Agata69 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Marcik']Zaznaczam wątek. Ludzi z Warszawy i okolic (może i woj.mazowieckiego) zaraz wynajdę na mapie dogo i zaproszę na wątek. Może coś się ruszy. Wiadomo ile mniej więcej mają szczeniaki (przepraszam, jeśli przeoczyłam taką informację)? Ciężko będzie coś znaleźć dla całej trójki. Jeśli maluchy są w odpowiednim, wieku to, jak ktoś już pisał, może poszukać domów najpierw im a potem zająć się suczką.[/quote] Tak należałoby zrobić. Lub ew. szukać Dt kolejno, najpierw dla jednego szczeniaki, potem drugiego, potem suka. Quote
kosu32 Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 [quote name='Marcik']Zaznaczam wątek. Ludzi z Warszawy i okolic (może i woj.mazowieckiego) zaraz wynajdę na mapie dogo i zaproszę na wątek. Może coś się ruszy. Wiadomo ile mniej więcej mają szczeniaki (przepraszam, jeśli przeoczyłam taką informację)? Ciężko będzie coś znaleźć dla całej trójki. Jeśli maluchy są w odpowiednim, wieku to, jak ktoś już pisał, może poszukać domów najpierw im a potem zająć się suczką. Marcik Dziękuję bardzo za zaproszenie ludzi na wątek. Rozmawiałam z Panią która prosiła mnie o pomoc. Jak się okazało szczylek jest jeden a nie dwa. To chłopiec - śliczna kluska. Powoli zaczyna otwierać oczka. Quote
Agata69 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='kosu32']Marcik Dziękuję bardzo za zaproszenie ludzi na wątek. Rozmawiałam z Panią która prosiła mnie o pomoc. Jak się okazało szczylek jest jeden a nie dwa. To chłopiec - śliczna kluska. Powoli zaczyna otwierać oczka. Czyli maleństwo nie ma 2 tygodni. I dobrze że chłopczyk, nie będzie problemu sterylki. czyli Dt dla mamy i pieska. ostatecznie wyadoptujenmy go za 6 tygodni z kojca a potem zajmiemy sie mamą. Quote
koss Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Czy maleństwa nie sa jeszcze za małe, aby szukac im domu?? Kiedy powinny byc zaszczepione przeciw parwo-Agatko -ciagle pamietam Twoje slicznotki. Moze teraz powinnysmy zadbac głównie o medyczną strone : odrobaczenie,szczepienie, odpchlenie-a po uzyskaniu mozliwego wieku -zaczac szukac im domu,moge napisac tekst -poprosic Tomcug o allegro -ale na to jeszcze czas-a jak z kasa u tej Pani-moze powinniśmy cos podesłac-chodzi mi o koszty weterynryjnej opieki:oops:????? Z D.T.??? nie potrafię pomóc-nie znam nikogo:shake: Quote
kosu32 Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 [quote name='koss']Czy maleństwa nie sa jeszcze za małe, aby szukac im domu?? Kiedy powinny byc zaszczepione przeciw parwo-Agatko -ciagle pamietam Twoje slicznotki. Moze teraz powinnysmy zadbac głównie o medyczną strone : odrobaczenie,szczepienie, odpchlenie-a po uzyskaniu mozliwego wieku -zaczac szukac im domu,moge napisac tekst -poprosic Tomcug o allegro -ale na to jeszcze czas-a jak z kasa u tej Pani-moze powinniśmy cos podesłac-chodzi mi o koszty weterynryjnej opieki:oops:????? Z D.T.??? nie potrafię pomóc-nie znam nikogo:shake: Koss Nie mam pojęcia w "jakim wieku" szczepi się takie małe szczylki. Z tego co wiem Pani z TOZu ma zaprzyjaźnionego weta, więc myślę że trzymają rękę na pulsie (ale oczywiście jutro zapytam i o to) no i rzecz jasna czekam na Wasze cenne uwagi w tym temacie (co, jak, kiedy itd). A propos pieniedzy to wiem że będzie kasa na sterylkę dla suni. Gdyby była jakaś "finansowa potrzeba" będę dawać znać na wątku. Sunia z maluchem pomieszkuje w kojcu który jest "otwarty" dla wszystkich odwiedzających-tu jest właśnie problem. Sami wiecie że są ludzie i taborety. Nigdy nie wiadomo co komu strzeli do głowy. Babka wymyśliła to sobie tak że na początku przejmie psiaki i umieści je w jakimś spokojnym miejscu tak by psia mama mogła wdrożyć się w rolę mamy, a jej szczylek miał spokojne dzieciństwo... Jak na razie można o tym jedynie pomarzyć-realia są zupełnie inne. Obdzwoniłam swoich znajomych którzy mogliby pomóc ale jak na razie cisza w eterze-czyli dupa blada. Kobieta jeździ tam tak często jak może z zaopatrzeniem dla psiej rodzinki. Serce jej się kraje bo boi się o los tych psiaków. Z drugiej strony nie wyrwie ich przecież skoro nie ma ich gdzie umieścić. POTRZEBNY DT - NATYCHMIAST !!! Quote
Ziutka Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 I ja zaznaczam...wszystkie DT pozapychane ale coś będziemy myśleć :roll: Quote
kosu32 Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 No dziewczyno !!! Wskakuj na pierwszą stronę - niech ktoś Cię wypatrzy (Ciebie i Twego małego szczylka) ... Quote
kosu32 Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 PUCHATKU !!! Zmień proszę na banerku opis (Sara i jej jeden szczeniak) Quote
Puchatek Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 [quote name='kosu32'] PUCHATKU !!! Zmień proszę na banerku opis (Sara i jej jeden szczeniak) zrobione nic nie trzeba robić samo się zmieni ;) Quote
kosu32 Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 Puchatku-dzięki serdeczne Wysyłam Ci maila na private-sprawa PILNA. Liczę na Twoją pomoc !!! Quote
Soema Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 To na kiedy ten DT potrzebny dla szczeniora? Quote
kosu32 Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 [quote name='Soema']To na kiedy ten DT potrzebny dla szczeniora? DT na już. W weekend powinny być nowe fotki szczylka i jego mamy. Soemo-masz może jakieś dobre wieści? Quote
Soema Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 [quote name='kosu32']DT na już. W weekend powinny być nowe fotki szczylka i jego mamy. Soemo-masz może jakieś dobre wieści? To ja coś źle przeczytałam :roll: myślałam, że on jeszcze przy mamie musi być, bo z suką do bloku nie wezmę.. Nie no ja wracam do Krk w marcu, prawdopodobnie będę brała kolejną bidę.. Niestety, jest do wyboru do koloru, DT pilnie wszędzie potrzebne i nie wiem którego wezmę :-( Quote
kosu32 Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 Jak ich aktualnie obfocimy zobaczymy na spokojnie co i jak. Ciekawa jestem jakich gabarytów jest teraz szczylek - i generalnie jak się obydwoje trzymają. Quote
Soema Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 W jakim wieku jest w końcu szczenię (chociaż mniej więcej) i sunia, Dogo posłuszeństwa odmawia i czasem tylko pozwala mi wejść :angryy: Quote
żabusia Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 A co się stało z drugim maluchem? Bo w tytule jest mowa o dwóch. Quote
kosu32 Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 To była najwidoczniej pomyłka. Trudno jest ocenić ilość szczeniąt nie wyjmując ich z budy i spoglądając jedynie przez kraty kojca. Quote
kosu32 Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Dziś psia rodzinka miała sesję zdjęciową. Chłopczyk to istna kluska-(nazwaliśmy Go Klusek) przemiły brzdąc który ma jakieś 5-6 tygodni. Jego mama Sara jest bardzo pogodnym psiakiem który lgnie do ludzi. Jest opiekuńcza i uwielbia biegać. Zaopatrzeni w wiaderko jedzenia i suchą karmę powitaliśmy czworonogi. Gdy Sara biegała po terenie, my wydobiliśmy malca z budy i rozpoczeliśmy fotografowanie. W tym czasie Pani z TOZu starała się posrzątać choć trochę kojec (jej zdaniem z wyjątkiem jej samej nikt tam nie zagląda). Kojec jest rzeczywiście mały i trudno było postawić nogę tak by w "coś" nie wdepnąć. Przyznam że "kojec" wygląda dziwnie na tle nowych budynków i kostki brukowej... Klusek na rękach Pani z TOZu. Klusek w kolejnej odsłonie Brzdąc na swoim kocyku. Mama Sara czuwa u boku. Klusek bacznie obserwował swoją mamę. Małe przeciąganko w wydaniu brzdąca. Sara i jej dziecko. Sara uwielbia przytulać się do ludzi. Widać po jej pyszczku że cieszy się z naszej wizyty. Potrafi też pozować do zdjęć. To bardzo mądra sunia. Sara jest średniaczkiem - sięga do pół uda. Widać że jest młodą sunią. Klusek na swoim posłaniu. Tutaj wywąchał jedzenie które przywiozła Pani z TOZu dla Jego mamy. Czyż On nie jest słodki ? Zdjęcia z środka kojca. Mama podjada ciepłe jedzonko. I ten Jej przenikający wzrok ... Wiedziała że wkrótce się pożeganamy. A tutaj ze swoim synkiem w budzie. Jest bardzo opiekuńczą mamą. Klusek z budy obserwuje nasze poczynania. Klusek poza kojcem. Jest po prostu cudny !!! I ten jego smutny wzrok ... Na prośbę Pani z TOZu przypominam jej numer: 0-601-33-83-93. Szukamy DT dla suni i jej szczylka. Czy ktoś może nam pomoć ??? DT dla psiej rodzinki - NATYCHMIAST !!! Quote
kosu32 Posted February 14, 2009 Author Posted February 14, 2009 Sara ze szczylkiem obfocone, opisane a tu cisza jak makiem zasiał ...:shake: Nie chce nikt takiego cudeńka jak Klusek ??? Quote
Soema Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 [quote name='kosu32']Sara ze szczylkiem obfocone, opisane a tu cisza jak makiem zasiał ...:shake: Nie chce nikt takiego cudeńka jak Klusek ??? Ciotka straszne problemy z dogo :shake: nijak wejść, a jak już się wejdzie to ciężko odpowiedzieć :angryy: on jeszcze za malutki żeby go od mamy wziąć.. wiem, że zimno cholerne, ale dla niego jeszcze 2 tygodnie to najlepiej przy mamie..:-( albo hotel, albo czekać. Kurde, ja dopiero za 2 tygodnie... W domu teraz mam sukę w kojcu, która żadnego psa nie toleruje nadal, a w domu tymczasowiczka się wczasuje :mad: adopcje stoją w miejscu..:placz: Quote
Agata69 Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Moim zdaniem juz robić allegro i ogłaszać, ogłaszać, ogłaszać. Na dogo ani szczeniak ani sunia nie znajda domu. Tutaj każdy ma przynajmniej jednego psa (ja mam trzy). Jak tylko ruszy nasza strona internetowa obiecuję umiescić tam i mamę i małego. Quote
Agata69 Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Mam chetna pani w Toruniu na szczeniaka. czy oferować Kluska? Czy ktoś go ew. zawuezie do DS? Jaki on bedzie duży? Prosze o szybki odzew na priv bo jeszcze dzisiaj musze wysłać zdjecia.priv. Quote
kosu32 Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 Nie mogę skontaktować się z Panią z TOZu-mam nadzieję że zaraz oddzwoni ... Agata-czy mogę jej podać Twój numer komórki? Quote
Agata69 Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Oczywiscie czekam na telefon. W ogóle ze szczeniakami to nie zbyt wielkiego kłopotu, więc tzreba go ogłaszać i już. Quote
Recommended Posts