Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

OT sie znow robi ;).
Tak naprawde barf nie jest pracochlonny, zakupy w miesnym czy warzywniaku i tak przeciez robie. Potem tylko pociac (zmiksowac) i wrzucic do michy. Znacznie szybciej idzie przygotowanie niz gotowanego. A przy przygotowaniu raz na jakis czas procji i mrozeniu, to juz bajka - wyjmujesz, rozmrazasz i spokoj :).

Posted

karjo2 napisał(a):
OT sie znow robi ;).
Tak naprawde barf nie jest pracochlonny, zakupy w miesnym czy warzywniaku i tak przeciez robie. Potem tylko pociac (zmiksowac) i wrzucic do michy. Znacznie szybciej idzie przygotowanie niz gotowanego. A przy przygotowaniu raz na jakis czas procji i mrozeniu, to juz bajka - wyjmujesz, rozmrazasz i spokoj :).

Wciąż wiem za mało nt. BARF-u ale przyznaję,że pociąga mnie - gdyby nie wizja mojego pieska z kością wylegującego się na "meblach":lol: to oczywiście wizja hipotetyczna i przesadzona /nie mam fobii w temacie: czystość/.
A tak poważnie to chętnie podawałabym mojej Fudze kości, ale jeszcze się nie odważyłam - dostaje różnej maści chrząstki itp. ale jestem "rozwojowa" i nie wykluczam,że dam się "nawrócić" na inny sposób żywienia - ale już w innym wątku :lol:

Posted

[quote name='Jota'] A tak poważnie to chętnie podawałabym mojej Fudze kości, ale jeszcze się nie odważyłam - dostaje różnej maści chrząstki itp. ale jestem "rozwojowa" i nie wykluczam,że dam się "nawrócić" na inny sposób żywienia - ale już w innym wątku :lol:No, jak moj dostanie taka za przeproszeniem krowia noge, to jest co sprzatac :evil_lol: ale pies jaka ma radoche, jak caaaaly dzien lezy rozwalony na swoim poslaniu i tylko slychac to urocze mlaskanie ohydne :evil_lol:
No i jak taka kosc obrobi z mieska i jeszcze w dodatku sama kosc tez podgryzie troche, to trzy dni by mogl jesc same jablka, sliwki i inne zmory i NIC mu nie sprowokuje 'biegunow' :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Ok, koniec offa :eviltong:

Posted

I znowu podzielone zdania :evil_lol:
Ale dzięki wszystkim bardzo, bo to zawsze coś. Jeszcze podpytam właścicieli psów, hodowce i może wreszcie mi się uda wybrac :cool3:

Posted

Nikt ci nie pomoże w wyborze, bo każdy pies jest inny. Co z tego że ktoś poleci ci coś na czym świetnie żyje jego pies, skoro twój może znieść to fatalnie. Sama musisz wypróbować.
Wg. mnie ostatnio paranoja jest w kwestii czytania składów karm, sama czytałam już kilka bardzo fachowych opnii z różnych forów, równie bardzo podzielonych.
Mnie ostatnio poleca się namiętnie Taste Of The Wild, jako bardzo atrakcyjna konkurencję dla Orijena i co? i zawartość białka nadal strasznie wysoka...