym, wychowanym pewnie pod kolderką pieskiem. Schronisko to dla niej tragedia. Quote
Recommended Posts