sachma Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 .ania, ja na razie śledzę i klub pudla i informacje na stronie ZKwP o miotach, bo jakoś wierzyć mi się nie chce że wszystkie hodowle pudli są w klubie :D jakoś mało ich :P nie wiem czemu ale pudle zawsze wydawały mi się rasą tak popularną że o szczeniora nie powinno być kłopotu - teraz widzę że łatwiej kupić ONka po przebadanych rodzicach ze wszystkimi możliwymi szkoleniami niż pudla :D bo na ONa się "czaiłam" ale postępujące uczulenie nie daje mi złudzeń, że o psie owczarkowatym mogę sobie pomażyć ;) (jeszcze trzy lata temu byłam uczulona tylko na szczurze samce [co się troche poprawiło o dziwo!i moge mieć samce o każdej sierści prócz standard] :P później doszły koty, a teraz i psiaki :/ najpierw golden kolezanki - tylko swędzenie, dziś już i wysypka i łzawienie, później bokser kumpla, amstaff koleżanki i moje ukochane kaukazy tatowe :( - raz do roku je gole i po kilku godzinach wracam czerwona zapłakana i wszystko mnie swędzi :/ ale trzeba sie zmusić.. ) Quote
Alfa1 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Walentynkowy miot czarnych średników-4 muszkieterów i 2 damy rodzice Sire: INTCH SRCH RS-JCH HR-JCH CEEuJW'06 Canmoy's Metropolis prcd-PRA: "A" by parents PL 0/0 HD: B full dentition Dam: INTCH EuJW'04 PLCH PL-JCH BA-JCH Tatiana Nero Sabadiana prcd-PRA: clear/normal PRA,LL,CAT: "free" PL 0/0 HD: A full dentition - exclusively solid black bloodline Quote
Joanna G Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Serdecznie gratuluje maluszków muszkieterów i dam , niech zdrowo rosną . A u mnie takie plany ogromne , ale pudle i charciki to mogłabym mieć malutkie na okrąglo ,takie sa kochane . Najbardziej boje się miociku afganów ,bo to jednak duzy pies i potrzebuje więcej wszytskiego niż te kurduple . Quote
Gośka Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Super:multi: Gratuluję Sonya maluszków, czyli same czarnuchy? A my w najbliższym czasie też wybierzemy się na USG zobaczyć czy jakieś małe fasolki będą:p Quote
Sonya-Nero Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Dzięki :) Szczeniaczkowy sezon 2009 został otwarty :multi: Dzięki Bi-Bi za opiekę nad Tatianą i walentynkami :kiss_2: a Karce wspieranie Bi-Bi :kiss_2: Tak same czarnuchy, zresztą zgodnie z przewidywaniami ;) Trzymam kciuki za Mafinkę i wnuczki Lakusiowe :) nie mogę się ich doczekać :) Quote
Gośka Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 To będzie chyba bardzo kochliwy miot;):loveu: Sonya też się nie mogę doczekać, ale i bardzo się boję. Na razie żadnych wyraźnych objawów, no ale "objwową" sukę już miałam, więc chyba raczej wszytsko jest w pożądku. Mafina biega, skacze, je i duuużo śpi. Może za tydzień wybierzemy się podejrzeć co nieco. Quote
Paula&Goofi Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 [quote name='Alfa1']Walentynkowy miot czarnych średników-4 muszkieterów i 2 damy rodzice Sire: INTCH SRCH RS-JCH HR-JCH CEEuJW'06 Canmoy's Metropolis prcd-PRA: "A" by parents PL 0/0 HD: B full dentition Dam: INTCH EuJW'04 PLCH PL-JCH BA-JCH Tatiana Nero Sabadiana prcd-PRA: clear/normal PRA,LL,CAT: "free" PL 0/0 HD: A full dentition - exclusively solid black bloodline Serdeczne gratulacje ! :loveu::loveu::loveu: Niech maluchy zdrowo rosną !!! :loveu: Czekamy na foto relacje!!! :eviltong: Quote
aneta Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 No to się sypnie :loveu: Gosia :thumbs: Quote
Sonya-Nero Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Paula & Goffi dzięki :) zdjęcia są w "papisiowym" temacie :) Gośka wszystko będzie w porządku, a który to już dzień?:cool3: Być może kiedyś po Mafinie doczekasz się kiedyś czekoladek :razz:, w końcu w jej rodowodzie są też brąziki :) Quote
Gośka Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 No może nawet te czekoladki i będą w przyszłości jeśli moje plany wypalą:cool3: Dzisiaj wypadałby 25 dzień (mniej więcej):p Quote
lilix4 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Widzę że bedzie puppy bum:D My dopiero za jakieś 2,3 latka Pozdrawiam Quote
brazowa1 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 wspaniale patrzec na szczesliwe i kochane pudle :) Kiedys-na emeryturze-bede takiego miala. Quote
PATIszon Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 E tam, na emeryturze to ja sobie kupie ze dwa rodezjany.:evil_lol: Pokim mloda i sily witalne mam to bym chciala jeszce pudla, ino juz pelnosprawnego.....:mad: Quote
.:TULA:. Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Cóż miot w hodowli Nontiscordardire już prawie, prawie staje się rzeczywistością, ale nie chcąc zapeszać dziś 63 dzień, a my nadal czekamy.Szczeniorki w brzuchu się kręcą, moja córa nawet nasłuchuje, czy nie szczekają. Mam zdjęcia Broccki(i nie tylko) z wielkim brzuchem, ale wstyd się przyznać zapomniałam jak się zdjęcia wstawia. pozdrawiam Justyna i Brocca Quote
Śnieżynka Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 .:TULA:. napisał(a):Cóż miot w hodowli Nontiscordardire już prawie, prawie staje się rzeczywistością, ale nie chcąc zapeszać dziś 63 dzień, a my nadal czekamy.Szczeniorki w brzuchu się kręcą, moja córa nawet nasłuchuje, czy nie szczekają. Mam zdjęcia Broccki(i nie tylko) z wielkim brzuchem, ale wstyd się przyznać zapomniałam jak się zdjęcia wstawia. pozdrawiam Justyna i Brocca Justyna dawaj fotki :D bo razem to ślicznie wyglądacie :D :loveu::loveu::loveu: Quote
.:TULA:. Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Ja naprawdę nie pamiętam jak się zdjęcia wstawia, to przez to że zostałam odcięta od internetu.Teraz korzystam grzecznościowo od znajomych, a jak znam siebie to przypomnienie jak to się robi zajeło by mi ze 3 dni , a ja muszę wracać sucz pilnować. Quote
Gośka Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Justyna mam nadzieję że mnie nie zabijesz jak wstawię za Ciebie fotki;) Brocca na tydzien przed porodem i Justynka na .... przed porodem:lol: i Marta z Broccą Quote
sachma Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 jakie piękne przyszłe mamy ;) zazdraszczam przyszłym właścicielom maluchów i strasznie żałuje że u mnie w tym roku jeszcze nie może pojawić się taki psiak :-( Quote
Joanna G Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Justynko ślicznie wyglądasz . A jak tam Brocca , dalej się obija ?? Quote
cawir Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Albo może Brocca doszła do wniosku że razem z pańcią będzie przechodzić przez tą ciężką ale i zarazem wspaniałą chwile :cool3:?? Quote
Joanna G Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 cawir napisał(a):Albo może Brocca doszła do wniosku że razem z pańcią będzie przechodzić przez tą ciężką ale i zarazem wspaniałą chwile :cool3:?? Oj Cawir wypluj te słowa , bo zaraz Justyna i Iwona tu zawału dostaną hehhehee. Jak Justynka będzie rodzić dzidzię ,to maluszki już powinny iść do nowych domków . Quote
Gośka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Dalej nic, Brocca widać stwierdziła że lepiej później niż wcześniej pchać się w "pieluchy":evil_lol: Quote
cawir Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 EEE z tym zawałem to aż tak źle nie będzie no chyba że Brocca urodzi ze 20 sztuk super zdrowych i pięknych szczeniaczków i teraz się martwi tą sprawą i nie chce się tak szybko pchać w pieluchy :evil_lol: Quote
Śnieżynka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Brocca to chyba sobie żartuje z nas wszystkich i nie chce się swoimi maluchami podzielić....:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Justynka, Iwonka przemuwcie jej do rozumku, że ona to pies i a nie słonik co 2 lata jest w ciąży, no chyba że Justyna jej tak w tej ciąży dogadzała, że nie ma zamiaru się dzieciaków z bruzcha pozbyć.... Quote
Recommended Posts