Czarna_Owieczka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 http://img710.imageshack.us/img710/2444/85285695.jpg rany julek, czarny duży pudel to czysta poezja, jak ja je uwielbiam :loveu: Quote
cawir Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 Bluchy leniuchowanie w stanie bogosławionym :D Quote
Oleniek Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 A też już zaczyna leżeć do góry brzuchem? :)_ Quote
cawir Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Dziś ładna pogada była u nas to porzucaliśmy sobie troszkę co z z formy nie stracić :D Quote
EFMAN Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 cawir napisał(a):W końcu to pudel sportowy :) A czy sportowo-ciężarnemu pudlowi takie skoki nie zaszkodzą:razz: Quote
cawir Posted March 5, 2010 Author Posted March 5, 2010 Hmm myślę że nie: po 1 nasze szaleństwa są ograniczone do więcej jak minimum czy to frisbee czy agility po 2 to 3 tydzień będzie dopiero a po 3 już niebawem około tygodnia (okolice 4 tygodnia) pozostaną nam tylko spacery :( 0 biegania skakania i itp i po 4 łatwiej będzie poród przebiegał jeżeli zwierzak ma aktywny tryb życia. No chyba że się mylę to poproszę o sprostowanie Quote
Bura Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Malamut to nie pudel, ale np. pracujące malamuty biegają w zaprzęgu do ok tygodnia przed porodem, potem szczeniaki są tak dożarte do pracy w zaprzęgu, że hej. Tak przynajmniej twierdzą starzy musherzy. Skoki może niekoniecznie są dobre czy tarzanie się z psami w śniegu, ale ruch, bieganie jak najbardziej, według mnie przynajmniej. Dotleniają się dzidzie i mama, dobre mięśnie to chyba dobra akcja porodowa?? Nie wiem, tak tylko se myślę. A słyszałam o jednej lasce, startującej w zawodach koniowych (skoki przez przeszkody) co będąc w ciąży do 6 miesiąca trenowała. Moja koleżanka zaś, też psiara, rekreacyjnie jeździła na swoich konisiach dopóki brzucho nie uniemożliwiło jej wygodną jazdę... A urodziła praktycznie w stajni, bo odeszły jej wody przy rozczyszczaniu koni :P Quote
EFMAN Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 cawir napisał(a):Hmm myślę że nie: po 1 nasze szaleństwa są ograniczone do więcej jak minimum czy to frisbee czy agility po 2 to 3 tydzień będzie dopiero a po 3 już niebawem około tygodnia (okolice 4 tygodnia) pozostaną nam tylko spacery :( 0 biegania skakania i itp i po 4 łatwiej będzie poród przebiegał jeżeli zwierzak ma aktywny tryb życia. No chyba że się mylę to poproszę o sprostowanie Poprostu zapytałam w trosce o pudlice:p Prowadzący ją weterynarz powinien wiedzieć najlepiej. Szczęśliwego rozwiązania i zdrowego, mnogiego miotu:lol: Quote
lilix4 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='Bura']Malamut to nie pudel, ale np. pracujące malamuty biegają w zaprzęgu do ok tygodnia przed porodem, potem szczeniaki są tak dożarte do pracy w zaprzęgu, że hej. Tak przynajmniej twierdzą starzy musherzy. Skoki może niekoniecznie są dobre czy tarzanie się z psami w śniegu, ale ruch, bieganie jak najbardziej, według mnie przynajmniej. Dotleniają się dzidzie i mama, dobre mięśnie to chyba dobra akcja porodowa?? Nie wiem, tak tylko se myślę.[/QUOTE] z umięśnieniem i porodem to prawda że jak sunia jest dobrze umięśniona to i poród przebiega lepiej Quote
Bura Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 No proszę, czyli jednak... A ja mam pytanie, jaki dokładnie macie kantarek?? Ja kupiłam Trixie rozmiar M2... Quote
cawir Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Kurcze nie mam pojęcia :) opisany nie jest a jaki był zakupiony rozmiar nie pamiętam myślę że takie same lub podobne trzeba brać kryteria jak przy zakupie kagańca . Quote
cawir Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Belucha na macierzyńskim sobie poziewuje :D Quote
lilix4 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Piękna jest:loveu: będziemy trzymać kciuki za szczeniorki:lol: Quote
mojepieski Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Agunia za Wami płacze skontaktujcie się z nią????????? Quote
cawir Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Dawno nas nie było i nasza galeria krzakami zarosła :D ale wracamy do gry, szkodniki już idealnie sobie radzą bez mamy tak więc i mama ma więcej czasu dla siebie :D Quote
lilix4 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 super.Widzę że szybko wróciła do treningów.Pozdrawiamy Quote
cawir Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Też się cieszę bo i mi się przez te 3 msc. deczko przybrało :D Quote
Yessie Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Miło jest oglądać mamusię w jej galerii. Córcia: Chica Bella pozdrawia mamusię i chętnie też zaistnieje medialnie, jak tylko jej pani odkryje jak tu wklejać zdjęcia.:oops: Quote
lilix4 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Yessie napisał(a):Miło jest oglądać mamusię w jej galerii. Córcia: Chica Bella pozdrawia mamusię i chętnie też zaistnieje medialnie, jak tylko jej pani odkryje jak tu wklejać zdjęcia.:oops: Witamy na forum.Fotki najlepiej wkleja sie przez imageshack-a.Potem jak sie juz załaduje pojawiaja sie na dole kod forum i takie różne kopijujesz ten kod forum wklejasz w posta i jest fota.Pozdrawiamy Quote
Marchewkowy Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Śliczna suczka i pięknie z nią pracujecie! Gratulacje! A ja niebawem poznam pannę Chicę-bellę :) Quote
Recommended Posts