Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hop! wprzysłała mi tekst o Małpce i Nikusiu do Dziennika Polskiego. Jak przewali się trochę kolejka to je ogłoszę. Takie piękne psy znajdą dobre domy a nie łańcuch i budę. To byłby koszmar jakby skazane były na mieszkanie w budach w zimie.:shake:

Posted

Niko miał być pierwotnie odebrany 28 maja. Potem było przesunięcie terminu. Charly, w piątek miałaś mi dać znać. Czy Niko zostaje u tych ludzi? Widzę, że wyrzuciłaś z podpisu jego bannerek...

Posted

tamb napisał(a):
Hop! wprzysłała mi tekst o Małpce i Nikusiu do Dziennika Polskiego. Jak przewali się trochę kolejka to je ogłoszę. Takie piękne psy znajdą dobre domy a nie łańcuch i budę. To byłby koszmar jakby skazane były na mieszkanie w budach w zimie.:shake:

Tamarko, proszę ogłoś Nikusia jak najszybciej. Może mu się uda...

Charly, dziękuję za informację.

Posted

Własnie dzwoniła do mnie Charly, która jest obecnie na spacerku z nikusiem- Małpka podobno bardzo sie cieszyła, kiedy wracała do tych ludzi,mimo wszystko Małpka ta panią bardzo pokochała, a pani ją. BYła kontrola u nich- pani kierownik z naszą panią behawiorystką były u tych ludzi w domu, obiecali,ze Małpka bedzie rwóniez w domu, nie tylko w ogrodzie- w domu było przygotowane legowisko dla Małpki. Kontrole jeszcze beda, wiec wszystko jest na dobrej drodze.

Państwo oddali Niko,poniewz sami sie przynają, ze mają już swoje lata i nie mają sił trenowac i biegac z tak żywiołowym psem (Małpka jest o niebo spokojniejsza).
Oddali NIko, żeby mógł znalezć odpowiedni dom, ale powiedzieli, ze bardzo chętnie w to miejsce przygarnęliby innego psa, starszego i zrównoważonego.
Dziś przyjechali do schroniska, wybrali Nero- psa duzego "strasznego" z wyglądu, który wiecej bedzie spał, niż szalał :) Nero nadaje sie do ogrodu i budy, nie bedzie na 100% kopał w ogródku, bo to nie w jego stylu, wiec bedzie żył luzem.
Dziś Nero zostanie wykastrowany,a w poniedizałek pojedzie do nowego domu.

Niko natomiast w następnym tygodniu zostanie wykastrowany i czeka na najlepszy dom na świexcie.

Charly, która teraz chodzi z nim po lesie mówi,z e pan Nika mówi prawde, ze wychodził z nim na spacery i próbował go układać, poniewz przedtrtem Niko to był nieokiełznany żywioł, szarpiacy, gryzącey smycz, skaczący- teraz grzecznie chodzi na smyczy przy nodze, jest spokojny i elegancki :)

Charly kazała mi tu napisac, ze po prostu widzi,z e niektórych ludzi sie da wyedukowac- świadczy o tym to,ze byli przeciwni sterylce, chcieli miec szczeniaki, a teraz akceptują nie tylko wysterylizowaną Małpkę, ale jak najbardziej sa na tak, jesli chodzi o kastrację psa :)

I nadal pozostaje główny pozytyw- Małpka bedzie pierwszą wysteryzliowaną suką w tej wsi, będzie swiecić przykładem i edukować cała wieś ;)

• 2 weeks later...
Posted

Niko teraz jest wyprowadzany codziennie na spacer. Bardzo się uspokoił, grzecznie chodzi na smyczy. nie skacze, nie podgryza.

pięknie uczy się robić siad. jest jak zawsze kochany i czekamy na dobry dom

w poniedziałek wykastrowany Nero jedzie do Małpki

Posted

tamb napisał(a):
Hop! wprzysłała mi tekst o Małpce i Nikusiu do Dziennika Polskiego. Jak przewali się trochę kolejka to je ogłoszę.

Tamarko, kiedy będziesz mogła ogłosić Nikusia?

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...