Jump to content
Dogomania

Bella batilda nontiscoradime i chaca bati bel

Recommended Posts

• Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Hmm myślę że nie: po 1 nasze szaleństwa są ograniczone do więcej jak minimum czy to frisbee czy agility po 2 to 3 tydzień będzie dopiero a po 3 już niebawem około tygodnia (okolice 4 tygodnia) pozostaną nam tylko spacery :( 0 biegania skakania i itp i po 4 łatwiej będzie poród przebiegał jeżeli zwierzak ma aktywny tryb życia. No chyba że się mylę to poproszę o sprostowanie

Posted

Malamut to nie pudel, ale np. pracujące malamuty biegają w zaprzęgu do ok tygodnia przed porodem, potem szczeniaki są tak dożarte do pracy w zaprzęgu, że hej. Tak przynajmniej twierdzą starzy musherzy. Skoki może niekoniecznie są dobre czy tarzanie się z psami w śniegu, ale ruch, bieganie jak najbardziej, według mnie przynajmniej. Dotleniają się dzidzie i mama, dobre mięśnie to chyba dobra akcja porodowa?? Nie wiem, tak tylko se myślę. A słyszałam o jednej lasce, startującej w zawodach koniowych (skoki przez przeszkody) co będąc w ciąży do 6 miesiąca trenowała. Moja koleżanka zaś, też psiara, rekreacyjnie jeździła na swoich konisiach dopóki brzucho nie uniemożliwiło jej wygodną jazdę... A urodziła praktycznie w stajni, bo odeszły jej wody przy rozczyszczaniu koni :P

Posted

cawir napisał(a):
Hmm myślę że nie: po 1 nasze szaleństwa są ograniczone do więcej jak minimum czy to frisbee czy agility po 2 to 3 tydzień będzie dopiero a po 3 już niebawem około tygodnia (okolice 4 tygodnia) pozostaną nam tylko spacery :( 0 biegania skakania i itp i po 4 łatwiej będzie poród przebiegał jeżeli zwierzak ma aktywny tryb życia. No chyba że się mylę to poproszę o sprostowanie

Poprostu zapytałam w trosce o pudlice:p
Prowadzący ją weterynarz powinien wiedzieć najlepiej.
Szczęśliwego rozwiązania i zdrowego, mnogiego miotu:lol:

Posted

[quote name='Bura']Malamut to nie pudel, ale np. pracujące malamuty biegają w zaprzęgu do ok tygodnia przed porodem, potem szczeniaki są tak dożarte do pracy w zaprzęgu, że hej. Tak przynajmniej twierdzą starzy musherzy. Skoki może niekoniecznie są dobre czy tarzanie się z psami w śniegu, ale ruch, bieganie jak najbardziej, według mnie przynajmniej. Dotleniają się dzidzie i mama, dobre mięśnie to chyba dobra akcja porodowa?? Nie wiem, tak tylko se myślę.[/QUOTE]

z umięśnieniem i porodem to prawda że jak sunia jest dobrze umięśniona to i poród przebiega lepiej

Posted

Kurcze nie mam pojęcia :) opisany nie jest a jaki był zakupiony rozmiar nie pamiętam myślę że takie same lub podobne trzeba brać kryteria jak przy zakupie kagańca .

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Dawno nas nie było i nasza galeria krzakami zarosła :D ale wracamy do gry, szkodniki już idealnie sobie radzą bez mamy tak więc i mama ma więcej czasu dla siebie :D

• 4 weeks later...
Posted

Miło jest oglądać mamusię w jej galerii. Córcia: Chica Bella pozdrawia mamusię i chętnie też zaistnieje medialnie, jak tylko jej pani odkryje jak tu wklejać zdjęcia.:oops:

Posted

Yessie napisał(a):
Miło jest oglądać mamusię w jej galerii. Córcia: Chica Bella pozdrawia mamusię i chętnie też zaistnieje medialnie, jak tylko jej pani odkryje jak tu wklejać zdjęcia.:oops:

Witamy na forum.Fotki najlepiej wkleja sie przez imageshack-a.Potem jak sie juz załaduje pojawiaja sie na dole kod forum i takie różne kopijujesz ten kod forum wklejasz w posta i jest fota.Pozdrawiamy

• 2 weeks later...