doddy Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Dzięki Agnieszko za pomoc. Mamy deklaracje: Agnieszka32 - 100zł (co miesiąc) Doddy - 50zł (co miesiąc) Kto jeszcze pomoże? Quote
Aska25 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 DODDY czy wiecie kto placi te 200zl za ten dt, gdyby sie dolozyl to byloby juz niezle. Ja moge dac 50 zl jednaorazowo. Quote
doddy Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Nie wiem kto zdeklarował się płacić dotychczas. :niewiem: Quote
agnieszka32 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 doddy napisał(a):Dzięki Agnieszko za pomoc. Mamy deklaracje: Agnieszka32 - 100zł (co miesiąc) Doddy - 50zł (co miesiąc) Kto jeszcze pomoże? Drobiazg, byleby tylko suni się w końcu poszczęściło, bo tyle już przeszła ... :-( Quote
Niewiasta_21 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Z tego co pamiętam Zelda nigdy nie była w dobrych stosunkach z innymi zwierzętami. Jesli jest miejsce w hotelu w Łodzi,to bardzo fajnie. Zeldzie trzeba pomóc, dośc już wycierpiała. Zasługuje na zdrowie i na dobry dom. Prosimy o wsparcie finansowe!!!! Quote
agaga21 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 ja mogę zrobić suni allegro zwykłe-adopcyjne....kto zrobi cegiełkowe?:cool3: Quote
Izabela1982 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Ok 6.02 dostane pensje , wtedy tez dorzuce jednorazowo 50zł Quote
an1a Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Ciotka dopisz mnie do listy 50zł co miesiąc. Quote
andzia69 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 doddy napisał(a):Dzięki Agnieszko za pomoc. Mamy deklaracje: Agnieszka32 - 100zł (co miesiąc) Doddy - 50zł (co miesiąc) Kto jeszcze pomoże? Aska25 - 50 zł jednorazowo Andzia69 - 50 zł (co miesiąc) wystawię coś na bazarek.... Quote
doddy Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Agnieszka32 - 100zł (co miesiąc) doddy - 50zł (co miesiąc) An1a - 50zł (co miesiąc) andzia69 - 50zł (co miesiąc) Izabela1982 - 50zł (jednorazowo) Aska25 - 50zł (jednorazowo). :loveu::loveu::loveu: Quote
agaga21 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 dziewczyny, postarajcie się znaleźć tą osobę która tamte 200 zł płaciła miesięcznie...może i teraz by się dorzuciła...? Quote
Aska25 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Nie wiem tylko kogos sie o to pytac: dyrekcji czy tej laski co ma ten DT?? Moze spytac Agi, pono0c to placi ta janikowa (nie wiem czy nie pokrecilam nazwiska) co ma przytulisko... Quote
Aska25 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Ciotki mialam nic nie pisac, ale nie wytrzymam. Byc moze Zelda znajdzie niezly domek :cool3::cool3:. Tylko musi byc zoperowana i zaleczona, no i nie moze skakac na 87 letnia babcie co se lubi w ogrodku posiedziec ... Jesli bedzie ok, to zabieram ja jak tylko dojdzie do siebie po operacji ... Ale spokojnie bo to plan powiedzmy za miesiac :p Quote
agaga21 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Aska25 napisał(a):Ciotki mialam nic nie pisac, ale nie wytrzymam. Byc moze Zelda znajdzie niezly domek :cool3::cool3:. Tylko musi byc zoperowana i zaleczona, no i nie moze skakac na 87 letnia babcie co se lubi w ogrodku posiedziec ... Jesli bedzie ok, to zabieram ja jak tylko dojdzie do siebie po operacji ... Ale spokojnie bo to plan powiedzmy za miesiac :p hmmm...to robić to allegro? o cegiełki juz kogoś poprosiłam, zobaczymy czy ta osoba zrobi-to na pewno trzeba zrobić ale takie adopcyjne też w tej sytuacji?czy może wstrzymać się do czasu aż sunia wyzdrowieje? Quote
agaga21 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 doddy napisał(a):Cegiełkowe allegro zrobimy dziś lub jutro w miarę możliwości czasowych. to robić adopcyjne? Quote
doddy Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Cegiełkowe allegro zrobimy dziś lub jutro w miarę możliwości czasowych. Quote
Aska25 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Cegielkowe tak, adopcyjne chyba nie. Ten dom o kt pisalam to kojec, buda i ogrodek, kt zelda mialaby do dyspozycji 24 h. Moim rodzicom 2 tyg temu odszedl Cezar (nasz ukochany rotus :placz::placz::placz:). Nie chce ich naciskac na psa, bo jest jeszcze za wczesnie. Mowilam mamie o dt dla zeldy. Problem w tym ze moi rodzice nie beda mieli czasu robic nic przy zeldzie. Wychodz o 7.3 wracaja przewaznie kolo 18, w domu zostaje babcia kt ma 87 lat. Mama od razu ze jak juz psa wezmie to go nie odda. Dzis powiedziala mi zeby jak Zelda bedzie juz zoserowana i wyleczona, to mam dac znac. Powiedziala ze za miesiac bedzie czas na psa. Widzialam jej mine jak ogladala film z zelda i jej zdjecia, znam ja wiec jest :loveu: Wiecie u mnie moze nie jest super, bo moi rodzice z psem na spacery nie chodza, a jak tak to rzadko. Ale 24 h biegal luzem cezek, jak ktos przychodzil to byl zamykany w kojcu, gdzie jest duza ocieplana buda z przedsionkiem. Kojec jest zagaszony. Zamykany byl, bo byl agresywny, jesli zelda nie to pewnie ciagl;e by latala. Problem jest z babcia bo jest coraz slabsza i nie moze to byc pies kt by na nia skakal, zeby jej nie przewrocil. Babcia na wiosne wycvhodzi z domu i wiekszosc dnia siedzi na podworku. Kiedy byl Cezek :placz:to siedzial znia i ona go glaskala. ile chcial. Taki pies potrzebny. Mialam wziac kt z naszych hospicjanow, ale z racji tego, ze to ja ja tym ludzia polecilam to mam do siebie żal. Stad decyzja, ze jesli maja wziac psa...niech bedzie to zelda. Age zaprosze na wizyte przedadopcyjna :cool3: ale przyjedziemy juz z zelda zeby ja poznali i zoabzcymy jak sie bedzie dziewczyna zachowywac, jak bedzie grzeczna to zostanie.To tyle moich wypocin. Sory za literowki:oops: , ale na predce z doskoku pisze Quote
doddy Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Rozmawiałam z kliniką warszawską na Białobrzeskiej odnośnie operacji Zeldy. Orientacyjny koszt operacji to ok.600zł. Przed samą operacją Zelda musi mieć wykonane: [LIST] [*]podstawowe badanie krwi [*]EKG [*]RTG ucha [/LIST] Quote
ewatonieja Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 w tym miesiacu deklaruje 50 zł :-( Quote
doddy Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Agnieszka32 - 100zł (co miesiąc) doddy - 50zł (co miesiąc) An1a - 50zł (co miesiąc) andzia69 - 50zł (co miesiąc) Izabela1982 - 50zł (jednorazowo) Aska25 - 50zł (jednorazowo) Ewatonieja - 50zł (jednorazowo) Quote
agaga21 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 aska25, nie obraź się ale ja uważam ze amstaffy to nie są psy do budy...nawet do ocieplonej. ja wiem że buda u twoich rodziców to na pewno milion razy lepsze wyjście niż schronisko ale ciepły domek to jest to co amstaffy lubią najbardziej...tak więc może u twoich rodziców mogłaby pomieszkać tymczasowo, póki by się ds nie znalazł...? co myślicie ciotki...? Quote
Aska25 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Nie na cos takiego sie na pewno nie zgodza. Moja mama powiedziala ze nie odda psa jak sie do nego przyzwyczai. Moze masz racje, ze ast sie na dwor nie nadaje. Mamy duzo psow do wybboru, a wlasciwie to mam swoj typ. Takze dla dobra zeldy robmy te ogloszenia allegro. 50 zl przekaze Agnieszce w niedz w schronisku. Quote
Aska25 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Posty sie poprzestawialy, moja odpowiedz nad postem andzia69. Quote
andzia69 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 agaga21 napisał(a):aska25, nie obraź się ale ja uważam ze amstaffy to nie są psy do budy...nawet do ocieplonej. ja wiem że buda u twoich rodziców to na pewno milion razy lepsze wyjście niż schronisko ale ciepły domek to jest to co amstaffy lubią najbardziej...tak więc może u twoich rodziców mogłaby pomieszkać tymczasowo, póki by się ds nie znalazł...? co myślicie ciotki...? może będzie mogła mieszkac w domu...rotek miał dłuższą sierść - moze to przekona rodziców Aski25... ale...myślę, że lepsza nawet dobra buda, pełna miska i dobrzy ludzie niżby się miała szlajac po tymczasach/hotelach/schronach kolejne lata.... ja tez wolałabym dla niej po tym wszystkim dużą kanapę i człowieka do miziania.... Quote
Recommended Posts