Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
nie wiedziałam, gdzie wstawić ten temat, a z doświadczenia wiem, ze na Dogo zawsze znajdzie się ktoś mądry, kto doradzi, więc wstawiam tutaj.
Mój tata od 5 lat mieszka w Londynie. Miesiąc temu własciciel domu przyniósł miesięczną kotkę. Od razu mała przywiązała się do taty, który postanowił, że ją wysterylizuje i generalnie zadba o jej zdrowie. Potem przedstawi rachunek włascicielowi, niech facet zadba o to, co sam sprowadzil, tym bardziej, ze mała ma łapać szczury. W teorii. W praktyce jest tak dobrze karmiona, że nie chce jej się ruszać tyłka.
Chciałabym wiedzieć, jakie obowiązkowe szczepienia powinna mieć - może znacie tez nazwy łacińskie lub angielskie, to by zycie ułatwiło baaaardzo. Jak często powinna być szczepiona? I jak często odrobaczana - złote rady, jak wtłoczyć w kota preparat (poza kewlarowymi rękawicami i maską do spawania na włascicielu... Poza tym ksiązeczka zdrowia - moze wie ktoś, jak to wygląda w Anglii? Mama w czwartek leci do Londynu i chce tacie pomóc. Co do sterylki, wiemy, jak to przebiega, znajoma sterylizowała osiedlowe koty i czasem pomagałsymy z sis przy tym.
Z góry dziękuję za pomoc.

Posted

Wpisałam do google London i RSPCA i znalazłam stronę tamtejszego towarzystwa opieki nad zwierzętami:
Podstawy opieki nad kotem
Sądzę, że najlepiej zacząć poszukiwania od tej strony, albo do razu zadzwonić do nich lub pójść do najbliższego oddziału w mieście.
Tu jest link do zdjęcia przedstawiającego książeczkę zdrowia zwierzęcia http://img99.imageshack.us/img99/4708/ksiazeczkaku2.jpg w której są wydrukowane terminy i nazwy kocich szczepień w języku angielskim