Jump to content
Dogomania

Sara i inne zwierzaki proszą o pomoc.Pani Krystyna odeszła...POMOCY !!!

Recommended Posts

Posted

kosu32 napisał(a):
Czekam na info zwrotne w sprawie hotelu. Jedna z Dogomaniaczek zaoferowała rozeznanie się w temacie ewentualnego tymczasu. Pani z TOZu powiedziała mi że sunia dostała zastrzyk anty-anty. Trzymam kciuki by w końcu coś się ruszyło...

Z tym tymczasem chyba się nie uda... :-( Dziewczyny miały zamienić się psiakami, ale to jednak nie będzie możliwe :shake: Szkoda jednak żeby DT u żabusi się zmarnował...

• Replies 490
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czekam na info z hotelu czy są jakieś wolne miejsca...
Jak na razie - wszystko idzie pod górkę.
Miałam nadzieję na ewentualny tymczas zaoferowany przez jedną z Dogomanieczek - ale niestety nic z tego nie wyszło.
Jutro Pani z TOZu jedzie do Sary - może jutro będzie lepszy dzień ...

Jak pomóc suni?
Na razie potrzebny jest DT. Później zrobimy suni sterylkę a następnie poszukiwania DS.

Posted

anhata napisał(a):
dziewczyny moze hotel ???..ja niestety nie moge sie dolozyc....sunia w Radomiu urodzila na dworzu szczeniaki....juz nawet chodza ....masakra :/..

Nigdy nie miałam kłopotu ze szczeniakami. Trzeba je zabrać , obfocić , ogłosi i do domu. A suke wyciachać.

Posted

Jak wygram kiedyś w Toto-Lotka to kupię sobie kawał ziemi na uboczu-z dala od innych ludzi. Zbuduję duży parterowy dom z ogromnym kominkiem ozdobionym kamieniami, urządzę ogród, ogrodzę swoją ziemię. Będę miała przy sobie rodzinę i kilka psów-rzecz jasna. Nie będę tak jak teraz zamartwiać się jak pomóc innym-potrzebującym. Nie lubię tej cholernej bezradności...

Posted

Intensywnie szukamy DT dla Sary. Czekamy też na odpowiedź z hotelu ale tu pozostaje kwestia kasy i to nie małej ...
Jak wszystko dobrze pójdzie to na początku przyszłego tygodnia odwiedzi ją wet. Zobaczy w jakim stanie jest mała i dokona niezbędnych szczepień. Dziś Sara miał gościa - Panią z TOZu z pełnym kubełkiem ciepłego jedzenia.

Posted

Dziewczyny pytałyście u Wiosny lub Murki czy nie ma miejsc? A może dać ogłoszenie typu czy ktoś odpłatnie nie zaopiekuje się sunią? Może jakaś emerytka będzie chciała sobie dorobić? Oczywiście musiałoby to być gdzieś w W-wie lub okolicach aby kontrolować sytuację.

Posted

żabusia napisał(a):
Dziewczyny pytałyście u Wiosny lub Murki czy nie ma miejsc? A może dać ogłoszenie typu czy ktoś odpłatnie nie zaopiekuje się sunią? Może jakaś emerytka będzie chciała sobie dorobić? Oczywiście musiałoby to być gdzieś w W-wie lub okolicach aby kontrolować sytuację.

Nie pytałyśmy ale jutro się tym zajmę.
Dziś kupiłam Sarze małą wyprawkę: 2 obroże (zwykłą i na robale), smycz i zarąbiastą kość do pogryzania... Miejmy nadzieję że to dobry początek na zmiany w Jej dotychczasowym życiu ...

Posted

Dałam takie ogło na Gumtree:

Treść: Zastępczy dom dla suni

Nr referencyjny ogłoszenia: 112760008

Miasto: Warszawa Warszawa
Data dodania: 12/03/2009

Szukamy płatnego domu tymczasowego dla gładkowłosej suni średniej wielkości (do momentu znalezienia jej domu docelowego). Najchętniej u emerytki/emeryta, osoby lubiącej psy i odpowiedzialnej. Z Warszawy lub bliskich okolic. Płacimy 200 pln/misiąc + karma dla suni. Oczywiście sunia jest zaszczepiona i nie ma pasożytów. Chętnych do opieki prosimy o kontakt pod numerem telefonu: 602-24-64-65 lub e-maila: kuna13agnieszka@o2.pl.

Zaraz porobię inne. Chcę zobaczyć jaki będzie odzew i jakiego typu ludzie się zgłoszą.

Posted

Udało mi się zamieścić ogłoszenia tej treści jeszcze w dwóch innych miejscach.

Super, że jej kupiłaś wyprawkę Kosu. Porobiłam ogłoszenia suni, gdyż Pani Wandzia ucieszyła się z propozycji wzięcia Dajtusi, zatem ... tak jak Ci tłumaczyłam.

Ale zobaczymy, może te ogło coś dadzą albo może znajdzie się miejsce w jakimś hoteliku.

Posted

Dziękuję bardzo za pomoc w ogłoszeniach.
Szkoda że z tym DT nic nie wyszło - przyznam że bardzo na niego liczyłam. Gdyby były jakieś oferty - czekam niecierpliwie na kontakt (mailowy bądź telefoniczny).

Dziś była u mnie Pani z TOZu po wizycie u Sary. Starym zwyczajem nikt poza Nią do suni nie zagląda...

Posted

anhata napisał(a):
dobrze ze juz cos ruszylo....kosu32 :)......a ja mam tez sunie bezdomna z trzema szczeniakami...

Ludzie są okropni i bezmyślni !!!

Myślę że szczylki w miarę szybko wydasz do adopcji a i ich mama znajdzie za jakiś czas swój domek (pokazałaś już z dziewczynami co potrafisz).

Trzymam kciuki !!!

Posted

Nie wiem czy sprawdziłaś Kosu hoteliki,
u Wiosny (okolice Kluczborka czyli ponad 250 km od Piaseczna):
http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dom-tymczasowy-u-wiosny-111378/
u Murki (okolice Janowa Lubelskiego czyli dystans podobny):
http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-psow-w-potrzebie-u-murki-jego-lokatorzy-100985/

U Murki jest nieco taniej, za Sarę wyszłoby 300 pln (u Wiosny od 300 do 360) za miesiąc z wyżywieniem, tylko jest kolejka i trzeba się do niej zapisać.

Zapiszę ją w kolejce. Jeżeli do końca miesiąca nie uzbieramy pełnej kwoty, rezerwację trzeba będzie skanselować. Ja, choć mam w domu a więc i na głowie 7 swoich psów, mogę spróbować załatwić jej sterylkę.

Posted

[quote name='żabusia']Dałam takie ogło na Gumtree:

Treść: Zastępczy dom dla suni

Nr referencyjny ogłoszenia: 112760008

Miasto: Warszawa Warszawa
Data dodania: 12/03/2009

Szukamy płatnego domu tymczasowego dla gładkowłosej suni średniej wielkości (do momentu znalezienia jej domu docelowego). Najchętniej u emerytki/emeryta, osoby lubiącej psy i odpowiedzialnej. Z Warszawy lub bliskich okolic. Płacimy 200 pln/misiąc + karma dla suni. Oczywiście sunia jest zaszczepiona i nie ma pasożytów. Chętnych do opieki prosimy o kontakt pod numerem telefonu: 602-24-64-65 lub e-maila: kuna13agnieszka@o2.pl.

Zaraz porobię inne. Chcę zobaczyć jaki będzie odzew i jakiego typu ludzie się zgłoszą.

Mamy światełko w tunelu ...

Dzięki pracy KOCHANEJ ŻABUSI :loveu: mamy jeden aczkolwiek bardzo sensowny odzew. Skontaktowała się z Nią pewna osoba... (mówimy o DT).
Przekazałam info Pani z TOZu i rozmowy są już w toku. Ostateczne decyzje zostaną prawdopodobnie podjęte z początkiem przyszłego tygodnia po uzgodnieniach z wetem.

Trzymajcie kciuki !!!

Ja w niedzielę śmigam do moich Celestynowiaków...

Posted

Nie mam dziś nastroju... Wszystko się chrzani...
Przed drogą powrotną do domu otrzymałam wiadomość od Pani z TOZu że osoba która zaoferowała pomoc w postaci DT dla Sary wycofała się - ponoć wróciła współlokatorka mieszkania która jest uczulona na sierść...

Ja staram się sobie tłumaczyć - co nas nie zabije, to nas wzmocni - ale czasem trudno jest się z pewnymi sprawami pogodzić...

Posted

Agata69 napisał(a):
Czy sunia nadal jada raz na parę dni?
bez sensu...

Sunia jada co dwa dni a porcje które otrzymuje są bardzo duże - z pewnością nie cierpi na głód. Nie o to tu jednak chodzi - prawda?