Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzięki Dagmara. dzwonila pani z Bydgoszczy chętna na Bolusia. Mieszkanie wlasnosciowe, dzieci (3 lata i 15 lat). amstaff juz byl, w czasie zmiany mieszkania zmieszkał tymczasowo u matki i już u niej zostal. Poproszę znajomą behawiorystkę i fizjoterapeutkę z Bydgoszczy o sprawdzenie tego domu.
Pytała o to, czy Boluś jest b. lękliwy- podobno takie cos przeczytala w ogłoszeniu...(?)

Posted

nie wiemy. problem polega na tym, ze on jest bardzo silny i zywiolowy, jak kazdy amstaff. babka mowi ze da radę i dzieci wiedzą jak z psem postępować, ale czy bolus wie jak postępowac z malymi dziecmi.....Myslisz, żeby odmowic?

Posted

sama juz nie wiem z tym wszytkim. ostatnio byli chętni ktorym odmowilismy...(trochę przyznam 'za wygląd") A jak wychodzili zobaczylam ze mieli dla niego ogromną kosc z zoologa i wogóle byli przygotowani. no ale prosilimsy zeby przyszli w sobotę raz jeszcze wyprowadzic go na spacer. nie przyszli wiec pewnie decyzja dobra. Tyle chętnych i nikt odpowiedni:(

Posted

Ja nic nie sugeruje tylko ostrzegam.
Ja do takich dzieci nie wydaje psów.

Wiesz możecie z nim tam jechać, możecie siedzieć nie wiadomo ile,
ale dziecko może w którymś momencie przesadzić i to nie musi być na pierwszym spotkaniu, może być to za miesiąc albo za rok jak to bylo z jednym psów z BB, i Boluś się zdenerwuje.

Posted

Kana napisał(a):
dziecko 15 lat spoko. Ale 3 lata?
Kurczę duże ryzyko.
Jak boluś reaguje na tak male dzieci ?

Kana napisał(a):
Ja nic nie sugeruje tylko ostrzegam.
Ja do takich dzieci nie wydaje psów.

Wiesz możecie z nim tam jechać, możecie siedzieć nie wiadomo ile,
ale dziecko może w którymś momencie przesadzić i to nie musi być na pierwszym spotkaniu, może być to za miesiąc albo za rok jak to bylo z jednym psów z BB, i Boluś się zdenerwuje.

kana. pies o którym piszesz zaatakował właśnie starsze dziecko-szkolne a nie takie małe.
czy według ciebie nalezy skreślać rodzinę, dlatego, że mają małe-3 letnie dziecko?
jeśli tak by było, to ja nie mogłabym adoptować etny. beata nie dostałaby naszej lary. to tylko dwa przykłady, które od razu przyszły mi do głowy.
wszystko zależy od podejścia rodziców i ich odpowiedzialności a także od charakteru psa.
każde dziecko powinno być nauczone co wolno a czego nie wolno robić pieskowi i nie chodzi tylko o ttb ale też o każdego innego psa.

Posted

Jeśli mogę się wtrącić- Bolek co prawda jest bardzo energiczny, ale myślę, że ludzie są na to przygotowani, skoro mieli już TTB. Skoro są chętni, to chyba świadomi ryzyka? Na miejscu tej pani, z moją wiedzą ( którą trzeba jej przekazać ) na temat tego psa, chyba bym się zdecydowała, z Bolkiem mogę zrobić naprawdę wszystko.
Podczas spacerów niejednokrotnie mijaliśmy się z obcymi ludźmi, Bolek reaguje na nich z radością.
Nie wspomnę już o Działce, która na widok dzieci i obcych ludzi po prostu promienieje..

Posted

tak to prawda. bolek kocha ludzi. byl kiedyś pan z 6letnim dzieckiem. dziecko prowadzilo bolka na smyczy. byl wtedy opanowany i spokojny. no i kobieta wie o co chodzi i z czym musi się liczyć. myslę, ze wizytę można przeprowadzić.

Posted

Oto nasz 8 letni ast z tego co pamiętam Spike :)

Wspaniały psiak ale silny :) Duży silny i pieszczoch :) Drapania podgardla a on rozanielony.
Nasza nowa asta wspaniała ale przerażona. Bała sie jak chcialam zapiac ja na smycz. :( Musiałam wejść do niej do Izolatki, że chodź trochę się przekonała i chciała podejść. Wyjśc niekoniecznie, ale dała się przekonać. Powąchała i szybko uciekała do izolatki.

Posted

Dziewczyny może jakaś aktualizacja?
Nowe zdjęcia jakieś info o psiakach ?
Macie może jeszcze jakieś nowe asty prócz Spike?
A wlaśnie kiedy jego będzie można oglaszać.?

Posted

Na 100% we wtorek bede w schronisku i porobie psiakom zdjęcia :) Boluś biedak strasznie wydrapuje aldaz w którym mieszka. Spike w oczach wielu odwiedzających ma plakietkę "psa bestii" I ciężko im przetłumaczyć że tak nie jest :(
Wtedy na pewno dowiem się co do adopcji, wypytam Charly i Gosie ;) chyba, że mnie wyprzedzą :D

Posted

nic nowego niestety. Tyle tylko, ze Gera mieszka teraz z innym psiakiem, bardzo dobrze się zgadzają. Gera ladnie przytyla odkąd nie mieszka z Bolkiem. nie jest to jeszcze ta sunia sprzed kilku miesięcy, ale wygląda już dużo lepiej. widac jednak bolek dawał jej popalić w jakis dla nas niewidoczny/niezrozumialy sposób.

Posted

Spika mozna oglaszac. był już zaszczepiony, czipowany i wykastrowany, kiedy został oddany przez rodzinę wlasciciela. ma 8 lat, jest zrównoważony. Ale raczej nie lubi innych psów (samcow). Wedlug naszych obserwacji pies jest absolutnie przyjazny w stosunku do ludzi-nie zauwazylysmy zadnego negatywnego zachowania za wyjątkiem zabiegów weterynaryjnych. zadzwoniłam do weterynarza ktorey prowadził Spikea do tej pory= faktycznie Spike zawsze bardzo ostro reagowal na niego.

Posted

nie ma nowych zdjęc chyba. wolontariuszki je zawsze robią. jeśli zrobią wstawiają;) Dzwonią ludzie dzwonią. Ale nie ma odpowiedzi już na ankietę, którą wysyłam mailem. niestety.