dagmara86 Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Arnold ogłoszony... czy można liczyć na nowe fotki psiaków? Quote
Charly Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 następnym razem jak będą wolontariusze poproszę o zdjęcia. Quote
AgaiTheta Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Zapraszam do licytowania: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5389398 Quote
Charly Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 nie dziwię się, ze ttb mają taki a nie inny image. sympatycy tych psów to często ludzie bardzo....specyficzni. Dostaję średnio jednego maila z zapytaniem o psy w tygodniu. Oto dzisiejszy mail od pewnej pani (myślę, że chodzi o Arnolda (bo pojawiło się teraz po tym jak dagmara odnowila jego ogłoszenia). Wszystkie maile są poniższej jakości (albo "lepiej") wklejam maila w całości: "chciałabym kupić psa" ostatnio przyszła do schroniska utleniona na biało dziewczyna z niemowlęciem w ramionach; "za ile ten amstaff, bo go biorę"... Quote
dagmara86 Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 do mnie na meila też często piszą... ręce opadają :shake: Quote
dagmara86 Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Co u psiaków? czy nic w adopcjach się nie rusza? :question: Quote
Charly Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 niestety do tej pory nic. Dziewczyny następne ogloszenia/odnawianie podawajcie proszę na numer schronisko albo jakiś inny- w każdym razie nie na mój. Quote
dagmara86 Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Czyli na jaki dokładnie nr?? czy ktoś w ogóle zajmuję się bullowatymi w Elblągu? Czy jest ktoś kto będzie w razie co robić wizyty? Quote
Charly Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 dagmara86 napisał(a):Czyli na jaki dokładnie nr?? czy ktoś w ogóle zajmuję się bullowatymi w Elblągu? Czy jest ktoś kto będzie w razie co robić wizyty? 55 234 16 46- numer schroniska bulowate nie są wydawane bez wizyty przed adopcją/ Quote
AgaiTheta Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 dagmara86 napisał(a):Czyli na jaki dokładnie nr?? czy ktoś w ogóle zajmuję się bullowatymi w Elblągu? Czy jest ktoś kto będzie w razie co robić wizyty? Nie ma w Elblągu miłośnika rasy zajmującego się nimi w schronisku, nad czym ubolewamy bardzo :( Za kilka dni podam nr telefonu do ogłoszeń. Quote
Patyś_ Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Bolek ma swojego nowego miłośnika! Ja zabieram go na dłuuugie spacery, a jacek - nowy pracownik - potrafi zabrać go na polane, raz dziennie wytarmosić z nim jakiś konar! Pies już tak nie wariuje w boksie :) Na spacerze z bulli był też Spike. Byli też chętni na Bola, ale, po mojej dłuższej rozmowie z nimi, średnie wrażenie. Chłopcy ( Mamo, mamo zajebi**sty nie! No tak tego chcemy!) I kobieta, która moim zdaniem uległa prośbom synów, bo gdy powiedziałam 0 wizycie przed i po adopcyjnej, to zrzedła jej lekko mina, i zapytała o inne asty, Je też obowiązuje wizyte przed i po - powiedziała grzeczne do widzenia. No nie wiem. Mieli wcześniej boksera, uważają, że amstaff i bokser to prawię to samo, więc czemu nie... Ja być only wolontariusz, co na to bullowe mateczki? Ja jestem ciekawa czy się jeszcze odezwą. Poprosiłam ich i ja i p. Basia, żeby wszystko jeszcze porządnie przemyśleli. Pani Agnieszko, poproszę mojego przyjeciela, jeśli znajdzie trochę czasu, zajrzy do naszych bulowatych, sam jest miłośnikiem i właścicielem 3 astów. Tylko wiadomo, praca i dojazdy. Ale zobaczę co da się zrobić. Quote
Kana Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Bokser a Ast to kompletnie 2 rożne psy a co za tym idzie 2 rożne charaktery! 2 odmienne style pracowania z psem. Na pewno to nie dom dla żadnego asta. Quote
Patyś_ Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Akurat Boluś z elbląskich Astów ma specjalne miejsce w moim serduchu i strasznie mi zalezy na odpowiednim domku dla niego! Ale z porównaniem bokser i Asta... Nie znam dobrze bokserów, ale też uważam, że to dwa odmienne światy! Wiem, że każdemu powinno się dac szansę... Ale mówie, nie kierując się pierwszym wrażeniem wzrokowym, a rozmową, a trochę ona trwała, to nie bardzo. :( Quote
dagmara86 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Boluś to mój ulubieniec mam nadzieje że trafi na dom ze złotymi klamkami, bardzo trzymam kciuki za to, proszę sprawdźcie wszystko dobrze i nie dawajcie byle komu :stop: Quote
Patyś_ Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Mój tez, w końcu miał u mnie mieszkać! ;) Niestety, ale przy TTB dobre chęci nie wystarczą :( Musi być wiedza, odpowiednie przygotowanie i w ogóle ... Boże ile tu wymieniać. Bolek nadal czeka na niesamowitych farciarzy, którzy będą mieli zaszczyt być jego właścicielami! :) Quote
Kana Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 A doczekamy się w końcu nowych zdjęć? Szczególnie Gery :loveu: Quote
Patyś_ Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Wezmę jutro aparat, ale nie wiem czy mi karta zadziała, Jak będzie drugi wolontariusz to wyciągniemy ją i Zefira na spacer i obfocimy :) Niestety mój aparat stroi fochy i raz czyta mi kartę raz nie! -.- Ale zrobię co w mojej mocy ^^ Quote
Kana Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Podobno byly już robione. No ale jak nie to bardzo ladne poprosimy szczególnie Bola - dla Dagmary i Gery - dla mnie :loveu: Quote
Patyś_ Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Hmm, jak były to są gdzieś na ogólnym wątku, a tam znaleźć coś to... No Herkules by miał problem. Tak czy siak jutro je zrobię i każdy będzie ( mam nadzieję) zadowolony :) Quote
Patyś_ Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Co prawda zdjęć Gery nie udało się zrobić, nie miałam jej z kim na spacer zabrać, a jej i Zefirowi bym nie dała rady, ale 3 elbląskich panów ma kilka fotek - Spike, Arnold i Bolek i 5 scen z życia z patyczkiem :) Spike Byli poczochrali tyłeczek, potulili to teraz spać Arnold - Jackowa sztanga te nasze asty to taka prywatna siłownia I boluś :) I teraz Bolek i jego przyjaciel - półtora metrowy drąg dwa poprzednie już zjadł ^^ "Jaceek, szybciej, ja chcę już iść na spacer!" "Taaak! Patyczek, patyczek! " Najpierw czule witamy się z patyczkiem ^^ Nie wiedziałem go pół dnia! Potem się bawimy na całego! Ale obiecajcie, że wrócimy tu jeszcze! Ja lubię się bawić patyczkiem! No, a Gera - spróbuje jutro! :) Jutro będę znów w schronie, chyba tam zamieszkam xD jeśli tylko nie bedzie padało, to postaram się powyciągać wszystkie Asty, łącznie z Działką i Gerą ! :) Więc mamy nadzieję , na kolejne zdjęcia! :) Quote
Kana Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Zdjęcia super! Ale jeżeli zrobisz jutro Gerze to wybaczę Ci braki z dzisiaj :D Quote
dagmara86 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Oooo Boluś :loveu: ale jaki klocek się zrobił :cool3: i tak cudowny!! Czekamy na kolejne zdjęcia psiaków, ja jak tylko znajdę chwilę to poogłaszam psiaki póki co cierpię na deficyt czasowy... Quote
Patyś_ Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Strasznie kocham te nasze elbąskie bulle ^^ Bolek tak straszny klocek (chyba koło 50 kg już ma O_O) - od kiedy mieszka w aldazie, prawie w ogóle nie chodził na spacery :( Błoto, a ten ma siłę! Sama za nim latałam. Teraz od kiedy pracuje jacek, a ja kończę matury, Boleczek chodzi codziennie na spacer:) Zgubimy te wałeczki tłuszczu :) Jak tak dalej pójdzie to będę tylko z wielokudami i astami chodziła na spacery xD :) Quote
Patyś_ Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Kana urwiesz mi głowę! Są zdjęcia Gery, ale zapomniałam aparatu ;( Wkleję je jutro, po 17 :) Quote
Vitka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Patyś_ napisał(a):Strasznie kocham te nasze elbąskie bulle ^^ Bolek tak straszny klocek (chyba koło 50 kg już ma O_O) - od kiedy mieszka w aldazie, prawie w ogóle nie chodził na spacery :( Błoto, a ten ma siłę! Sama za nim latałam. Teraz od kiedy pracuje jacek, a ja kończę matury, Boleczek chodzi codziennie na spacer:) Zgubimy te wałeczki tłuszczu :) Jak tak dalej pójdzie to będę tylko z wielokudami i astami chodziła na spacery xD :) To prawda, wielkie kluchy się z naszych astów porobiły o.O Arnold to taka parówa... jestem w szoku! Jak ja wychodziłam z nimi codziennie jesienią (jak miałam jeszcze czas...) to najbardziej lubiłam Arnolda, bo on taki kochany jest. Bolek był dla mnie zbyt oszołomiasty :D A Gerunia zbyt mało rozrywkowa. :) Arnoldzik zawsze wiedział kiedy się bawimy, a kiedy koniec. Wiedział kiedy ma być grzeczny. Nie ciągnął na smyczy (nie licząc wyjścia ze schroniska). ;) A z resztą wszystkie kocham. :) Quote
Recommended Posts