Kachna Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 Doberman jest typowym psem użytkowym, warto go dokształcać ? Ja z własnego doświadczenia wiem, że dobki uwielbiaja pracować, teraz jesteśmy na etapie testów, po testach Trip idzie z pańcią na IPO. Quote
Kachna Posted November 27, 2004 Author Posted November 27, 2004 Dziś zdaliśmy PT, zima, no zima odpocznie pies, poćwiczy, a od wiosny IPO, juz nie możemy sie doczekać. Quote
AgaCzips Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 Kachna- ogromne gratulacje i brawa :D :BIG: :angel: :angel: Ucałuj Tripa odemnie :buzi: Quote
Kachna Posted November 30, 2004 Author Posted November 30, 2004 Dzięki, obrone jednak zaczynamy już w tą sobotę :) Quote
Milkad Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 Wielkie brawa dla Tripa i oczywiście Panci też :D Quote
Kachna Posted December 2, 2004 Author Posted December 2, 2004 Teraz zaczęliśmy ślady. Zobaczymy jaki Trip pojetny, hihihihi Codziennie staramy sie jednak powtarzać PT, tak dla doszlifowania u dobrego utrwalenia. Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło byc lepiej :wink: Quote
IPO-wiec Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 Ślady robię Kasi ja :) Poprzez neta ją ucze jak robić wszystko zgodnie z regulaminem. Do tego IPO i PT naciągnęłam Kachnę prawie siłą, również poprzez neta :) Ale cieszę się niezwykle ze uczy się sama dzielnie i ze nauka psa sprawia jej wiele radości i ze odnosi już sukcesy :) Pies dopiero miał 2-3 lekcje a już podejmuje trop ;) Dzieki Kachna ze dałaś się naciągnąć ! Quote
Kachna Posted December 5, 2004 Author Posted December 5, 2004 Mokka, szkolimy się u Zenona Zgorzelskiego i Roberta Majewskiego. No ale elementy PT jak i ślady szkolimy sie sami przy bardzo dużej pomocy Magdy - IPO - wiec. Quote
Kachna Posted December 11, 2004 Author Posted December 11, 2004 Po wstępach pod okiem wirtualnym Magdy dziś Trip zrobił furorę na szkoleniu. Na moim własnym śladzie poszedł prawie idelanie, oczywiście na razie tylko prosta i dwa przedmioty. Quote
IPO-wiec Posted December 25, 2004 Posted December 25, 2004 Gdyby nie twoje oko, to nie byłoby nic słonko :) Gratulację super sldu, ja za swoje sunieczki zabieram się dopiero po świętach. Narazie zbyt słabo sie czuję aby się szkolić :( Od 10 stycznia mam też innego psa do szkolenia do PT.. a Malinkę musze podszkolić i to solidnie...ale tak jak napisałam.. narazie uczę ja tylko zabawy w obronę... posłuszeństwa wcalę jej nie ucze bo to zbyt wielka wariatka narazie na takie coś :) Dziś za to ułozyłam jej w domu pierwszy 5-cio krokowy śladek :) i było super, ale narazie nie wiem jak pójdzie jej na dworzu, bo tam jest zainteresowana tylko tym jak zwiać do innych psów i do domu :) hahahah Quote
Kachna Posted December 27, 2004 Author Posted December 27, 2004 Kofana, ułożyłąm z tym co mówiłaś, w rękawiczce smakołyk śmierdzący :o :o sam zawarował, a po śladzie idealnie :) Magda jesteś WIELKA thank you Quote
IPO-wiec Posted December 27, 2004 Posted December 27, 2004 Nie, to ja tobie dziękuję że się nie poddałaś.. w wielu osobach starałam się zaszczepić chęć do pracy na śladzie ale oni mówili OK a potem szybko im się nudziło, cieszę się ze chociaż ty z tej ilości osób się za to wzięłas profesjonalnie i że nie osiadłas na laurach, za to cię cenię ! Zawsze ceniłam ludzi sukcesu, i jeszcze bardziej będę się cieszyła jak zdasz egzamin i pokażesz ze własną pracą można zdziałać cuda :) Quote
Recommended Posts