MyrkurDagur Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 kosu32 napisał(a):Czekam na info zwrotne w sprawie hotelu. Jedna z Dogomaniaczek zaoferowała rozeznanie się w temacie ewentualnego tymczasu. Pani z TOZu powiedziała mi że sunia dostała zastrzyk anty-anty. Trzymam kciuki by w końcu coś się ruszyło... Z tym tymczasem chyba się nie uda... :-( Dziewczyny miały zamienić się psiakami, ale to jednak nie będzie możliwe :shake: Szkoda jednak żeby DT u żabusi się zmarnował... Quote
anhata Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 dziewczyny moze hotel ???..ja niestety nie moge sie dolozyc....sunia w Radomiu urodzila na dworzu szczeniaki....juz nawet chodza ....masakra :/.. Quote
kosu32 Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Czekam na info z hotelu czy są jakieś wolne miejsca... Jak na razie - wszystko idzie pod górkę. Miałam nadzieję na ewentualny tymczas zaoferowany przez jedną z Dogomanieczek - ale niestety nic z tego nie wyszło. Jutro Pani z TOZu jedzie do Sary - może jutro będzie lepszy dzień ... Jak pomóc suni? Na razie potrzebny jest DT. Później zrobimy suni sterylkę a następnie poszukiwania DS. Quote
Agata69 Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 anhata napisał(a):dziewczyny moze hotel ???..ja niestety nie moge sie dolozyc....sunia w Radomiu urodzila na dworzu szczeniaki....juz nawet chodza ....masakra :/.. Nigdy nie miałam kłopotu ze szczeniakami. Trzeba je zabrać , obfocić , ogłosi i do domu. A suke wyciachać. Quote
kosu32 Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Jak wygram kiedyś w Toto-Lotka to kupię sobie kawał ziemi na uboczu-z dala od innych ludzi. Zbuduję duży parterowy dom z ogromnym kominkiem ozdobionym kamieniami, urządzę ogród, ogrodzę swoją ziemię. Będę miała przy sobie rodzinę i kilka psów-rzecz jasna. Nie będę tak jak teraz zamartwiać się jak pomóc innym-potrzebującym. Nie lubię tej cholernej bezradności... Quote
MyrkurDagur Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Są jakieś nowe wiadomości o suni ? :roll: Quote
kosu32 Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 Intensywnie szukamy DT dla Sary. Czekamy też na odpowiedź z hotelu ale tu pozostaje kwestia kasy i to nie małej ... Jak wszystko dobrze pójdzie to na początku przyszłego tygodnia odwiedzi ją wet. Zobaczy w jakim stanie jest mała i dokona niezbędnych szczepień. Dziś Sara miał gościa - Panią z TOZu z pełnym kubełkiem ciepłego jedzenia. Quote
żabusia Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Dziewczyny pytałyście u Wiosny lub Murki czy nie ma miejsc? A może dać ogłoszenie typu czy ktoś odpłatnie nie zaopiekuje się sunią? Może jakaś emerytka będzie chciała sobie dorobić? Oczywiście musiałoby to być gdzieś w W-wie lub okolicach aby kontrolować sytuację. Quote
kosu32 Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 żabusia napisał(a):Dziewczyny pytałyście u Wiosny lub Murki czy nie ma miejsc? A może dać ogłoszenie typu czy ktoś odpłatnie nie zaopiekuje się sunią? Może jakaś emerytka będzie chciała sobie dorobić? Oczywiście musiałoby to być gdzieś w W-wie lub okolicach aby kontrolować sytuację. Nie pytałyśmy ale jutro się tym zajmę. Dziś kupiłam Sarze małą wyprawkę: 2 obroże (zwykłą i na robale), smycz i zarąbiastą kość do pogryzania... Miejmy nadzieję że to dobry początek na zmiany w Jej dotychczasowym życiu ... Quote
MyrkurDagur Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Saro, myślę o Tobie i trzymam mocno kciuki... Mam nadzieję, że znajdzie się dla Ciebie jakieś miejsce i z niecierpliwością czekam na kolejne wiadomości... :roll: Quote
żabusia Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Dałam takie ogło na Gumtree: Treść: Zastępczy dom dla suni Nr referencyjny ogłoszenia: 112760008 Miasto: Warszawa Warszawa Data dodania: 12/03/2009 Szukamy płatnego domu tymczasowego dla gładkowłosej suni średniej wielkości (do momentu znalezienia jej domu docelowego). Najchętniej u emerytki/emeryta, osoby lubiącej psy i odpowiedzialnej. Z Warszawy lub bliskich okolic. Płacimy 200 pln/misiąc + karma dla suni. Oczywiście sunia jest zaszczepiona i nie ma pasożytów. Chętnych do opieki prosimy o kontakt pod numerem telefonu: 602-24-64-65 lub e-maila: kuna13agnieszka@o2.pl. Zaraz porobię inne. Chcę zobaczyć jaki będzie odzew i jakiego typu ludzie się zgłoszą. Quote
anhata Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 dobrze ze juz cos ruszylo....kosu32 :)......a ja mam tez sunie bezdomna z trzema szczeniakami... Quote
żabusia Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Udało mi się zamieścić ogłoszenia tej treści jeszcze w dwóch innych miejscach. Super, że jej kupiłaś wyprawkę Kosu. Porobiłam ogłoszenia suni, gdyż Pani Wandzia ucieszyła się z propozycji wzięcia Dajtusi, zatem ... tak jak Ci tłumaczyłam. Ale zobaczymy, może te ogło coś dadzą albo może znajdzie się miejsce w jakimś hoteliku. Quote
kosu32 Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Dziękuję bardzo za pomoc w ogłoszeniach. Szkoda że z tym DT nic nie wyszło - przyznam że bardzo na niego liczyłam. Gdyby były jakieś oferty - czekam niecierpliwie na kontakt (mailowy bądź telefoniczny). Dziś była u mnie Pani z TOZu po wizycie u Sary. Starym zwyczajem nikt poza Nią do suni nie zagląda... Quote
kosu32 Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 anhata napisał(a):dobrze ze juz cos ruszylo....kosu32 :)......a ja mam tez sunie bezdomna z trzema szczeniakami... Ludzie są okropni i bezmyślni !!! Myślę że szczylki w miarę szybko wydasz do adopcji a i ich mama znajdzie za jakiś czas swój domek (pokazałaś już z dziewczynami co potrafisz). Trzymam kciuki !!! Quote
żabusia Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Nie wiem czy sprawdziłaś Kosu hoteliki, u Wiosny (okolice Kluczborka czyli ponad 250 km od Piaseczna): http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dom-tymczasowy-u-wiosny-111378/ u Murki (okolice Janowa Lubelskiego czyli dystans podobny): http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-psow-w-potrzebie-u-murki-jego-lokatorzy-100985/ U Murki jest nieco taniej, za Sarę wyszłoby 300 pln (u Wiosny od 300 do 360) za miesiąc z wyżywieniem, tylko jest kolejka i trzeba się do niej zapisać. Zapiszę ją w kolejce. Jeżeli do końca miesiąca nie uzbieramy pełnej kwoty, rezerwację trzeba będzie skanselować. Ja, choć mam w domu a więc i na głowie 7 swoich psów, mogę spróbować załatwić jej sterylkę. Quote
żabusia Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Porobiłam rezerwacje: http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-psow-w-potrzebie-u-murki-jego-lokatorzy-100985/index102.html#post11948710 http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dom-tymczasowy-u-wiosny-111378/index28.html#post11948696 Quote
kosu32 Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 [quote name='żabusia']Dałam takie ogło na Gumtree: Treść: Zastępczy dom dla suni Nr referencyjny ogłoszenia: 112760008 Miasto: Warszawa Warszawa Data dodania: 12/03/2009 Szukamy płatnego domu tymczasowego dla gładkowłosej suni średniej wielkości (do momentu znalezienia jej domu docelowego). Najchętniej u emerytki/emeryta, osoby lubiącej psy i odpowiedzialnej. Z Warszawy lub bliskich okolic. Płacimy 200 pln/misiąc + karma dla suni. Oczywiście sunia jest zaszczepiona i nie ma pasożytów. Chętnych do opieki prosimy o kontakt pod numerem telefonu: 602-24-64-65 lub e-maila: kuna13agnieszka@o2.pl. Zaraz porobię inne. Chcę zobaczyć jaki będzie odzew i jakiego typu ludzie się zgłoszą. Mamy światełko w tunelu ... Dzięki pracy KOCHANEJ ŻABUSI :loveu: mamy jeden aczkolwiek bardzo sensowny odzew. Skontaktowała się z Nią pewna osoba... (mówimy o DT). Przekazałam info Pani z TOZu i rozmowy są już w toku. Ostateczne decyzje zostaną prawdopodobnie podjęte z początkiem przyszłego tygodnia po uzgodnieniach z wetem. Trzymajcie kciuki !!! Ja w niedzielę śmigam do moich Celestynowiaków... Quote
kosu32 Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 Nie mam dziś nastroju... Wszystko się chrzani... Przed drogą powrotną do domu otrzymałam wiadomość od Pani z TOZu że osoba która zaoferowała pomoc w postaci DT dla Sary wycofała się - ponoć wróciła współlokatorka mieszkania która jest uczulona na sierść... Ja staram się sobie tłumaczyć - co nas nie zabije, to nas wzmocni - ale czasem trudno jest się z pewnymi sprawami pogodzić... Quote
Agata69 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Czy sunia nadal jada raz na parę dni? bez sensu... Quote
kosu32 Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 Agata69 napisał(a):Czy sunia nadal jada raz na parę dni? bez sensu... Sunia jada co dwa dni a porcje które otrzymuje są bardzo duże - z pewnością nie cierpi na głód. Nie o to tu jednak chodzi - prawda? Quote
kaja555 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 jasne że nie, psina przecież cały czas sama w tym kojcu Quote
Recommended Posts