kometa Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='pixie']Queram ten drugi na fotce czyli juz trzeci? w tym watku...ten Rudołatek?? ilez on moze miec? gdzie mieszka/ czy tez przeganiany/ i czy tez dalby sie zlapac? moze ma wlasciciela?:angryy: Kometa a ja juz niesmialo:razz: pytam; jesli 1/ Rudolatek pies jest do zlapania 2/ Queram moglby sie podac zlapanie jego w przyszlym tygodniu 3/ Ty bylabys juz oswobodzona ze Slodziaka/ czyli Suggarka...po mojemu:cool3: bo pojechalby do Naaa:loveu: 4/ to: przyjelabys na tymczas tego Rudolatka? no i co dalej?[/quote] Problem w tym że mogłabym ale tylko na ok. 1 tydz, bo to jest taki awaryjny dt-tzn teren firmy z wielką ocieplaną budą, ale muszę tam jeżdzić codziennie by psiaka nakarmic, napoić, wyjść z nim na spacer i wygłaskać, a praca mi to niestety trochę uniemożliwia i nawet w domu jestem rzadko-dlatego moja kocica zaczęła się wylizywać na tle zaburzeń psychicznych:(
NaamahsChild Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Mam imię dla naszego przystojniaka: Kazaan. Brzmi dostojnie, dumnie i wilczo..:loveu: Jest piękny. Lolita jedzie jutro z rana. Więc przez tydzień się przygotuje.. p.s. Kazaan to bohater książki Curwooda "Szara Wilczyca", karmiłam się tym w podstawówce:lol:
qeram Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='pixie']Queram ten drugi na fotce czyli juz trzeci? w tym watku...ten Rudołatek?? ilez on moze miec? gdzie mieszka/ czy tez przeganiany/ i czy tez dalby sie zlapac? moze ma wlasciciela?:angryy: [/quote] Pani dokarmia tego psa , Rudołatek tak łatwo nie da się złapać, jest bardziej dziki. Chwilowo może tam zostać ale właściciel terenu mówił że trzeba go bedzie też zabrać w krótkim czasie. Piesek podobno był kiedyś potrącony przez samochód, ale sam doszedł do siebie. Pies ma tam budę ze słomą i jest dokarmiany, ale też jest przepędzany przez ludzi z posesji obok.
Cekinka13* Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 [quote name='qeram']Pani dokarmia tego psa , Rudołatek tak łatwo nie da się złapać, jest bardziej dziki. Chwilowo może tam zostać ale właściciel terenu mówił że trzeba go bedzie też zabrać w krótkim czasie. Piesek podobno był kiedyś potrącony przez samochód, ale sam doszedł do siebie. Pies ma tam budę ze słomą i jest dokarmiany, ale też jest przepędzany przez ludzi z posesji obok. Matko... :shake: To może zróbmy tak... Kometa pisze, że za ok. 1 tydzień będzie miała wolny DT na terenie firmy. Może tego rudałatka tam upchniemy? Jeśli jest dziki, możemy użyć klatki-łapki, ktoś na tym wątku pisał ,że ma... (albo mi się śniło? :-o) Musimy się dowiedzieć, co ci ludzie zrobili z tym białaskiem. Może zawiadomić jakąś fundację? Jutro postaram się wymyśleć jakiś fajny tekst do ogłoszeń brązowemu psiakowi i porobić mu ogł. Możemy je nazwać: BIAŁY, RUDOŁATEK, BRĄZOWY? :roll:
NaamahsChild Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Niech jest Kazaan, bo już się rozmarzyłam.. I to do niego pasuje - jeśli ktoś czytał "Szarą Wilczycę" to wie o czym mówię..:oops:
Cekinka13* Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 [quote name='NaamahsChild']Niech jest Kazaan, bo już się rozmarzyłam.. I to do niego pasuje - jeśli ktoś czytał "Szarą Wilczycę" to wie o czym mówię..:oops:[/quote] Oki, niech będzie Kazaan :cool3:
kometa Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='Cekinka13*']Matko... :shake: To może zróbmy tak... Kometa pisze, że za ok. 1 tydzień będzie miała wolny DT na terenie firmy. Może tego rudałatka tam upchniemy? Jeśli jest dziki, możemy użyć klatki-łapki, ktoś na tym wątku pisał ,że ma... (albo mi się śniło? :-o) Musimy się dowiedzieć, co ci ludzie zrobili z tym białaskiem. Może zawiadomić jakąś fundację? Jutro postaram się wymyśleć jakiś fajny tekst do ogłoszeń brązowemu psiakowi i porobić mu ogł. Możemy je nazwać: BIAŁY, RUDOŁATEK, BRĄZOWY? :roll: mogę za tydzień NA tydzien....
gonia66 Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='kometa']mogę za tydzień NA tydzien....[/quote] Dziewczyno..Ty jesteś przekochana...normalnie Anioł..tylko co dalej??Mamy w takim razie 2 tyg na znalezienie tymczasu dla Rudzika..??? Kazanek też jest w tym miejscu do ktorego dałabyś Rudzika???Tzn w tym DT przy firmie???Nie ucieknie???Ale jest taki śliczny, ze ja też się rozmarzyłam..No i jaki ufny??Zlapali Go tak- bez niczego w zasadzie i chyba sie nie opierał z tego co pisał Marek..???Musiał od razu przeczuwać, że jedzie po lepsze życie...i bez klatki sie obyło..a my się tak baliśmy..Ludzie...te nasze zwierzęta dużo..oj bardzo dużo potrafią nauczyć... Kazanek jest młodziutki i pewnie nie znal innego życia niż dzikiego...a jak szybko mu sie spodobał samochód i "leżanka"...:lol::lol::lol:Oj..będzie na pewno Misiem Przytulisiem...cud...miód....:loveu::loveu::loveu::loveu:
pixie Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 to juz szybciej sie na dogo dzieje niz podroz najszybszym europejskim pociagiem TGV za chwile nie bedzie juz wiadomo kto jak dlugo byl na tyczmasie u Komety hmmm Qeram mowi ze Rudolatek vl Rudzik nie da sie tak zlapac jak Kazan Marku czy mozna znowu na Ciebie liczyc/ zwlaszcza zze moze se nie obyc bez klatki lapki aha czy ktos pomyslal by wyslac Neigh wiadomosc ze pies bezpieczny? tak bardzo prosila ...teraz dopiero do mnie to dotarlo:oops: Kometa cudowna wiadomosc..za tydzien na tydzien...kochani tylko co dalej? w miedzyczasie ogloszenia ale to nie pojdzie tak latwo no i kastracja tego drugiego...nastepny temat hmmmm trzeba pozbierac sie z tymi faktami
kometa Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 tak-Kazanek vel Kluska z sunią są na terenie tej firmy, ogrodzenie ma 2 m więc mam nadzieję że nic się nie wydarzy. Ciapciak jest naprawdę kawał słodyczy. jutro obiecuję fotki towarzystwa:lol:
anetta Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Cieszę się że akcja udana :multi::multi: Chociaż piszecie jeszcze o jakichś innych :crazyeye:
gonia66 Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='kometa']tak-Kazanek vel Kluska z sunią są na terenie tej firmy, ogrodzenie ma 2 m więc mam nadzieję że nic się nie wydarzy. Ciapciak jest naprawdę kawał słodyczy. jutro obiecuję fotki towarzystwa:lol:[/quote] Już bardzo niecierpliwie czekamy na foteczki..no i teraz musimy myslec na DT dla Rudziaska....:cool3:
NaamahsChild Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='kometa']tak-Kazanek vel Kluska z sunią są na terenie tej firmy, ogrodzenie ma 2 m więc mam nadzieję że nic się nie wydarzy. Ciapciak jest naprawdę kawał słodyczy. jutro obiecuję fotki towarzystwa:lol:[/quote] Czyli Kazaanek nie był w mieszkaniu? Możesz mi coś powiedzieć o jego czystości? Nie wiem, czy mam wyprany dziś dywan po Lolicie wyprać i schować czy zostawić:eviltong:
Cekinka13* Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Wątek Rudołatka (od dziś Zibiego): http://www.dogomania.pl/forum/f28/w-wa-pol-dziki-pies-potrzebny-dt-131208/#post11763744 Od teraz na tym wątku rozmawiamy o Kazaanku, na tamtym o Zibim.
Cekinka13* Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Tekst do ogłoszeń: "Pojechałem na przejażdżkę z moim panem, którego kochałem ponad życie. Nagle, nie wiedzieć dlaczego, zatrzymał się, otworzył drzwi, wypchnął mnie z auta i odjechał... Myślałem, że wróci po mnie... przecież nie mógł mnie tak zostawić... jak zwykłego, bezużytecznego śmiecia... Czekałem... mijały dni... tygodnie... a pan nie przyjeżdżał... Było strasznie zimno, doskwierał niewyobrażalny głód... tęskniłem za dotykiem ludzkiej dłoni... za miłością... Nie raz samochód zahaczył mnie zderzakiem samochodu, nie raz dostałem kijem od zwyrodnialca. Błąkałem się otulony strachem, niepewnością, przebłyskami rezygnacji. W końcu zjawili się dobrzy ludzie, którzy zabrali mnie z tej zminej ulicy... Dostałem imię Kazaan. Jestem bezkonfliktowym, ok. 7 msc szczeniakiem. Jestem bardzo przyjacielsko nastawiony do ludzi. Kocham mizianie oraz pieszczoty... Pokochasz mnie? Na pewno odpłacę się miłością i przywiązaniem. Jestem odrobaczony, odpchlony, zaszczepiony i wykastrowany. Jest szansa dowozu mnie na terenie całej Polski. Kontakt: " Może być? :roll:
NaamahsChild Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Może. Potem uzupełnimy o info jak go lepiej poznamy!
Neigh Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Neigh jest samodzielna dziewczynka. Sama sobie do Querama zadzwoniła i się dowiedziala:eviltong: No to super, ze akcja ok. Queram jest fachowiec. Jakby trzeba było pomóc w tej drugiej łapance to służe.....młoda dalej chora:cool1:
NaamahsChild Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Może od razu do mnie? Będzie prościej niż potem zmieniać..
gonia66 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='Cekinka13*']Naa chodziło o Kazaanka :cool3: A Rudasek vel Zibi ma oddzielny wątek.[/quote] Ja zrozumialam inaczej...zobacz wypowiedź Naight, zaraz po niej Naa...no ale moze źle myślę...Naa..??????:lol::oops:
gonia66 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='NaamahsChild']Może od razu do mnie? Będzie prościej niż potem zmieniać..[/quote] :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:Naa....czy ja dobrze widze??:crazyeye::crazyeye::crazyeye:Wrocilam az do tylu czytac czy moze jakis posat od Ciebie przegapilam..a dziewczyny chyba jeszcze nie zauwazyly...czy sie mylę??Czy weżmiesz tez na DT Rudaska???????????????????????:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Cekinka13* Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Naa chodziło o Kazaanka :cool3: A Rudasek vel Zibi ma oddzielny wątek.
kometa Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Haszczanka właśnie wróciła do właściciela...(niestety radości mojej brak...) Zatem Maluszek jest samotny:(
Recommended Posts