Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a no:smile: zapomnialam zmienic tytuł. rodzinka fajna- w końcu po wielu pertraktacjach zgodziłam się wydać Nikusia:evil_lol::oops:. Dziewczyna rzuciła mi się na szyję. Rodzinka lekko zwariowana- tak jak Niko.

Posted

Charly napisał(a):
a no:) zapomnialam zmienic tytuł. rodzinka fajna- w końcu po wielu pertraktacjach zgodziłam się wydać Nikusia:evil_lol::oops:. Dziewczyna rzuciła mi się na szyję. Rodzinka lekko zwariowana- tak jak Niko.

JJjeeeeeeeeee:multi::multi::multi::multi:to super!!!beda jakies fotki z domku?/A u Malpki na watku tez straszna cisza...byly wizyty??Jak ona sie ma???

Posted

no wiesz- mnie dom maupki raczej nie wpuści. Odebralam im Małpkę na sterylizację, niko wogole został odebrany i raczej mało mnie kochają. Ale z tego co wiem, hop miala jakąs zaufaną osobę ,która podobno sprawdzi/sprawdza domek

Posted

Charly napisał(a):
no wiesz- mnie dom maupki raczej nie wpuści. Odebralam im Małpkę na sterylizację, niko wogole został odebrany i raczej mało mnie kochają. Ale z tego co wiem, hop miala jakąs zaufaną osobę ,która podobno sprawdzi/sprawdza domek

No ok rozumiem...:pnajwazniejsze ze jest szczesliwe zakonczenie tej historii(mam nadzieje ze szczesliwe:lol:)

• 1 month later...
Posted

Charly napisał(a):
Ale z tego co wiem, hop miala jakąs zaufaną osobę ,która podobno sprawdzi/sprawdza domek

Charly, proszę, żebyś nie podawała więcej błędnych informacji.

Małpka wróciła ponownie do schroniska i znowu czeka na dom. Widzę, że Niko również został źle wyadoptowany. Jakoś te psiaki nie mają szczęścia...

Posted

Charly napisał(a):
hop pisałas do mnie swego czasu na pw, że mnie już nie będziesz prosić o wizytę u małpki i że poprosiłas o to kogos, komu ufasz.

Charly, wiesz jak było... W prywatnych wiadomościach pisałaś co innego, a na wątku zamieszczałaś jeszcze inne informacje. Poprosiłam kogoś, ale ten ktoś olał mnie i moją prośbę.

Posted

Charly napisał(a):
napisałaś hop, że ktoś będzie kontrolował małpkę i tylko to tutaj napisałam. nie jest to wiadomością błędną.

Jest. Nie było mowy o kontrolach. To była prośba o wiarygodne informacje. Tylko tyle.

Posted

Charly napisał(a):
ja pamiętam coś innego. zresztą- wiarygodne informacje na temat sytuacji małpki w nowym domu bez kontroli czy wizyty w jej domu? ;)

Przesłałam Ci wiadomość dla przypomnienia. ;)
Skontaktowałam się wtedy z osobą, która była odpowiedzialna za tę adopcję i odwiozła tam Małpkę osobiście.

Charly, chyba lepiej, żebyś zaczęła ogłaszać Niko i szukać mu nowego - tym razem dobrego domu. Do schroniska zgłaszają się różni ludzie i bez wizyty przedadopcyjnej psy nie zawsze trafiają dobrze. Zresztą najlepszym tego przykładem jest Niko.

Posted

hop! napisał(a):
Przesłałam Ci wiadomość dla przypomnienia. ;)
Skontaktowałam się wtedy z osobą, która była odpowiedzialna za tę adopcję i odwiozła tam Małpkę osobiście.

Charly, chyba lepiej, żebyś zaczęła ogłaszać Niko i szukać mu nowego - tym razem dobrego domu. Do schroniska zgłaszają się różni ludzie i bez wizyty przedadopcyjnej psy nie zawsze trafiają dobrze. Zresztą najlepszym tego przykładem jest Niko.

acha. wiarygodne informacje o tym jak powodzi się małpce w domu bez wizyt na podstawie wrażenie z jednego dnia. chyba faktycznie nie rozumiemy się hop.

co do Niko: wiesz hop rozmawiamy o schronisku. niko jest jednym z wielu psów. i nie jest jedynym, który wraca. nie mam fizycznej mozliwosci zrobic wizyty dla kazdego z nich.

Posted

no tak oczywiście. oni go chcą. ale nie może tak być, że on biega luzem. 2 raz już uciekł. nic się nie stało. ale mogło się inaczej też skończyć.

tzn. to jest tak, ze ten facet zabiera go do firmy i on tam się widocznie nudzi i daje nogę. NIko nie jest psem którego można pozostawić samemu sobie. rozmawialiśmy o tym i jego właściciel zapewniał, że niko nie będzie miał mozliwości ucieczki, nawet jesli będzie mu się nudzic. No ale realia są jakie są.

Posted

hop! napisał(a):
(...)

hop! napisał(a):
(...)

Wczoraj, gdy dowiedziałam się, że Burka ma dom postanowiłam z pewnych względów wycofać się z elbląskich wątków. (..)

--------------------------

Posted

Kordonia, dziękuję za przypomnienie.
Wiedziałam, że szybko pojawisz się na wątku. ;)

Trzymam kciuki za dobry dom dla Niko i wierzę, że wspólnymi siłami taki w końcu mu znajdziecie.

Posted

hop! napisał(a):
Kordonia, dziękuję za przypomnienie.
Wiedziałam, że szybko pojawisz się na wątku. ;)

(...)

Cóż, myślę, że nie szybciej niż Ty na nieproszoną przez wyadoptowujacego i adoptującego wizytę poadopcyjną u Komy :) :)

Posted

kordonia napisał(a):
Cóż, myślę, że nie szybciej niż Ty na nieproszoną przez wyadoptowujacego i adoptującego wizytę poadopcyjną u Komy :) :)

Kordonia, adopcja Komy pozostawia wiele do życzenia i przede wszystkim nie ma nic wspólnego z Niko...

Posted

Być może według Ciebie hop! Bo według nas oraz osoby ktora byla tam na wizycie (przypadkowo po znajomośći- naprawdę po znajomości i z życzliwości hop! !!!) po adopcji-która jest wymagająca i której w tej kwestii bardzo ufam- nie jest. I ten fakt tez nie ma nic wspolnego z faktem ze nikt Ciebie o tą wizytę nie prosił. Przynajmniej nikt z osób bezposredno zaangazowanych.

Posted

hop! napisał(a):
Kordonia, adopcja Komy pozostawia wiele do życzenia i przede wszystkim nie ma nic wspólnego z Niko...

Jednakowoż obydwie adopcje nie dotycza Ciebie w żadnym aspekcie, i zgrozą napawa mnie myśl o Twoim angazowaniu sie w pomoc psom wyadoptowanym przez nas.
Nie chcemy po raz drugi podobnej kompromitacji, kiedy jesteśmy podmiotem wyadoptowujacym, a bez naszej wiedzy postronna osoba jedzie na wizytę poadopcyjną i przeprowadza ją nie do końca w formie, jaką sobie życzylibyśmy.
Mam nadzieje, ze jasno sie wyraziłam, i rozumiesz, co chcę przekazać.