Charly Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 Przyjechali dzis fajni, mili państwo. ale fajni i mili nie znaczy niestety odpowiedni dla psa. Niko mial isc na wies. do domku. wszytko super, ale niestety dom nie ogrodzony....... i kastracja tez kategorycznie nie. Więc Niko ani zaden inny pies nie zostal wydany. bardzo zal, ze nikus nadal w schronisku. strasznie się cieszę, że nie zostal wydany do miejsca,ktore nie byloby bezpieczne.takie rzeczy cieszą ogromnie. Nikus jest kochany. taki slodki. Dzis na spacerku znalazl sobie zgnile jablko. biegl z nim kilka metrow.upuszczal, znow biegl, znow upuszczal, znow biegł i tak bez konca. Bawil się jak dzieciak. tak malo tym psiakom do szczescia potrzeba a jednak jak widac i to jest za duzo:-( Quote
Maadzia Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 hm. Zdecydowanie jest dzieciakiem. Ale co z tego, skoro jest z tymi mniejszymi suczkami (bo on jest z suczkami, nie?) i je dominuje... one trochę na tym ubolewają, no i pomimo wszystko, on jest od nich większy.. Wydaje mi się, ze można by było go przenieść.. Że nawet trzeba by było. Quote
Charly Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 Maadziu rozmawialam na ten temat z Rybcia. . Poruszmy ten temat w schronisku następnym razem wspólnie. Bo nikt z nas nie podejmuje takich decyzji. zresztą w poniedzialek będzie p. Ania ( czyli behawiorystka) w schronisku. Zobaczy i się wypowie. Quote
Maadzia Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Charly napisał(a):Maadziu rozmawialam na ten temat z Rybcia. Widze ze Ty tez. Poruszmy ten temat w schronisku następnym razem wspólnie. Bo nikt z nas nie podejmuje takich decyzji. zresztą w poniedzialek będzie p. Ania ( czyli behawiorystka) w schronisku. Zobaczy i się wypowie. Tu nawet nie o to chodzi czy będzie pani Ania czy nie i jaką podejmie decyzję. Oczywiście jej zdanie teraz będzie się liczyło mocno, bo mamy kogoś kto będzie zajmował się w inny sposób z psami. Da nam trochę doświadczenia, ale to, że Niko lubi dominować widać gołym okiem... ja nie chcę źle dla Nika, nawet nie to miałam na myśli, z resztą ty dobrze o tym wiesz, Charly. Rozmawiałam również z Rybc!ą na ten temat i zastanawiałyśmy się gdzie go dać. Możemy dać go, do tego gdzie był Demon i Baton. W sumie dwa miejsca się zwolniły, nic go podjadać nie będzie. No i przede wszystkim psy w odpowiednim rozmiarze..! Quote
Charly Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 Maadziu juz napisalam. nie będe wypowiadac się tutaj na ten temat. mysle ze kazdy jest na tyle dojrzaly aby nie kwestionowac wypowiedzi pani Ani behawiorystki. Quote
Charly Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 Wyszlo trochę sucho, więc powiem krótko o co mi chodzi. W schronisku jestem prawie codziennie ( za wyjatkiem wtorków i niedziel) od godziny 12 do 17-19. Więc trochę też widzę. Jestem odmiennego zdania w sprawie dominacji Nika w boksie. Co więcej, wiem jak zachowywal się Niko kiedy zostal przeniesiony do boksu dorosłych psów. Wyprowadzam tego psa codziennie i bylam przerażona zmianą jego zachowania. To minęlo. Decyzja o przeniesieniu psa może byc łatwa i szybka. Czasem może miec poważne konswekwencje. Trzeba dobrze się nad tym zastanowic. Piszesz, że nic mu się tam nie stanie. Niestety jest inaczej. I nie mówie tylko o tym, ze zostal pogryziony- bo to się zdarza. Pisze o zmianie jego zachowania- na szczęście to szybko minęlo. Wzrost to nie jedyna kwestia decydująca o miejscu należnym psu. Wystarczy zerknąc w 12;) W sobotę byla p. behawiorystka, byla p. kierowniczka. bylo zebranie. Szkoda ze nie poruszylas tam tak waznej dla Ciebie sprawy. Tutaj mozemy dyskutowac, przedstawiac odmienne zdanie. Nic z tego nie wyniknie. ani ja ani Ty nie decydujemy o przeniesieniu psa. Jednak uwazam, że skoro 3 osoby są odmiennego zdania, trzeba temat poruszyc. Porusze w poniedzialek. Jesli błędnie oceniam sytuacje w boksie Nika z wielką przyjemnościa nauczę się czegos nowego. Quote
Maadzia Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Temat nie jest az dla mnie TAKI wazny, jaki piszesz. Tylko wydaje mi się, ze suczki w tym boksie sa dominowane. A skoro się o 2 psy zmniejszyło miejsce, to czemu ma to być zły pomysł? nie musisz się tak rozpisywać i na mnie od razu tak napadać. Myślałam, że był on gryziony przez Demona. Teraz go nie ma. Może tu nie chodzi o to gdzie on jest, tylko o to, że jesli jest gdzies z przodu ma lepszy kontakt ze wszystkimi, może dlatego zmieniło się jego zachowanie. Każda sprawa jest dla mnie ważna, a że akurat tu byłam powiedziałam swoje zdanie. Spokojnie. Wiem że ode mnie tyle co NIC zalezy. Ale prawo do wyrażania własnego zdania mam i nikt nie musi sie temu przyporządkowywać. Ale skąd wiesz czy teraz również tam zostanie pogryziony? nie masz pewności. Nikt nie ma pewności. Okeey, nie można wykluczać takiej możliwości, ale brak Demona jak i Batona może wpłynąc na zmianę dominacji w tym boksie. Quote
Charly Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 Dla mnie temat jest "TAKI" wazny, ze poruszę tę kwestię jutro na miejscu- w schronisku. Quote
Maadzia Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 [quote name='Charly']Dla mnie temat jest "TAKI" wazny, ze poruszę tę kwestię jutro na miejscu- w schronisku. Dla mnie każdy temat jest ważny. Ale akurat ten nie aż TAKI żeby o nim ostro dyskutować i za wszelką cenę bronić swojej racji, bo jak już wcześniej mówiłam ja NIC nie mogę ;). Nie poruszyłam na zebraniu, bo jak opisałam - nawet o nim nie myślałam. Przeniesienie to będzie na pewno nie moja decyzja. To był tylko pomysł i tyle. Możesz poruszyć, nie bronię Ci tego. Quote
Charly Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 Maadziu nie ma sensu ostro dyskutowac i bronic swoich racji bo...racja jest jak diupa...kazdy ją ma;):lol:. Forum jest ok. Ale jesli myslisz, że zwierzakom dzieje się krzywda lub moglaby się dziac, to warto temat poruszyc w schronisku. Tak myślę, że z tego wlasnie zyje wolontariat. Każda para oczu więcej to wygrana dla zwierząt.. Quote
Charly Posted March 2, 2009 Author Posted March 2, 2009 ....a tymczasem gruby brzusio czeka na domek Quote
MagYa^^ Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Jaki on tam gruby? ;) Ale śliczny, całuśny i kochany! Czeka na odpowiedniego człowieka! Quote
Valeur248 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Dokładnie, tylko cos te odpowiedzialne domki się nie zgłaszają, a powinny... Quote
MagYa^^ Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Nie zapominamy!!! Szukamy domku dla Ciebie... A może stanie się cud i domek sam znajdzie Nikusia? Quote
Charly Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 dzis wyjdzie na spacerek przynajmniej. jesli nie byl caly ten tydzien, to będzie szalal jak wariatuncio. nawet wyprowadzany codziennie biega jak mlody rhodesian. a dzis:roll:;) Quote
Charly Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 kółka szaleńcze zataczal w lesie wokól mnie w promieniu 10metrów. pędził jak wariat w kółko, w kółko, w kółko...;). Biedak potrzebuje domku i energicznych spacerków i...dużo miłości...i jeszcze więcej wychowania:lol::loveu: Quote
MagYa^^ Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Domku prowadzący aktywny tryb życia......gdzie jesteś? Wiem coś o adhd u psów... mam dwa takie czubki i ma szczęście dużą działkę, bo z aktywnym trybem życia to u mnie ostatnio ciężko :lol: Quote
Charly Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 NIkus to duzy podrostek, który siedzi w klatce 2 na 2, na 3? a moze nawet nie...To co ma robic jak wychodzi:placz:. Generalnie jak pobiega jakies 20 minut to mu przechodzi i jest spoko. ale o czym tu gadac. gdyby mial 3 spacerki codziennie to bylby szczesliwy i wybiegany dzięki, że go odwiedzasz:loveu: kurcze, a byli ostatnio ludzie ktorzy go chcieli. na wies do domu. ale dom nie ogrodzony. na podworku kury itp. balam sie ze ucieknie szczegolnie jak suki będa na wsi mialy cieczke. teraz nie wiem czy dobrze zrobilysmy. tzn. na pewno,a le on coraz starszy:placz: Quote
Ola la Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Nie przejmujta sie Charly!dobrze ,ze nie wydalas Nikusia;) znajdzie sie w koncu TEN domek i gdy ten domek przyjdzie po Nikiego to nie bedziesz miala watpliwosci :eviltong: Nie wiem czy dobrze zrozumialam ale Niko ma ADHD? ja trep sie pogubilam:)juz pozna pora i mozgownica sie buntuje :-D Quote
Charly Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 nie nie ma ADHD:evil_lol:. Tylko szaleje jak już w koncu z klatki wyjdzie. Nie byl caly tydzien i w koncu jak wyszedl to biegal w lesie w kolko wokol mnie zeby trochę energi stracic...lub...np. zjezdza na plecach z górki:cool1::evil_lol::loveu: Quote
MagYa^^ Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 śliczna mordo pokaż się wszystkim!!! :multi: HOP HOP :multi: Quote
Ola la Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Oj to chłopak nima jakichś wielkich wymagań ;) Moj Ferdzik to chyba podobny typ szaleńca ;) chociaz w klacie nie siedzi...wiec gorszy swir z niego :eviltong: ale jak trzeba to chałupe roznosi i tak smiesznie jakby warczy jak biega:diabloti: Chcialabym widziec zjezdzajacego na pleckach Nikusia:cool1: Quote
Ola la Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 kładzie się tak jak na tych zdjęciach, które tu były i jedzie :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: wyprowadź panicza i pozdrów ;) juz widze to szalenstwo.On chyba rowiesnik mojego pana F.... chociaz chyba mlodszy...nie no wali mi .pewnie Pan Niko jest mlodszy Quote
Charly Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 kładzie się tak jak na tych zdjęciach, które tu były i jedzie:evil_lol: Jutro go wyprowadzę, bo znow nie byl kilka dni, to mu pewnie tyłeczek rozsadza;) Quote
MagYa^^ Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Niko.. pies żywioł szuka odpowiedniego domu! Quote
Recommended Posts