Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bajka to malutka, prześliczna sunia, której do tej pory nie wiodło się w jej krótkim, ok. 3-4 letnim życiu.
Pierwszy raz wróciła z adopcji, bo warknęła, drugi raz, bo ugryzła.

Sunieczka widać, że lubi ludzi, ale w jej ślepka mówią o nieufności, niedowierzaniu, że człowiek jej nie zrobi krzywdy.....
Była ze mną na spacerze... Pozwoliła sobie zapiąć smycz, chociaż widać było ogromne napięcie w jej malutkim ciałku, ale delikatne głaskanie i smakołyki zrobiły swoje...

Sunia ożywiła się, zaczęła tarzać się w śniegu. Ani razu nie warknęła. Dużym psom schodziła z drogi, a spacer w towarzystwie średniego Maksika sprawiał jej przyjemność.

Dom, którego szukamy to odpowiedzialny dom, który nie będzie traktował oryginalnej, ślicznej suni jak maskotkę.

Nr ewidencyjny w schronisku 662

Kontakt:
Ania 693 63 32 11
Jagoda 604 10 50 18

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sliczna jest.....:loveu::loveu::loveu: taka malutka kruszynka.....ludzie szukają takich małych kudłatych piesków...
Miałam kiedys na tymczasie małą, slepa na jedno oczko Tosię wyjętą w największe mrozy ze schroniska 2 lata temu. Dali ją do boksu z duzymi psami i mała nie wchodziła do budy tylko siedziała za...cała oszroniona i zmarznieta.
Wszyscy mówili że agresorka i cos w tym było bo nawet u mnie w domu tylko ja byłam dla niej całym światem i nikomu dostąp bo się po prostu rzucała....
Przez półtora miesiąca była u mnie, chciałam ją trochę oswoić no ale w stosunku do obcych ciężko było......
No i allegro wyróznione, przez pierwsze dni cisza, a potem rozdzwoniły sie telefony że nie wiedziałam który domek wybrać..... I wybrałam młode małżeństwo, domek bez dzieci, spokojny.....i wyobrażcie sobie Tośka ani warknęła przy adopcji, Państwo wzięli ją na ręcę a ja się zalałam rzewnymi łzami bo strasznie ją pokochałam ale nie było mowy o trzecim psie w domu, a Tośka jako jedyna spała ze mną pod kołdrą....:loveu: Ale się rozpisałam ale ta sunia żywcem przypomina mi moją Toskę, tylko umaszczenie tamta miała inne....:lol: Z Państwem mam kontakt cały czas, pamietają o wszystkich świetach, przysyłają zdjęcia - nawet ostatnio przyszły- zajrzyjcie na ostatnią stronę wątku izobaczcie jaka Tosia szczęsliwa, a wszyscy mówili że agresorka i domku nie znajdzie...:lol:

http://www.dogomania.pl/forum/f85/o-ludzkie-serce-prosi-toska-z-orzechowcow-juz-w-nowym-domu-42242/

Posted

magdawch napisał(a):
A gdzie jest sunia w Olsztynie w woj. Śląskim czy Warmińsko-Mazurskim?

ja wiem, ja wiem :multi: W Olsztynie na Warmii :multi:

Takie maluchy często gryzą, nie mocno, ale tak, na postrach, dla dodania sobie animuszu! wiem, bo mam piątkę takich "niewielkich" :cool3:

Posted

no tak, trzeba by oswoić, przypomina mi ona naszą Czupurkę (Zadziorkę) schroniskową
zastanawiam się powoli nad kumpelą dla mojego psiaka, ale ten mój też zadziorek, bo wychowany na rozpieszczonego jedynaka i nawet na szczeniaki warczy i rzuca się jak są koło jego miski

Posted

Nikt z nas tak naprawdę nie wie, dlaczego tak się zachowała, w jakiej sytuacji to się stało..
Według mnie, suni trzeba dać czas , aby nabrała zaufania, a przede wszystkim spokój, cierpliwość i zrozumienie.
Bajeczka mieszka z małymi psami i sukami.
Omija łukiem duże psy na spacerze.

Posted

Miłość potrafi zdziałać cuda..jak sunia zdecyduje że to własnie 'ten dom' i dostanie troche czasu na zaufanie,to napewno sie okarze ze 'nie taki diabłe straszny.' :razz:
Sunia ma wygląd przemiłego mini pieska,Moze ludzie pobieżnie to odbierają i chca ją tulić i miziać,wtedy kiedy ona jeszcze sie ich boi.
Miejmy nadzieje że trafi sie jakaś odpowiedzialna osoba,przy której Bajeczka sie otworzy.