Jump to content
Dogomania

Sara i inne zwierzaki proszą o pomoc.Pani Krystyna odeszła...POMOCY !!!

Recommended Posts

• Replies 490
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia Sara teraz czeka na swoją kolej.
Trzeba ją stamtąd jak najszybciej zabrać-wktótce będzie miała cieczkę po której czeka ją zabieg sterylizacji. Niestety z DT u nas bardzo ciężko-jak na lekarstwo. Może ktoś z Was ma jakiś pomysł jak pomóc Sarze?

Agata
Dziękuję Ci bardzo w imieniu swoim i Pani Hani za pomoc przy adopcji Kluska. Gorące podziękowania również dla dziewczyny (niestety nie znam jej nicku) która znalazła "Kluskowy dom" i podpisała umowę oraz dla Pati która zajęła się transportem malucha. Jesteście KOCHANE !!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Mam nadzieję iż już wkrótce nowi właściciele Kluska dołączą do Dogomanii i podzielą się wiadomościami, jak mały daje sobie radę (zdjęcia bardzo mile widziane).

Posted

Klusek dzięki Agacie znalazł swój docelowy dom. :loveu:
Teraz czeka na swoją kolej Jego mama Sara.
Ja na razie jestem wyłączona z życia-trudno jest trzeźwo myśleć kiedy gorączka przekracza 39,5 ...
Przypominam że szukamy DT dla Sary. Chcemy poddać młodą mamę jak najszybciej zabiegowi sterylizacji by później docelowo znaleść dla niej DS.

Posted

Agata69 napisał(a):
A ta pani chociaż sunie karmi?
Oj, słabe wyniki tego tozu warszawskiego....

Dziś rano dzwoniła do mnie Pani z TOZu. Jest załamana. Wygląda na to że psem się nikt nie interesuje - z Jej wyjątkiem. Do Sary oczywiście jeździ co dwa dni, zaopatrzona w kubełek z ciepłym jedzonkiem. Po karmieniu wypuszcza sunię by Ta mogła się wybiegać i rozprostować kości. Niestety do chwili obecnej nie udało się dla niej znaleść DT. Poprosiła mnie bym sprawdziła jakiś hotel dla małej bo Ona już opada z sił ...

Posted

kaja555 napisał(a):
to Sara je tylko raz na dwa dni? :shake:

Pani która opiekuje się Sarą przywozi Jej solidną porcję jedzenia (kubełek pyszności o dużych gabarytach). Niestety dojazdy do suni i ograniczenia czasowe nie pozwalają Jej bywać u Sary każdego dnia.

Posted

żabusia napisał(a):
Dziewczyny jak duża jest Sara (ile +/- waży)? Czy wiadomo czy może zostawać sama w domu (chodzi o niszczenie i wycie), jakie ma relacje z innymi psami?

Witaj

Sara jest średniaczką (zdjęcia zamieszczone są we wcześniejszych postach). Nie ważyłyśmy Jej ale na nasze oko może mieć około 15 kg. Niestety nie wiemy jak wygląda sytuacja jeżeli chodzi o zostawianie Jej samej w domu i relacje z innymi psami. Wiem ze to informacje bardzo ogólne ale wolę być szczera. To kochana psinka która pragnie kontaktu z człowiekiem. Wydaje mi się że jest w stanie dogadać się z innymi psiakami a co do pozostawania samemu w domu to trzeba byłoby to sprawdzić na spokojnie.

Posted

Agata69 napisał(a):
Ania, musicie koniecznie cos przedsięwziąć z sunia , tak dalej być nie może...

Czekam na info zwrotne w sprawie hotelu. Jedna z Dogomaniaczek zaoferowała rozeznanie się w temacie ewentualnego tymczasu. Pani z TOZu powiedziała mi że sunia dostała zastrzyk anty-anty. Trzymam kciuki by w końcu coś się ruszyło...