Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Doberman jest typowym psem użytkowym, warto go dokształcać ?

Ja z własnego doświadczenia wiem, że dobki uwielbiaja pracować, teraz jesteśmy na etapie testów, po testach Trip idzie z pańcią na IPO.

• 4 weeks later...
Posted

Teraz zaczęliśmy ślady. Zobaczymy jaki Trip pojetny, hihihihi

Codziennie staramy sie jednak powtarzać PT, tak dla doszlifowania u dobrego utrwalenia. Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło byc lepiej :wink:

Posted

Ślady robię Kasi ja :) Poprzez neta ją ucze jak robić wszystko zgodnie z regulaminem. Do tego IPO i PT naciągnęłam Kachnę prawie siłą, również poprzez neta :) Ale cieszę się niezwykle ze uczy się sama dzielnie i ze nauka psa sprawia jej wiele radości i ze odnosi już sukcesy :) Pies dopiero miał 2-3 lekcje a już podejmuje trop ;) Dzieki Kachna ze dałaś się naciągnąć !

Posted

Mokka,

szkolimy się u Zenona Zgorzelskiego i Roberta Majewskiego.

No ale elementy PT jak i ślady szkolimy sie sami przy bardzo dużej pomocy Magdy - IPO - wiec.

Posted

Po wstępach pod okiem wirtualnym Magdy dziś Trip zrobił furorę na szkoleniu. Na moim własnym śladzie poszedł prawie idelanie, oczywiście na razie tylko prosta i dwa przedmioty.

• 2 weeks later...
Posted

Gdyby nie twoje oko, to nie byłoby nic słonko :) Gratulację super sldu, ja za swoje sunieczki zabieram się dopiero po świętach. Narazie zbyt słabo sie czuję aby się szkolić :( Od 10 stycznia mam też innego psa do szkolenia do PT.. a Malinkę musze podszkolić i to solidnie...ale tak jak napisałam.. narazie uczę ja tylko zabawy w obronę... posłuszeństwa wcalę jej nie ucze bo to zbyt wielka wariatka narazie na takie coś :) Dziś za to ułozyłam jej w domu pierwszy 5-cio krokowy śladek :) i było super, ale narazie nie wiem jak pójdzie jej na dworzu, bo tam jest zainteresowana tylko tym jak zwiać do innych psów i do domu :) hahahah

Posted

Kofana,

ułożyłąm z tym co mówiłaś, w rękawiczce smakołyk śmierdzący :o :o sam zawarował, a po śladzie idealnie :)

Magda jesteś WIELKA

thank you

Posted

Nie, to ja tobie dziękuję że się nie poddałaś.. w wielu osobach starałam się zaszczepić chęć do pracy na śladzie ale oni mówili OK a potem szybko im się nudziło, cieszę się ze chociaż ty z tej ilości osób się za to wzięłas profesjonalnie i że nie osiadłas na laurach, za to cię cenię !

Zawsze ceniłam ludzi sukcesu, i jeszcze bardziej będę się cieszyła jak zdasz egzamin i pokażesz ze własną pracą można zdziałać cuda :)