Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie dziwię się, ze ttb mają taki a nie inny image. sympatycy tych psów to często ludzie bardzo....specyficzni. Dostaję średnio jednego maila z zapytaniem o psy w tygodniu. Oto dzisiejszy mail od pewnej pani (myślę, że chodzi o Arnolda (bo pojawiło się teraz po tym jak dagmara odnowila jego ogłoszenia). Wszystkie maile są poniższej jakości (albo "lepiej")

wklejam maila w całości:

"chciałabym kupić psa"

ostatnio przyszła do schroniska utleniona na biało dziewczyna z niemowlęciem w ramionach;
"za ile ten amstaff, bo go biorę"...

Posted

niestety do tej pory nic. Dziewczyny następne ogloszenia/odnawianie podawajcie proszę na numer schronisko albo jakiś inny- w każdym razie nie na mój.

Posted

dagmara86 napisał(a):
Czyli na jaki dokładnie nr??
czy ktoś w ogóle zajmuję się bullowatymi w Elblągu?
Czy jest ktoś kto będzie w razie co robić wizyty?

55 234 16 46- numer schroniska

bulowate nie są wydawane bez wizyty przed adopcją/

Posted

dagmara86 napisał(a):
Czyli na jaki dokładnie nr??
czy ktoś w ogóle zajmuję się bullowatymi w Elblągu?
Czy jest ktoś kto będzie w razie co robić wizyty?

Nie ma w Elblągu miłośnika rasy zajmującego się nimi w schronisku, nad czym ubolewamy bardzo :(

Za kilka dni podam nr telefonu do ogłoszeń.

Posted

Bolek ma swojego nowego miłośnika! Ja zabieram go na dłuuugie spacery, a jacek - nowy pracownik - potrafi zabrać go na polane, raz dziennie wytarmosić z nim jakiś konar! Pies już tak nie wariuje w boksie :) Na spacerze z bulli był też Spike. Byli też chętni na Bola, ale, po mojej dłuższej rozmowie z nimi, średnie wrażenie. Chłopcy ( Mamo, mamo zajebi**sty nie! No tak tego chcemy!) I kobieta, która moim zdaniem uległa prośbom synów, bo gdy powiedziałam 0 wizycie przed i po adopcyjnej, to zrzedła jej lekko mina, i zapytała o inne asty, Je też obowiązuje wizyte przed i po - powiedziała grzeczne do widzenia. No nie wiem.
Mieli wcześniej boksera, uważają, że amstaff i bokser to prawię to samo, więc czemu nie... Ja być only wolontariusz, co na to bullowe mateczki?
Ja jestem ciekawa czy się jeszcze odezwą. Poprosiłam ich i ja i p. Basia, żeby wszystko jeszcze porządnie przemyśleli.
Pani Agnieszko, poproszę mojego przyjeciela, jeśli znajdzie trochę czasu, zajrzy do naszych bulowatych, sam jest miłośnikiem i właścicielem 3 astów. Tylko wiadomo, praca i dojazdy. Ale zobaczę co da się zrobić.

Posted

Bokser a Ast to kompletnie 2 rożne psy a co za tym idzie 2 rożne charaktery!
2 odmienne style pracowania z psem.

Na pewno to nie dom dla żadnego asta.

Posted

Akurat Boluś z elbląskich Astów ma specjalne miejsce w moim serduchu i strasznie mi zalezy na odpowiednim domku dla niego! Ale z porównaniem bokser i Asta... Nie znam dobrze bokserów, ale też uważam, że to dwa odmienne światy!
Wiem, że każdemu powinno się dac szansę... Ale mówie, nie kierując się pierwszym wrażeniem wzrokowym, a rozmową, a trochę ona trwała, to nie bardzo. :(

Posted

Boluś to mój ulubieniec mam nadzieje że trafi na dom ze złotymi klamkami,
bardzo trzymam kciuki za to, proszę sprawdźcie wszystko dobrze i nie dawajcie byle komu :stop:

Posted

Mój tez, w końcu miał u mnie mieszkać! ;)
Niestety, ale przy TTB dobre chęci nie wystarczą :( Musi być wiedza, odpowiednie przygotowanie i w ogóle ... Boże ile tu wymieniać. Bolek nadal czeka na niesamowitych farciarzy, którzy będą mieli zaszczyt być jego właścicielami! :)

Posted

Wezmę jutro aparat, ale nie wiem czy mi karta zadziała, Jak będzie drugi wolontariusz to wyciągniemy ją i Zefira na spacer i obfocimy :) Niestety mój aparat stroi fochy i raz czyta mi kartę raz nie! -.- Ale zrobię co w mojej mocy ^^

Posted

Hmm, jak były to są gdzieś na ogólnym wątku, a tam znaleźć coś to... No Herkules by miał problem.
Tak czy siak jutro je zrobię i każdy będzie ( mam nadzieję) zadowolony :)

Posted

Co prawda zdjęć Gery nie udało się zrobić, nie miałam jej z kim na spacer zabrać, a jej i Zefirowi bym nie dała rady, ale 3 elbląskich panów ma kilka fotek - Spike, Arnold i Bolek i 5 scen z życia z patyczkiem :)
Spike

Byli poczochrali tyłeczek, potulili to teraz spać

Arnold - Jackowa sztanga te nasze asty to taka prywatna siłownia

I boluś :)

I teraz Bolek i jego przyjaciel - półtora metrowy drąg dwa poprzednie już zjadł ^^
"Jaceek, szybciej, ja chcę już iść na spacer!"

"Taaak! Patyczek, patyczek! "

Najpierw czule witamy się z patyczkiem ^^ Nie wiedziałem go pół dnia!

Potem się bawimy na całego!

Ale obiecajcie, że wrócimy tu jeszcze! Ja lubię się bawić patyczkiem!
No, a Gera - spróbuje jutro! :)
Jutro będę znów w schronie, chyba tam zamieszkam xD jeśli tylko nie bedzie padało, to postaram się powyciągać wszystkie Asty, łącznie z Działką i Gerą ! :) Więc mamy nadzieję , na kolejne zdjęcia! :)

Posted

Oooo Boluś :loveu: ale jaki klocek się zrobił :cool3: i tak cudowny!!
Czekamy na kolejne zdjęcia psiaków, ja jak tylko znajdę chwilę to poogłaszam psiaki
póki co cierpię na deficyt czasowy...

Posted

Strasznie kocham te nasze elbąskie bulle ^^ Bolek tak straszny klocek (chyba koło 50 kg już ma O_O) - od kiedy mieszka w aldazie, prawie w ogóle nie chodził na spacery :( Błoto, a ten ma siłę! Sama za nim latałam. Teraz od kiedy pracuje jacek, a ja kończę matury, Boleczek chodzi codziennie na spacer:) Zgubimy te wałeczki tłuszczu :) Jak tak dalej pójdzie to będę tylko z wielokudami i astami chodziła na spacery xD :)

Posted

Patyś_ napisał(a):
Strasznie kocham te nasze elbąskie bulle ^^ Bolek tak straszny klocek (chyba koło 50 kg już ma O_O) - od kiedy mieszka w aldazie, prawie w ogóle nie chodził na spacery :( Błoto, a ten ma siłę! Sama za nim latałam. Teraz od kiedy pracuje jacek, a ja kończę matury, Boleczek chodzi codziennie na spacer:) Zgubimy te wałeczki tłuszczu :) Jak tak dalej pójdzie to będę tylko z wielokudami i astami chodziła na spacery xD :)

To prawda, wielkie kluchy się z naszych astów porobiły o.O
Arnold to taka parówa... jestem w szoku! Jak ja wychodziłam z nimi codziennie jesienią (jak miałam jeszcze czas...) to najbardziej lubiłam Arnolda, bo on taki kochany jest.
Bolek był dla mnie zbyt oszołomiasty :D A Gerunia zbyt mało rozrywkowa. :)
Arnoldzik zawsze wiedział kiedy się bawimy, a kiedy koniec. Wiedział kiedy ma być grzeczny. Nie ciągnął na smyczy (nie licząc wyjścia ze schroniska). ;)

A z resztą wszystkie kocham. :)