Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam 3,5 m-c Labradora i wydaje mi sie ze dziwnie sie zachowuje Gdy jestesmy na spacerze to podlatuje do innych psow i przez chwile sie z nimi bawi a ta zabawa polega ze ganiaja sie a pozniej cos mojemu odbija i zaczyna grysc albo jezyc na tego drogiego i to powtarza sie za kazdym razem przewaznie gdy sie spotyka sie wiekszym psem od siebie ale nie tylko Co mam robic ??? Mi sie wydaje ze to nienormlana sytlacja ale moge sie mylic Czy to minie jak temu zaradzic Czyzby moj pies byl agresywny ??? A jak wasze psy sie zachowuja albo zachowywaly jak byly takie male??

Posted

moja mala bkserka tez tak robila, chciala jakby "ustawiac" drugiego psa heh (pisze w cudzyslowiu poniewaz co ona wtedy mogla :wink: ) ja w tym momencie konczylem zabawe. po tygodniu sie skonczylo i nauczyal sie ladnie bawic. ale jesli drugi pies rowniez lubi zabawe "w przepychanki" i "zapasy" to jesli wlasiciel drugiego psa nie ma nic przeciwko temu, pozwalamy na taka zabawe :)

Posted

A ja jestem pewna , że to normalne zachowanie :) Suczka szkoli psi język i tyle. Zaufaj - gdyby te duże psy wyczuły , ze ona chce je dominować , dałyby jej szkołę , że ho ho! Jeżeli będzie chciała kogoś dominować to zacznie od Ciebie a nie od innych psów:)

• 3 weeks later...
Posted

Chippewa1 ta rada z dawaniem tzw jak to ujełaś "szkoły" przez inne psy to niezbyt trafna rada, jezeli nie zna się charakteru psa, z którym nasz młody się "próbuje" podominować! nie wolno pozwolic by szczenie zostało zbyt brutalnie potraktowane lub wręcz zzatakowane przez innego psa. Zaufany pies może pomóc w pokazaniu szczenięcu jego miejsca w stadzie przez łagoda dominacje o ile sam jest dobrze zsocjalizowany. najlepiej pies sie uczy od innych psów ale musimy miec pewnośc że to nie będa zaburzone zachowania i caly czas miec na oku pupila

Bartek masz rację oznaki silnej dominacji szczeniaka zabieramy go nawet na chwilke od kumpla i sami do porządku przywołujemy :D

Posted

To się zgadza mam 2 miesięcznego laba i zabralem go do kolegi który ma rocznego Bigla. Powiem Wam byłem pod wrażeniem jak ten Bigel ustawial mojego szczeniaka :wink: prawdziwa szkola, :) bez niebezpiecznej agresji i z taka stanowczoscia jakiej mi strasznie brakuje ehh :-?aha i co jeszcze mialem wtedy pierwszą przespana noc :P tak sie zmachał 8)