Justyna Klimek Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 No jasne, Basiu 150zł dla wiejskiej suczki. Poproszę o zdjęcie i fakturę po wszystkim. I fundusze się rozeszły... Quote
Basia1968 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Serdecznie dziękuję. To zostały mi jeszcze do sterylek z tych "zaklepanych": 2 kociczki 1 sunia Milka /taka duża czarno biala/ i teraz ta zgłoszona wiejska. Quote
malawaszka Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Justyna - ja muszę znowu zamieszać bo Salsa znalazła domek, który ją wysterylizuje jak jeszcze panienka podrosnie bo trochę jednak za młoda jest, chciałam odstąpić to dofinansowanie suczce Sarze, której pomaga Salibinka - tam są dwie suczki trzymane na łańcuchach i są niechciane - ludzie chcą się ich pozbyć - szukamy im domów http://www.dogomania.pl/threads/218087-Sara-i-Puszka-na-%C5%82a%C5%84cuchach-niechciane-potencjalne-matki.-Potrzebna-pomoc. Sara ma mieć jako pierwsza sterylizację: możemy tak podmienić? przepraszam za to zamieszanie, ale jak to przy zwierzakach - wszystko szybko się zmienia Quote
Justyna Klimek Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 Oczywiście, zamieniamy :) Quote
Lili8522 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Uploaded with ImageShack.us [SIZE="5"]Życzy LiLi Quote
Justyna Klimek Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 Właśnie zrobiłam przelew za zabiegi Deizy i Duffy. Powiedzcie mi, proszę, od kogo jeszcze powinnam się spodziewać faktur? Pora zrobić kolejny bilans :) Quote
Akrum Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 jeszcze ja byłam w kolejce z naszą Lunką, ale Luna poszła do DS, gdzie została niedawno wysterylizowana właśnie :) Quote
gameta Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Proszę o głosy, Klembów przegrywa :( Każdy głos na wagę złota !!! Quote
Fundacja Medor Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Sonia to ok. 8 miesięczna sunia w typie sznaucerki. Została kupiona na rynku z pudełka przez kobietę, która nie jest w stanie się nią opiekować ze względu na swoją chorobę psychiczną. Dlatego też szukam dla Soni normalnego, ciepłego, kochającego domu. Dziewczyna jest zdrowa, posiada książeczkę zdrowia.Kontakt w sprawie adopcji - Dorota 668 032 866 łodz nawet dt czy da radę pokryć sterylkę tej suni to mail do dziewczyny która pomaga szukać domu dorots@vp.pl Quote
Ania102 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Zapraszam na OSTATNI DZIEŃ zakupów na MOPSIK i bezdomnego Biszkopta! http://www.dogomania.pl/threads/221469-OSTATNI-DZIEŃ-ciuchy-książki-rózności-do-22.-NA-MOPSIK-i-BISZKOPTA Quote
Justyna Klimek Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Dzień dobry :smile: MOPSiK został "celem" w serwisie siepomaga.pl! Oznacza to, że założyliśmy sobie uzbieranie przez ten portal 10 000zł. oto link do niego http://www.siepomaga.pl/f/przyjaciele4lap/c/433 Każdy może pomóc. Jak? Zostań "Pomagaczem" MOPSiKa, to bardzo proste! Tutaj instrukcja: http://www.siepomaga.pl/r Możesz założyć zbiórkę na MOPSiKa z okazji swoich urodzin, imienin, ślubu, z okazji Dnia Zakochanych, Dnia Babci itp. :smile: Zapraszamy do pomocy! Quote
K.A.N.G Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Witam. właśnie zostałam tymczasową właścicielką kotki. niestety trudno mi znaleźć dla niej dom- u mnie niestety nie może zostać. dostałam kilka dni temu informacje ze jesli w ciągu 2 dni nie znajdzie sie dla niej dom trafi do schroniska a tam- coż... prędzej czy później zostałaby zagryziona. zgodziłam sie zabrać kotke do siebie licząc ze znajde dla niej dom ale niestety. głownym problemem jest m. in. to ze jest to kotka- czyli można sie spodziewać potomstwa. czy istniałaby możliwość wysterylizowania bezpłatnie tej kotki? próbuję znaleźć jakies informacje na internecie, mogę liczyć na pomoc? Quote
Justyna Klimek Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Przyszła faktura od Missieek - zapłacona :) Quote
missieek Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Justyna Klimek napisał(a):Przyszła faktura od Missieek - zapłacona :) bardzo dziekuje, ta byla za Ajre! dotrze jeszcze jedna, za Fabie ktora byla robiona wczoraj jakby ktos wiedzial u kogo szukac pomocy to prosze o rady do kastracji u mamy czeka jeszcze kilka suczek, 2 samce do kastracji sa tez conajmniej 3 (z Jaroszowca, Bukowna, Międzygórza) wolnozyjace kotki, na wiosne beda maluchy jak sie nie dopilnuje kastracji Quote
Justyna Klimek Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 missieek napisał(a):bardzo dziekuje, ta byla za Ajre! dotrze jeszcze jedna, za Fabie ktora byla robiona wczoraj jakby ktos wiedzial u kogo szukac pomocy to prosze o rady do kastracji u mamy czeka jeszcze kilka suczek, 2 samce do kastracji sa tez conajmniej 3 (z Jaroszowca, Bukowna, Międzygórza) wolnozyjace kotki, na wiosne beda maluchy jak sie nie dopilnuje kastracji Kotki ciachać już - skądś wykombinuję kasę! 80zł x 3 = 240zł dajemy! Quote
missieek Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Justyna Klimek napisał(a):Kotki ciachać już - skądś wykombinuję kasę! 80zł x 3 = 240zł dajemy! OK! moze byc po 82zl? taka cene ma dla kotki-bezdomniaka wet w Bukownie moglabym jakos zorganizowac, jak sie uda, aby tam byly zrobione Quote
K.A.N.G Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Witam! Znalazł się dom dla kotki, którą tymczasowo przygarnęłam, ale niestety problem tak licznej bezdomności kotów zostaje. Ludzie wciąż wolą ,,pozbyć się" kociąt w łatwy sposób niż zdecydować się na sterylizacje. Próbowałam zorientować się o jakiś instytucjach które mogłyby się tym jakoś zająć, na szczeblu gminnym myślę że nie ma co liczyć, ale na powiatowym? Schroniska coraz pełniejsze... ,,Stajesz się na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś", często my ludzie zapominamy o tym pozwalając zwierzętom bez kontroli się rozmnażać, wiem że wszyscy na tym forum walczą o to aby było mniej bezdomniaków i z mojej strony należy im się ogromny szacunek :) ale niestety prawdą jest że ludzie mają zakorzenioną myśl ze bardziej opłaca się zabić małe kotki po urodzeniu niż zapłacić 100 zł za sterylizacje... Pozostaje mieć tylko nadzieję, że możliwe kiedyś będzie jakieś wsparcie od lokalnych władz. Quote
Justyna Klimek Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Samą nadzieją nic nie zmienimy.... Od kilku miesięcy urządzamy pielgrzymki do urzędów miast i wsi zapytując, jaki mają plan przeciwdziałania bezdomności zwierząt. Część z nich ma całkiem niezłe plany - propagują sterylizację, dofinansowują. Część, ta większa niestety, nie ma wcale lub ma, ale zupełnie nieadekwatne do realiów. Uważam, że nasze zadanie polega w tej kwestii na tym, by gminnym i powiatowym władzom uzmysławiać rozmiar problemu i wskazywać sposoby jego rozwiązania. Tam nie rzadko siedzą ludzie, którzy nie mają pojęcia o rozmiarze problemu, o sterylizacji/kastracji jako jednemu z najbardziej skutecznych sposobów jego rozwiązania. To bardzo często ludzie, których także należy "oswoić" ze sterylizacją/kastracją. Pokazać, że, na obecnym etapie rozwoju chirurgii weterynaryjnej, nie są to zabiegi skomplikowane, czy ryzykowne. To nasza rola :) Quote
Justyna Klimek Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 Przyszła druga faktura od Missieek - zapłacona :) Quote
Recommended Posts