Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do schroniska przyszedł dziś facet, stwierdził, że wyjeżdża i że chce oddać psa. W Szczecinie jest zakaz przyjmowania psów właścicielskich, odesłali więc go do TOZu - u nas facet plątał się w zeznaniach, psina była strasznie wystraszona, nie wiem jak była traktowana...

Oto co powiedział o niej właściciel:

Została zaadoptowana ze schroniska jako szczenię, obecnie ma 1,5 roku i ponieważ jej właściciel nie chce się już dłużej nią opiekować, istnieje ryzyko iż szybko zawita ponownie w schronisku. Sunia jest zadbana i zdrowa. Nie jest agresywna dla kotów i innych psów, bardzo lubi dzieci. Jest bardzo żywa, uwielbia biegać i może bawić się do upadłego. Sygnalizuje potrzebę wyjścia na dwór, ale nie lubi zostawać sama w domu.

Powiedział, że przetrzyma ją do 31 stycznia, wymyślcie coś jamnikomaniacy, błagam Was, bo nie wiem co facetowi strzeli do głowy. :shake:

Posted

Pomogła mi e-dita, która podesłała mi telefon do sympatycznego Pana poszukującego jamniczka. :)) Jutro spotkanie, trzymajcie kciuki, może jutro jamniorka będzie już w nowym domu. Na pewno dam znać.

Dzięki za wsparcie!

W Was, jamnikomaniakach piękne jest to, że zawsze można na was liczyć. :))

Posted

szczecinianka napisał(a):
Pomogła mi e-dita, która podesłała mi telefon do sympatycznego Pana poszukującego jamniczka. :)) Jutro spotkanie, trzymajcie kciuki, może jutro jamniorka będzie już w nowym domu. Na pewno dam znać.

Dzięki za wsparcie!

W Was, jamnikomaniakach piękne jest to, że zawsze można na was liczyć. :))

I co słychać?
Jak po rozmowie?.....
Boję się, że nici....., bo ...... nic nie piszesz....

Posted

W tym zamieszaniu związanym z moją tymczasowiczką ratlerką - http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczecin-czteroletnia-suczka-ratlerek-130428/#post11694674 , całkiem zapomniałam.

Jamniczka jest już w nowym domu. Z dziećmi wszystko super, od razu poczuła się jak u siebie mimo że początek był ciężki - na wstępie dziabnęła nowego właściciela. A mi lżej na sercu, że zabraliśmy ją z tej patologii.

Posted

Wszystko się posypało.

Najpierw jamniczka trafiła do domu z dziećmi - kilka dni później znowu była w TOZie, bo kąsała dzieci, nie chciała się uspokoić...

Później wzięła ją do siebie emerytka, która po dwóch dniach pobytu jamniczki u niej zadzwoniła, że sobie nie radzi, bo mała zrobiła jej "demolkę w kuchni", ciągnie na spacerach, szczeka na przechodniów, chce spać w łóżku a nie na posłaniu. Brak słów... Babusia miała po prostu kaprys i mimo zastrzeżeń, że to trudny, zlękniony pies wzięła ją do siebie - chyba z nadzieją, że po pierwszym pogłaskaniu zmieni się w ideał.

Pomóżcie. :shake:

Posted

szczecinianka napisał(a):
Wszystko się posypało.

Najpierw jamniczka trafiła do domu z dziećmi - kilka dni później znowu była w TOZie, bo kąsała dzieci, nie chciała się uspokoić...

Później wzięła ją do siebie emerytka, która po dwóch dniach pobytu jamniczki u niej zadzwoniła, że sobie nie radzi, bo mała zrobiła jej "demolkę w kuchni", ciągnie na spacerach, szczeka na przechodniów, chce spać w łóżku a nie na posłaniu. Brak słów... Babusia miała po prostu kaprys i mimo zastrzeżeń, że to trudny, zlękniony pies wzięła ją do siebie - chyba z nadzieją, że po pierwszym pogłaskaniu zmieni się w ideał.

Pomóżcie. :shake:

O kurcze, to trzeba zacząć dziewczynkę ogłaszać.

Posted

Przeczuwałam, że będzie coś nie tak...

Pamiętacie, taki sam był Hary....
Ale wreszcie domek ZNALAZŁ!

Z Sunią będzie podobnie. Znajdzie domek.
Może również potrzebuje środki uspakajające? Przecież miała paskudną przeszłość....

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...