Yessie Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Tak tak, wszystkie bestie, nie tylko te czteronożne. A tak poważnie to jak sobie radzicie ze śniegiem na łapach? Ja chyba mojej bestii budę kupię ( żarcik). Siedziałaby tylko na dworze i kopała w zaspach, jak przywlokę do domu, wyczeszę te kule to za 5 minut juz stoi oparta o drzwi i tłucze łapą w klucze, bo chce wyjść. W piłkę gra w kombinezonie,ale nie zakładam go na każde siku, bo ani to wygodne ani dla włosów zdrowe; a jak jej włożyłam dziś skarpetki, to zdjęła je na tarasie a następnie zaniosła zakopać do zaspy. Quote
Iwax Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 [quote name='Yessie']Tak tak, wszystkie bestie, nie tylko te czteronożne. A tak poważnie to jak sobie radzicie ze śniegiem na łapach? Ja chyba mojej bestii budę kupię ( żarcik). Siedziałaby tylko na dworze i kopała w zaspach, jak przywlokę do domu, wyczeszę te kule to za 5 minut juz stoi oparta o drzwi i tłucze łapą w klucze, bo chce wyjść. W piłkę gra w kombinezonie,ale nie zakładam go na każde siku, bo ani to wygodne ani dla włosów zdrowe; a jak jej włożyłam dziś skarpetki, to zdjęła je na tarasie a następnie zaniosła zakopać do zaspy. ja biorę wiaderko z ciepławą woda i wsadzam łapa po łapie w potem obsuszam ręcznikiem, inny wariant to to wanny z wodą i prysznicem. Czesanie to mordęga a tak chwila momemnt i jest. a z butami, czy skarpetkami trzeba się mocno zastanowić, bo psie opuszki działają trochę , jak przylgi ośmiornicy-dzięki czemu się nie ślizgają, a jak wsadzimy na nie coś, to już nie ma piesek kontroli takiej jak potrzeba. Nam na bosaka też lepiej na śliskim niz w skarpetkach, nieprawdaż? Quote
filodendron Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 My się też spłukujemy prysznicem. Burej trzeba pytać - minionej zimy wklejała fotki takich bajeranckich zarękawków na pompony Igora. Sama łapa była odsłonięta (czyli nie but) a długi włos powyżej był już chroniony. Quote
Yessie Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Myciem traktowała swoje dotychczasowe pudle, ale to były stateczne damy, które wychodziły tylko na siku. Ta diablica miała już dziś umyte, ledwie wyschły, znowu drzwi wywarza- bo ten śnieżek tak fajnie pada. Przecież nie pójdzie mokra? Obcięłam z podkolanówek stopki, może tych nie zdejmie... Quote
cawir Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 My ogólnie nie zabezpieczamy łapek jedynie przed wystawą mamy takie podkolanówki specjalne a jeżeli chodzi o zimę na codzień to płukanie wodą a potem jak obeschną poduchy to są smarowane delikatnie oliwką. A na zdjęciach poranny spacer w lesie z gangiem olsena :evil_lol: istne szatany :diabloti:. BELUCHA CHACA COLA Cały gang olsena razem :p Quote
Czarna_Owieczka Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 przepiękne pudelki :loveu: gang Olsena super :cool3: Quote
Yessie Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [FONT="][SIZE=3]Tylko piękne ? [B]Boskie [/B]!!!! Ciekawe skąd mam taka samą [/SIZE][/FONT][SIZE=3];) [/SIZE] [FONT="][SIZE=3]Chica- Szaleństwo śniegowe w genach:evil_lol:[/SIZE] [/FONT][IMG]http://i53.tinypic.com/513mh1.jpg[/IMG] [FONT="][SIZE=3]Zgapiłam od Burej te nałapniki i już uszyłam takie same- działają super, ale szeleszczą i lekko redukują chęć biegania( czasem to i dobrze)[/SIZE] [/FONT][IMG]http://i55.tinypic.com/riw0i0.jpg[/IMG] [SIZE=3] [/SIZE] [FONT="][SIZE=3]A reszta rodzeństwa się nie ujawni ? :-( [/SIZE][/FONT] Quote
cawir Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Niee obstaję przy czarnych może może może może może kiedyś brąza bym sobie sprawił . Quote
Iwax Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='cawir']Niee obstaję przy czarnych .[/QUOTE] no !! MOJA KREW Quote
Yessie Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Czy możemy prosić o wstawienie zdjęć mamusi i siostrzyczek do naszej galerii? Pozdrawiamy Quote
lilix4 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='Iwax']no !! MOJA KREW[/QUOTE] myslałam że apricot przestał byc na liście be i fe :D Quote
Iwax Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='lilix4']myslałam że apricot przestał byc na liście be i fe :D[/QUOTE] miłość nie wybiera Quote
cawir Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 Zgadza się miłość nie wybiera już ponad 20 lat czarny pudel w domu :D coś w tym musi być. Quote
cawir Posted January 1, 2011 Author Posted January 1, 2011 I tak oto ostatnie nasze dziecię wyruszyło do nowego domku a poniosło ją aż do Paryża oto nasza COLA BATI BEL nad sekwaną :D Quote
Yessie Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Dobrze jej tam - nie ma zimy. Ale tęsknie patrzy w tą Sekwanę. Oby się szybko zaadoptowała w nowej rodzince. Życzymy wszystkiego naj... Quote
Czarna_Owieczka Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 światowy pudel :) Paryz jest piękny, oby jej było jak najlepiej w nowym domku :D Quote
Recommended Posts