Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Joanna Karasiewicz napisał(a):
No patrzcie nie było mnie kilka dni a tu tyle sie działo. Ja mam na razie jednego grzywka i bardzo go kochamy ale być może nie długo będzie drugi. Śliczne maluszki i śliczna ruda sunia Kofi, podziwiam Cię za to, że tak potrafiłas zaopiekować się tymi grzywkami po przejściach. Widać, że są teraz szczęśliwe i wiedzą, że u Ciebie jest ich domek :lol:

Dziękuję Ci bardzo Joasiu. Zanim "nietykalni" do mnie przybyli - czekały na nich już 3 nowe domki. Jednak bardzo szybko okazało się, że ich psychika i brak socjalizacji nie pozwalały na rozdzielenie ich. Psy wyskakujące przez okno, skaczące z zębami do twarzy, załatwianie się w talerz z jedzeniem, padaczka Golasa ze stresu .... Przyznaję, że przez pierwsze lata dały mi w kość okrutnie. Kilka razy w akcie desperacji i będąc bliska załamania nerwowego już prawie wychodziłam do weta na eutanazję :shake:. Ale gdy widziałam ich uczucie wobec mnie i ich drugą lepszą stronę duszy to za każdym razem się łamałam i dawałam im kolejną szansę. I tak przez 3 lata :evil_lol: od szansy do szansy. Teraz jest już zdecydowanie lepiej. Nigdy nie będzie super i tak jakbym tego chciała, ale w porównaniu do tego co było to jest rewelacja.
Mam nadzieję, że te cholery kiedyś to docenią:evil_lol:;)

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Juta napisał(a):
Z założenia miały zostać tylko 3 czarnulce. Ale nikt nie chce pokochać Emi i najprawdopodobniej zostanie cała czwóreczka :roll:

jak nie kochac takiego golaska, cudowna jest :loveu::loveu::loveu:
ja bym brala bez zastanowienia :)

Posted

Tak, Emi wprawdzie na MISS europejskich ringów jak na razie nie rośnie ;), ale charakter ma więcej niż bajeczny. Każdemu życzyłabym pieska tak cichego, tak kochającego, posłusznego, zapatrzonego we właściciela i tak mądrego jak ona. Dlatego znalezienie jej domku jest tym bardziej trudne, żeby w niczym nie skrzywdzić tak kochającego serduszka.
Wogóle wszystkie 4 maluchy mają super charaktery.

Posted

Obiecuję, że jak tylko dorwę czyjś aparat i kogos do pomocy to zaraz wstawię foteczki, bo towarzystwo bardzo się zmieniło od ostatniego focenia.
Jednak na najbliższe dni jestem bez szans :placz: .

Posted

Docenią, docenią. sama sie przekonałam, że to pieski o wielkich sercach. Mialam juz w swoim życiu kilka psów o różnych chatakterach i wierz mi takiego jak Tobi w życiu nie miałam. Wiec i Twoje też docenią to co dla nich robisz. Trudno pieskom po przejściach zaufać znowu człowiekowi, trzeba dużo cierpliwości i samozaparcia aby zrozumieć ich psychkę i zranione serduszka. Dlatego podziwiam to co dla nich zrobiłaś. :Dog_run::lol::lol::lol:

Posted

Maluchy urodziły się 1 września. Nowych zdjęć, niestety, nie mam gdyż aktualnie dopiero szykuję się do kupienia porządnego aparatu. Mam nadzieję, że za tydzień uda mi się namówić bratową na pomoc w robieniu zdjęć ich aparatem :mad:. Maluchy zmieniły się tak, że wyprostowały im się grzbiety i wyrównały proporcje. Tzn nie mają już takich garbów :cool3:. A Emi nie ma już ani jednej białej plamki na grzbiecie. Teraz ma grafitową pelerynkę :lol:. I zdecydowanie wydłużyły im się pychole. Frodo rośnie chyba na giganta, bo jak narazie jest sporo większy od rodzeństwa :roll:. Emi jest najdrobniejsza i niestety najbardziej niezgrabna. Bardzo możliwe, że jeszcze się wyrobi, bo maluchy zmieniły się nie do poznania od czasu ostatnich zdjęć. Zobaczymy. Za to to nadrabia cudnym charakterem :loveu:. Ogromna z niej pieszczoszka i widzę, że bardzo nie lubi najmniejszych rozstań.
A ja mieszkam w Lublinie.

Posted

Moja strona, ach... ta strona. Tragedia, wiem :placz:. Na razie musi jeszcze tak być. Myślę, że za parę miesięcy (jak czarnule podrosną) będzie już gotowa całkiem nowa. Właśnie ktoś już mi mówił, że się nie wyświetla jej treść. U mnie wszystko widzę dobrze. Ba, nawet zmiany wprowadzam :razz:

• 1 month later...
Posted

Oj bardzo, bardzo, hihi:loveu:
Aparacik już jest czyli połowa sukcesu za mną. Nad pomocą fotografa ;) pracuję i wszystko jest na najlepszej drodze :cool3:.
Wstawię, wstawię. Wstawię całą masę zdjęć tylko najpierw niech pogoda trochę "puści", bo u nas błoto okropne i jak moje cukiereczki wracają z ogrodu po szalonych zabawach to ostatnia rzecz na jaką mam wówczas ochotę gdy je widzę to robienie im zdjęć :evil_lol::lol:;) U nas co i rusz sypie mokrym śnieżkiem :angryy:

Posted

no jakie już duże, jak czas szybko leci. Zamiast dac fotki wypielęgnowanych mapecików to pańca w olej wsadziła i dopeiro fociła:mad: ale dobrze,ze oliwisz. Co do ustawiania maluszków hl to spróbuj im ogona nie podnosić to myślę,ze wtedy grzbiecik będzie ładniejszy bo psy robią często takie jak się im ogonki podnosi a nie lubia tego;)

Posted

Dziękuję dziewczyny. Jest mi bardzo miło. Czas leci strasznie szybko. Żeby tak jeszcze nasz czas leciał odwrotnie proporcjonalnie :cool3: to byłaby pełnia szczęścia.
Ilonko, no właśnie .... ogon w dół, ogon w bok, ogon w górę :evil_lol:. Sama już nie wiem kiedy i co jest lepsze :roll:. Każdy doradza po swojemu a i ja sama "zapożyczam" to i owo z oglądanych stron. Ale faktycznie, "z tym ogonkiem" to troszkę się garbią i wiercą małe diabełki :lol:. Może dlatego, że Bleki swoim ustawianiem się w bezruchu puścił mi wodze fantazji wobec pozostałej gromadki ;):lol:
A jak Ci się Ilonko widzi image uszu Kofi :loveu:?
Nesjanko, a co Ty na to? :p

Posted

Ilka21 napisał(a):
no jakie już duże, jak czas szybko leci. Zamiast dac fotki wypielęgnowanych mapecików to pańca w olej wsadziła i dopeiro fociła:mad: ;)

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Bo ja je na noc kąpałam i jak były wilgotne to mi się wciąż wydawało, że za mało i wciąż za mało tej oliwki. Więc je tak dooliwiałam "co i rusz"... Dopiero rano zobaczyłam "cóż uczyniłam tym biednym zwierzętom" :diabloti:. Tyle, że rano nie było już czasu na poprawki, gdyż "pomoc techniczna" fotografa miała tylko krótką wolną chwilę na asystę ;).

Posted

A brakuje, brakuje. Ale tylko na zdjęciach. Już jej nie "robiłam" na sesję, bo od Blekiego różni się tylko klapniętymi uszami. Dlatego wstawiłam dwa razy Blekunia:lol:;)