Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

1 . Działka

Wątek Działki i więcej informacji: http://www.dogomania.pl/forum/f28/dzialka-amstaffowata-sunia-koczujaca-na-dzialkach-135643/index6.html
Tekst do ogłoszeń:
[quote]Ogłoszeń o psach, które szukają nowego domu są setki, tysiące.
Każdy z nich zasługuje na schronienie, na dom o którym marzy.
Czy mimo to, każdy z nich ma taką samą szansę na szczęście?
Czy szansę ma 3 letnia, średnia sunia, przypominająca wyglądam amstaffa?
Czeka na swoich ludzi od roku. Przeszła w swoim życiu już tak wiele.
Podejrzewamy, że została wyrzucona. Przez kilka miesięcy koczowała na działkach,
gdzie spędziła między innymi zimę.
Przeganiana z kąta w kąt przez ludzi których nie interesował los głodnej,
zziebnietej i zmęczonej suki, która chciała tylko uchronić się przed zamarznięciem
i spokojnie urodzić.
Obecnie przebywa w schronisku w Elblągu. Działka, bo tak na imię tej niezwykłej suni,
nie akceptuje innych psów. Szukamy jej odpowiedzialnego domu, który upora się z tym
problemem. To bardzo uczuciowy pies, spacery i kontakt z wolontariuszami
sprawiają jej ogromną radość. Suka jest głucha. Mimo to, radzi sobie naprawdę dobrze.
Jest czułym psem, potrafi chodzić na smyczy. Jest zaszczepiona, odrobaczona,
zaczipwana i ma książeczkę zdrowia. Jest typowo domowym psem. Nie będzie dobrym stróżem, ponieważ
potrzebuje ciągłego kontaktu z człowiekiem. Działka zawsze z wielkim uśmiechem i
wielką radością wita każdego, kto tylko idzie lub patrzy w jej stronę.

Szukamy dla Działki osoby zrównoważonej, konsekwentnej, odpowiedzialnej i cierpliwej.
Szukamy miłośnika rasy, najlepiej osoby z doświadczeniem, kogoś, kto miał już do czynienia z tego typu psiakami.
Szukamy kogoś, kto poradzi sobie z tym pewnym siebie i swojej siły psem, kogoś,
kto będzie wiedział, jak z takim psem postępować.
Szukamy domu bez innych zwierząt. Szukamy osoby, która ofiaruje suni dom,
miłość i ciepły kąt, na przyszłe lata jej życia. Mamy ogromną nadzieję, że KTOŚ taki znajdzie się
i pokaże Działce, czym jest prawdziwe, szczęśliwe życie, u boku swojego człowieka.

Sunia po sterylizacji będzie gotowa do adopcji.

Kontakt w sprawie chęci adopcji pod numerem:
0691364660 lub 055-234-16-46 email: rybcia122@tlen.pl

2.Spike

Całe zycie, całe 8 lat spędził na kanapie obok swojego ukochanego pana. Jednak pewnego dnia pana zabrakło. Już nigdy nie wróci. A Spike? Nikt nie chciał się nim zając. Po 8 latach cudnego życia trafił do schroniskowego boksu. Co teraz z nim będzie? Jest Amstaffem i do tego już nie najmłodszym.

Spike ma wspaniały spokojny charater. Olbrzymi z niego pieszczoch. Spike umie chodzić łądnie na smyczy, chętnie bawi się w rzece. Spike nie akceptuje w swoim otoczeniu innych psów. Ten piękny pies jest u nas od marca. On już się poddał. Spike nie chce wychodzić z budy. Liczymy na to, że znjadzie się ktoś kto pomoże mu znów uwierzyć w życie

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

teraz Rybciu jak piszesz dopiero mnie uderzylo, ze Markus faktycznie ma siwy ryjek. ale on się zachowuje jak młodziak. a silny jest jak byk. chętnie swoją sile demonstrowal na mnie słabej kobiecinie:placz: skacząc na uda i każac ciągac kijek. potem odchodzil zadowolony i znow przychodzil i znow kazal mi walczyc:evil_lol::loveu:

acha...zanim jacys mili panowie i mile pani z okolic Elbląga wpadną na dziwne pomysly: domki dla bulowatych będą sprawdzane szczegolnie skrupulatnie:p

Posted

Super, oby już nie wrócił . Quake wrócił dziś do właścicieli, więc został Marqus.
Dostałam jednak wiadomość,że dziś przyjechały dwa nowe asty, ale może komuś uciekły.Bądźmy dobrej myśli . I cieszmy się szczęściem Bola i Quake . :)

Posted

Quake nazywa się tak naprawdę Fąfel... :roll: :lol:
Mam nadzieję, że ta kobieta się nim zaopiekuje dobrze. :roll:

Boluś za to trafił do bardzo sympatycznego pana. Pan przygotowany, przyjechał z nowiutką obróżką, smyczką i kagańcem! :lol: Pani Jola pokazała im wszystkie pieski, a im najbardziej spodobał się Bolo:multi: Bardzo się z niego cieszyli. Będzie mieszkał na dużej posesji (pan mówił nawet ile arów :cool3:)
będzie mieszkał w domu, a jeżeli tylko będzie chciał to ma do dyspozycji caaaały ogród. :lol: Myślę, że dobrze trafił i mam nadzieję, ze już nie wróci do schroniska! ;)

Posted

w ogole pytali się czy moga z Bolem odwiedzic schronisko:lol:. Ale doszlismy wspolnie do wniosku, ze chyba jednak Bolo nie będzie tęsknil:lol:

Pani Jola na pozegnanie powiedziala mu, ze nigdy więcej nie chce go widziec w schronie:loveu:

Posted

Rybc!a aktualizuj proszę pierwsze posty w miarę możliwości, co do wieku Bola, to z tego co wiem, było sporo młodszy niż napisałaś ;) Ale to już teraz nie ważne...

Co do wieku Marqusa, również obstawiany był na 5 lat... w ogłoszeniach 6 lat, brzmi bardzo źle, więc zmieniłabym.

Czekam z niecierpliwością na informację i zdjęcia o nowych amstaffach oraz fotki Bolo z nowego domu.