Kashdog Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Czemu ja wcześniej nie wiedziałam, że macie galerie na DGM :mad:? Quote
Ainee Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 [quote name='Endher']Super wyszły te zdjęcia Illusion :loveu: Mam nadzieje,że będziesz częściej pojawiać się na DGM :diabloti: Na drugim zdjęciu w rogu jest jakiś czarny,brzydki,najeżony burek :hmmmm: Mi też się straaaasznie podobają :loveu: I również mam taką nadzieję :diabloti: To moja ulubienica, Blackie, kojarzysz? :razz: [quote name='Caachou_']Dżizys :angel: Super umaszczenie ma ten "mały" wilk :diabloti: On jest od Mamuta większy... Mamuty mają max. 63 cm w kłębie :cool3: SAMCE! Arni to taki mix malamuta i on'ka, biorąc go brałam właściwie kinder niespodziankę :razz: Ale miałam porównanie, w stosunku do "zwykłego" on'a jest tak naprawdę niewielka różnica w wielkości, dzięki za odwiedziny :multi: [quote name='Pestka']Co Wy on jest maluteńki :diabloti: No nie, taki tyci tyci :razz: (przypomniał mi się skok przez okno :angryy::evil_lol:) [quote name='sator_k_']A to rzeczywiście malutki... :D Łatwo mu miękki tunel w agi podnosić :). Sator jako jedyny przeszedł bez pomocy przy podnoszeniu rękawa za pierwszym razem. Reszta psów które z nami się w agi bawia są o mniejsze i trzeba im pomagać ;) Wogóle to ludzie muszą na niego zwracać uwagę nie? Nie dość, że taki duży to na prawde do wilka podobny! Tak, u nas też nie było problemu z podnoszeniem, podobało mu się chyba nawet w tym tunelu :razz: Reakcje są przeeeróóóżne, od "OBOŻEJAKABESTIAUCIEKAJMY!", poprzez "To pewnie wilczur... widać że z rodowodem :razz:", ale przeważnie przechodnie się tylko uśmiechają i przechodzą na drugą stronę :diabloti: A jak ludzie reagują na Satora? [quote name='Kashdog']Czemu ja wcześniej nie wiedziałam, że macie galerie na DGM :mad:? Sama nie wiem, galeria zaginęła w gąszczu innych, dopiero niedawno ją odnalazłam :diabloti: Fajnie, że wpadłaś! A tak w ogóle to posiadanie psa o takiej wielkości i umaszczeniu wcale nie jest tak dużą atrakcją, czasami boję się iść do lasu, bo w końcu leśniczy może go "pomylić" z wilkiem :shake: Quote
sator_k_ Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Ainee napisał(a): Tak, u nas też nie było problemu z podnoszeniem, podobało mu się chyba nawet w tym tunelu :razz: Reakcje są przeeeróóóżne, od "OBOŻEJAKABESTIAUCIEKAJMY!", poprzez "To pewnie wilczur... widać że z rodowodem :razz:", ale przeważnie przechodnie się tylko uśmiechają i przechodzą na drugą stronę :diabloti: A jak ludzie reagują na Satora? Sator też najbardziej lubi tunel ;) W sumie ludzie bardziej zwracają uwage na nasz duety tak ogólnie. ON często kojarzy się zwykłemu Kowalskiemu z jakimś rosłym mężczyzną. Ja mam 15 lat, troche ponad 160cm wzrostu i nie jestem jakaś potężna, a u mego boku maszeruje dość duży owczarek niemiecki. :evil_lol: Ludzie których mijamy często obserwują go jakby się na nich miał rzucić:diabloti:. Nie mówiąc już o tym, że z kim ew. nie rozmawiała o psie stwierdza, że z takim psem to się na pewno sama nie boję chodzić (kiedyś eskortowałam taką jedną młodą kobietę, bo miała przejść koło jakiegoś mężczyzny, a rzecz miała miejsce w lesie :D). Raz kierowca autobusu chciał go kupic ;) Ogólnie od kiedy Sator nosi kaganiec i nie wygląda już tak słodko i niewinnie ludzie nas nie zaczepiajają ;), ale zawsze komentują uszy:loveu:. Quote
Pestka Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Ale miałam porównanie, w stosunku do "zwykłego" on'a jest tak naprawdę niewielka różnica w wielkości, dzięki za odwiedziny Chyba żartujesz, w porównaniu do mojej Saby on jest BIG, a ona jak mierzyłam ją x miesiecy temu to wyszło mi 64cm, ale z ciekawości zmierze ją dzisiaj nawet ;) No nie, taki tyci tyci (przypomniał mi się skok przez okno ) O to byl hardkor, haha :diabloti: A tak w ogóle to posiadanie psa o takiej wielkości i umaszczeniu wcale nie jest tak dużą atrakcją, czasami boję się iść do lasu, bo w końcu leśniczy może go "pomylić" z wilkiem Ale wilki są pod ochroną, nie ma prawa strzelić.. (?) Quote
Ainee Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 sator_k_ napisał(a):W sumie ludzie bardziej zwracają uwage na nasz duety tak ogólnie. ON często kojarzy się zwykłemu Kowalskiemu z jakimś rosłym mężczyzną. Ja mam 15 lat, troche ponad 160cm wzrostu i nie jestem jakaś potężna, a u mego boku maszeruje dość duży owczarek niemiecki. :evil_lol: Ludzie których mijamy często obserwują go jakby się na nich miał rzucić:diabloti:. Nie mówiąc już o tym, że z kim ew. nie rozmawiała o psie stwierdza, że z takim psem to się na pewno sama nie boję chodzić (kiedyś eskortowałam taką jedną młodą kobietę, bo miała przejść koło jakiegoś mężczyzny, a rzecz miała miejsce w lesie :D). Raz kierowca autobusu chciał go kupic ;) Ogólnie od kiedy Sator nosi kaganiec i nie wygląda już tak słodko i niewinnie ludzie nas nie zaczepiajają ;), ale zawsze komentują uszy:loveu:. No to widzę, że reakcje są naprawdę różne, ale przynajmniej można się pośmiać :evil_lol: Pestka napisał(a):Chyba żartujesz, w porównaniu do mojej Saby on jest BIG, a ona jak mierzyłam ją x miesiecy temu to wyszło mi 64cm, ale z ciekawości zmierze ją dzisiaj nawet ;) O to byl hardkor, haha :diabloti: Ale wilki są pod ochroną, nie ma prawa strzelić.. (?) Nie żartuję, naprawdę pomiędzy Dżakim, a Arnim nie było kolosalnej różnicy, Arni był maksymalnie 2 cm większy, więc może to ja źle mierzę :razz: Poza tym dekielek jest jednak masywniejszy od standardowego on'a i prawdopodobnie sprawia wrażenie większego. Dla porównania, obwód szyi wynosi 53 cm, więc tak źle nie jest :diabloti: Hardcore to mało powiedziane, nawet nie widziałam kiedy to się stało, sekunda dosłownie, normalnie jak z małym dzieckiem, NIE MOŻNA spuszczać z oczu :shake::diabloti: Są, ale nie wiadomo co takiemu człowiekowi może przyjść do głowy :p Quote
MM. Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Właśnie tak z wyrazu pyska mi się też z Mamutem skojarzył :lol: Quote
Pestka Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 No moja Saba ma 52 w szyi jakoś wiec faktycznie moze tylko takie wrażenie sprawia, ale łeb to on ma nie zaprzeczysz wielki i szeroki :cool3: Szczególnie straszny wydawał się jak się wracało z kąpania do chałupki, a Arni był na werandzie :diabloti: Quote
Ainee Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 Pestka napisał(a):No moja Saba ma 52 w szyi jakoś wiec faktycznie moze tylko takie wrażenie sprawia, ale łeb to on ma nie zaprzeczysz wielki i szeroki :cool3: Szczególnie straszny wydawał się jak się wracało z kąpania do chałupki, a Arni był na werandzie :diabloti: Przynajmniej miałyśmy pewność, że żaden niezapowiedziany gość nam do domu nie wparuje :diabloti: Quote
łamAga Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Jeju jaki on jest śliczny :loveu::loveu::loveu::loveu: taki typowy wilk :loveu: bedziemy czesto zagladać , mamy nadzieje zobaczyc tu duzo nowych fot :multi: my tez mamy psa w typie Onka ale jest nieco wiekszy bo ma w klebie jedyne 72 cm :evil_lol: Quote
Talia Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Ale cudny Mamut (rzeczywiście przypomina mamuta). :lol: A ten szczyl czarny podpalany to co? Quote
Ainee Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 [quote name='Talia']Ale cudny Mamut (rzeczywiście przypomina mamuta). :lol: A ten szczyl czarny podpalany to co? http://i787.photobucket.com/albums/yy151/BCollie/trening2.png ten tu? Suczka gończaka ;) dzięki za odwiedziny :diabloti: Quote
evel Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Cóż za piękny pies, miksy malamutowo-ONkowe chyba zawsze wyglądają imponująco i tak jakoś dumnie :cool3: Quote
MM. Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='Ainee']http://i787.photobucket.com/albums/yy151/BCollie/trening2.png ten tu? Suczka gończaka ;) dzięki za odwiedziny :diabloti: Dopiero teraz zobaczyłam to zdjęcie :diabloti: Jaki GIGANT! Ta suczka gończaka ile ma (wiek podaj)? Quote
Ainee Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 evl napisał(a):Cóż za piękny pies, miksy malamutowo-ONkowe chyba zawsze wyglądają imponująco i tak jakoś dumnie :cool3: Nie widziałam zbyt dużo zdjęć takich mieszanek oprócz mojego, ale powiem Ci, że na zdjęciach "wygląda" inaczej niż w rzeczywistości :razz:, bo jest dość szalonym kundliszczem, a np na avie wygląda na takiego dystyngowanego psiaczka :diabloti: Caachou_ napisał(a):Dopiero teraz zobaczyłam to zdjęcie :diabloti: Jaki GIGANT! Ta suczka gończaka ile ma (wiek podaj)? Shiva miała na tym zdjęciu ok 7 tygodni, więc to szczylek jeszcze ;) http://www.youtube.com/user/aineearni?feature=mhum tutaj jest nasz kanał YT, macie dowód, że Arni wcale nie jest spokojnym pieseczkiem :evil_lol: Widać to zwłaszcza na początku filmiku "Arni 2010", gdzie dostał jakiegoś zaćmienia mózgu :eviltong: Quote
MM. Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 7 tygodni? Strasznie szczylowata :-o Dorosłe gończe też nie są największe, mniej więcej takie jak bordery, więc średnie. Quote
Pestka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 http://i42.tinypic.com/2h402l2.png Ale świetne! I ten jezyczek :loveu: Quote
sator_k_ Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 http://i42.tinypic.com/2h402l2.png Jaką dziczą tu zawiało...:) Quote
Ursusek Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Na tym czarno białym zdjęciu wygląda jak wilk. Quote
Talia Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Ainee napisał(a):http://i787.photobucket.com/albums/yy151/BCollie/trening2.png ten tu? Suczka gończaka ;) dzięki za odwiedziny :diabloti: Tak właśnie myślałam ;) Śliczna :loveu: Quote
Kashdog Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Świetne to zdjęcie :) Arni wygląda na nim jak taki Misiek :loveu::loveu: Może masz jeszcze jakieś ? Quote
Vlk Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 witamy :) Fajne zdjęcia :) a psiak cudny, podobny nieco do mojej ;) a nie jest on nieco skrzyżowany z jakimś szpicem? Tak jakoś mi się skojarzyło: http://i44.tinypic.com/2w5k1fo.jpg jedna moja sucz to mix malamuta i owczarka niem. i miewa podobne pozy i mimikę Quote
Magda_W. Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Pies jest niesamowity! :) Łapie za oko. Zresztą bardzo podobają mi się takie owczarkowate psiaki :) Quote
Ainee Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Kashdog napisał(a):Świetne to zdjęcie :) Arni wygląda na nim jak taki Misiek :loveu::loveu: Może masz jeszcze jakieś ? Nowych niestety nie, ale stare, niedodawane tutaj i owszem :evil_lol: Vlk napisał(a):witamy :) Fajne zdjęcia :) a psiak cudny, podobny nieco do mojej ;) a nie jest on nieco skrzyżowany z jakimś szpicem? Tak jakoś mi się skojarzyło: http://i44.tinypic.com/2w5k1fo.jpg jedna moja sucz to mix malamuta i owczarka niem. i miewa podobne pozy i mimikę Tak. ;) Widziałam matkę, była typową alaskanką, a od dziadków dekielka wiem, że ojciec podooobno był ostatnim razem widziany jako ON'ek :cool3: Magda_W. napisał(a):Pies jest niesamowity! :) Łapie za oko. Zresztą bardzo podobają mi się takie owczarkowate psiaki :) Cieszę się, że Arni się spodobał :razz: Następne zdjęcia: i jedno zimowe :diabloti: Quote
łamAga Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 cudny on jest :loveu: wiecej zdjec poprosimy :lol: Quote
Recommended Posts