Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='shin']Bamboo, podeslij mi na maila wersje ostateczna, bo... ja nie mam worda, a nie chce wiedziec, jak to bedzie wygladac z open office'a przekonwertowane :evil_lol:

W kazdym razie, konto juz mamy :eviltong:

Jak to możliwe, że w cywilizowanym europejskim kraju, niektórzy obywatele nie mają worda?

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Mam Ci to jako załącznik w wordzie wysłać, tak? A w której wersji (jeśli to ma znaczenie)?:razz:

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wysłałam pierwsze 5 widomości do osób z mapy pomocy. wybierałam te, które mi się wydają dośc obecne na dogo bo czasem widuję gdzieś ich nick :diabloti: teraz dogo odmawia współpracy, każe wysyłać wiadomośc za 751 sekund, a po takim czasie za kolejne 623... paranoja po prostu. spróbuję jutro raz jeszcze jeśli wszyscy mi odmówią :(

Bamboo, ja też nie mam worda, bo microsoft nie wydaje tego programu na linuksa ;)

Posted

[quote name='Bamboo ®']Jak to możliwe, że w cywilizowanym europejskim kraju, niektórzy obywatele nie mają worda?Bo niektorzy obywatele wola darmoche, niz placenie, a skoro open office daje za darmo... :evil_lol:
...jak to zabrzmialo :roll:

Mam Ci to jako załącznik w wordzie wysłać, tak? A w której wersji (jeśli to ma znaczenie)?:razz:
Tak. I wyslij dopiero, jak bedzie juz albo z linkami do fot, albo z linkiem do filmiku - tak, zeby ludzie mogli od razu go sobie spokojnie sciagac i wysylac do poslow.

Posted

znikam napisał(a):
wysłałam pierwsze 5 widomości do osób z mapy pomocy. wybierałam te, które mi się wydają dośc obecne na dogo bo czasem widuję gdzieś ich nick :diabloti: teraz dogo odmawia współpracy, każe wysyłać wiadomośc za 751 sekund, a po takim czasie za kolejne 623... paranoja po prostu. spróbuję jutro raz jeszcze jeśli wszyscy mi odmówią :(

Czyli teraz pozostaje nam czekać na odpowiedź...
Mam nadzieję, że ktoś się zgodzi:roll:

znikam napisał(a):
Bamboo, ja też nie mam worda, bo microsoft nie wydaje tego programu na linuksa ;)

To tylko taka parafraza była :eviltong:

Posted

shin napisał(a):

Tak. I wyslij dopiero, jak bedzie juz albo z linkami do fot, albo z linkiem do filmiku - tak, zeby ludzie mogli od razu go sobie spokojnie sciagac i wysylac do poslow.

Ok, ale powiedz mi jeszcze czy to mam zapisać normalnie, w takim formacie jak u mnie, czyli bodajże 2003, czy też "word 97-2003 & 6.0/95-RTF" (nie wiem co to RTF oznacza), żeby potem nie było, że komuś się nie otwiera, bo ma starą wersję worda:roll:

Czy w jeszcze jakimś innym formacie?

Posted

evl napisał(a):
a może wepchnąć tą wersję wordową na jakiś serwer coby se ludzie ściągali ładnie wyjustowane itd. i wysyłali? :razz:

Właśnie o czymś takim myślałam,a shin, jeśli dobrze rozumiem, da to na jakiś serwer:razz:

Posted

Zastanawiamy się nad zrobieniem plakatu, jako że marzec miesiącem sterylek.. itd.. Plakat pokazywałby z jednej strony piękne, puchate, zadbane a z drugiej te szczenięce szkielecik z wątku, który wkleiłam. Macie może jakieś zdjęcia drastyczne szczeniąt? Bo tu widziałam "tylko" dorosłych psów..
Może te akcje, ARKI, Wasza i rozplakatowanie zmienią coś w podejściu ludzi do zwierząt..:roll:

Posted

Napisałam do 'znikam' PW, że chętnie Wam pomogę.
Wstawię i tu link do mojego ostatniego filmiku, co by wszyscy mieli w to wgląd
YouTube - Homer z poderżniętym gardłem szuka domu

Przed komputerem spędzam kilka godzin dziennie,albo i w ogóle nic. Tworzenie takiego filmiki niestety jest czasochłonne ale postaram się zrobić to jak najszybciej. Jak się zbiorę szybciutko to będzie gotowy na niedziele lub poniedziałek...
Prosiłabym o podesłanie mi zdjęć których mam użyć, mogę oczywiście prześledzić cały wątek, ale chyba najbardziej zależny nam na czasie(?)
I jeszcze jedno czy filmik ma być kierowany do posłów? Czy ogólnie o krzywdzie zwierząt??

Posted

[quote name='_ChiQuiTa_']Napisałam do 'znikam' PW, że chętnie Wam pomogę.

Dziękujemy za chęć pomocy! :multi::loveu:

Przed komputerem spędzam kilka godzin dziennie,albo i w ogóle nic. Tworzenie takiego filmiki niestety jest czasochłonne ale postaram się zrobić to jak najszybciej. Jak się zbiorę szybciutko to będzie gotowy na niedziele lub poniedziałek...

Spokojnie, ten jeden czy dwa dni zbytniej różnicy nam nie robi. Także lepiej zrobić to na większym loozie, ale porządnie;)

Prosiłabym o podesłanie mi zdjęć których mam użyć, mogę oczywiście prześledzić cały wątek, ale chyba najbardziej zależny nam na czasie(?)

oczywiście, że nie każemy Ci się przedzierać przez cały burzliwy wątek:eviltong:

Linki do wszystkich fotek są na stronie 33, w kilku kolejnych postach.

Jest ich baaardzo dużo, dlatego ja proponuję abyśmy najpierw wspólnie ustalili, które i ile zdjęć wykorzystamy oraz jak by ten filmik miał mniej więcej wyglądać, tzn. czy będziemy grupować te zdjęcia jakoś tematycznie, jak długo by filmik miał trwać, żeby szanowni panowie posłowie nam przy tym nie zasnęli:evil_lol:, jakie napisy, podkład muzyczny itp.

I jeszcze jedno czy filmik ma być kierowany do posłów? Czy ogólnie o krzywdzie zwierząt??

Do posłów, ale jakby trzeba gdzieś jeszcze wykorzystać to jak najbardziej;)
Dlatego myślę, że taki uniwersalny filmik 'na każdą okazję' byłby najlepszy.

Posted

[quote name='Soema']Zastanawiamy się nad zrobieniem plakatu, jako że marzec miesiącem sterylek.. itd.. Plakat pokazywałby z jednej strony piękne, puchate, zadbane a z drugiej te szczenięce szkielecik z wątku, który wkleiłam. Macie może jakieś zdjęcia drastyczne szczeniąt? Bo tu widziałam "tylko" dorosłych psów..
Może te akcje, ARKI, Wasza i rozplakatowanie zmienią coś w podejściu ludzi do zwierząt..:roll:

Z drastycznymi zdjęciami szczeniąt to trochę trudniej..Ja w każdym bądź razie niewiele znalazłam. :roll:
Może ewentualnie dać fotki 'zza krat'? Tak jak np w tym wątku:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/uratujcie-szczenieta-z-obory-schronisko-kotliska-pomocy-malo-czasu-123871/

Posted

Ok, Bamboo odpowiedziala zanim mi sie wszystko zaladowalo i wrocilem do kompa ;)
IMO filmik powinien trwac nie dluzej niz minute, i to absolutne maksimum. Dluzej nie bedzie im sie chcialo ogladac :roll:

Posted

shin napisał(a):

IMO filmik powinien trwac nie dluzej niz minute, i to absolutne maksimum. Dluzej nie bedzie im sie chcialo ogladac :roll:

To zależy jak to przedstawimy. Jeśli zdjęcia będą się zmieniać w dosyć szybkim tempie, doda się do tego jakieś zoomy, to myślę że wytrzymają trochę dłużej niż minutę:eviltong:
Zresztą nie wiem, jakie są jeszcze możliwości w programach do tworzenia takich filmików, tzn, różne przejścia między fotami, efekty itp.
Oczywiście bez zbędnych fajerwerków, żeby nie odwracać uwagi od tematu, coby przerostu formy nad treścią nie było:p ale też żeby nie było monotonnie;)
Ja próbuję właśnie jakoś grupować tematycznie te zdjęcia..
Chyba, że macie jakąś inną koncepcję całości?:razz:

Posted

Hej. Mam takie pytanie.
Zaczynam na godzinie wychowawczej cykl lekcji o psach.
Chciałabym im uświadomić, co czuja psy, w jakim stanie trafiają do schronisk itp.
I tu chciałabym prosić, czy mogłam wykorzystać te wstawione fotki ze strony 33 do tych lekcji?

Posted

Kisses_xox napisał(a):
Hej. Mam takie pytanie.
Zaczynam na godzinie wychowawczej cykl lekcji o psach.
Chciałabym im uświadomić, co czuja psy, w jakim stanie trafiają do schronisk itp.
I tu chciałabym prosić, czy mogłam wykorzystać te wstawione fotki ze strony 33 do tych lekcji?

Te fotki nie są nasze, trzeba będzie zapytać autorów, one z różnych stronek są pozbierane..
A interesują Cię wszystkie, czy jakieś konkretne tylko?
Bo jeśli pojedyncze to łatwiej będzie trafić do źródła, a jeśli wszystkie, to może to potrwać dłużej..:roll:

Posted

widzę że nie muszę zawiadamiać że Mapa Pomocy działa i że ChiQuiTa zgodziła nam się pomóc :) teraz chyba wszystko skoczy do przodu... :)

EDIT: teraz dopiero obejrzałam wszystko od początku do końca. widziałam wybór dokonany przez Shina; sama nie wiem które dla mnie sa najbardziej szokujące... zdecydowałabym się na te, na których najlepiej wszystko widać...

Posted

Nie macie za co mi dziękować. To dla mnie przyjemność na coś się przydać ;)

Ale do rzeczy. Filmik minutowy to zdecydowanie za mało jeśli chcemy wykorzystać dużo zdjęć plus napisy. Ale mogę postarać się zmieścić w 3-4 minutach. Aby to miało jakieś "ręce i nogi" i oczywiście przekaz.
Jutro postaram się wrzucić kilka ścieżek dźwiękowych, jak macie coś to też dawajcie. Proponuję sama muzykę.

Co do tekstu, mogę sama coś opracować, ale Wasze propozycje jak najbardziej mile widziane. Chodzi o krótkie teksty co znajdą się między zdjęciami jak w filmie o Homerze.

Dlatego dziewczyny zabieramy się do roboty, a ja to sklecę w całość :)

Posted

_ChiQuiTa_ napisał(a):
Nie macie za co mi dziękować. To dla mnie przyjemność na coś się przydać ;)

Ale do rzeczy. Filmik minutowy to zdecydowanie za mało jeśli chcemy wykorzystać dużo zdjęć plus napisy. Ale mogę postarać się zmieścić w 3-4 minutach. Aby to miało jakieś "ręce i nogi" i oczywiście przekaz.
Jutro postaram się wrzucić kilka ścieżek dźwiękowych, jak macie coś to też dawajcie. Proponuję sama muzykę.

Co do tekstu, mogę sama coś opracować, ale Wasze propozycje jak najbardziej mile widziane. Chodzi o krótkie teksty co znajdą się między zdjęciami jak w filmie o Homerze.

Dlatego dziewczyny zabieramy się do roboty, a ja to sklecę w całość :)

Heh, właśnie wysłałam PW do Ciebie, zanim przeczytałam tego posta:eviltong:
Co do tego filmiku to mam jakąś tam koncepcję, ale problem będzie z wyborem podkładu muzycznego. Także na tym się skupcie chwilowo:eviltong:

Muzyka oczywiście smutna, ale może być spokojna i patetyczna (tego typu jak w tym pierwszym filmiku z Krzyczek- o ile kojarzę to została skomponowana na cześć żołnierzy amerykańskich, nie wiem jaki ma tytuł), albo z nutką...hmm...grozy (?) jak słynne "O, Fortuna" Mozarta (użyta w filmiku SOWZ).

Znacie coś, co by się nadawało?:razz:

Posted

Przy odrobinie szczescia jutro mam dostep do prawdziwego neta, to wrzuce kilka mp3 i zdecydujecie, czy cos sie z tego nada.
Btw, O Fortuna nie jest Mozarta :eviltong:

Posted

shin napisał(a):
Przy odrobinie szczescia jutro mam dostep do prawdziwego neta, to wrzuce kilka mp3 i zdecydujecie, czy cos sie z tego nada.
Btw, O Fortuna nie jest Mozarta :eviltong:

O rany! ale wtopa:oops: Nie wiem skąd mi się ten Mozart wziął.. pewnie mi się gdzieś o oko lub ucho obiło:roll: Carl Orff, tak? Dobra, to ja już się nie odzywam, bo już głupoty zaczynam gadać :eviltong: :scared:

Posted

A da sie wstawic na koncu i na poczatku jakies ruchome elementy; ' ciupki" filmikow?

Trze filmik z Krzyczek sa i Oktawia jest autorka, wiec pozwolenie zalatwimy;) a na koncu taki jakis wesoly moze psiak, kastrat, jakis z agility czy cos, pracujacy?:evil_lol: i napis jakis stosowny,ze kastrat:cool1: Taka prezentacja; dwa w jednym-informacyjno-edukacyjny:roll: no a pomiedzy filmikami zdjecia zmieniające sie oczywiscie..