Jump to content
Dogomania

Sara i inne zwierzaki proszą o pomoc.Pani Krystyna odeszła...POMOCY !!!

Recommended Posts

Posted

Sara i Pani Krysia przesyłają pozdrowienia !!!
W ubiegłą niedzielę ponownie odwiedziłam dziewczyny z dostawą karmy. Sara to dopiero teraz wygląda jak PĄCZEK !!! Wiem że mam zaległe fotki do wstawienia małej, a tu już kolejne z ostatniej wizyty. Jak załatwię sprawę abonamentu z Fotosikiem, zamieszczę kilka nowych zdjęc.

• 2 weeks later...
  • Replies 490
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kosu32']Sara i Pani Krysia przesyłają pozdrowienia !!!
W ubiegłą niedzielę ponownie odwiedziłam dziewczyny z dostawą karmy. Sara to dopiero teraz wygląda jak PĄCZEK !!! Wiem że mam zaległe fotki do wstawienia małej, a tu już kolejne z ostatniej wizyty. Jak załatwię sprawę abonamentu z Fotosikiem, zamieszczę kilka nowych zdjęc.

Kosu - wielkie dzięki za wiadomości! :loveu: Czekamy na zdjęcia! :)

• 3 months later...
Posted

[SIZE="6"]WARSZAWA I OKOLICE !!!
POMOCY !!!

18 sierpnia zadzwoniła do mnie Pani Monika zaprzyjaźniona z Panią Krystyną. Pani Krystyna zmarła nagle pozostawiając swoich czworonożnych przyjaciół: 3 psy i 30 kotów...
Opiekę nad nimi podjęła się Pani Monika - emerytka, która błaga o pomoc. Nie chce oddac zwierzaków do schroniska, ale bez wsparcia nie da sobie rady. Potrzebne są na cito pieniądze, karma i bezpośrednia pomoc przy zwierzakach !!! Szukamy DT, DS i osób które mogą pomóc w tej ciężkiej sytuacji.
Zwierzęta przebywają w Warszawie - dzielnica Anin.
Kontakt do Pani Moniki: 507 490 572.

Nie mam zdjęc psów i kotów - na razie jestem odcięta z tytułu wakacji na których przebywam.

Posted

Na odległośc nie ogarnę tematu. Zacznę działac po powrocie z wakacji, kiedy będę miała ciągły dostęp do netu i telefonu.
Wykonałam kilka telefonów i podjęłam współpracę między innymi z Panią Moniką która opiekuje się pozostawionymi zwierzakami. Coś zaczyna się dziac.

Mam OGROMNĄ prośbę - gdyby ktoś z Was mógł tam podjechac po uprzednim kontakcie telefonicznym i podrzucic jakaś karmę dla psów i kotów.

Posted

Tanitka, gdybym przesłała Ci pieniądze na konto, to może dokupiłabyś karmy i zawiozła to wszystko razem, skoro się wybierasz? Nie chcę Cię obciążać, ale tak będzie szybciej niż gdybym zamawiała dostawę, no i kasa idzie tylko na karmę a nie na koszty wysyłki itp.

Posted

tanitko i Ghanimo

Bardzo dziękuję za odzew -:)

Zwierzęta przebywają w Warszawie - dzielnica Anin przy ul. Trawiastej. Pani Monika która opiekuje się zwierzakami bardzo prosi o wcześniejszy kontakt 507 490 572 (podczas rozmowy powołajcie się na Anię od Sary).

Na chwilę obecną sytuacja przedstawia się następująco:

Spośród 30 kotów ponoc tylko jeden nie jest wysterylizowany. Tam nie ma kociąt, są większe koty które mieszkały do chwili obecnej w domu (w tym również "dzikusy"). Nie wiem jak wygląda sytuacja w temacie książeczek zdrowia, szczepień i odrobaczania. Tego wszystkiego dowiem się prawdopodobnie w najbliższą sobotę, o ile uda mi się dotrzec do całego zwierzyńca.

Dwa spośród trzech psiaków (w tym Sara) miały trafic do "kogoś" pod opiekę. Jak już ustaliłam ten "ktoś" to mini schronisko a psiaków nie przyjmą.

Wiem że to bardzo ogólne informacje ale na chwilę obecną jedynie takie posiadam.

Jeśli uda mi się dotrzec na miejsce w sobotę, dodatkowo od siebie i od znajomej nam Pani Hani (wybawicielki Sary) dowiozę karmę dla psiaków i kotów. Na miejscu obfocę towarzystwo i postaram się zebrac jak najwięcej informacji. Wiem że z pomocą Pani Monice przyszły koleżanki z pracy od zmarłej Pani Krystyny. Pani Monika sama rozpuszcza wici po okolicy i stara się ulokowac jak najwięcej kotów po domach. Nie obejdzie się jednak bez DT dla trzech psiaków.

Posted

Mój fantastyczny internet działa cholernie wolno !!!
Na Dogo skrzynkę mam zapchaną, więc gdyby coś dzwońcie na komórkę lub piszcie na prywatną skrzynkę wp.pl

Posted

[quote name='xmartix']zapisuje sie

xmartix - dziękuję :)

Tam potrzebna jest "młoda krew".
Zarówno zmarła Pani Krystyna jak i Jej przyjaciółka Pani Monika to "starsze Panie".
Pani Monika działa pośród sąsiadów i znajomych operując jedynie telefonem komórkowym (internet to obce dla Niej narzędzie). Bez naszej pomocy Ona nie ogarnie tematu, a daleka jest od tego by zwierzęta trafiły do schroniska.

Trzeba będzie standardowo pakietu ogłoszeń z dobrymi tekstami i wszelakiej pomocy tam na miejscu...

Posted

daj znać o której będziesz w sobotę na trawiastej i jaki tam jest adres, podrzucę z jedzenia to co mam.
Kosu czy Ghanima ma wysłać pieniadze do Ciebie, czy do mnie?

Posted

tanitka napisał(a):
daj znać o której będziesz w sobotę na trawiastej i jaki tam jest adres, podrzucę z jedzenia to co mam.
Kosu czy Ghanima ma wysłać pieniadze do Ciebie, czy do mnie?

Dokładne info co do godziny wizyty podam wieczorem, ale wszystko na to wskazuje że będą to godziny popołudniowe - 17.00. - 18.00.

Nie wiem komu Ghamima przeleje pieniądze - postaram się z Nią skontaktować za kilka minut.

P.S.
Adres podsyłam do Ciebie smsem.

Posted

https://picasaweb.google.com/100115851776731607472/Koty_psy_z_Anina?authkey=Gv1sRgCM3zivvuzuDDvgE&feat=email

Powyżej wklejam link ze zdjęciami zwierzaków które czekają na adopcje po odejściu Pani Krystyny.
Bardzo dziękuję Maciejowi i Jego siostrze za przesłane zdjęcia i za poświęcony czas.
Jak widac zwierzyniec prezentuje się uroczo.
Jutro koło 19.00. jadę do Anina wraz z pełną energii Anią. Na miejscu dołączy do nas tanitka.
Dziś od Pani Hani psiaki otrzymały 20 kg karmy a kociaki kolejne 10 kg. Z domu zabieram kolejny 12 kg worek karmy który miałam dostarczyc do Sary po wakacjach, lecz w zupełnie innych okolicznościach...

Nasza kochana Ghanima zadeklarowała że przekaże na rzecz czworonogów 300 PLN. Jeszcze raz serdecznie dziękuję w imieniu zwierzyńca :) :) :)

Na razie to tyle. Więcej relacji i zdjęc zamieszczę prawdopodobnie w niedzielny wieczór.

Posted

Mam cholerny problem z bezprzewodowym internetem w domu !!!
Na chwilę wpadam tu podczas pracy.
Wieczorem zostanę dłużej i postaram się opisać jak wygląda sytuacja.
Poproszę Maćka aby dorzucił do swojej galerii nowe zdjęcia zwierzyńca wraz z opisami.

Będzie potrzebna pomoc i to falowa. Sytuacja jest trudna. Pozostał nam miesiąc aby wszystkie zwierzaki wyprowadzić z domu Pani Krystyny. Jeśli macie jakieś pomysły - piszcie. Uruchomcie kontakty na Naszej Klasie, Facebook i wszędzie gdzie się da.

Posted

[quote name='Soema']Jestem Aniu,, nas wtedy rozłączyło... na razie myślę, co ja mogę w obecnej chwili.
Tak przykro z powodu Pani Krysi..:(

Soemo

Wiadomośc o śmierci Pani Krysi bardzo mnie zaskoczyła i bardzo zasmuciła...
Jeszcze na dzień przed wyjazdem na urlop udało mi się w końcu do niej dodzwonic. Umawiałysmy sie na kolejną dostawę karmy, zaraz po powrocie z moich wakacji.

Sama nie wiem jak to wszystko ogarnąc...

Posted

Czekam na albumy (linki) ze zdjęciami poszczególnych psów i kotów. Dodatkowo zamieścimy tam krótkie opisy. tanitka założyła kociakom wątek na kocim portalu. Tych kotów jest tam OGROM a my mamy niewielkie "kocie" doświadczenie. Częśc z nich przestraszona chowała się pod meble i nie mieliśmy szansy zrobic im zdjęc, nie wspominając już o tym aby sprawdzic ich płec. Ich dotychczasowa właścicielka Pani Krystyna dbała o cały "zwierzyniec" najlepiej jak mogła - sądzę że w dużym stopniu kosztem własnych codziennych wyrzeczeń oglądając to w jakich warunkach mieszkała. Psy i koty nie rozmnażały się u Niej - większośc z nich (kotów) jest wysterylizowana. Przygarniała je pod swoje skrzydła wiedząc że ktoś może im zrobic krzywdę, że są już niechciane, niekochane... Nie damy rady bez pomocy, bez większego odzewu. Nie znamy kotów na tyle dobrze by opisac dokładnie jaki mają charakter itd. Pani Monika pod której opieką aktualnie przebywają zwierzęta rozpuściła wici po znajomych. Na zasadzie łańcuszka udało się Jej już umiescic kilka kotów w DS. Ona nie wie czym jest internet i na czym polega specyfika adopcji. Nie chce oddawac kotów do obcych ludzi ani do schroniska, dlatego działa trochę po omacku, ale ma już pierwsze (miejmy nadzieję) "sukcesy adopcyjne" na swojej drodze. Koty wyglądają na dobrze odżywione, mają bardzo ciekawe umaszczenia. Spośród tej grupy jest kilka "dzikusów" które boją się człowieka i uciekają na jego widok. Nie wiemy jakie przebyły szczepienia - bo książeczki owszem są, ale nie ma zdjęc i nie wiemy którą z nich przypożądkowac któremu czworonogowi. Myślałam o tym aby poprosic któregoś z wetów o pomoc tam na miejscu. Należałoby wszystkie koty na dzień dobry zakroplic i przeczyścic uszy, sprawdzic płec i wiek, ale na to nie ma kasy a poza tym czas jest naszym wrogiem. Pozostał jakiś miesiąc czasu - wrzesień.

Czy może ktoś z Was napisac tekst do ogłoszeń?
Potrzebujemy również kogoś kto załatwi "hurtowo" sprawę ogłoszeń.
Przydałby się również MOCNY rzucający się w oczy plakat no i rozpuszczanie wici po znajomych... (Facebook nasza Klasa itd)...

[SIZE="4"]Mamy czas do końca września...
Mieszkanie należy do gminy i jest miesiąc na jego opróżnienie...

Posted

Czy ktoś z Was może napisac do moderatorów o zmianę tytułu wątku tak jak w pierwszym poście? Internet działa mi tragicznie wolno a dodatkowo mam zapchaną skrzynkę na Dogo.