Patyś_ Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Staram się nadrabiac ze wszystkimi astami :) Codziennie jakiś porządny spacer i zabawa kijem jest :) najgorsze jest to, jak ludzie ja widzą i wyzywają od morderców -.- Dziś jedna z wolnotariuszek - Sara , przełamała lęka przed astem - przynajmniej przed Bolem :D Quote
dagmara86 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Piszecie że z Bola oszołom :evil_lol: to idealnie pasowałby do mojej Floriny chodzące ADHD i jeszcze ta sama pasja wielkie kije :loveu: nam czasem muszą ludzie z chodnika schodzić bo idzie Flora z 3 metrowym badylem a jak się patrzą :crazyeye: Tylko ciekawe jak bym z takimi wyszła na spacer razem chyba tylko tak :painting: :cool3: szkoda, że nie mogę wziąć dzikusa :-( Quote
Patyś_ Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Nakręciłam dziś kilka filmików, o tym jak to boluś się patyczkiem bawił :D Słychać tylko jak okorowuje drzewo... Jak odzyskam aparat to wrzucę ;) Quote
Patyś_ Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Mam zdjęcia Gery i Arnolda i jakies filmiki nawet się uchowały, ale padam na twarz. Wstawię je jutro rano. Arnold poraża mnie swoją siłą. Dla prawdziwego fana TTB cudo! Idealny moim zdaniem do astowych zabaw typu: springpole! :) Na moich oczach podczas zaimprowizowanej zabawie tego typu przegryzł na pół 2 metrowy drąg! Siła i energia tego psa to coś pięknego, ale trzeba siły i umiejętności, żeby nad nim zapanować :) Quote
Kana Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 To po prostu niedopuszczalne czekać tyle na zdjęcia!! :) Quote
Patyś_ Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Kana błagam o wybaczenie i w zadość uczynieniu oto upragnione zdjęcia! :) Gercia na spacerze :) Tak mi zwiewała przed aparatem, że załamała ręce, była zbyt zajęta trawą :P Quote
Patyś_ Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 I Arnold :) Pies cudo, poznałam go lepiej i niesamowicie zmieniłam o nim zdanie. Oszołom straszliwy, potrzebuje mnóstwo uwagi i ruchu, ale to jest w nim najwspanialsze! I zaczynamy zabawę! Teraz patyczku, poznajmy się bliżej :) Teraz Cię czuje przytule!:) I nasze pseudo springpole: I chwile po tym patyczek pękł na dwie nierówne części :) Wystarczyło psa delikatnie przytrzymać i powiedzieć aport! Patyk był jego, rozbieg i chapnięcie. Można było mu czas liczyć! Quote
dagmara86 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Z jakim telefonem ogłaszać psy bo już nie wiem? i jakim meilem? ktoś musi aktywować ogłoszenia :roll: Quote
Charly Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Gera wygląda juz prawie tak ładnie jak w dniu przyjścia. Przytyła, znow widac mięsnie. Odkąd jest w boksie z Zefirem zmieniła się bardzo pozytywnie. Myślę, że bolek dominuje psiaki bardziej niż przypuszczamy. Quote
Patyś_ Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Kurde, zapytam dziś kerowniczki, chyba że mnie na dogo wyprzedzi ;) Wiem, że jest już skombinowany nowy numer, a mail chyba ogólny schroniskowy mamy podawać do ogłoszeń. Na razie tylko telefon schroniska. (055)234-14-46 :) Dziś spróbuje skleić filmik, z zabaw kijkami z Bolkiem i Arnoldem w rolach głownych :) Zobaczymy co z tego wyjdzie! xD Quote
Patyś_ Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Charly napisał(a):Gera wygląda juz prawie tak ładnie jak w dniu przyjścia. Przytyła, znow widac mięsnie. Odkąd jest w boksie z Zefirem zmieniła się bardzo pozytywnie. Myślę, że bolek dominuje psiaki bardziej niż przypuszczamy. Charly, po ostatnich spacerach z Bolesławem, moge na pewno powiedzieć, że nie może mieć innego psa w domu! Teraz jestem pewna, że gdybym wzieła Bola, to w mieszkaniu miałam bym piekło. Bolek to taka cicha woda. Idzie spokojnie, obwącha sobie innego psa, pobawi się jak ma ochotę, ale jak pies zrobi coś co mu się nie spodoba to idzie na całość i nie patrzy. Ogólnie zachowuje się bardzo ładnie, zaczyna zdawać sobie sprawę ze swojej siły. Oczywiście w stosunku do ludzi jest wspaniały i kochany, przytula się, robi minki, dalej zachowuje sie jak ciapa. :) Quote
Charly Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 zmienił się. lub jest taki jaki jest naprawdę. pierwsze tygodnie/miesiace w schronisku byl inny. Gera dominowala go w kojcu na początku. Potem to się zmieniło. Potem sławetna ich bójka i teraz jest lepiej. Quote
Patyś_ Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Dojrzał, przestał być już taki szczeniakiem, jak na początku. Teraz to dorodny i silny pies! :) Quote
dagmara86 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 i przepiękny :cool3: mam nadzieje że w końcu znajdzie super dom Quote
Patyś_ Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Pani Agnieszko, na razie zalinkuję obecny filmik z Astami. Rozmawiałam z kolegami ze szkoły filmowej, poradzili, żeby na razie wrzucić filmik taki jak jest bo nie ma on na celu promocji schroniska, czy adopcji psów, a ma pokazać, jak fajnie z nimi można się bawić ! Jeśli jednak okaże się, że muzyke usuną, to specjalnie zmontują w wolnej chwili kilka kawałków muzycznych dla nas :) Więc myślę, że na wakację będziemy mieć trochę muzyki do filmików, a na razie szukam czegoś z klasyki :D http://www.youtube.com/watch?v=lYNMzAOENlM Na razie mamy coś takiego :) Quote
dagmara86 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 :crazyeye: z Bolka straszny klocek jest :razz: Quote
Charly Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 super filmik patrycja:) bolus klocuś silny, ale Arnold to inny wymiar. Jest baaaardzo silny i do tego bardzo szybki. Kiedyś bylam u niego w kojcu zeby zabrac na spacer. Wyrwał z niesamowitą szybkością i siłą przez otwarte drzwiczki- mialam go na smyczy i w ostatniej chwili uniknęłam wbicia w kratę. To byl moment i musieliby mnie wycinać! Trzeba sprawdzic obroże Bolka. Wygląda tak jakby już duzo miejsca nie zostalo;) Quote
Patyś_ Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 No bolek kloc straszny - na jednym filmiku, aż widać jak mu tłuszczyk faluje :( Przez to ostatnio jakaś pani powiedziała, że szkoda go stąd wyciągać, bo on taki pluchniutki i tak dobrze tu musi mieć:shake: Jak zniknie błoto to zaczne z grubasem trochę biegać ! A Arnolddd... Boże po tym spacerze zakochałąm się w nim jeszcze bardziej ^^ Jest świetny! Quote
Patyś_ Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 No dalej, bullki nasze kochane, na pierwszą, niuchać nosami domki! : * I do zobaczenia jutro mordeczki w schronie! :) Quote
Patyś_ Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Charly sprawdzałam mu obrożę, poszerzyłam o oczko i jest git, chodź nadal jak się bawi, to wygląda jakby była za mała -.- Fajnie bybyło mieć szeroką astową obroże... Może Bolesławowi sprezentuję, jak będę mieć jakiś przypływ gotówkowy ... Zobaczymy Quote
Charly Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 o wspaniale:) ale jest gdzies taka fajna skórzana szeroka czarna obroża,. nie wiem czy jest "astowa";),ale kiedyś w niej chodził. Quote
Patyś_ Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Jeżeli to ta obroże o której myśle, to niestety na spacer w niej nie pójdzie, bo obroża ma urwane to kółeczko, do zapinania smyczy. Myślałam o takiej obroży jaką kupiłam mu, jak miał do mnie iść. Gruba, szeroka, z materiału kolega ma takie dla swoich ^^ Będę jutro na bank to poszukam ;) Quote
Patyś_ Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Jak pogoda dopisze, to może w przyszłym Tygodniu razem z Jackiem wykąpiemy elbląskie asty! :D Bolek za założenia biało - łaciaty, zrobił się żółto-piaskowo- łaciaty :P Quote
AgaiTheta Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Patrycja ja Ci dam kaskę to kupisz takie obroże jakie są potrzebne, ja nie wiem, bo z psami nie chodzę. Już dzisiaj rozmawiałam z dostawcą karmy, zamówiłam partię karmy light... Szczerze Pan był zdumiony tym zamówieniem, mówi, że jak pracuje lata nie zdarzyło mu się, żeby schronisko zamawiało lighta. Chyba kupię takie metalowe kubki i zaczniemy dozować bardziej karmę psom... Quote
Recommended Posts