Jump to content
Dogomania

Sara i inne zwierzaki proszą o pomoc.Pani Krystyna odeszła...POMOCY !!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Soema']Kurdee.. szkoda, że dopiero teraz się jednak zdecydowała.. Dzwoniła do mnie kiedyś pani z Wwa, bo widziała, że sunia moja 2 razy w Metrze była i bała się, że ją oddam byle komu.. Chciała ją adoptowac. Sama ma znajdy w domu: psa i suczkę. Przeogromne serce.. I rozmawiałam z nią o DT, zgodziła się pomagać, sąsiadka chyba też. Obie mają domy z ogrodem, obok las i kochają zwierzęta. Postaram się dowiedziec, czy już coś wzięła...:roll:

Soemo

Dałaś mi ogromną nadzieję ... Proszę-sprawdź co i jak.
Dziś mam taki kiepski dzień. Wszystko jest ciągle pod górę - masakra...
Mój styl życia nie pozwala mi na to bym wzieła do siebie jakąś bidę.
Ciągle jestem w rozjazdach (sąsiedzi nazywają mnie gościem hotelowym) i nie mam tu na miejscu nikogo zaufanego komu mogłabym dać psa pod opiekę...

• Replies 490
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochana, jak tylko będę wiedziała coś od razu napiszę! Mogę Ci podać numer tej Pani, jakby co.. może ma kogoś znajomego, kto z małą pomocą by pomógł suni.. Nie wiem - nie chcę obiecywać i robić nadziei. Warto próbować :)

Posted

Soema napisał(a):
Kochana, jak tylko będę wiedziała coś od razu napiszę! Mogę Ci podać numer tej Pani, jakby co.. może ma kogoś znajomego, kto z małą pomocą by pomógł suni.. Nie wiem - nie chcę obiecywać i robić nadziei. Warto próbować :)

Pewnie - podaj mi na private i napisz czy mogę się powołać na Ciebie...

Posted

NIEZALEŻNIE od szukania DT-potrzeba ogłoszeń -mozna z nich ( i allegro) znależc cudne domy dla piesów z problemami -to sie rzadko zdarza ale...warto , cudowny domowohotelowe miejsce prowadzi MORIA -cudnie pracowała nad pełna dzikuską ( siostrą mojej Zoski) Neli http://www.dogomania.pl/forum/f28/nela-od-szczeniaka-w-schronisku-pogryziona-zbieramy-kase-do-hotelu-89576/index28.html
NELA -chyba idzie dio domku -moze miejsce się znajdzie dla suni -jest płatne -ale WARTO!!!!!..poczytaj ostatnie posty :lol:

Posted

[quote name='koss']NIEZALEŻNIE od szukania DT-potrzeba ogłoszeń -mozna z nich ( i allegro) znależc cudne domy dla piesów z problemami -to sie rzadko zdarza ale...warto , cudowny domowohotelowe miejsce prowadzi MORIA -cudnie pracowała nad pełna dzikuską ( siostrą mojej Zoski) Neli http://www.dogomania.pl/forum/f28/nela-od-szczeniaka-w-schronisku-pogryziona-zbieramy-kase-do-hotelu-89576/index28.html
NELA -chyba idzie dio domku -moze miejsce się znajdzie dla suni -jest płatne -ale WARTO!!!!!..poczytaj ostatnie posty :lol:

Ja również myślałam o Mori, bo czytałam gdzieś, że ma wolne miejsce... ale to chyba za daleko... a Pani Hania zgodziła się na DT w Warszawie lub okolicach... :roll:

Ale to kolejna szansa...

Posted

:multi: tak długo czekałam, aż coś napiszesz.. :) mam nadzieję, że się wszystko poukłada. Wczoraj miałam kiepski dzień, a dziś miła odmiana.
soeMa:eviltong:

Ale fajnie :bigcool::bigcool:

Posted

Dziewczyny

Wczoraj wieczorem dostałam smsa od Pani Hani:
"Sunię zawożę w przyszłą sobotę"

Nie chciałam nic pisać wcześniej bo nie miałam końcowej informacji czy to wypali, ale mocno trzymałam kciuki i siedziałam cicho.

Nasza Kochana Soema :loveu: dała mi kontakt do Pani Krysi w Warszawie która opiekuje się psiakami.

Po krótce...
Skontaktowałam się z Nią, później Pani Hania rozmawiała na temat DT dla Sary z Panią Krysią, no i wczoraj dziewczyny końcowo dogadały sprawę.
Sara trafi na DT do Pani Krysi która kocha zwierzęta (ma u siebie psy i koty). Pani mieszka w Warszawie w domu z ogrodem w pobliżu lasu (od razu pytała czy Sara umie chodzić na smyczy). Sterylka za miesiąc po zaaklimatyzowaniu się jej w nowym miejscu - z nowym zwierzyńcem (Sara jest na razie na zastrzykach anty). Pani Krysia ma niedaleko swojego domu gabinet weterynaryjny.

Jeżeli to wszystko końcowo wypali będziemy szczęśliwe. :lol:

Posted

[quote name='Soema']:multi: tak długo czekałam, aż coś napiszesz.. :) mam nadzieję, że się wszystko poukłada. Wczoraj miałam kiepski dzień, a dziś miła odmiana.
soeMa:eviltong:

Ale fajnie :bigcool::bigcool:

Soemo

To Twoja zasługa :lol:
To Ty dałaś mi kontakt do tej Pani i pozwoliłaś mieć nadzieję.
Teraz mocno trzymamy kciuki by wszystko udało się a później zaczniemy pomagać przy szukaniu DS.

Buziaczki:loveu:

Posted

To ja sobie jeszcze poskaczę:lol:

:multi::multi::multi: :multi::multi::multi: :multi::multi::multi:

To WY walczycie o godne życie dla suni :)
ja tylko skojarzyłam dwie sprawy ;)

Posted

[quote name='kosu32']Soemo

To Twoja zasługa :lol:
To Ty dałaś mi kontakt do tej Pani i pozwoliłaś mieć nadzieję.
Teraz mocno trzymamy kciuki by wszystko udało się a później zaczniemy pomagać przy szukaniu DS.

Buziaczki:loveu:

Wspaniałe wieści :multi: Tak bardzo się cieszę :lol: Trzymam bardzo bardzo mocno kciuki, aby wszystko się udało ;) Wspaniale !!!

Posted

kosu32 napisał(a):
Sara w sobotę jedzie z Panią Hanią i jej znajomą do Pani Krysi z Warszawy. Mam nadzieję że wszystko wypali. Trzymajcie kciuki.

Będziemy bardzo mocno trzymać !!! Sarenko Twoje szczęście jest już tak blisko...

Posted

kosu32 napisał(a):
Pani Hania odwiedziła dziś mnie i zabrała wyprawkę dla Sary (miskę i śliczne legowisko). O jeny - to już jutro rano. Dziewczyny - trzymajcie kciuki bo ja chyba umrę !!!

Nie umieraj :diabloti: bo dużo psów na Cię czeka :eviltong:
będzie dobrze... :):)

Posted

Pani Hania odwiedziła dziś mnie i zabrała wyprawkę dla Sary (miskę i śliczne legowisko). O jeny - to już jutro rano. Dziewczyny - trzymajcie kciuki bo ja chyba umrę !!!

Posted

Przepraszam że dopiero teraz się odzywam ale w weekedy mam ograniczony dostęp do kompa.

Sara od soboty przebywa w DT. Na miejsce zawiozła ją Pani Hania (mocno schorowana) wraz ze znajomą. Podopieczni Pani Krystyny byli bardzo przyjaźnie nastawieni do nowej "przyjaciółki", choć ta początkowo nie pałała do nich dużą sympatią. Pani Krystyna wywarła na Pani Hani bardzo dobre wrażenie. Jej wszystkie czworonogi są zadbane, przyjazne i szczęśliwe. Na dniach mamy otrzymać info jaki będzie koszt sterylki (w pobliżu znajduje się gabinet weterynaryjny).

Damy kilka dni Sarze na zaaklimatyzowanie się a później bierzemy się do robienia małej ogłoszeń. Nie ukrywam że liczymy na Waszą pomoc w kwestii finansowej (DT jest płatny).

Jutro wieczorem napiszę co słychać u małej i jak się sprawuje (mam nadzieję że szybko odnajdzie się w nowej sytuacji).

Soemo
Jeszcze raz serdecznie dziękuję w imieniu Pani Hani za kontakt do Pani Krystyny.

Mam nadzieję że gdzieś tam czeka na Sarę ukochany dom z odpowiedzialnymi ludźmi.

Posted

Dziękujemy za wiadomości kosu :) Za tak wspaniałe wiadomości :multi:

Teraz trzeba pomyśleć o deklaracjach na Sarę. Ja obiecałam, że dorzucę jej coś do DT i mogę zadeklarować 20 zł miesięcznie - więcej na razie nie uda mi się, bo mam jeszcze wiele innych psiaków, na które wpłacam pieniążki...

Posted

Bałam się zaglądnąć, czy aby na pewno wszystko dobrze :oops:
cieszę się, że się na coś przydałam :) oby sunia szybko dom znalazła..
Jakie są koszty DT?

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Dziękujemy za wiadomości kosu :) Za tak wspaniałe wiadomości :multi:

Teraz trzeba pomyśleć o deklaracjach na Sarę. Ja obiecałam, że dorzucę jej coś do DT i mogę zadeklarować 20 zł miesięcznie - więcej na razie nie uda mi się, bo mam jeszcze wiele innych psiaków, na które wpłacam pieniążki...

Dziękuję bardzo - każda złotówka jest na wagę złota.