Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 341
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Jenny19']Dostałam meila z zapytaniem o Lolka,pani jest z kujawsko-pomorskiego, ma dom z ogrodem,ale ma też dwa psy.Napisałam jej,żeby skontaktowała się z Marchewą.;)[/quote]

Na razie nikt nie dzwonił,ale jestem pełna nadziei;)

Posted

fatalnie......
nie ma szans na DT, hotel ?
zbiorka pieniedzy ?

jak mu tu pomoc bedac we wroclawiu...
-moge zrobic ogloszenia w lokalnych portalach, jesli znalazlby sie dobry dom (sprawdze go,) a z jakis wzgledow nie mogli by go odebrac to ja jade po niego i przywoze go
-moge sie dorzucic na Dt/hotelik czy jak to nazywacie

Posted

Aresiku,hotel tu nic nie pomoże,bo tam też będzie cały dzień sam,dt to co innego,ale takiego nie mamy,Lolek jest poogłaszany i zero odzewu,a psich bied szukających domów nie brakuje:shake:

Jemu potrzebny jest kochający człowiek,widać,że kiedyś takiego miał,umie jeźdźić samochodem,zwykłej karmy nie chce,miał dobrze i teraz trafił do budy,bez spacerów,tylko w weekend....tragedia.

Posted

tak, nic mu nie zastapi kochajacej go osoby/rodziny i calej reszty ktora sie z tym wiarze
jesli nie chce zwyklej karmy to zrobmy zbiorke na taka karme jaka on chce,
choc odrobinke ulatwy mu pobyt w schronisku
on nie moze przestac jesc !!
moze to co pisze jest niedorzeczne dla starszych dogomaniakow ale ja nie chce zeby on tam ...
czy macie jakies pomysly ??

Posted

ab-agnieszka napisał(a):
Cioteczki musimy mu znalesc DT lub hotel.
Jesli Bono pojedzie ze mna do Niemiec w piatek moge zaoferowac co miesieczna kwote 150zl.

DT byłby dla niego wybawieniem,on potrzebuje długich spacerów,wybiegać się,jego kojec ma 1,5m na 2m,buda i troszeczkę miejsca,schronisko jest przepełnione:shake:.Osoba tam pracująca mówiła mi,że on cały dzień czeka na spacer,ale niestety nikt z nim nie wychodzi,a wieczorami tak głośno płacze,że ich wszystkich zatyka.Może ktoś by go wyprowadzał,ale sprawa wygląda tak,że na korytarzu prowadzącym do kojca Lolka ustawiono 2 budy dla psów,schronisko pęka w szwach i nie ma już miejsca i żeby wyprowadzić Lolka jedna,albo dwie osoby muszą trzymać w budach te 2 psy,a jedna wyprowadzić Lolka,więc trochę zachodu z tym jest a psów 500,więc kobiety wiele czasu nie mają,tylko ja w weekendy z pomocą koleżanki zabieramy go na spacer.
Ja też mogę zaoferować 50 zł miesięcznie na dt.Szukajmy więc cioteczki dt dla niego,zmienię też tytuł.W grupie siła,więc może razem uda nam się odmienić jego los.

Posted

Może udało by mi się namówić Martę na danie DT Lolkowi. Ale najwcześniej za 2 tyg moglibyśmy go zabrać, bo teraz musimy przez tydzień Kofiego przetrzymać bo Monika wylatuje.

Nie jest to jednak nic pewnego - od razu mówię.

Mamy też super hotel w Łodzi za 450zł + karma. Są tam nasze psy fundacyjne. Psy są w pięknych pokojach, mają podgrzewaną podłogę.

Wychodzą na normalne spacery.

Dodatkowo jeżdżą do nich wolontariusze.

Tylko musiały by być stałe deklaracje na hotel, bo nas nie stać na kolejną bidę w hotelu.

Posted

Doddy,a jaki byłby koszt tego dt,o ile by wypalił?Bo na razie mamy wstępnie 250 zł miesięcznie zaoferowane dla Lolka.

Ten hotelik też super sprawa,tylko skąd wziąść brakujące fundusze?:roll: