Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marqus... dziwny psiak, początkowo przypuszczałyśmy z Nafi, iż jest głuchy, cały spacer pojękiwał, nie pewnie rozglądał się to na boki, to na nas.
Nie reagował na nic poza komendą "siad" i opitoleniem: "co robisz!".
Marqus potrzebuje bardzo doświadczonego właściciela, pobyt w schronisku zdecydowanie mu nie służy, Marqus ma momenty totalnej izolacji od świata, a po chwili szuka czegoś lub kogoś do wyładowania energii, raz jest to kij, raz rękaw kurtki. Jest przy tym bardzo karmy, co nie zmienia faktu, że na chwilę obecną dość trudno jest przewidywać jego zachowania.

Na pewno regularne spacery pomogłyby mu oswoić się z obecną sytuacją i może wyciszyłby się trochę, na chwilę obecną nie do końca wie, co ma ze sobą zrobić.

Posted

moze to schronisko tak na niego dziala. Pamiętam kiedy bylysmy z nim z Kordonią na spacerze-kazde drzewo bylo jego...Bóbr jakis czy co;). Ale tak po godzince sie uspokoil i chodzil se swoim patykiem juz spokojniej. Jednak on potrzebuje bardzo duzo ruchu i zajęcia.

Posted

Zdecydowanie tak, pisałam z resztą, że to pies, który potrzebuje strasznie dużo zajęcia, świetnie nadawałby się do domu z ogrodem, do osoby, która lubi sport, bieganie, jest żywiołowa i energiczna.

Posted

dzis Markus byl na spacerku. biegal i biegal i biegal, az znalazl suuuper kijek. wziął go w zęby i pognal do schroniska do swojego kojca. Ja powiewałam w tyle:lol:. Musze powiedziec, ze nasze psiaki wykazują wyjątkowo wysoki próg tolerancji w stosunku do tych powiewających obiektów w tyle.....:errrr:

Markus leci leci i cały czas się ogląda czy jeszcze jestem uczepiona smyczy. mam wrazenie ze specjalnie dla mnie zwalnia. On moze biec nie dotykając powierzchni. szybki i gibki jest wybitnie.

Posted

Nie może iść do domu tymczasowego, który miał być dla Viki, gdyż mieszka tam już dorosły samiec amstaffa.

PS: Alojzyna o amstaffie z Sochaczewa wiem, niestety ja nie podejmuje się ogłaszania psiaków, dopiero co usiadłam i znalazłam chwilę, by swoje poogłaszać, a i tak to tylko kilka portali...

• 3 weeks later...
  • 6 months later...
Posted

No i co, kto zostawil wątek w niewiedzy!!??? :mad:
Bo bić będę!
Frytkę mi tu raz dwa wykasować ( u was Sabina) i dawac nowe asty!
Takiego rudo bialego macie toc!:diabloti:

Posted

Opis Działki jest na jej wątku, a Arnoldzik jeszcze nie skończył kwarantanny. ;) Ja wiem tylko, że jest kochany i strasznie ciągnie na smyczy :evil_lol: