Tengusia Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Bolus jest poprostu piekny :loveu::loveu::loveu: Quote
natalia_aa Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Poproszę o aktualizację pierwszej strony. Wstawienie nowych bullowatych wraz z opisami - tekstem ogłoszeniowym, będzie łatwiej. Tengusia napisał(a):Bolus jest poprostu piekny :loveu::loveu::loveu: Tengusia, jak wszystkie Bolusie, coś o tym chyba wiesz ;) Quote
Tengusia Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 natalia_aa napisał(a):Poproszę o aktualizację pierwszej strony. Wstawienie nowych bullowatych wraz z opisami - tekstem ogłoszeniowym, będzie łatwiej. Tengusia, jak wszystkie Bolusie, coś o tym chyba wiesz ;) masz absolutna racje :loveu: Quote
Charly Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Zrobię im wspólne allegro jak wszystkie będą do adopcji i przede wszystkim jak wyklaruje się, kiedy będą mogły być wykastrowane. Arnold wygryza podłogę w swoim nowiutkim kojcu ( biedny zbój. nudno mu). Nie jestem pewna, czy by się nie przegryzł, gdyby chciał.... Gera ma tyle siły, że wyprowadzanie jej na spacer to ciężki kawałek chleba. Ale musi kilka razy dziennie; nie zalatwia sie w kojcu. Jest niesamowicie czysta. Je i pije tak, że nie ma po tym żadnych sladów. Nie niszczy też nic. Dobrze, że jest bawialnia. Dała tam upust swojej energi biegając za piłką i innymi zabawkami....Na spacerze chce upolować wszystko co się rusza..ptaszki, kotki. obawiam się, że kiedyś pofrunę. Tylko Boluś jest spokojny:) Quote
Rybc!a Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 Dzisiaj zauważyliśmy sporego guza na karku Arnolda. Musiałam wracać do domu o 15 i nie doczekałam się pani weterynarz. Mam tylko ogromną nadzieję, że to nic poważnego. Proszę, Ola - poinformuj nas, jeśli będziesz wiedziała, co z nim. Quote
Charly Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 powiem Gosi, bo jutro mam wolne. Dzięki. Może to tylko po zastrzyku, bo dostawał antybiotyki. ps. gosia mi pisze wlasnie, ze arnold byl wczoraj na liście psów do obejrzenia przez panią doktor. Wlasnie z powodu tego guza. Quote
Rybc!a Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 Proszę dziewczyny, sprawdźcie jak najprędzej stosunek Bolka do kotów, to istotne. Byłabym wdzięczna za udzielenie mi takiej informacji . Ja miałabym możliwość sprawdzenia dopiero w sobotę, bo w tygodniu chyba nie dam rady. Quote
Charly Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 sprawdzimy, tyle, że w warunkach schroniskowych nie zawsze jest to wymierne. w domu potem jest szok, bo psiak "morduje" koty. No ale sprawdzimy i będziemy mięc jakis punkt odniesienia. Quote
kordonia Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Uważajcie na duża kociarnię- bo Ara, Malwina i Cicha atakują duże psy- z Adamem nie mogłam wyjsc, tak nas okrązyły i drapały :lol: Quote
Charly Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Kaspara swego czasu też zaatakowały. Podwinał ogon pod siebie i zmykał do wyjścia. Z Arnoldem w życiu nie wejdę do kociarni. Jeśli będzie chciał kotka pogonic to go raczej nie powstrzymam. Quote
Vitka Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Wiem, że Gera nie lubi kotów. Boluś jak przyszedł do schroniska nie reagował na nie. Marek podprowadzał go pod kociarnię. Widziałam :) Ale teraz jak się zadomowił to może być inaczej. :) Quote
andzia69 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 czemu ja dopiero teraz tu trafiłam:oops: zadna ciotka nie wstawiła linku do ogólnego watku... Quote
Charly Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Gera goni wszystko co się rusza. Czy kota, czy ptaka, wszystko. Co w ostateczności ma zamiar zrobić ze zdobyczą, wolałam nie sprawdzać:) Ale trzeba na spacerze bardzo uważać. Jesli zobaczy kota przed nami, wyrwane ramię gwarantowane:roll: Quote
Vitka Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Doświadczyłam :) Ale jak podeszła do Bolusia to nie wykazywała agresji... jedynie zainteresowanie. :) Quote
Charly Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 to zależy. Na gadułkę np. się wydarła. Na Dianę nie. Generalnie nie jest inna niż inne psy. Jedne lubi inne mniej. Tylko sama świadomość, że ten pies "musi być agresywny do innych" zmienia postrzeganie sytuacji;):roll: Quote
Vitka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Byłam dziś na spacerze z trzema amstaffami i muszę powiedzieć, że cała trójka jest wspaniała! Nie umiem powiedzieć, który zrobił na mnie lepsze wrażenie, bo wszystkie o dziwo są wyjątkowo posłuszne i łagodne. Gera pięknie aportuje, jest bardzo karna... pobiegła na długiej lince w dół rzeczki, wołałam ją chyba kilka minut, bo coś ją tam zaciekawiło... jak już przyszła i zapytałam "Gdzie ty byłaś?" Gera spuściła głowę i położyła się przednimi łapami, potem już zawsze wracała do nogi ;-). Suczka przywiązana do drzewa zaczęła strasznie szczekać, ale nie w moją stronę tylko w zupełnie przeciwną... Oprócz tego amstaffy są zawsze chętne do zabawy, jak tylko zobaczą patyki lub cokolwiek do zabawy to od razu się ożywiają :lol: Arnold zorganizował mi narty błotne :mad: Przeciągnął mnie po wielkim błotku, ale wyszłam z tego cało i reszta spacerku była super :smile: Również bardzo posłuszny. Siada i podaje łapę na komendę. patyka nie aportuje, ale biegnie jak się rzuci. przychodzi na każde zawołanie. Chyba jest najbardziej posłuszny. Boluś na początku był bardzo nieśmiały, w ogóle nie ciągnął. Musiałam go trochę zachęcić do zabawy, ale jak się rozkręcił to było super. :smile: Chodził ciągle przy nodze, ciężko mu zrobić nawet zdjęcie, bo cięgle jest przy człowieku, wystarczy kucnąć i wkłada łepek w ramiona :loveu: Jeszcze strasznie mi szkoda nowej amstaffki, bo ona tak patrzy zza krat... :-( Jak tylko skończy kwarantanne też ją wyprowadzę. :smile: Quote
Vitka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Gera 1. Wiek psa. - ok. 2-3 lata 2. Informację jak trafił do schroniska. - Została przywieziona przez policję, błąkała się po mieście. 3. Stosunek do ludzi mu znanych, do obcych. - Do ludzi jej znanych jest łagodna, zawsze miło się wita, poznaje z daleka i bardzo się cieszy. Domaga się powitania. Do obcych w pierwszym kontakcie jest nieufna, ale potem liże po rękach. 4. Zachowanie w boksie. - Jest bardzo czysta, nie załatwia się w boksie, nie rozwala karmy. Gdy wchodzi się do izolatki bardzo się cieszy. 5. Zachowanie na spacerze. - Ciągnie na smyczy, jest bardzo posłuszna i wychowana. Lubi aportować. Niestety, gdy widzi kota, ptaka lub psa blisko potrafi pociągnąć. Na psy w oddali nie zwraca uwagi. Jest ciekawska, zagląda w każdy zakamarek. 6. Temperament (charakterny, pewny siebie, czy raczej karny uległy, typ psa pracującego, czy raczej kanapowca). - Typ psa pracującego, skupia się na człowieku, pragnie jego uwagi. Ostatnio pokazała, że jest bardzo karna, choć bywa pewna siebie. 7. Podatność na szkolenie. - Gera potrafi siadać na komendę, myślę, że bardzo lubi uczyć się nowych rzeczy. Skupia się na człowieku. 8. Chęć do zabawy, współpracy. - Gdy tylko widzi patyk pragnie aby go rzucić lub się bawić. Zabawki przynosi pod same stopy i czeka na kolejny rzut. Jak już pisałam - skupia się na pracy z człowiekiem. 9. Reakcję na zabierane przedmioty, jedzenie. - Zabawki można jej spokojnie wyrywać z pyska. Reakcji na zabieranie jedzenia bezpośrednio nie sprawdzaliśmy, ale przestawianie miski nie robi na niej wrażenia. 10. Reagowanie na komendy. - Na zawołanie reaguje błyskawicznie, na inne komendy raczej też. 11. Zorientowanie lub jego brak na człowieka. - Bardzo zorientowana. 12. Stosunek do innych zwierząt. - Rzuca się na koty, ptaki itp. Do psów bywa różnie. 13. Informację o sterylizacji i kastracji. - Zostanie wydana dopiero po kastracji. 14. Kontakt do ogłoszeń. - tel: (0) 785 132 983 alexariel@wp.pl Quote
natalia_aa Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Dzięki Vitka, złącze to w całość i będzie dobrze. Jeszcze tylko jedno pytanie, któż to jest alexariel? :evil_lol: Quote
Vitka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Bolek 1. Wiek psa. - ok. 1,5-2 lata 2. Informację jak trafił do schroniska. - Została przyprowadzony przez ludzi, którzy twierdzą, że się przybłąkał (ze smyczą i obrożą). 3. Stosunek do ludzi mu znanych, do obcych. - Do ludzi jest łagodny, spokojny, boi się obcych. Jest nieśmiały. 4. Zachowanie w boksie. - Leży grzecznie na legowisku. Jest lekko przygnębiony, nie rozumie co się stało... 5. Zachowanie na spacerze. - Na początku bardzo nieśmiały i zdezorientowany, nie ciągnie na smyczy, idzie przy nodze. Jest bardzo posłuszny. 6. Temperament (charakterny, pewny siebie, czy raczej karny uległy, typ psa pracującego, czy raczej kanapowca). - Typ psa pracującego. Karny i uległy, bardzo nieśmiały. 7. Podatność na szkolenie. - Raczej nie grzeszy bystrością, ale jest kochany, posłuszny, lekko ciapowaty. 8. Chęć do zabawy, współpracy. - Na pierwszym spacerze był niezdecydowany i potrzebował zachęty do zabawy. Jak się rozkręcił to bardzo mu się podobało i nie chciał przestać. 9. Reakcję na zabierane przedmioty, jedzenie. - Jest uległy, można mu wszystko zabrać z pyska, a nawet sam woli to oddać. Z karmą nie próbowaliśmy. 10. Reagowanie na komendy. - Prawdopodobnie nie był szkolony, bo nie rozumie komend. Na zawołanie przybiega od razu. 11. Zorientowanie lub jego brak na człowieka. - Zainteresowany człowiekiem. 12. Stosunek do innych zwierząt. - Nie wdaje się w konflikty, merda przyjaźnie ogonem lub się boi. 13. Informację o sterylizacji i kastracji. - Zostanie wydana dopiero po kastracji. 14. Kontakt do ogłoszeń. (0) 785 132 983 alexariel@wp.pl Quote
Vitka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 natalia_aa napisał(a):Dzięki Vitka, złącze to w całość i będzie dobrze. Jeszcze tylko jedno pytanie, któż to jest alexariel? :evil_lol: Charly. ;) Quote
Charly Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 wow. vitka dobra robota. a te zdjęcia po prostu mistrz. Co do Gery w boksie, ja myslę, że ona je widelcem i nożem. Jest tak czysciutko ze wierzyć się nie chce, że tam mieszka pies. Nawet miski nie przesunie kiedy je czy pije, nigdy nie zachlapie. Po prostu panienka:) Acha Gera warczy na obcych, ale trwa to 1 sekunde, a potem już liże po rękach. Quote
Recommended Posts