Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Viris była tu odpowiedź, że dostaniecie bodajże 80zł i że rachunek może być, byle z danymi na fuyndację.
Masakra z tym zniknięciem wszystkiego....

• Replies 886
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ta odpowiedź to chyba była do innych kocic - no nic trzeba czekać. Ja jestem załamana - najgorsze jest to że ludzie proszą o pomoc, a nic nie mogę zrobić ;( To co mogłam przywróciłam (ale to raptem dwa wątki które miałam otworzone przed awarią).

Posted

Viris napisał(a):
Ta odpowiedź to chyba była do innych kocic - no nic trzeba czekać. Ja jestem załamana - najgorsze jest to że ludzie proszą o pomoc, a nic nie mogę zrobić ;( To co mogłam przywróciłam (ale to raptem dwa wątki które miałam otworzone przed awarią).

Nie nie, Viris, dla Twojego kota też była zgoda, nawet dziewczyna napisała, ze sobie zdjęcie bierze do archiwum :)

Posted

Ja mam suczkę, która ma około 6 lat. Mieszka u starszej kobietki, która się nią dobrze opiekuje, ale nie ma pieniążków na sterylkę. Od czasu do czasu suczce podajemy zastrzyk hormonalny, ale nie chcę już tak szprycować suczki :(. Suka miała kilka razy szczeniaki, na wsi nie da się upilnować suki w cieczce. :( Ja nie mam pieniążków by wesprzeć kobietkę w zabiegu (co jakiś czas pomagam z karmą), a ona na malutkiej emeryturce :(. Suczka niziutka, ale na grubych łapkach i dość masywna, pewnie coś koło 10-15 kg. Moglibyście wesprzeć??

Posted

gameta napisał(a):
Nie nie, Viris, dla Twojego kota też była zgoda, nawet dziewczyna napisała, ze sobie zdjęcie bierze do archiwum :)

Właśnie tak było - dofinansowanie 80zł do kociczki - poproszę o fakturę.
Dane:
Fundacja Przyjaciele Czterech Łap
Rokitno 2
74-304 Nowogródek Pomorski
NIP 597-169-91-69

Posted

Kika9004 napisał(a):
Ja mam suczkę, która ma około 6 lat. Mieszka u starszej kobietki, która się nią dobrze opiekuje, ale nie ma pieniążków na sterylkę. Od czasu do czasu suczce podajemy zastrzyk hormonalny, ale nie chcę już tak szprycować suczki :(. Suka miała kilka razy szczeniaki, na wsi nie da się upilnować suki w cieczce. :( Ja nie mam pieniążków by wesprzeć kobietkę w zabiegu (co jakiś czas pomagam z karmą), a ona na malutkiej emeryturce :(. Suczka niziutka, ale na grubych łapkach i dość masywna, pewnie coś koło 10-15 kg. Moglibyście wesprzeć??

Właśnie po to jest Akcja-Kastracja!
Dajemy 150zł na sterylizację suni.
Idealnie by było, gdyby weterynarz wystawił fakturę przelewową z terminem płatności 14 dni. Płacimy od razu po otrzymaniu faktury. Dane w poprzednim poście.

Posted

Justyna Klimek napisał(a):
Właśnie tak było - dofinansowanie 80zł do kociczki - poproszę o fakturę.
Dane:
Rokitno 2
NIP 597-169-91-69

Justynko, u Viris będzie rachunek nie fakturka

Posted

Postanowiłam trochę uporządkować wątek - zmienione 2 pierwsze posty.
Jeśli ktoś pragnie wziąć czynny udział w akcji, cytuję post 2:

"Na dobry początek podaję numer konta, na który można dokonywać wpłat z dopiskiem akcja-kastracja:

76 1240 3581 1111 0010 2180 8561
Rokitno 2
NIP 597-169-91-69

Aby wesprzeć akcję, można:
1. Dokonać dobrowolną wpłatę na konto Fundacji Przyjaciele Czterech Łap (z dopiskiem "akcja-kastracja") w postaci:
a) zadeklarowanej comiesięcznej kwoty
b) wpłaty / wpłat jednorazowych
2. Organizowanie bazarków na rzecz akcji

Wpłaty i deklaracje będą publikowane w tym poście."

Posted

Ale ta suczka ze skansenu to już dawno i już jest po, prawda?

Nie, ta pierwsza to była starsza sunia i ona jest po sterylizacji,a le kilka miesięcy temu ktoś znów wyrzucił młodziutką suczkę na terenie skansenu, udało się ją złapać dopiero niedawno, bo bardzo bała się ludzi, pozwoliła podchodzić do siebie tylko jednej pracownicy, która ją dokarmiała, ale żeby ją przetransportować do domu i tak trzeba było podać środki, inaczej nie pozwoliłaby się zabrać. Teraz mieszka z tą panią, razem z Gryzeldą (tą pierwszą ze skansenu), niedawno przechodziła pierwszą cieczkę. Pani ma kilka psów, kotów i kozę. Prosiła nas o pomoc w sterylizacji.

Posted

sylwiaso napisał(a):
Nie, ta pierwsza to była starsza sunia i ona jest po sterylizacji,a le kilka miesięcy temu ktoś znów wyrzucił młodziutką suczkę na terenie skansenu, udało się ją złapać dopiero niedawno, bo bardzo bała się ludzi, pozwoliła podchodzić do siebie tylko jednej pracownicy, która ją dokarmiała, ale żeby ją przetransportować do domu i tak trzeba było podać środki, inaczej nie pozwoliłaby się zabrać. Teraz mieszka z tą panią, razem z Gryzeldą (tą pierwszą ze skansenu), niedawno przechodziła pierwszą cieczkę. Pani ma kilka psów, kotów i kozę. Prosiła nas o pomoc w sterylizacji.

Ok, już wszystko rozumiem.
Mam prośbę, żebyście zaglądały do czwartego postu i kontrolowały mnie, czy nic nie pokręciłam...

Posted

A czy my możemy też wysłać rachunek przelewowy? Bo nasz wet już nam takie wystawiał, a my zajmiemy się zebraniem reszty pieniążków dla Krówki wtedy :)

Posted (edited)

To świetnie - Krówka już po zabiegu - były 4 kocięta ;/ Niestety podczas zabiegu kocica straciła sporo krwi i trzeba ją mocno obserwować teraz. To była ostatnia chwila na sterylkę. Tym bardziej dziękuję za wsparcie finansowe, bo byśmy nie znalazły tych pieniędzy tak szybko.

Edited by Viris
Posted

Dziś dotarła faktura z Bukowna za sterylizacje trzech kotek na kwotę 275,98zł. Czy to za kotki zgłoszone przez missieek?

tak, jak z Bukowna to na pewno zgłoszone przeze mnie
miały być po 82zl, czyli 246zl
ale widać wet podał mi cenę bez podatku i doliczył go na fakturze
przepraszam nie wiedziałam, może ja dopłacę na konto Fundacji tą różnicę?

Justyna po Twoim poście o funduszach pytałam o szanse dofinansowania suczek będących pod opieką mojej mamy w BDT, nie wiem czy i jaka była odpowiedz bo weszłam na forum już po czystkach
wiec jeśli Tobie udało się przeczytać mój post to proszę o powtórkę odpowiedzi :)

Posted

Tak, odpisałam wtedy, że zabezpieczam 4x150zł na dofinansowanie dla 4 suczek.

Teraz można zajrzeć do postu nr 4, sprawdzać na bieżąco i mnie kontrolować ;)

I zacytuję jeszcze raz samą siebie:

"Postanowiłam trochę uporządkować wątek - zmienione 2 pierwsze posty.
Jeśli ktoś pragnie wziąć czynny udział w akcji, cytuję post 2:

"Na dobry początek podaję numer konta, na który można dokonywać wpłat z dopiskiem akcja-kastracja:

76 1240 3581 1111 0010 2180 8561
Rokitno 2
NIP 597-169-91-69

Aby wesprzeć akcję, można:
1. Dokonać dobrowolną wpłatę na konto Fundacji Przyjaciele Czterech Łap (z dopiskiem "akcja-kastracja") w postaci:
a) zadeklarowanej comiesięcznej kwoty
b) wpłaty / wpłat jednorazowych
2. Organizowanie bazarków na rzecz akcji

Wpłaty i deklaracje będą publikowane w tym poście."

Także każda złotówka jest mile widziana ;)