Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie powiedziałam, iż mi sie nie podoba banerek tylko, że jest tam błąd :P
Tylko tyle.

Wątpię żeby Niko został wydany do jakiejkolwiek firmy, gdyż i ponieważ on i pilnowanie nie ida raczej w parze, bo za bardzo lubi wszystko co się rusza.

No Niko - spadaj z tego schronu! Do domu! Ale to już!

Ejj.. a te zdjęcia jak Niko i Grubcio robią kupę są.. eehhmm.. niesmaczne <rzygi>

• Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ola la napisał(a):
o tak na pierwszy spacerek biore jakiegoś weterana;)
jakieś szkolenie będzie nawet dla wolontariuszy:cool3:

bardzo fajnie:). Czy Wasze schronisko jest tutaj na dogo?

Posted

Charly napisał(a):
bardzo fajnie:). Czy Wasze schronisko jest tutaj na dogo?

jasne Charly ,że jest:cool3: w moim podpisie banerek jest;)
Zapraszam zapraszam:cool3:

Nikusiu czekaj na ten wymarzony domek...chocby jeszcze nawet miesia czy dwa....cale zycie przed tobą więc domek musi byc exxxxtra!:multi:

Posted

katowice? ja myslalam ze w Bytomiu będziesz.

Katowice- przepelnione jest czytalam po brzegi:-(

A Nikus tak- musi isc do wspanialego domku -takiego jak on sam. Oglaszam go wszędzie. Ostatnio mialam zapytanie z Niemiec o niego. Ale wiesz jak to jest- raczej mało kto pojedzie 1000 km po psa. Ale kto wie. Nigdy nic nie wiadomo:)

Posted

Charly napisał(a):
katowice? ja myslalam ze w Bytomiu będziesz.

Katowice- przepelnione jest czytalam po brzegi:-(

A Nikus tak- musi isc do wspanialego domku -takiego jak on sam. Oglaszam go wszędzie. Ostatnio mialam zapytanie z Niemiec o niego. Ale wiesz jak to jest- raczej mało kto pojedzie 1000 km po psa. Ale kto wie. Nigdy nic nie wiadomo:)

Nie no kurcze nie w Bytomiu:(
Tam to nie ma co marzyć o wolontariacie:placz:

a do Katowickiego mam w miare blisko:lol:
a przepelnione no jest.....tyle piękności tam jest....

A Nikusiowi się uda!
z Niemiec powiadasz:cool3:Jakaś polska rodzinka?
Jak dobry domek to pewnie nieh tam jedzie;)

Posted

niedobrze. niedobrze. nie chca wolontariatu- od razu wiadomo, że coś nie tak. u nas tez tak bylo. dopiero w styczniu OTOZ Animals przejęli schronisko i takie cuda jak na zdjęciach:cool3:sa możliwe:)

Posted

Ola la napisał(a):

A Nikusiowi się uda!
z Niemiec powiadasz:cool3:Jakaś polska rodzinka?
Jak dobry domek to pewnie nieh tam jedzie;)

nie nie. niemcy jacys pisali, ale tak tylko pytali. zobaczymy:)

na razie dodalm go znow na portel elbląski

Posted

Charly napisał(a):
nie nie. niemcy jacys pisali, ale tak tylko pytali. zobaczymy:)

na razie dodalm go znow na portel elbląski

aaaa rozumiem;)
hehe no to jeśli będzie coś na rzeczy to musisz Nikusiowi słownik spakować:evil_lol:

Posted

no a jak;)

musiliby byc sprawdzeni. psa musialaby przejąc orga jakas, umowa itd. kasa na paszport, kastrację, transport- więc raczej mysle, ze dom będzie tu;)

tylko niech się w koncu zglosi. Nikus jest taki cudny. Goni wszystko co się rusza. mój cień, motyle, osy:mad:

Posted

Nikuś dziś - zdjęcia robiła Vitka:lol:
Uszko goi się, zarasta, Niko znowu nim rusza- jak widać brakuje kawalka- na szczęście psy nie mają lusterka;)

Posted

własnie, szczęśliwy- te psy są niesamowite. płaczą w kojcach, takie są opuszczone i nieszczęśliwe. Ale na spacerku zapominaja o wszystkim. nie mysla co bylo i nie myslą co będzie. bardzo się staram choć troszkę tego nauczyć

Posted

jest trudny. bo niko trzeba wnosic. on się zapiera. teraz jest w izolatce, gdzie sa takie drzwiczki metalowe, a dopiero potem drzwi z szybą. Niko wspina się po tych metalowych drzwiczkach i próbuje uciekac, zanim zamknę drzwi. Jest tak zwinny, że faktycznie jak maupka wychodzi tak z kojca. zamykam drzwi a on trąca mnie łapą. muszę mu drzwi zatrzaskiwac przed nosem i wiem że stoi pod nimi i wychwytuje kazdy mój ruch...to wszystko nie jest łatwe-ale trudno. ja w schronisku generalnie mam doła. Ale co zrobic. bez spacerow jeszcze gorzej dla nich.

Posted

O matulu no strasznie no:-( tego sie wlasnie boje:-(
ale tak jak piszesz bez spacerow jeszcze gorzej:shake:

Niko zobaczysz kiedyś wyjdziesz i nie wrócisz:evil_lol:
jakkolwiek dziwnie to brzmi.

Posted

puk puk..no jak można go nie chciec:-o

nie ma chyba zdjęcia, ktore lepiej oddaje naturę Nikusia niż to własnie. taki słodki głupolek łobuziak:loveu::loveu:.

Posted

a ja dzis znow bylem na spacerku z moim kumplem Grubciem. Bardzo się lubimy i tolerujemy. Grubcio jest troszkę zazdrosny o nasza wolontariuszkę i jesli ona go glaszcze a ja podejde to czasem warknie. ale tak dla zmylki tylko. Nawet jak nie odejde, to nic mi nie robi. Fajny jest Grubcio. Mniejszy ode mnie z 10 razy- jest tak duży jak moja noga. Zwariowany jak ja- choc szybciej się męczy.

A jak ładnie razem spacerujemy na smyczce. Nasza wolontariuszka trzyma obie smycze tylko w jednej ręce i idziemy grzecznie łapa w łapę az do lasu:painting::painting:. Gadamy ze sobą, liżemy się i bijemy na pyski w drodze- ale wszystko z miłości kumpelskiej i towarzystwa w niedoli... No bo mi brakuje kawalka ucha a Grubciowi troszkę sadełka wcięło:niewiem:. w lasku wolontariuszka mnie puszcza wolno wtedy bardzo wariuję:Dog_run: Grubcio nie może byc spuszczony, bo on wtedy zapomina o nas i chce zalatwiac jakies swoje sprawy za siedmiona górami i lasami:scared: Więc zostaje na smyczy. Ale na dlugiej, bo swojej i mojej. To mu wystarcza, choc czasem się buntuje:evilgrin:, ale tylko na chwilkę.Szkoda, ze nie mamy dziś zdjęc, ale w sumie kilka stron wczesniej są.
to tyle. niko ( czekam na dom nadal- grubcio tez:roll:)
:bluepaw: