mish Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Czy moze ma ktos z was pieska tej rasy? W Polsce znalazłam dwie hodowle tych psów, o samej rasie mało wiem. Jedynie to, że jako chyba jedyne z retiverów nadaja sie do strozowania (po za Curly Coated Retrieverem) i są dosc uparte i niezalezne.Może ktos wie cos wiecej o ich charakterze. W przyszlosci (raczej dalekiej) planuje kupic psa i na razie szukam odpowiedniej rasy, poruszam sie glownie w grupie I , II i VIII ;) Troche malo sprecyzowana jeszcze jestem, no ale chce dobrac psa idealnie do siebie ;) Chesapeake mnie zainteresował po pierwsze dlatego, że to retriever, które daże dużą sympatią, a po drugie, że jest to rzadka rasa co jeszcze bardziej cenie :) Na razie chce sie dowiedziec jak najwiecej o ich charakterze, bo o tym jak lubi spedzac czas to juz wiem po samej nazwie rasy :) Licze, że ktos mi opowie co nieco o tych niezmiernie ciekawych psach. Quote
Saskja Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Ja także interesowałam się tą rasą - jedyne, co udało mi się stwierdzić, to że bardzo potrzebują pracować, muszą być aktywne, ale chyba w dość konkretnym kierunku. Wlezą do wody w każdej temperaturze, byle coś z niej wyciągnąć. Piękne pieski. Quote
wiq Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 bardzo trudno znaleźć dobre materiały po polsku, ja męczę anglojęzyczne listy mailingowe na yahoo, bo ostrzę sobie zęby na psa tej rasy ;) Quote
Recommended Posts