Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

.ania, ja na razie śledzę i klub pudla i informacje na stronie ZKwP o miotach, bo jakoś wierzyć mi się nie chce że wszystkie hodowle pudli są w klubie :D jakoś mało ich :P nie wiem czemu ale pudle zawsze wydawały mi się rasą tak popularną że o szczeniora nie powinno być kłopotu - teraz widzę że łatwiej kupić ONka po przebadanych rodzicach ze wszystkimi możliwymi szkoleniami niż pudla :D bo na ONa się "czaiłam" ale postępujące uczulenie nie daje mi złudzeń, że o psie owczarkowatym mogę sobie pomażyć ;) (jeszcze trzy lata temu byłam uczulona tylko na szczurze samce [co się troche poprawiło o dziwo!i moge mieć samce o każdej sierści prócz standard] :P później doszły koty, a teraz i psiaki :/ najpierw golden kolezanki - tylko swędzenie, dziś już i wysypka i łzawienie, później bokser kumpla, amstaff koleżanki i moje ukochane kaukazy tatowe :( - raz do roku je gole i po kilku godzinach wracam czerwona zapłakana i wszystko mnie swędzi :/ ale trzeba sie zmusić.. )

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Walentynkowy miot czarnych średników-4 muszkieterów i 2 damy

rodzice
Sire:
INTCH SRCH RS-JCH HR-JCH CEEuJW'06
Canmoy's Metropolis
prcd-PRA: "A" by parents PL 0/0 HD: B full dentition

Dam:
INTCH EuJW'04 PLCH PL-JCH BA-JCH
Tatiana Nero Sabadiana
prcd-PRA: clear/normal PRA,LL,CAT: "free" PL 0/0 HD: A full dentition - exclusively solid black bloodline

Posted

Serdecznie gratuluje maluszków muszkieterów i dam , niech zdrowo rosną .

A u mnie takie plany ogromne , ale pudle i charciki to mogłabym mieć malutkie na okrąglo ,takie sa kochane . Najbardziej boje się miociku afganów ,bo to jednak duzy pies i potrzebuje więcej wszytskiego niż te kurduple .

Posted

Dzięki :)
Szczeniaczkowy sezon 2009 został otwarty :multi:

Dzięki Bi-Bi za opiekę nad Tatianą i walentynkami :kiss_2: a Karce wspieranie Bi-Bi :kiss_2:
Tak same czarnuchy, zresztą zgodnie z przewidywaniami ;)
Trzymam kciuki za Mafinkę i wnuczki Lakusiowe :) nie mogę się ich doczekać :)

Posted

To będzie chyba bardzo kochliwy miot;):loveu:

Sonya też się nie mogę doczekać, ale i bardzo się boję. Na razie żadnych wyraźnych objawów, no ale "objwową" sukę już miałam, więc chyba raczej wszytsko jest w pożądku. Mafina biega, skacze, je i duuużo śpi. Może za tydzień wybierzemy się podejrzeć co nieco.

Posted

[quote name='Alfa1']Walentynkowy miot czarnych średników-4 muszkieterów i 2 damy

rodzice
Sire:
INTCH SRCH RS-JCH HR-JCH CEEuJW'06
Canmoy's Metropolis
prcd-PRA: "A" by parents PL 0/0 HD: B full dentition

Dam:
INTCH EuJW'04 PLCH PL-JCH BA-JCH
Tatiana Nero Sabadiana
prcd-PRA: clear/normal PRA,LL,CAT: "free" PL 0/0 HD: A full dentition - exclusively solid black bloodline

Serdeczne gratulacje ! :loveu::loveu::loveu:
Niech maluchy zdrowo rosną !!! :loveu:
Czekamy na foto relacje!!! :eviltong:

Posted

Paula & Goffi dzięki :) zdjęcia są w "papisiowym" temacie :)
Gośka wszystko będzie w porządku, a który to już dzień?:cool3:
Być może kiedyś po Mafinie doczekasz się kiedyś czekoladek :razz:, w końcu w jej rodowodzie są też brąziki :)

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Cóż miot w hodowli Nontiscordardire już prawie, prawie staje się rzeczywistością, ale nie chcąc zapeszać dziś 63 dzień, a my nadal czekamy.Szczeniorki w brzuchu się kręcą, moja córa nawet nasłuchuje, czy nie szczekają. Mam zdjęcia Broccki(i nie tylko) z wielkim brzuchem, ale wstyd się przyznać zapomniałam jak się zdjęcia wstawia.
pozdrawiam Justyna i Brocca

Posted

.:TULA:. napisał(a):
Cóż miot w hodowli Nontiscordardire już prawie, prawie staje się rzeczywistością, ale nie chcąc zapeszać dziś 63 dzień, a my nadal czekamy.Szczeniorki w brzuchu się kręcą, moja córa nawet nasłuchuje, czy nie szczekają. Mam zdjęcia Broccki(i nie tylko) z wielkim brzuchem, ale wstyd się przyznać zapomniałam jak się zdjęcia wstawia.
pozdrawiam Justyna i Brocca

Justyna dawaj fotki :D bo razem to ślicznie wyglądacie :D :loveu::loveu::loveu:

Posted

Ja naprawdę nie pamiętam jak się zdjęcia wstawia, to przez to że zostałam odcięta od internetu.Teraz korzystam grzecznościowo od znajomych, a jak znam siebie to przypomnienie jak to się robi zajeło by mi ze 3 dni , a ja muszę wracać sucz pilnować.

Posted

Justyna mam nadzieję że mnie nie zabijesz jak wstawię za Ciebie fotki;)

Brocca na tydzien przed porodem i Justynka na .... przed porodem:lol:

i Marta z Broccą

Posted

jakie piękne przyszłe mamy ;)

zazdraszczam przyszłym właścicielom maluchów i strasznie żałuje że u mnie w tym roku jeszcze nie może pojawić się taki psiak :-(

Posted

Albo może Brocca doszła do wniosku że razem z pańcią będzie przechodzić przez tą ciężką ale i zarazem wspaniałą chwile :cool3:??

Posted

cawir napisał(a):
Albo może Brocca doszła do wniosku że razem z pańcią będzie przechodzić przez tą ciężką ale i zarazem wspaniałą chwile :cool3:??

Oj Cawir wypluj te słowa , bo zaraz Justyna i Iwona tu zawału dostaną hehhehee. Jak Justynka będzie rodzić dzidzię ,to maluszki już powinny iść do nowych domków .

Posted

EEE z tym zawałem to aż tak źle nie będzie no chyba że Brocca urodzi ze 20 sztuk super zdrowych i pięknych szczeniaczków i teraz się martwi tą sprawą i nie chce się tak szybko pchać w pieluchy :evil_lol:

Posted

Brocca to chyba sobie żartuje z nas wszystkich i nie chce się swoimi maluchami podzielić....:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Justynka, Iwonka przemuwcie jej do rozumku, że ona to pies i a nie słonik co 2 lata jest w ciąży, no chyba że Justyna jej tak w tej ciąży dogadzała, że nie ma zamiaru się dzieciaków z bruzcha pozbyć....