Jump to content
Dogomania

Sara i inne zwierzaki proszą o pomoc.Pani Krystyna odeszła...POMOCY !!!

Recommended Posts

Posted

Z domku dla Sary nici:shake:
Sprawę prowadziła sama Pani Krystyna-Jej sąsiadka bardzo zainteresowała się naszą sunią. Były rozmowy, wspólne spacery, opowieści o naszej uroczej dziewczynce. Pani Krysiał włożyła w to dużo serca i czasu (prosiła mnie nawet by nie dawać ogłoszeń Sary-"bo może uda się znaleść dom-tu na miejscu u sąsiadki"). Osoba zainteresowana Sarą mieszka obok Pani Krystyny wraz ze swą rodziną (dziećmi i wnuczkami). Jakiś czas temu ich pies odszedł za TM i tu pojawiła się szansa dla małej. Pani Krystyna bacznie trzymała rękę na pulsie. Byłam z Nią w stałym kontakcie. Niestety rodzina tej Pani zadecydowała że chca szczeniaka pomimo tego że Pani była bardzo zauroczona naszą dziewczyną ... :shake:

• Replies 490
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ehh.. czasem tego nie rozumiem. Przecież, ze szczeniakiem jest więcej kłopotów, nigdy nie wiadomo co z niego wyrośnie :razz:
ale przecież, są takie słodkie...:roll:

Posted

[quote name='Soema']Ehh.. czasem tego nie rozumiem. Przecież, ze szczeniakiem jest więcej kłopotów, nigdy nie wiadomo co z niego wyrośnie :razz:
ale przecież, są takie słodkie...:roll:

Soemo

Podzielam w 100% Twoje zdanie lecz na siłę nic nie zwojujemy.
Pani Krysia bardzo się starała-sądzę że dla Niej to też swojego rodzaju wewnętrzna porażka... Długo z Nią rozmawiałam dzisiejszego popołudnia. Najbardziej rozwala mnie myśl że Ci Państwo będą chcieli zapewne kupić jakiegoś rasowego szczylka, nie mając zupełnie pojęcia na co się porywają ... Już dziś słyszałam z ust Pani Krystyny że myślą o małym Husky itd. Już to widzę ... Husky trzymany w ogrodzie (tyle co się wybiega, to jego). Prosiłam by poczytali na temat danych ras, by udali się do weterynarza na pogawędkę lub zadzwonili-że pomogę i pies nie musi być koniecznie rasowy... To w skrócie ...

Czekamy ... podobnie jak Sara

Posted

Zdjęcia Sary dałam pewnej Pani która ma opowiedzieć o Niej swojemu znajomemu. Jutro mam się z Nią skontaktować i zapytać jak się sprawy mają. Jutro też zadzwonię do DT z zapytaniem czy może jednak rodzina Pani która była małą zainteresowana zmieniła zdanie. Poza tym sprawę nagłośniłam jeszcze jednej babeczce i jutro czeka mnie rozmowa z facetem któremu chciałabym przedstawić Sarę.

Posted

Na razie cisza ...

Rozmawiałam z DT - Państwo wykluczają Sarę - Oni chcą szczeniaka !!!
Pani Krysia nie poddaje się i nadal na własną rękę szuka domu dla małej.
Nie mam na razie info jak wygląda sytuacja u Pana który poszukuje psa w typie owczarka niemieckiego.

Dziś w nocy postaram się porobić kilka ogłoszeń małej.

Posted

Witam

U Sary wszystko ok. Może w kolejny weekend odwiedzę ją i zrobię kilka nowych zdjęć. Mała ponoć trochę poprawiła się na wadze - widać że Pani Krystyna ją rozpieszcza.

Niestety z ogłoszeń jak na razie nici - ani jednego telefonu :shake:

Pani Krystyna powiedziała by nie tracić nadzieji i nie denerwować się. Ona znów szuka i ma kogoś na oku, komu chciałaby zaoferować towarzystwo Sary. Poza tym chce dla Sary jak najlepiej i trzyma rękę na pulsie - widać że obie "dziewczyny" mocno zżyły się ze sobą ...

Posted

Podniosę małą na początek nowego tygodnia.
Może jutro będzie jakiś odzew z ogłoszeń ... oby.

Jutro skontaktuję się z Panią Hanią i zapytam jak stoimi z opłatami za DT. Cioteczki jeżeli któraś z Was jeszcze nie dokonała przelewu - to uśmiecham się w imieniu naszej dziewczynki ;)

Posted

kosu32 napisał(a):

(...)
Jutro skontaktuję się z Panią Hanią i zapytam jak stoimi z opłatami za DT. Cioteczki jeżeli któraś z Was jeszcze nie dokonała przelewu - to uśmiecham się w imieniu naszej dziewczynki ;)

Ojojoj :shake: Na śmierć zapomniałam o październikowej wpłacie :oops: ...ale właśnie naprawiłam swój błąd - pieniążki już przelane ;)

Posted

[quote name='MyrkurDagur']Ojojoj :shake: Na śmierć zapomniałam o październikowej wpłacie :oops: ...ale właśnie naprawiłam swój błąd - pieniążki już przelane ;)

Dzięki Kochana Cioteczko ;)

Posted

Cioteczki

Wygląda na to że z wpłatami jesteśmy ok - biorąc pod uwagę tą ostatnią która dojdzie od MD. Kilka minut temu dzwoniła do mnie w tej sprawie Pani Hania i zdała relację. Jak już całość będzie na koncie - podam rozpiskę na wątku.

Tak jak już wcześniej wspominałam, postaram się w nadchodzący weekend wpaść na chwilkę do naszej małej. Ze spaceru raczej nici bo pogoda okropna - ale będę starać się pstryknąć jakieś małe foto.

A telefon nadal głuchy ...

Posted

Ech ...
Taka jesień jest nie fajna ... pochmurna, zimna, szara ...
Ja lubię kiedy jest słońce i w parku na ziemi leży dużo różnokolorowych liści. Można się wtedy powygłupiać i powariować z psiakiem.

Posted

Ehhh... też bym tak chciała.
Wtedy ludzie spacery traktują jak przyjemność, nie jak obowiązek. W Krk chwilowo psa nie mam, siedzę w domu, ale nie w takie pogody chodziłam i było fajnie, bo i psy długo nie lubią się ziębić ;):eviltong:
gdzie te wszystkie domy? Ci Państwo się nie odezwali? Sara się panu nie spodobała..:niewiem:

Posted

Jak to mawiam DUPA BLADA

Pan nie odezwał się - bo widać że nie jest zainteresowany.
Z drugiej strony ja też nie mogę być aż tak namolna bo ludzie zaczną mijać mnie bez słowa drugą strona ulicy ...

Posted

Agata69 napisał(a):
Czemu to tak słabo idzie?

Kosu wstaw jakieś aktualne foty suni. jak ona ma na imię?
Moze spróbuję cos z tym zrobić....

Fakt - słabo ... :shake:

Miałam w ten weekend wpaść do Sary by obfocić ją i na spokojnie porozmawiać z Panią Krystyną ale niestety... - rozłożyło mnie no i nici z wizyty. Z ogłoszeń ani jednego telefonu. Dobrze choć że DT powiedział by nie martwić się o małą podczas mało sprzyjającej aury.

Posted

Poniżej rozliczenie za DT Sary za pażdziernik (DT 150 PLN):

- MyrkurDagur - 20 PLN
- Ghanima - 50 PLN
- kosu32 - 40 PLN
- Pani Hania - 40 PLN

Serdecznie dziękujemy w imieniu Sary ;)