Rybc!a Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Gdy twoje życie to ciągła walka o to co dobre, o dobrą pozycję w hierarchii czy donośny głos.. zaczynasz rozmyślać o tym – dlaczego tu jesteś. Wspomnienia ciężko przychodzą, mgłą zasłaniają teraźniejszość.. Coraz ciężej je przywołać w końcu to już 4 lata.. Nie zawsze udaje się rozpoznać chwile wolnej swawoli.. Z goryczą przypominasz sobie pobyt na ulicy. Walka o schronienie.. Nie chciałaś przyciągać zbyt dużej uwagi.. było Ci dobrze? Wszędzie pustka, no i nie każdy zgubił po drodze chleb. A z czegoś miałaś żyć.. Gdybyś tylko – kochana Bajaderko – była człowiekiem wyżebrałabyś sobie kilka groszy na dobrą bułkę.. Ale Bóg stworzył Cię jako psa. Bezbronnego i małego w tym wielkim, groźnym świecie.. Skazał na walkę o życie. Swoje własne życie.. Znowu szczekanie sąsiadów przerywa Ci wspominanie tych szczenięcych chwil. Nawet z psami potrafisz się dogadać.. koty przecież traktujesz jak powietrze.. Próbujesz oderwać wzrok od ludzi nowo przybyłych. Szczerze się uśmiechają. Jedna pani nawet płacze. Dziecko wyciąga do ciebie rączkę, którą z uczuciem liżesz. Wszyscy tu wiemy, że co jak co, ale dzieci traktujesz jak swoje własne.. Wspomnienia zatem odrzucasz w kąt i wesoło merdasz ogonem.. Ciężko mi to mówić, przykro mi.. Bajaderko Ci państwo niestety przyszli po innego psa.. Ciebie ominęli tylko spojrzeniem i całą uwagę przykuli na tym dorodnym stworzeniu obok.. Oni nie chcą kogoś takiego jak ty. Uważają, że masz około 10 lat, bo na grzbiecie jesteś przesiana siwym włosem.. Siwy włos jest oznaką mądrości, a więc musisz być bardzo inteligentną psiną. Nikt z nas temu nie zaprzeczy. Bez zarzutu podajesz łapkę, reagujesz nawet na niektóre z komend. Jesteś posłuszna, karna. Ale co z tego skoro siwy również oznacza starość? Do tego jesteś zbyt duża (bądź mała..), bo sięgasz powyżej kolana. Marzysz o byle jakim domu, ale najlepiej czułabyś się obok ukochanej osoby. Budę przeżyłaś w schronisku.., ale czy znajdzie się ktoś taki, kto zamiast wysłać Ciebie na podwórko po prostu weźmie do ciepłego łóżka..? Bajaderko masz 5 lat to jeszcze czas, aby marzyć, ale... teraz możesz powrócić tylko do swoich marzeń dotyczących ciepłego kąta i codziennej masy uścisków i buziaków. Marz sobie dalej dopóki ktoś się nad tobą nie ulituje.. Dopóki ktoś nie stwierdzi, że siwy nie oznacza starości, ale mądrość musisz wytrzymać.. Musisz zaprzyjaźnić się z kratami. Kratami, które odcisnęły na sobie piętno twojego bólu, cierpienia, wręcz okrutnej tęsknoty.. Te kraty na których wiele psów przed tobą zostawiło ślad błota czy krwi.. Te kraty które do czasu, aż człowiek nie przejdzie obok Ciebie obojętnie będą twoim ograniczeniem marzeń.. Ograniczeniem miłości.. Za tymi kratami wszczynać się będą bójki. Na tych krata opierać się będą twoje ubrudzone łapki, do nich będzie przylegać twoje ciałko, które domagać się będzie pieszczot.. Przykro mi Bajaderko, że to już 4 lata, a ty musisz znosić brak miłości, a przytłaczająca Cię tęsknota odbija swe piętno na twoim grzbiecie, jako siwe pasma.. imię: Bajaderka płeć: suka wiek: 5-6 lat rasa: mieszaniec miasto: Elbląg charakter i opis: Spoglądam tęskno w stronę każdego przechodzącego obok mojego boksu człowieka... Czekam od kilku lat, kiedy trafiłam do schroniska w Elblągu. Ale choć tak bardzo chciałabym, aby ktoś zwrócił na mnie uwagę, nikt nie zechciał wziąć mnie ze sobą do domu... Jestem dość dużą, poczciwą i wierną suczką. Dosyć ładnie chodzę na smyczy, lubię kontakt z człowiekiem, innymi psami, a najbardziej lubię spacery, których tak bardzo mi brakuje. Wygodne miejsce na Twojej kanapie lub ciepła buda w Twoim ogrodzie jest tym, o czym najbardziej marzę. Chcę czuć dotyk Twojej dłoni na moim łebku, chcę czuć, że ktoś mnie kocha, że mam dla kogo żyć. W schronisku nie przeszkadza mi moje szczekające głośno towarzystwo.. Wiem, że Oni wszyscy starają się za wszelką cenę zwrócić na siebie uwagę. Są tu rasowe, piękne pieski... One mają szansę, dużą szansę na adopcję. A czy ja ją mam? Jestem przyjaznym zwierzakiem. W schronisku jest tyle piesków, są tu z wini ludzi... Tyle się nasłuchałam o tym, co człowiek może zrobić psu w zamian za Jego wielką miłość i przywiązanie... Czy to jest sprawiedliwe? Ale ja chcę znaleźć człowieka, który będzie wspaniały i mądry, taki, jakiego sobie wymarzyłam. Kochający. Jestem zaszczepiona i za chipowana.Zechciej zamienić kratę przede mną na bezkresny obraz tego świata z Tobą w roli głównej. Po prostu weź mnie stąd!... Czekam- Bajaderka. kontakt: Rybcia GG 5722414 GSM 691364660 email rybcia122@tlen.pl Bajaderka Bajaderka nasza biedna.... Quote
Pralinka Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 W sobotę zabrałam Bajaderkę na spacer do lasu :) Jak na tyle lat pobytu w schronie, sunia radzi sobie z chodzeniem na smyczy całkiem nieźle. Trochę ciągnie, ale ręki nie wyrwie :lol: Całą drogę spędziła z nosem przy ziemi, węszyła. Quote
Valeur248 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 No, to wielka nadzieja, że zostanie wreszcie zauważona. Quote
.::Blue_Lagoon::. Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Śniegowa mordka :evil_lol: podnoszę sunie. Quote
deathgs Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 BAJADERKA-kochana, szorstkowłosa sunia czeka !!! (554057127) - Aukcje internetowe Allegro :p Quote
Rybc!a Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 Kontakt w sprawie adopcji w schronisku – wyłącznie z p. kierownik ANIĄ. Pani kierownik, to pani JOLA . Quote
Rybc!a Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 Rybc!a napisał(a):Pani kierownik, to pani JOLA . Nie, nie ma jej .. Quote
Valeur248 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 No, Bajaderko, przypomnij o sobie! :loveu: Quote
Maadzia Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Tekst jest również na głównym wątku schroniska.. Ale skakały posty i jest gdzieś baaardzo z tyłu :/ Zatem dodam tutaj z nadzieją, że nie skoczy :( Gdy twoje życie to ciągła walka o to co dobre, o dobrą pozycję w hierarchii czy donośny głos.. zaczynasz rozmyślać o tym – dlaczego tu jesteś. Wspomnienia ciężko przychodzą, mgłą zasłaniają teraźniejszość.. Coraz ciężej je przywołać w końcu to już 4 lata.. Nie zawsze udaje się rozpoznać chwile wolnej swawoli.. Z goryczą przypominasz sobie pobyt na ulicy. Walka o schronienie.. Nie chciałaś przyciągać zbyt dużej uwagi.. było Ci dobrze? Wszędzie pustka, no i nie każdy zgubił po drodze chleb. A z czegoś miałaś żyć.. Gdybyś tylko – kochana Bajaderko – była człowiekiem wyżebrałabyś sobie kilka groszy na dobrą bułkę.. Ale Bóg stworzył Cię jako psa. Bezbronnego i małego w tym wielkim, groźnym świecie.. Skazał na walkę o życie. Swoje własne życie.. Znowu szczekanie sąsiadów przerywa Ci wspominanie tych szczenięcych chwil. Nawet z psami potrafisz się dogadać.. koty przecież traktujesz jak powietrze.. Próbujesz oderwać wzrok od ludzi nowo przybyłych. Szczerze się uśmiechają. Jedna pani nawet płacze. Dziecko wyciąga do ciebie rączkę, którą z uczuciem liżesz. Wszyscy tu wiemy, że co jak co, ale dzieci traktujesz jak swoje własne.. Wspomnienia zatem odrzucasz w kąt i wesoło merdasz ogonem.. Ciężko mi to mówić, przykro mi.. Bajaderko Ci państwo niestety przyszli po innego psa.. Ciebie ominęli tylko spojrzeniem i całą uwagę przykuli na tym dorodnym stworzeniu obok.. Oni nie chcą kogoś takiego jak ty. Uważają, że masz około 10 lat, bo na grzbiecie jesteś przesiana siwym włosem.. Siwy włos jest oznaką mądrości, a więc musisz być bardzo inteligentną psiną. Nikt z nas temu nie zaprzeczy. Bez zarzutu podajesz łapkę, reagujesz nawet na niektóre z komend. Jesteś posłuszna, karna. Ale co z tego skoro siwy również oznacza starość? Do tego jesteś zbyt duża (bądź mała..), bo sięgasz powyżej kolana. Marzysz o byle jakim domu, ale najlepiej czułabyś się obok ukochanej osoby. Budę przeżyłaś w schronisku.., ale czy znajdzie się ktoś taki, kto zamiast wysłać Ciebie na podwórko po prostu weźmie do ciepłego łóżka..? Bajaderko masz 5 lat to jeszcze czas, aby marzyć, ale... teraz możesz powrócić tylko do swoich marzeń dotyczących ciepłego kąta i codziennej masy uścisków i buziaków. Marz sobie dalej dopóki ktoś się nad tobą nie ulituje.. Dopóki ktoś nie stwierdzi, że siwy nie oznacza starości, ale mądrość musisz wytrzymać.. Musisz zaprzyjaźnić się z kratami. Kratami, które odcisnęły na sobie piętno twojego bólu, cierpienia, wręcz okrutnej tęsknoty.. Te kraty na których wiele psów przed tobą zostawiło ślad błota czy krwi.. Te kraty które do czasu, aż człowiek nie przejdzie obok Ciebie obojętnie będą twoim ograniczeniem marzeń.. Ograniczeniem miłości.. Za tymi kratami wszczynać się będą bójki. Na tych krata opierać się będą twoje ubrudzone łapki, do nich będzie przylegać twoje ciałko, które domagać się będzie pieszczot.. Przykro mi Bajaderko, że to już 4 lata, a ty musisz znosić brak miłości, a przytłaczająca Cię tęsknota odbija swe piętno na twoim grzbiecie, jako siwe pasma.. Quote
Valeur248 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 A dziś byłyśmy z Bajaderą na spacerze. Niby niemłoda, ale jak pociągnie, to po trawie :diabloti: Quote
Rybc!a Posted April 25, 2009 Author Posted April 25, 2009 Promienieje :) Jest przy budzie na dzień, na noc zamykana w izolatce. Niedługo wróci do boksu . Quote
Vitka Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Bajaderka czeka już wieczność... NIKT się nia nie interesuje... :-( Quote
Recommended Posts