Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam ponownie, nie znalazłem na forum takiegomposta z jedzeniem dla najmłodszych, wiec pytam .. Moja suczka ma 7 tygodni. Co powinienem kupic do jedzienia ? I ile razy dawac jedzienie ? Z góry dziękuje za pomoc .

Posted

Konsultowales sie z hodowca, takie podstawowe wiadomosci dostajesz, biorac psa z hodowli przeciez.
Czym psiak byl do tej pory karmiony?
Jesli to taki psiak bazarkowy, w "typie" i nie wiadomo, na czym byl, to masz do wyboru gotowane, domowe jedzenie, barf i sucha karme dobrej jakosci, bez konserwantow chemicznych, nie marketowke typu Pedigree itp.
Ale takie kwestie powinienes miec w malym palcu, myslac o psie, przed jego kupnem :-o.

• 3 months later...
Posted

karjo2 napisał(a):
Konsultowales sie z hodowca, takie podstawowe wiadomosci dostajesz, biorac psa z hodowli przeciez.
Czym psiak byl do tej pory karmiony?
Jesli to taki psiak bazarkowy, w "typie" i nie wiadomo, na czym byl, to masz do wyboru gotowane, domowe jedzenie, barf i sucha karme dobrej jakosci, bez konserwantow chemicznych, nie marketowke typu Pedigree itp.

Święte słowa święte słowa :p

• 10 months later...
Posted

otyłość u psów pojawia się głównie z powodu błędów dietetycznych ( dokarmianie, karmmy z wypełniaczami, węglowodany) i niedostatecznej ilości ruchu. Napisz czym karmisz. ile razy dziennie i ile ruchu zapewniasz swojemu psu.

Posted

g@l@xy napisał(a):
otyłość u psów pojawia się głównie z powodu błędów dietetycznych ( dokarmianie, karmmy z wypełniaczami, węglowodany) i niedostatecznej ilości ruchu. Napisz czym karmisz. ile razy dziennie i ile ruchu zapewniasz swojemu psu.

Pati dostaje 2 razy dziennie nie całą garstkę chrupek Royal Canin dla yorków powyżej 10 miesiąca. Ruchu ma nie zawiele z powodu braku czasu ale wychodzi po kilka razy dziennie na podwórko i bawi się około 15 minut z owczarkiem niemieckim. Nie ukrywam, że jest trochę dokarmiana, ale coraz mniej;)

Posted

kordzinkasia napisał(a):
Pati dostaje 2 razy dziennie nie całą garstkę chrupek Royal Canin

heh nie wiem co wszyscy z tym royalem, dla mnie to karma dla królika.....

Posted

g@l@xy napisał(a):
heh nie wiem co wszyscy z tym royalem, dla mnie to karma dla królika.....

Ja daję swojej suni royala bo jak ją juz kupiłam to hodowca powiedzial ze to jadla wiec kupuje ta karme dalej.

Posted

ludziki poszerzajcie swoje horyzonty.....
poczytajcie składy karm! błagam Was na kolanach! Wnikliwie czytacie skład jedzenia kupowany dla siebie a w psie karmy wierzycie bezkrytycznie, bo hodowca powiedział.....

Posted

[quote name='g@l@xy']ludziki poszerzajcie swoje horyzonty.....
poczytajcie składy karm! błagam Was na kolanach! Wnikliwie czytacie skład jedzenia kupowany dla siebie a w psie karmy wierzycie bezkrytycznie, bo hodowca powiedział.....[/QU
Ja też daję royal dla psów dorosłych, karma ta ma elementy niezbędne do prawidlowego rozwoju, wit i mikroelementy, czemu uważasz ze jest taka zla? A czym ty karmisz?

• 2 weeks later...
Posted

Zgadzam sie z tym, royal jest do kitu moje tez na poczatku jadly, ale teraz wreszcie znalazlam odpowiednia dla nich karme duzo lepszej jakosci niz royal. Polecam Arden Grange.