Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bamboo ® napisał(a):
Dla zobrazowania skali problemu przedstawiamy przykładowe wyliczenie, wykonane w oparciu o wieloletnie statystyki:
Wywalilbym 'wykonane w oparciu o wieloletnie statystyki', bo nie ma jak statystyk przytoczyc chyba? Moze zostawic bez tego, albo 'w oparciu o wieloletnie obserwacje'?

W sumie gieldy samochodowe tez mozna by dodac, chociaz teraz zastanawiam sie nad forma "zakaz sprzedaży psów i kotów poza miejscem ich zamieszkania (hodowlą), przykladowo na placach targowych, giełdach samochodowych, w sklepach i przed wystawami, gdzie często trzymane są bez nadzoru weterynaryjnego, pokarmu czy wody." - zeby bylo wiadomo, ze nie tylko tam sa sprzedawane, ale nie sposob wymienic wszystkich miejsc. Mozna tez przemyslec zmiane 'miejscem ich zamieszkania' na 'miejscem ich urodzenia', bo miejsce zamieszkania to mi sie z meldunkiem kojarzy :eviltong:

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

shin napisał(a):
Wywalilbym 'wykonane w oparciu o wieloletnie statystyki', bo nie ma jak statystyk przytoczyc chyba? Moze zostawic bez tego, albo 'w oparciu o wieloletnie obserwacje'?

poprawiłam na 'obserwacje'

W sumie gieldy samochodowe tez mozna by dodac

ok, zostawiam

chociaz teraz zastanawiam sie nad forma "zakaz sprzedaży psów i kotów poza miejscem ich zamieszkania (hodowlą), przykladowo na placach targowych, giełdach samochodowych, w sklepach i przed wystawami, gdzie często trzymane są bez nadzoru weterynaryjnego, pokarmu czy wody." - zeby bylo wiadomo, ze nie tylko tam sa sprzedawane, ale nie sposob wymienic wszystkich miejsc.

zmienione;)

Mozna tez przemyslec zmiane 'miejscem ich zamieszkania' na 'miejscem ich urodzenia', bo miejsce zamieszkania to mi sie z meldunkiem kojarzy :eviltong:

hehe:evil_lol: ok, zmieniam
na razie na czerwono, do ewentualnego przedyskutowania ;)

Widzi ktoś jeszcze jakieś błędy albo ma jakieś sugestie?:razz:
Proszę się nie krępować, tylko mówić od razu:eviltong:

Posted

ale idziecie do przodu :) a ja dopiero od dziś mam znośny internet, co prawda z przerwami ale jest...

uwaga na gorąco - zmieniłabym giełdy samochodowe na giełdy po prostu, bo w Polsce istnieje instytucja giełdy zwierząt... :shake:

Posted

znikam napisał(a):
uwaga na gorąco - zmieniłabym giełdy samochodowe na giełdy po prostu, bo w Polsce istnieje instytucja giełdy zwierząt... :shake:
Nie wiem jak w innych miastach, ale w Szczecinie po wprowadzeniu zakazu takich tworow to sie straszna chryja zrobila, bo w sumie tam najwiecej nie-calkiem-domnych zwierzat znajdowalo domy, z tego co czytalem. Ale mozna zmienic.

Posted

znikam napisał(a):
ale idziecie do przodu :)

ostatnio to właśnie zastój mamy:eviltong:

znikam napisał(a):
uwaga na gorąco - zmieniłabym giełdy samochodowe na giełdy po prostu, bo w Polsce istnieje instytucja giełdy zwierząt...

już zmienione;)

Posted

[quote name='yoreczka95'][url=http://polskatimes.pl/gloswielkopolski/onas/18106,redakcja,id,t.html]Polska - G

Tak, znalazłam tą stronkę już dawno, ale tam nie ma ww. redaktora...:roll: Myślałam, że może w 'papierowej' wersji coś więcej będzie, że czegoś konkretniejszego się dowiem, bo z tych internetowych to nie wiem nawet do kogo napisać...

Ale dzięki za pomoc :)

• 2 weeks later...
Posted

Negri_2008 napisał(a):
No to przybywa na watek;) Poczytam i spróbuję się zorienatować jak mogę pomóc
Pomocy w samym pisaniu juz nie potrzeba, bo zrobione :evil_lol: Wieczorem za to zaczynamy nowy watek i akcja promocyjna by sie przydala. Bannery juz mamy prawie gotowe [czekam na zatwierdzenie przez Pania Prezes :evil_lol:], wiec reklama tylko zostaje :eviltong: Ale to wszystko wieczorem, jak juz bedzie nowy watek ze spisem maili do poslow [...wszystkich, poza dwoma. Nie wiem, ktorzy mi gdzies tam uciekli. Najbardziej medialni chyba sa wszyscy w kazdym razie :eviltong:], itp itd.

Posted

Ja także przyłączam się do Waszej akcji!! Niech mi tylko ktoś proszę wyjaśni czemu w punkcie pierwszym piszecie o usypianiu zwierząt lękliwych? - rozumiem jeszcze usypianie zwierząt bardzo agresywnych, ale lękliwych? Pewnie już gdzieś wcześniej była o tym dyskusja? Czasowo nie dam rady przejrzeć całego tego wątku od początku :oops:
Jednocześnie zapraszam Was na http://www.dogomania.pl/forum/f98/akcja-przeciw-przemocy-wobec-zwierzat-watek-ds-promocji-reklamy-133980/ gdzie przygotowywana jest akcja plakatowania i vlepkowania całej Polski!

Posted

Przez skaczace posty dyskusje prowadzimy na dwoch watkach, jak widze? :evil_lol:

Ale odpowiem tez tu, bo moze to kogos jeszcze interesowac: ja bym bardzo chcial, zeby zadnego zwierzaka nie trzeba bylo usypiac, ale realia sa takie a nie inne i trzeba wprowadzic ostra selekcje w schronach. Psiaki lekliwe wpisalismy z powodu duzej 'uciekalnosci' tych psow, i/lub agresji lekowej. Musimy pamietac, ze nie kazdy wlasciciel czy potencjalny wlasciciel psa jest dogomaniakiem i sobie potrafi poradzic, zabezpieczyc takiego psa... W schronach latami czekaja mlode, zdrowe psy z normalna psychika, ktorych nikt nie chce - kto bedzie bral te agresywne, lekliwe, stare, czy chore... Przedluzanie ich cierpien w warunkach uragajacych jakimkolwiek normom jest znecaniem sie.

Posted

O ile mi wiadomo, to jest praktycznie skonczony. Z oczywistych powodow [net] nie widzialem samego filmiku, ale Bamboo podeslala mi w kolejnosci wszystkie zdjecia i kiedy jaki napis sie pojawia. Wg mnie filmik robi wrazenie. Lekko sarkastyczne teksty idealnie podkreslaja to, z czym po chwili na zdjeciach sie musi zmierzyc odbiorca. Domyslam sie, ze odpowiednio jeszcze dobrana muzyka dodatkowo poglebia ten efekt.

Posted

shin napisał(a):
Przez skaczace posty dyskusje prowadzimy na dwoch watkach, jak widze? :evil_lol:

Ale odpowiem tez tu, bo moze to kogos jeszcze interesowac: ja bym bardzo chcial, zeby zadnego zwierzaka nie trzeba bylo usypiac, ale realia sa takie a nie inne i trzeba wprowadzic ostra selekcje w schronach. Psiaki lekliwe wpisalismy z powodu duzej 'uciekalnosci' tych psow, i/lub agresji lekowej. Musimy pamietac, ze nie kazdy wlasciciel czy potencjalny wlasciciel psa jest dogomaniakiem i sobie potrafi poradzic, zabezpieczyc takiego psa... W schronach latami czekaja mlode, zdrowe psy z normalna psychika, ktorych nikt nie chce - kto bedzie bral te agresywne, lekliwe, stare, czy chore... Przedluzanie ich cierpien w warunkach uragajacych jakimkolwiek normom jest znecaniem sie.

Dzięki za wyjaśnienie :) Nie wiem jeszcze czy to do mnie przemawia, ale pomyślę :roll: Ze zdaniem o usypianiu zwierzaków lękliwych czy bez na pewno w rozsyłaniu listu pomogę!
Wieczorkiem mnie nie będzie, ale jutro rano odszukam Wasz nowy wątek i czekam na znak, że można startować :multi:

Posted

shin napisał(a):
[czekam na zatwierdzenie przez Pania Prezes :evil_lol:

Zaraz wyślę Ci maila:cool3:

nowy watek ze spisem maili do poslow [...wszystkich, poza dwoma. Nie wiem, ktorzy mi gdzies tam uciekli. Najbardziej medialni chyba sa wszyscy w kazdym razie :eviltong:], itp itd.
Ooo, to już 2 brakuje...:diabloti: ostatnio brakowało jednego:diabloti:

shin napisał(a):
Wg mnie filmik robi wrazenie

Niestety na razie to robi wrażenie niechlujnie skleconego "na kolanie" filmidła..Pojawił się dziwny problem, który wcześniej nie występował.
Mianowicie, kiedy pojawia się plansza z napisem (czarna), to wokół tej planszy przez ułamek sekundy błyska biała ramka:-o Gdyby ona jeszcze była statyczna (zamiast pojawić się i zniknąć), to by tak nie raziło..

Nie mam pojęcia skąd się to wzięło, bo żadnej ramki ani konturu nie dawałam:shake: D0 5 rano z tym próbowałam walczyć, ale poddałam się.. Dziś od rana kolejne bezskuteczne próby:shake:

Jedyne, co udało mi się zdziałać, to to, że już nie miga cała ramka, tylko 1 bok..:roll: Ale i tak strasznie to drażni i odwraca uwagę od treści:shake:
Poprzednie plansze (które przepadły oczywiście wraz z Windowsem) były robione w ten sam sposób i wszystko było ok:roll:

Próbowałam też robić napisy bezpośrednio w WMM ale efekt jest mocno nieciekawy.
Dlatego na razie pozostaje przy moich planszach w jpg (z tym białym shitem:angryy:)

Może ChiQuiTa lub ktoś inny też spotkał się już kiedyś z takim problemem ..?
:niewiem:

Kociabanda2 napisał(a):
Nie wiem jeszcze czy to do mnie przemawia, ale pomyślę :roll:

Do tego, co shin już napisał, dodam tylko, że nie przypadkiem użyliśmy słowa "nadmiernie":p

"nadmiernie lękliwe", czyli w domyśle takie, których stan, mimo prób socjalizacji (oczywiście na miarę możliwości polskich schronów), nie rokuje zbytnich nadziei na poprawę :roll:
Myślę, że w takim wypadku humanitarne uśpienie jest dla takiego psa o wiele lepszym wyjściem (pies nie wie, czy dostaje zastrzyk ze szczepionką czy usypiający), niż gdyby miał spędzić kilka(naście) kolejnych lat wciśnięty w najciemniejszy kącik budy i kulić się ze strachu na widok kogokolwiek czy czegokolwiek..

Ze zdaniem o usypianiu zwierzaków lękliwych czy bez na pewno w rozsyłaniu listu pomogę!
Super! z góry dzięki :multi:

Posted

Bamboo ® napisał(a):
Ooo, to już 2 brakuje...:diabloti: ostatnio brakowało jednego:diabloti:
...nie wiem czemu sobie wbilem do lba, ze dwoch brakuje... chyba przez to skojarzenie, ze pewnych braci slynnych jest dwoch :diabloti:

Co do filmiku - a zrobienie go od nowa bedzie duzym problemem? Bo moze po prostu od nowa go skleic i problem sie nie pojawi...?

Posted

shin napisał(a):

Co do filmiku - a zrobienie go od nowa bedzie duzym problemem?

A bo to raz go od nowa robiłam dzisiejszej nocy..???
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Bo moze po prostu od nowa go skleic i problem sie nie pojawi...?

Przy robieniu od nowa jest to samo.:p Próbowałam na milion sposobów, aż wreszcie mnie olśniło przed chwilą!:PROXY5::multi:
Już wiem, co muszę zmienić:cool3:

Na razie problem 'białych shi...' tzn. chciałam powiedzieć 'białych niepożądanych rameczek':evil_lol: opanowany.

Teraz walczę jeszcze z pewnymi drobniejszymi problemikami i czekam jeszcze na 1 decyzję w sprawie podpisu foty:p

Posted

List już wyjustowany, filmik gotowy, teraz trzeba pomyśleć nad jakimś ostatecznym tytułem filmiku, który to tytuł, po lekturze naszego długiego listu, zachęci odbiorców do kliknięcia w link:p
Wstępnie mamy to: Czlowiek - to brzmi dumnie?

Ma ktoś jakieś uwagi/propozycje?:razz:

Chcemy to dzisiaj już skończyćwreszcie:diabloti:

Posted

Bamboo ® napisał(a):
List już wyjustowany, filmik gotowy, teraz trzeba pomyśleć nad jakimś ostatecznym tytułem filmiku, który to tytuł, po lekturze naszego długiego listu, zachęci odbiorców do kliknięcia w link:p
Wstępnie mamy to: Czlowiek - to brzmi dumnie?

Ma ktoś jakieś uwagi/propozycje?:razz:

Chcemy to dzisiaj już skończyćwreszcie:diabloti:

Chylę czoła...:klacz:

Jeszcze niedawno sceptycznie oceniałam Wasze deklaracje, obietnice, chęć tworzenia "czegokolwiek"..., zwłaszcza Twoje Shin :oops:
Odwalacie MEGA WAŻNĄ robotę! Misję!
Jesteście wspaniali!!!